Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 06 19, 16:06)
Gal auginate savo darželiuose gubojas? Šiandien turgely nusipirkau daigelių, moteriškė nepasakė tikslaus pavadinimo, bet minėjo, kad vienmetė. O aš begooglindama vis randu, kad gubojos daugiametės. Kaip iš tiesų čia yra?

gubojų visokių yra, radau, kad grakščioji guboja yra vienmetė Gypsophila elegans. jei tikslesnio pavadinimo nepasakė, tai teks stebėti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 15:30)
ir blakėžudė "Black Negligee"; . Dauguma gėlių lenkiškos, bet yra ir vietinių. Reikia pripažinti, kad bent vizualiai lenkiškųjų gėlyčių kokybė geresnė nei tautinių.

įdomu, ar blakėžudę gavote su kokia etikete, užrašėliu ir pan.? manoji atkeliavo vazone, ir tik pagal spalvą buvo akivaizdu, kad čia ji. šiaip jie skelbiasi, kad turi augalų, kurie yra patentuoti, pvz astrancijos, ežiuolės, bet kažkaip įsivaizdavau, kad patentuotas augalas, turi ir savo etiketę, kurią platintojas gauna iš autoriaus, manieji augalai geriausiu atveju turėjo jų pačių etiketes. man šiaip įdomu, kaip Lietuvoje yra su tomis autorinėmis teisėmis, o gal aš kažkaip ne taip šitą reikalą suprantu? Kaip tada yra su perparduodamais lenkiškais augalais? man sakė, kad pas juos didžiuliai šiltnamiai, kad jie patys daug augina, bet čia įvairių nuomonių pasiklausius daug ir klausimų iškyla.
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 06 19, 18:48)
Sita jau senokai pirkau, bet dar nepageltonavo... schmoll.gif
Papildyta:
Kas liecia daugiametes.lt - ar tuos augalu, kuriu neturi bet kuriuos uzsakei ir nesumokejai dar, atves ar reikia is naujo uzsakineti? Nes jei sumoki pavedimu, tai gali laukti kol jie tures uzsakyma g.gif
Butu neblogai suzinoti, kurioj vietoj Vilniuje tu geliu tokia gausybe rolleyes.gif

Dėl bergenijos. Ką reiškia senokai?

Dėl užsakymų pas daugiametes.lt. Užsisakinėti per naują nereikės, bet mokėti už atvežimą + atsiskaitymą grynais, teks dar sykį. Aš savaitės skirtumu internetu padariau 2 užsakymus, o telefonu paprašiau viską sumesti į 1 bei pristatyti birželio pradžioje. Pasakė ok. Prieš gerą savaitę patvirtino, kad taip ir bus, ir kad visos gėlės jau susilėkusios į užsakymą (apart 1, kuri bus tik čiut ne rudenį). Atvykusios gėlės yra 2 užsakymų nepilnas mišinys.

Vilniuje tokios gausybės kaip daugiametes.lt pas nieką nėra, bet kokias 6 gėles iš savo užsakymo būčiau gavusi ir Kalvarijų turguje. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 19, 19:12)
įdomu, ar blakėžudę gavote su kokia etikete, užrašėliu ir pan.? manoji atkeliavo vazone, ir tik pagal spalvą buvo akivaizdu, kad čia ji. šiaip jie skelbiasi, kad turi augalų, kurie yra patentuoti, pvz astrancijos, ežiuolės, bet kažkaip įsivaizdavau, kad patentuotas augalas, turi ir savo etiketę, kurią platintojas gauna iš autoriaus, manieji augalai geriausiu atveju turėjo jų pačių etiketes. man šiaip įdomu, kaip Lietuvoje yra su tomis autorinėmis teisėmis, o gal aš kažkaip ne taip šitą reikalą suprantu? Kaip tada yra su perparduodamais lenkiškais augalais? man sakė, kad pas juos didžiuliai šiltnamiai, kad jie patys daug augina, bet čia įvairių nuomonių pasiklausius daug ir klausimų iškyla.

Manoji blakėžudė tupėjo mažutukame vazonike ir kotais jai buvo žemių pagailėta. Ir dar blozna labai. Kalavarijų turguje mačiau žymiai riebesnių. Užrašėlis padarytas ranka, flomasteriu.
Lenkiškos gėlikės nuo tautinių skyrėsi įbestais 2 bambukiniais pagaliukais, o pas kai kurias dargi stypsojo spalvotas gėlės paveiksliukas su atspausdintu pavadinimu (t.y. gėlės etiketė pagaminta spaustuvėje).
Manau, kad dalį gėlių jie perka vietoje, dalį - PL, o kažkokių veislių auginasi patys. Įtariu, kad vilkdalgius.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 16:30)

Pavardinsiu tik įdomesnius „ateivius“, kurių smarkiausiai laukiau: 3 geltonlapės - bergenija "Lunar glow" (kolei kas žalia... gal maža dar?),

čia atsakymas apie geltoną bergenijos lapų spalvą mirksiukas.gif
A new mutation out of Bergenia 'Solar Flare', 'Lunar Glow' has the traditional bold, evergreen leaves of the Bergenia. Lovely magenta-pink bell-like flowers compliment the unique creamy yellow leaves produced in the spring.

