Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(jot.ka @ 2012 06 21, 17:56)
ar lėtai auga hakonechloa macra 'Aureola'? šiemet įsigijau, tokį mažutį daigelį, tai vaje vaje, taip lėtai suka po vieną lapelį...ir pavėsy pasodinau, bet žiūriu kol naujas lepelis išsivynioja, kitas jau nurudęs, ar jai taip sunki adaptacija, gal ji pirmais metais tokia lėtapėdė?

Rasa, kurios kataloge ši žolė irgi yra, rašo, kad auga lėtai ir į akiai mielą kupstą pavirsta ne per vienerius metus. Aš tokią jau gatavą buvau nusipirkus (Kalvarijų turguje, beje smile.gif ), bet per dvejus metus ji suvisam nunyko. Gal saulės buvo kiek per daug. Gal šalčio. O gal dirva per prasta. Rasa rašo, kad ana labai mėgsta trąšią dirvą, tad kiekvieną pavasarį yra mulčiuojama "riebiu" kompostu (beveik citatos pabaiga...).
Kitais metais prie naujojo gėlyno žadu pridurti smilgynės kvartalą, tai vis pasidomiu visokiom žolelėm. Buvau internete nusižiūrėjusi tūlą carex testacea (bais spalvinga viksvelė), bet Rasa subrokyjo - per šalta jai pas mus. Gaila... Šiemet įsigijau Molinia caerulea (Melsvoji melvenė) ’Heidebraut’ už tai, kad ji rudenį patampa ryškiai geltona ir įgauna tokią labai smilgišką formą. Dar Elymus magellanicus už jo mėlynumą turiu, gyvatžolę už fioletavumą, kažką bevardžio už ypatingą grožį (o svarbiausia, pastaroji jau atlaikė 2 žiemas ir bjaurius kaimynus (augalinius)). O kiek dar žolikių nunyko... Et, užmynėt ant jautrios vietos... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 21 birželio 2012 - 19:02
QUOTE(vi_ @ 2012 06 21, 19:00)
Rasa, kurios kataloge ši žolė irgi yra, rašo, kad auga lėtai ir į akiai mielą kupstą pavirsta ne per vienerius metus. Aš tokią jau gatavą buvau nusipirkus (Kalvarijų turguje, beje smile.gif ), bet per dvejus metus ji suvisam nunyko. Gal saulės buvo kiek per daug. Gal šalčio. O gal dirva per prasta. Rasa rašo, kad ana labai mėgsta trąšią dirvą, tad kiekvieną pavasarį yra mulčiuojama "riebiu" kompostu (beveik citatos pabaiga...).
Kitais metais prie naujojo gėlyno žadu pridurti smilgynės kvartalą, tai vis pasidomiu visokiom žolelėm. Buvau internete nusižiūrėjusi tūlą carex testacea (bais spalvinga viksvelė), bet Rasa subrokyjo - per šalta jai pas mus. Gaila... Šiemet įsigijau Molinia caerulea (Melsvoji melvenė) ’Heidebraut’ už tai, kad ji rudenį patampa ryškiai geltona ir įgauna tokią labai smilgišką formą. Dar Elymus magellanicus už jo mėlynumą turiu, gyvatžolę už fioletavumą, kažką bevardžio už ypatingą grožį (o svarbiausia, pastaroji jau atlaikė 2 žiemas ir bjaurius kaimynus (augalinius)). O kiek dar žolikių nunyko... Et, užmynėt ant jautrios vietos... sad.gif

žolės ir man labai patinka,iš to ką paminėjot, turiu tik molinia, bet be veislės pavadinimo verysad.gif , su viksvom labai plačiai susipažinus nesu, turiu tik buchananii, ryža ji, ir man graži, bet kai pamatau mugėse, tai ant saviškės labai supykstu, kažkokia ji trumpakasė pas mane, bet tai būtų galima ir atleisti, jei ne tas begaliniai ilgas pavasarinis šieniškumas. šiemet jau sakiau bus paskutinis jos sezonas, bet va, dabar atgavo spalvą, ir vėl nekyla ranka raut. o ''aureola'' bandysiu palepint, pamulčiuot kompostu, nes tikrai būtų gaila ją prarast, pardavėja sakė, kad pas ją saulėtoje vietoje skurdo, o perkelta i pavėsį, tiesiog už akmens atsigavo, na pas mane ji pavėsy, bet va augimas tai toks lėtas, ypač kai galiu palygint kaip elgiasi pirmamečiai astrai, ar rykštenės, kur augimas džiugina širdį. na matyt aš naiviai norėjau nusipirkus vieną kerelį pasidaugint po poros metų...
Atsakyti
4u.gif Gal kas pasakytu kaip dauginasi gele kryzmenis? gerai plinta i salis, bet kaip ja padauginti, atnaujinti?
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2012 06 21, 20:17)
4u.gif Gal kas pasakytu kaip dauginasi gele kryzmenis? gerai plinta i salis, bet kaip ja padauginti, atnaujinti?

