QUOTE(Lewisia @ 2012 07 03, 13:28)
Laba diena,noreciau gauti patarimu.Isigijome namuka su sklypu,noriu viska ten pakeisti,pirmiausia noriu pradet nuo gyvatvores.Dabar aplink viso sklypo riba auga gyvatvore,ten nesuprasi kokia,lygtais auga Meskutes(baltomis uogomis aplimpa velai rudeni,tada dar matosi kitokiu krumeliu nezinau net pavadinimo(pavasari geltonai zydi,o veliau susidaro kaip zirniu anksteles)dar ir jaunu klevu gyvatvorej prisisejusiu-zodziu misraine.Is bedos jei ta gyvatvore pakarpius,klevelius isrovus,vaizdas butu padoresnis tam kartui,bet ateity nenoreciau tokio vaizdo matyti.Tad ieskau nereiklaus,ir puosnaus augaliuko gyvatvorei.Ten vieta pusiau pavesis,sakyciau dregna ir zeme.Pirmiausia kas sove i galva -hortenzijos.Man jos asmeniskai grazu,ilgai zydi,o jei dar skirtingu rusiu pamaisius kazi kaip atrodytu?Ar geriau vienos veisles sodinti?www.daugiametes lt.yra nemazai ju veisliu.Man patiko Vanille fraise,Pinky Winky-bet jos rasosi kad aukstos apie 2 m.ir daugiau,o man reiktu gyvatvores apie 1,30.Yra ten tokia hortenzija Bounty(90 cm,komkaktiska ir stiebu risti nereikia) Invincibelle (1-1,5 sioji rausvejanciais ziedais)jai sias dvi pamaisius?Dar klausimas ar tokia gyvatvore neuzims daug prieziuros?kazkur skaiciau, kad hortenzijos megsta tresima,ir humusinga zeme.Trasu dar paberciau,bet purenti ir kompostu apdeti tikrai nebus laiko
Gal dar kokiu turite minciu, kas galetu tikti nereikliai gyvatvorei.
1. Nereikia visko skaityti paraidziui. Megsta komposta, bet gali gyventi ir be nuolatinio jo tiekimo. 2m bus jei nekarpysit, jei karpysit bus 1.30m.
2. Veislines hortenzijos 60-150Lt. Gyvatvorei sumele susidarys.
3. Zydinciu krumu gyvatvore nera fonine, todel dar ir veisles maisyti
Reikia tureti omenyje, kad skirtingos veisles ne tik ziedu atspalviais skiriasi, bet ir kero forma. Vientisuma tada isgauti bus sunku.
Jei hortenzija, tai rinkciausi sviesiaja. Ju gyvatvore turetu atrodyti
Jei karpysit, bus neauksta, bet vistiek zydes. Ziema ypatingai nedengs, bet sudziuve ju ziedynai mano akims labai dekoratyvus.
Papildyta:
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 02, 15:06)
O gal zinote ar galima dabar iskasti ir persodinti juos??
As asmeniskai laukciau rudens.
Papildyta:
O jei jau apie gyvatvores 101 karta, tai neisturesiu. Pas tuos 'tinginius' retai kada pamatysi grazia tuju gyvatvore. Nes vien pasodinti ju neuztenka. As nekalbu jau apie tai, kad kartais apdega saulej ir ilgai matosi rudi plemai. Taciau net Smaragdai nekarpomi ir susodinti itin arti panasus i pagaliukus smailais galais, isdestytus vienas prie kito, o ne gyva - tvora. Bet, aisku, skonio reikalas.