Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 64

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 03, 16:42)
sukultūrint kiek tai įmanoma ir tręšti trąšomis veją, kur yra papildomų priedų prieš kurklius ir grambuolių lervas wink.gif Tie patys priedai ir prieš kurmius. T.y. tręšiant veją tvarkytis. Žinoma, kantrybės prireiks wink.gif


sukultūrint, tai leisti jai virsti natūralia? jei taip, tai pas mane vejos nėra, pradėjom šienaut paprastą pievą ir toks žolynas mane tenkina, nepurškiu, nenaikinu plačialapių ir t.t, kokią gamta davė, tokią ir turim, tačiau kurmiui giliai pofik... tas tiesa, kad palyginus su kaimynu veja, mano paprastoji atrodo geriau, bet užtai visa gvardija sėkmingai nardo bet kur, kur žemė yra pajudinta, gėlynas, daržas, rožynėlis mano mizernas, gal bus 3kv metrai, bet ten 33 kurmrausiai doh.gif , apie didesnius gėlynus išvis tyliu. beje šienaujam plotą ir esantį už tvoros, laukinę pievą, tai daugiausias kiekis kurmrausių būtent tam nušienautam gabale, aš už natūralumą, bet dabar jau situacija yra tokia, kad matyt natūralių kurmiais mintančių grobuonių nėr, kas jų populiaciją sumažintų, o taip ''sugyvent'' jau nebeįmanoma, deja.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2013 01 03, 20:56)
sukultūrint, tai leisti jai virsti natūralia? jei taip, tai pas mane vejos nėra, pradėjom šienaut paprastą pievą ir toks žolynas mane tenkina, nepurškiu, nenaikinu plačialapių ir t.t, kokią gamta davė, tokią ir turim, tačiau kurmiui giliai pofik... tas tiesa, kad palyginus su kaimynu veja, mano paprastoji atrodo geriau, bet užtai visa gvardija sėkmingai nardo bet kur, kur žemė yra pajudinta, gėlynas, daržas, rožynėlis mano mizernas, gal bus 3kv metrai, bet ten 33 kurmrausiai  doh.gif , apie didesnius gėlynus išvis tyliu. beje šienaujam plotą ir esantį už tvoros, laukinę pievą, tai daugiausias kiekis kurmrausių būtent tam nušienautam gabale, aš už natūralumą, bet dabar jau situacija yra tokia, kad matyt natūralių kurmiais mintančių grobuonių nėr, kas jų populiaciją sumažintų, o taip ''sugyvent'' jau nebeįmanoma, deja.

sukultūrinta yra antonimas natūraliai wink.gif Ne kurmiai iš tokios turi dingti, o grambuolio lervos, kurios ypatingai mėgsta varpučio šaknis. Mitybos grandinė būtų tokia: varpučio šaknys -> grambuolio lervos/kurkliai -> kurmiai.

Suprantu, kad ir estetika dingsta, ir negyvai erzint gali. Bet vienus išnaikinus, kas lįs po velėna grambuolio lervas gaudyt, o jos žalos pridaro daugiau, nei blogas estetinis vaizdas. Pavasarį ir pati turiu landas kamšyt, nes laistant šiltnamį kaip į kanalizacijos vamzdį nuteka vanduo. Kamšau, bjauresnis darbas kurklius gaudyt ir lervas rankiot, nei atgal augalus įstatyt ar landas įspaust.

Atsakyti
Man tai atrodo kad jie sliekus valgo, nes grambuolio lervų pastebėjau tik vienoje vietoje, kur buvo užmulčiuota g.gif O kurklių tai nepastebėjau nei karto.
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2013 01 03, 20:39)
drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. Mes taip pat viską išbandėme, bet šiandien galiu pasakyt, kad tik kurmio sugavimas yra veiksminga priemonė, kitos tik labai laikinos, ypač, kai šalia yra neprižiūrimas sklypas.

drinks_cheers.gif
nebijo jie ir pjovimo, buvo ką tik nupjauta, o man beveik po kojom pradėjo kilti naujas kurmiarausis blink.gif Mačiau, kad gandrai juos gaudo
blink.gif
Atsakyti
Pas mane irgi kažkas gaudo bigsmile.gif bet... labai jau pastangos bevaisės - tik iš viršaus matau bamdymus pagaut - prakastos duobutės bigsmile.gif
O dėl tų vabalų žemėje... Darže jie gal ir pavojingi, o pievoje - man daug geriau nei kurmiai blush2.gif Anų skylutės padarytos mažos, o ne kalnagūbriai.
Kažkurioje temoje buvau radus patarimą, kad reikia palaistyti kvepenčiom skalbimo priemonėm, ir vabalai išnyksta. nebandžiau. Gėlynuose aš jų žalos nepastebėjau, o laistyt 20 arų "ganyklą" kažkaip ... vis dar nepasiryžau. bigsmile.gif Bijau, kad kaimynai greitukės neiškviestų - jau gana juos pakraupinau, kai piktžoles naikinau ... skiepais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2013 01 04, 08:35)
Pas mane irgi kažkas gaudo  bigsmile.gif  bet... labai jau pastangos bevaisės - tik iš viršaus matau bamdymus pagaut - prakastos duobutės bigsmile.gif
O dėl tų vabalų žemėje... Darže jie gal ir pavojingi, o pievoje - man daug geriau nei kurmiai blush2.gif  Anų skylutės padarytos mažos, o ne kalnagūbriai.
Kažkurioje temoje buvau radus patarimą, kad reikia palaistyti kvepenčiom skalbimo priemonėm, ir vabalai išnyksta. nebandžiau.  Gėlynuose aš jų žalos nepastebėjau, o laistyt 20 arų "ganyklą" kažkaip ... vis dar nepasiryžau.  bigsmile.gif  Bijau, kad kaimynai greitukės neiškviestų - jau gana juos pakraupinau, kai piktžoles naikinau ... skiepais  biggrin.gif