Jeigu čia tas pats augaliuks (nes kryžmenis lotyniškai apvadintas Phuopsis, o pastarasis dar vadinamas krūnele), tai infomacija apie jį yra augalai.info.
________

O aš čia kažkada užklausiau apie kamaninę tūbę, bet taip niekas ir neatsakė. Labai gražiai atrodo jos didžiuliai pilki lapai. Pradžioj. O po to ji ištysta link kosmoso (iki 1.8 m, berods) ir vaizdelis gaunasi nei prie ko. Tiesa, nemačiau jos gyvos. Gal ir visai nieko. Bet tų pilkų lapų, dėl kurių ją ir nusižiūrėjau, jau nebelieka. Tai gal galima jai neleisti stiebtis? Ar geriau su ja išvis neprasidėti? Beje, būtent šią gėlikę daugiametes.lt man pažadėjo atvežti tik rudenį. Taigi dar nevėlu jos atsisakyti, jeigu ką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 21 birželio 2012 - 19:51
Aciu Vi. uz informacija apie gelyciu pirkimo vieteles smile.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 21, 21:36)
J
O aš čia kažkada užklausiau apie kamaninę tūbę, bet taip niekas ir neatsakė. Labai gražiai atrodo jos didžiuliai pilki lapai. Pradžioj. O po to ji ištysta link kosmoso (iki 1.8 m, berods) ir vaizdelis gaunasi nei prie ko. Tiesa, nemačiau jos gyvos. Gal ir visai nieko. Bet tų pilkų lapų, dėl kurių ją ir nusižiūrėjau, jau nebelieka. Tai gal galima jai neleisti stiebtis? Ar geriau su ja išvis neprasidėti? Beje, būtent šią gėlikę daugiametes.lt man pažadėjo atvežti tik rudenį. Taigi dar nevėlu jos atsisakyti, jeigu ką.

pas mane auga kamaninė tubė, tiksliau pasirodo kartais smile.gif mistinė gėlė, bet man ji nepaprastai graži wub.gif lapai pilki, labai pūkuoti, išleidžia aukštą žiedyną, irgi pūkuotą, ir žydi mažais geltonais žiedukais, kurie skleidžiasi pakaitom. Žiedynas nenulinksta, tvirtas, tai atrodo man ji labai gražiai, visai prie ko tongue.gif
O mistinė ji man todėl, kad pasisėja vis kitoj vietoj ir randu netikėtai nelauktai - ir dar visada tik vieną daigelį biggrin.gif o kartais ir nepasirodo kelis metus, paskui vėl iš kažkur išdygsta blink.gif negaliu jos sukontroliuot, užtat matyt tiek džiaugsmo teikia smile.gif
Kažkur skaičiau, kad ji lyg ir dvimetė turėtų būti, bet man toks jausmas kad pas mane ji vienmetė - arba daigiukas mažas būna ir nepastebiu g.gif Gal būna jų visokių, nežinau, gal ir daugiamečių būna...
Jei tik dėl lapų - tai net nežinau... nėra jų daug, tik viena skrotelė ir iškart žiedynas. man jie irgi labai gražūs, bet gal tada vis tik reikėtų Jums kokių daugiamečių pažiūrėt pilkais lapais, kur daugiau tų lapų ir mažiau mistikos smile.gif nebent galima ją dangstyt. kažin, ką turi omeny rašydami "trumpaamžė daugiametė gėlė"? mastau.gif

p.s. jei norėtumėt - galėsiu savaitgalį paieškot foto, kaip atrodė kažkada anksčiau žydinti ir nufotografuot kaip atrodo šiemet kraunanti žiedyną 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 22 birželio 2012 - 10:32
QUOTE(jediara @ 2012 06 22, 08:52)

Gražios daugiametės wub.gif Pirmoje nuotraukoje česnakas? Labai įdomus bigsmile.gif Ar aukštas auga, gal varduką būtų galima? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 06 22, 13:25)
Gražios daugiametės wub.gif Pirmoje nuotraukoje česnakas? Labai įdomus bigsmile.gif Ar aukštas auga, gal varduką būtų galima? 4u.gif

Ačiū 4u.gif Tai česnakas Allium schubertii - žiedyno skersmuo apie 40 cm rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 06 22, 11:29)
Ačiū 4u.gif  Tai česnakas Allium schubertii - žiedyno skersmuo apie 40 cm rolleyes.gif

Šitokio dydžio žiedynas bigsmile.gif Noriu tokio blush2.gif Gal planuojamas perteklius?
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 06 22, 13:43)
Šitokio dydžio žiedynas bigsmile.gif Noriu tokio blush2.gif Gal planuojamas perteklius?

Tik rudenį sodinau jį, bet kol kas auga vienas ax.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti