QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 19, 16:06)
Gal auginate savo darželiuose gubojas? Šiandien turgely nusipirkau daigelių, moteriškė nepasakė tikslaus pavadinimo, bet minėjo, kad vienmetė. O aš begooglindama vis randu, kad gubojos daugiametės. Kaip iš tiesų čia yra?
gubojų visokių yra, radau, kad grakščioji guboja yra vienmetė Gypsophila elegans. jei tikslesnio pavadinimo nepasakė, tai teks stebėti
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 15:30)
ir blakėžudė "Black Negligee"; . Dauguma gėlių lenkiškos, bet yra ir vietinių. Reikia pripažinti, kad bent vizualiai lenkiškųjų gėlyčių kokybė geresnė nei tautinių.
įdomu, ar blakėžudę gavote su kokia etikete, užrašėliu ir pan.? manoji atkeliavo vazone, ir tik pagal spalvą buvo akivaizdu, kad čia ji. šiaip jie skelbiasi, kad turi augalų, kurie yra patentuoti, pvz astrancijos, ežiuolės, bet kažkaip įsivaizdavau, kad patentuotas augalas, turi ir savo etiketę, kurią platintojas gauna iš autoriaus, manieji augalai geriausiu atveju turėjo jų pačių etiketes. man šiaip įdomu, kaip Lietuvoje yra su tomis autorinėmis teisėmis, o gal aš kažkaip ne taip šitą reikalą suprantu? Kaip tada yra su perparduodamais lenkiškais augalais? man sakė, kad pas juos didžiuliai šiltnamiai, kad jie patys daug augina, bet čia įvairių nuomonių pasiklausius daug ir klausimų iškyla.