Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 64

Mano pavadinta "tinginio gyvatvore",niekuo nesusieta su zodziu "tinginys" smile.gif .Neesu per savo gyvenima maciusi Lietuvoje isdaigintu ir isaugintu tuju nurudusiu(apart neteisinga pasodinima arba suniuku pridarytas "bedas",bet tai padaro beda tik pacioje apacioje ir tik jaunoms,o iskirpus puikiai atzelia-dar geriau -apsaugoti nuo to).Importuotu-maciusi mase tokio "gerio".Todel zmoniu problema,kurie susizavi plastmasinio blizgumo imortuotais augalais ir investuoja i juos tam,kad jie pasipuostu ne taip,kaip mes to norim.Tuja pasodinai ir lauki ,svilpaudamas mazdaug jos 120cm ugio.Sulaukus,kali kuolus vienoj ir kitoj pusej,tiesi virve ir nukarpai virsunes ties zyma.Po to -kraunasi aktyviai sonine mase atzalu.Esant poreikiui siaurai gyvatvorei-galima pakarpyt ir sonus.
Jei Smaragdas sveikas ir tinkamas jau gyvatvores sodinimui-jis niekada neatrodys,kaip styrantis pagaliukas.Visame kame islieka klausimas-kiek zmogus tam reikalui paskiria pinigeliu.Pataupysi-turesi -styranti niekaliuka,investuosi daug-turesi grozi ir ne vieniems metams.Literaturoj raso,kad tuja gali gyventi net iki 100 metu.

Paskutiniu metu populiarios kalnines pusys.Gal ir del to,kad maziau reikia sodinti ju i metra ir pakankamai nematytas,grazus reginys.Tik kas pavasari reikia lauzyti ju pirstus tam,kad jos atrodytu tankus ir grazus kamuoliai.Tiesa,ne visiems tinka aukstis,nes maksimaliai,,jeigu lauzome pirstus ir tankiname gauname galutini rezultata-120 cm auksti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viliausmama: 03 liepos 2012 - 16:52
QUOTE(Viliausmama @ 2012 07 03, 17:40)
Importuotu-maciusi mase tokio "gerio".Todel zmoniu problema,kurie susizavi plastmasinio blizgumo imortuotais augalais ir investuoja i juos tam,kad jie pasipuostu ne taip,kaip mes to norim.

netiesa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 03, 18:42)

Prasau placiau kur netiesa(nors 100-procentiniu tiesu nera,bet tendencija tikrai yra) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Viliausmama @ 2012 07 03, 19:05)
Prasau placiau kur netiesa(nors 100-procentiniu tiesu nera,bet tendencija tikrai yra) smile.gif

pacitavau netiesą, nes lygiai taip pat galima sugadinti tiek Lietuvoj užaugtus spygliuočius, tiek atvežtinius. Ir kaip praktika rodo, ne augalai dėl to kalti 4u.gif
Atsakyti
O kaip galima sugadinti g.gif
Zinau tik viena varianta-nemoksiskai pasodinti.Jeigu jis tinkamas musu gamtinem salygom augti t.y.isdaigintas,uzaugintas,aklimatizuotas cia pas mus........kaip ji galima sugadint......Na dar bandau spet tik viena sugadinimo varianta,kuri jau minejau-kai seiminikai paleidzia savo mylima suniuka,kuris pazymi savo teritorija (bet nuo to lengvai galima apsisaugot).Na dar pertrest.....Daugiau neturiu sugadinimo ideju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 07 03, 16:17)
2. Veislines hortenzijos 60-150Lt. Gyvatvorei sumele susidarys.

smth1, užsuk kadu į Pailgę wink.gif Ten žemiškos kainos smile.gif
Esu mačiusi Tavo parašytomis kainomis hortenzijų tik "Vilniaus žalumoje". Kitur kiek užklystu, keliagubai pigiau smile.gif
Atsakyti
labas mergaites 4u.gif

noriu jusu patarimo, turime kieme nauja gyventoja ir dabar jis jau su tvorele aplink irgi ruda tamsiai, noriu graziai apsodinti aplink tik geda, kad neapsisprendiu ar akmenukais apdeti ar juodzemiu geriau doh.gif
fantazijos nulis blush2.gif
user posted image

busiu dekinga uz bet kokius patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 07 03, 20:22)
smth1, užsuk kadu į Pailgę wink.gif Ten žemiškos kainos smile.gif
Esu mačiusi Tavo parašytomis kainomis hortenzijų tik "Vilniaus žalumoje". Kitur kiek užklystu, keliagubai pigiau smile.gif



Primink man kas yra Pailgeje? sodinukai.lt?
Papildyta:
QUOTE(Viliausmama @ 2012 07 03, 17:40)
Tuja pasodinai ir lauki ,svilpaudamas mazdaug jos 120cm ugio.Sulaukus,kali kuolus vienoj ir kitoj pusej,tiesi virve ir nukarpai virsunes ties zyma.Po to -kraunasi aktyviai sonine mase atzalu.Esant poreikiui siaurai gyvatvorei-galima pakarpyt ir sonus.