The new leaves hold that light yellow look through most of the summer in cooler growing areas.  This plant grows as well in the South as in the Northwest.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 15:30)
auskarėliai “Gold Heart”

ar lapų spalva kaip foto?
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 06 20, 14:54)
ar lapų spalva kaip foto?

Taip, spalva kaip foto. Augaliuką gavau kokybišką. Bet vargu bau ar bežydės šiemet. Matyt, šiaip sau dyka pabus.

Dėl bergenijos "Lunar Glow" pageltimo, tai išties, šio reiškinio tik pavasarį sulauksiu. Daugiametes.lt taip irgi parašyta. Bet gi ne visi iki galo skaito. Būna, kad tik į paveiksliukus pasižiūri ir psio - perku! smile.gif

Atsakyti
Vi, tai gal po metų kitų, turėsite pardavimui iš daugiamtes.lt pirktų? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 06 20, 16:15)
Vi, tai gal po metų kitų, turėsite pardavimui iš daugiamtes.lt pirktų? ax.gif

Nebent iš darbo išvarytų ir nebūtų už ką duonos nusipirkti. Tada tektų gėlikes pas kaimynus į maistą mainyti. Bo kaimiečiai ne tokie durni, kad gėles pirktų. smile.gif

P.S. Šiaip jau, daugiametes.lt nėra pagrindinis mano gėlių šaltinis. Toli gražu.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 20, 16:44)

P.S. Šiaip jau, daugiametes.lt nėra pagrindinis mano gėlių šaltinis. Toli gražu.

aš iki šiol apsipirkinėdavau dažniausiai pas Darių

http://dariausgeles.lt/uzsakymai.php

aišku , asortimentas kitoks..

arba per muges pavasarį ir rudenį
vilniečiams pati kai ką siūlau kartais

o penktadienį planuoju žvalgytuves daugiametės.lt, tai po savaitgalio gal bus įspūdžių mirksiukas.gif
Atsakyti
Vilniuje tokios gausybės kaip daugiametes.lt pas nieką nėra, bet kokias 6 gėles iš savo užsakymo būčiau gavusi ir Kalvarijų turguje. smile.gif
[/quote]
Kodel Jus rasote, apie Vilniu, lygtai daugiametes.lt Marijampojele? ar as ne taip supratau? Dabar labai dairausi daugiameciu augalu, tai domina kur geriau nusipirkti, pati esu is Vilniaus.
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2012 06 20, 18:44)
Kodel Jus rasote, apie Vilniu, lygtai daugiametes.lt Marijampojele? ar as ne taip supratau? Dabar labai dairausi daugiameciu augalu, tai domina kur geriau nusipirkti, pati esu is Vilniaus.

Taip, daugiametes.lt suvalkijoje, o aš gyvenu Vilniuje. Bet gi galima gėles ir atsisiųsti. Jie tokią paslaugą teikia per kurjerį, pristato kur pageidauji. Ne darmai, aišku (24 Lt). Ir dar nesklandumai gaunasi visokie. Todėl jei matote, kad norimų gėlių yra Vilniuje ar aplink jį, geriau jas pirkti čia.
Vilniuje gėles perku pas Rasą ir Kalvarijų turguje. Rasa savo gėlių katalogą, kuris paprastai atsiranda sausio mėnesį, jau senokai pašalino, o tai reiškia, kad per vėlu į ją kreiptis. Nebent tiksliai žinote, ko norite, o ji tai turi kažkieno pamirštą ir nereikalingą. smile.gif Na, o Kalvarijų turgus visada atviras ir nepakartojamas. smile.gif Ten yra viena tokia moteriškė, kuri pardavimui išstato mažiau nei turi realybėje. Jei pradedi ją tampyti už liežuvio, atsiveria aukso, t.y. gėlių klodai. Gėlės pas ją kokybiškos, parduodamos pagal jų dydį parinktuose vazonikuose, neretai jau smarkiai paaugintos. Orientuojasi į alpinariumus, tad turi ir krūmų (gan įdomių).
Prie Vilniaus dar yra Eglės gėlės. Tuom mano žinios ir baigiasi.
Dar vieną vilniškę vietelę prisiminiau augalai.net.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 20 birželio 2012 - 19:30
ar lėtai auga hakonechloa macra 'Aureola'? šiemet įsigijau, tokį mažutį daigelį, tai vaje vaje, taip lėtai suka po vieną lapelį...ir pavėsy pasodinau, bet žiūriu kol naujas lepelis išsivynioja, kitas jau nurudęs, ar jai taip sunki adaptacija, gal ji pirmais metais tokia lėtapėdė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 21 birželio 2012 - 16:57