QUOTE(jot.ka @ 2012 06 21, 17:56)
ar lėtai auga hakonechloa macra 'Aureola'? šiemet įsigijau, tokį mažutį daigelį, tai vaje vaje, taip lėtai suka po vieną lapelį...ir pavėsy pasodinau, bet žiūriu kol naujas lepelis išsivynioja, kitas jau nurudęs, ar jai taip sunki adaptacija, gal ji pirmais metais tokia lėtapėdė?
Rasa, kurios kataloge ši žolė irgi yra, rašo, kad auga lėtai ir į akiai mielą kupstą pavirsta ne per vienerius metus. Aš tokią jau gatavą buvau nusipirkus (Kalvarijų turguje, beje ), bet per dvejus metus ji suvisam nunyko. Gal saulės buvo kiek per daug. Gal šalčio. O gal dirva per prasta. Rasa rašo, kad ana labai mėgsta trąšią dirvą, tad kiekvieną pavasarį yra mulčiuojama "riebiu" kompostu (beveik citatos pabaiga...).
Kitais metais prie naujojo gėlyno žadu pridurti smilgynės kvartalą, tai vis pasidomiu visokiom žolelėm. Buvau internete nusižiūrėjusi tūlą carex testacea (bais spalvinga viksvelė), bet Rasa subrokyjo - per šalta jai pas mus. Gaila... Šiemet įsigijau Molinia caerulea (Melsvoji melvenė) Heidebraut už tai, kad ji rudenį patampa ryškiai geltona ir įgauna tokią labai smilgišką formą. Dar Elymus magellanicus už jo mėlynumą turiu, gyvatžolę už fioletavumą, kažką bevardžio už ypatingą grožį (o svarbiausia, pastaroji jau atlaikė 2 žiemas ir bjaurius kaimynus (augalinius)). O kiek dar žolikių nunyko... Et, užmynėt ant jautrios vietos...