Aš irgi sutikčiau kad man vabalai žoles graužtų, mažiau pjaut reikėtų lotuliukas.gif nes daržų praktiškai nėra. Kai išlyginus kurmiarausius daugiau plikos žemės matosi, o ne žolės tai savo piktumui žodžių nerandu ir čia po to, kai tiek jėgų ir pingų įdėjau, kad būtų išlyginta žemė ir gražiai žaliuotų rolleyes.gif
Netikiu, kad kvepiančiom priemonėm kažką galima išnaikinti verysad.gif aš tokią smirdantį daiktą pyliau, kad užsuktas buteliukas į kelius maišelius įdėtas vis vien jautėsi blink.gif bet tai atbaido max mėnesiui arba iki pirmo didesnio lietaus.

Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2013 01 04, 09:00)
Netikiu, kad kvepiančiom priemonėm kažką galima išnaikinti verysad.gif  aš tokią smirdantį daiktą pyliau, kad užsuktas buteliukas į kelius maišelius įdėtas vis vien jautėsi blink.gif bet tai atbaido max mėnesiui arba iki pirmo didesnio lietaus.

Gal kelis kartus reikia pilt g.gif kol išnyks.
Mes pusę sklypo atnaujinom veją, tai... Rinkau rankom aš tas lervas. Nepatikėsit - kelis kibirus pririnkau doh.gif Tai buvo džiaugsmo kaimyno vištom biggrin.gif
Už tai vasarą labai jautėsi - nebuvo tiek tų skraidančių bombonešių bigsmile.gif
na bet vėl doh.gif naikint pienes, vabalus, kurmius - tik man reikia. Aplinkui kaimynams gerai "natūralios pievos" doh.gif Ir niekas jiems netrukdo.
Bet aš neprarandu vilties turėt veją, o ne pievą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2013 01 03, 20:39)
drinks_cheers.gif Visiškai sutinku. Mes taip pat viską išbandėme, bet šiandien galiu pasakyt, kad tik kurmio sugavimas yra veiksminga priemonė, kitos tik labai laikinos, ypač, kai šalia yra neprižiūrimas sklypas.

Kurmio sugavimas pas mus irgi labai laikinas dalykas. Praeita vasara kokius 5-6 sugavom. Sugavus kurmi ramu buna tik laikinai. Po kiek laiko apsigyvena kitas.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 04, 00:05)
sukultūrinta yra antonimas natūraliai wink.gif Ne kurmiai iš tokios turi dingti, o grambuolio lervos, kurios ypatingai mėgsta varpučio šaknis. Mitybos grandinė būtų tokia: varpučio šaknys -> grambuolio lervos/kurkliai -> kurmiai.




pasivarčiau šiek tiek ir aš internete, tai radau, kad kultūrinės pievos, yra užsėtos žmogaus pašarinėmis žolėmis. o pašarinių žolių sąraše taip pat yra ir minėtasis varputis. mūsų gyvenamoje vietoje tarybiniais laikais buvo ganyklos, taigi tikrai pievos ne natūralios, o žmogaus veiklos suformuotos, per kiek laiko ji virsta į natūralią šito nežinau, bet paskaičius tų pašarinių žolių sąrašą, jų daugumą galima rast pas mane. kita vertus, būtent pievoje, velėnoje grambuolių yra sočiai, tuo įsitikint nesunku, nes nuolat pas mane plečiasi gėlynų zonos, tai velėną lupant jų kiekiai labai dideli, bet, kurmis tose vietose nesidarbuoja. kodėl? knisa rausia visur, kur žemė judinta, o kaimynų išpuoselėta pievelė, kurioje varpučio nėra, kurmis tiesiog vartosi. tai manyčiau, natūralioje gamtoje jis elgiasi kaip ir priklauso, jis yra ekosistemos dalis, o žmogaus gyvenami plotai, tai jau visai kitos sąlygos, kur matyt ir sliekų daugiau ir kito maisto, lengviau prieinamo yra. kai pradėjom gyventi prieš 5 metus, kurmių irgi atrodė nebuvo, vienas kitas kauburys, bet atsiradus jie mielai pievas su garmabuoliais iškeitė į gėlynus ir pieveles su sliekais smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2013 01 04, 09:08)