Apie ka ir sneku - tai kiek ten tokiu pakerpanciu? Pagaliukai uztai ir stovi,kad niekas ju nekarpo. Nes atseit smaragdo nereik karpyt.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 07 03, 22:18)
Primink man kas yra  Pailgeje? sodinukai.lt?
Papildyta:
Apie ka ir sneku - tai kiek ten tokiu pakerpanciu? Pagaliukai uztai ir stovi,kad niekas ju nekarpo. Nes atseit smaragdo nereik karpyt.

Mes Smaragdu net nepatariam karpyt,jei jo paskirtis tarkim aleja.Smaragda mes karpome tik noredami isgaut forma,t.y. viengalvis,dvigalvis ar pan.formuotas augalas.Kita vertus ,kaip pastebejau,Smaragdu yra ivairiu.Man asmeniskai labai jauciasi pagloscius Smaragda.Tikrasis svelnesnis,netgi jauciasi jo taurumas.O yra ,kad jau is vaizdo tarsi,kaip ir matai ,kad Smaragdas,ir vadina ji taip,bet prilietus jis siurkstus...tarsi kazkoks kitoks.Tauresni Smaragdai net ir dauginasi sunkiau nei tie siurkstieji.Matyt,kaip ir visur yra rusys,porusiai ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2012 07 03, 22:18)
Primink man kas yra  Pailgeje? sodinukai.lt?

taip
Atsakyti
Grazu ir tujos,bet galvoju bus nemazos islaidos jei jas pasirinkciau,be to tujos man labiau atrodo ''miescioniskas'' augalas,kodel susidare tokia nuomone nezinau blush2.gif ,gal todel kad dazniausiai jas sodina prie istaigingu namu,o mano aplinka yra visai kitokia,kaimiska,ir pats namas yra visuomenines paskirties.Su vyru ir pirkome si pastata,su tikslu, kad netrukus atidarysime maisto prekiu parduotuve.Bet negalvokit mergytes,kad gyvenu visiskoj kaimo gludumoj biggrin.gif blush2.gif musu gyvenviete nors ir nedidele,bet vasara atvaziuojanciu sveciu nuolat buna,ivairios stovyklos,plenerai,va ir Tundros festivalis vyksta cia pat.Ir man noretusi, kad musu parduotuve butu isskirtine,kitokia nei kitos kaimiskos parduotuveles,kad klijenta pritrauktu ne tik prekiu asortimentu,bet ir isore.
Kol kas vis dar linkstu prie hortenziju.As pati savo sodyboje turiu veisle Phantom,auga gerai,zydi ilgai,auga jis pas mane kaip soliteris,gal ir gyvatvoreje gerai atrodytu g.gif sios veisles ir sakos stacios nereiktu parisineti,skirtingai nei kaimiskos.Kol ne velu(zaliais auginiais)galeciau pati pasidauginti- ne syki isbandyta,sitaip pataupyciau pinigelius.Gal ju ir nereiktu tankiai sodinti nes krumai platus,apsodinti reiketu aplink visa 14 aru sklypa( pradzioj sodinsiu tik matomiausia kampa,o visa kita galima ir veliau).
O kaip jus isivaizduojate, kokiu dar augalu galima butu prisodinti salia parduotuves?Norisi nereikliu augalu.Bent as isivaizduoju turi gerai atrodyti melsves,viendienes(veislines,pasiimciau is savos sodybos)joms ten tiktu nes labiau ten pavesinga vieta.Va dar man labai eziuoles patinka turiu bent 4 spalvu,atrasciau gal joms sauleta kamputi .As galvoju dar galima keleta idomesniu floristiniu dekoraciju padaryti ,aisku butu tai neilgam bet vistiek idomu.Pvz kokius nors samanu nemazus kamuolius,i juos prismaigscius ivairiu geliu,sie burbulai kybotu pakabinti kur nors ant sakos.Visko butu su saiku,per daug augalu rusiu nesodinciau.
O kokia parduotuvę Jus noretumete matyti savo akimis?
Atsakyti
labai šaunu, kad pirmiausia rūpinatės parduotuvės išore,nes man pvz. tai labai daug reikštų,jei sutvarkyta reprezentacinė zona, tikriausiai eičiau ir prisipirkčiau ko reikia ir nereikia,ir kitą dieną vėl eičiau...., manau verslas Jūsų klestės, to ir linkiu, ir rinkitės paprastus augalus kurie tinka mūsų klimatui ir ilgai žydi, galima atrasti vietelę ir serenčiams,o ir svyrančių pelargonijų su šlamučiu nepamirškit, jei planuojat pakabinamų krepšių ar lovelių, nes džiugins iki šalnų smile.gif
Atsakyti