na bet vėl  doh.gif  naikint pienes, vabalus, kurmius - tik man reikia. Aplinkui kaimynams gerai "natūralios pievos" doh.gif  Ir niekas jiems netrukdo.
Bet aš neprarandu vilties turėt veją, o ne pievą  blush2.gif


na aš būsiu ta kaimynė biggrin.gif , kuri tikrai nenaikins natūralios pievos, kurią galima pjauti, ir nelakstys su chemikalais po savo teritoriją, va šito tai aš niekaip nesuprantu, man jau geriau pienė, nei chemija prisotinta aplinka, kurioje kaip ne kaip savi vaikai laksto. mano vaikai alergiški, todėl chemijos mano aplinkoje bus kaip įmanoma mažiau, aišku, šiais laikais viskas aplink chemizuojama, ir nuo to nepabėgsi, bet artimiausią aplinką, jei tik įmanomą, aš saugosiu savo šeimos gerovei.
Atsakyti
QUOTE(Dajulita @ 2013 01 04, 08:35)
O dėl tų vabalų žemėje... Darže jie gal ir pavojingi, o pievoje - man daug geriau nei kurmiai blush2.gif  Anų skylutės padarytos mažos, o ne kalnagūbriai.

grambuolio lervos sugeba numarint 5metų medelius, krūmus.

Kam nuodyt save ir artimus chemikalais ar bergždžiai gaudyt, kai galima tik kastuvėliu surinkti kauburėlių žemes, supilti ant gėlynų, o 'išplikusias vietas' atsėti vejos žole ar leisti pačiai pievai natūraliai užželti.
Kaimynai pas mus taip pat bumba, neva kažką kieme turim įsitaisę, kad pas mus vienintelius kurmiarausių nėra. Yra ir atsiranda nuolat, bet kai neakcentuojam ir tyliai kauburus kaskart susitvarkom, atrodo, kad kurmiai tik kaimyniniuose sklypuose siautėja.

Jot.ka, jei nemaišau, kurmiai nuo pagrindinio lizdo į šonus vaikšto berods iki 150metrų spinduliu. Tai jei kauburio kur pakeliui ir neiškėlė, galėjo praeit po žeme.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2013 01 04, 09:17)
Kurmio sugavimas pas mus irgi labai laikinas dalykas. Praeita vasara kokius 5-6 sugavom. Sugavus kurmi ramu buna tik laikinai. Po kiek laiko apsigyvena kitas.

Be abejo laikinas smile.gif Pas mus irgi nebūna tol, kol kitas neatkeliauja. O keliauja jie tais pačiais jau išraustais tuneliais. Kurmiai tokie gyvūnėliai, kuriems reikia labai daug ir dažnai maitintis, todėl ieško vis naujų plotų, kad galėtų išsimaitinti. Esu skaičiusi, kad kurmiams nepatinka margučių svogūnų kvapas ir kur jos auga, ten kurmis nekasa. Nieko panašaus biggrin.gif Praeitą vasarą iškasiau margučių svogūnus ir ką jūs manot, po margučių keru radau didžiausią kurmio tunelį. Iš to padariau išvadą, kad šiais laikais kurmiai kaip ir žmonės pripratę prie visko, ir prie chemijos, ir prie kvapų, todėl nieko nebijo, net triukšmo, kurį kelia įsmeigtas į žemę malūnėlis. Mano tėvelių sklype tokį malūnėlį kurmis tiesiog išvertė su kurmiarausiu iš žemės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 01 04, 09:59)
grambuolio lervos sugeba numarint 5metų medelius, krūmus.

Kam nuodyt save ir artimus chemikalais ar bergždžiai gaudyt, kai galima tik kastuvėliu surinkti kauburėlių žemes, supilti ant gėlynų, o 'išplikusias vietas' atsėti vejos žole ar leisti pačiai pievai natūraliai užželti.
Kaimynai pas mus taip pat bumba, neva kažką kieme turim įsitaisę, kad pas mus vienintelius kurmiarausių nėra. Yra ir atsiranda nuolat, bet kai neakcentuojam ir tyliai kauburus kaskart susitvarkom, atrodo, kad kurmiai tik kaimyniniuose sklypuose siautėja.

Jot.ka, jei nemaišau, kurmiai nuo pagrindinio lizdo į šonus vaikšto berods iki 150metrų spinduliu. Tai jei kauburio kur pakeliui ir neiškėlė, galėjo praeit po žeme.


gali būt, su kurmių gyvenimo būdu nesu gerai susipažinus, kad jie po žeme giliai tunelius darytų tai mat ji pekla, bet kai suniokoja visą morkų derlių tai apmaudu, nes žemės nedaug. o su kauburių nukasimu tai gaunasi dar ir toks dalykas, kaimynai iš pradžių nukasinėjo, bet kaip kurmrausis, taip karutis žemės smile.gif, galiausiai po lietaus, visa veja pasidarė išvagota tokių sukritusių tunelių, kad vaizdelis irgi atitinkamas, dabar mačiau atsineša šlangą ir pila vandenį kol kur nors išlenda į paviršių, o kiek įmanoma tas vietas stengiasi užpildyt prarasta žeme, bet tai irgi sizifo darbas...
Atsakyti