Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(jot.ka @ 2012 06 19, 09:31)
kurmis.....kaip su juo tarsitės?smile.gif pas mane gėlynas kabo virš požeminio metro tinklo, tunelių tuneliai, džiaugiuosi kad kol kas neverčia kalnų, o tik paviršiuj iškelia bangas, bet jei pradės versi taip kaip darže tai nežinau, ko reiks griebtis. į spąstus neina, dujų kamera veiksminga lygiai vieną dieną.. bet kol kas stengiuosi nesinervint, nors sunkiai sekasi, kai kasdien reikia eit žiūrėt ar neišvertė kokio šviežio augalo iš klumpių.

kita bėda šiemet amaras, visoks koks tik yra, šilokau ir nuo jų susisukę, ir dalies žiedų nelikę jūsų minėto vikšro dėka, amaras sėdi net ant avižuolės lapų, jau nekalbant apie monardas, kraujažoles, astrancijos išvis matyt delikatesas, net juodžolė ir ta aplipus. taip nemėgstu chemijos, bet nežinau ko gero teks ginkluotis, taip kaip šiemet pas mane dar nebuvo.

Nupirkau kažkokio česnakų kvapo kurminio atbaido. Palikau sodyboje nuolatos vasarą būnantiems giminiečiams. Pažadėjo panaudoti. Patys jie buvo sugalvoję naftalino tablietkas į urvus kišti. Padėjo tame plote, kur panaudojo. Kolei kas. Bet tablietkos pasibaigė ir parduotuvėje nėra. Man taip kažkaip pasigalvojo, kad jau kurmiai taip kvapų bijo, kodėl nesumąstomas koks skystalas, pilamas į augalų laistymui skirtą vandenį (aišku, augalams nekenkiantis)? Palaistai augaliukus, o tuo pačiu ir kurmius atbaidai.
O kirmėliukėms voratinklyje pritaikėm chemoterapiją Actara pavidale. Gal padės. Man irgi keista, kad šalia augantis kitos veislės šilokas "Matrona" joms yra nemielas.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 10:24)
Nupirkau kažkokio česnakų kvapo kurminio atbaido. Palikau sodyboje nuolatos vasarą būnantiems giminiečiams. Pažadėjo panaudoti. Patys jie buvo sugalvoję naftalino tablietkas į urvus kišti. Padėjo tame plote, kur panaudojo. Kolei kas. Bet tablietkos pasibaigė ir parduotuvėje nėra. Man taip kažkaip pasigalvojo, kad jau kurmiai taip kvapų bijo, kodėl nesumąstomas koks skystalas, pilamas į augalų laistymui skirtą vandenį (aišku, augalams nekenkiantis)? Palaistai augaliukus, o tuo pačiu ir kurmius atbaidai.
O kirmėliukėms voratinklyje pritaikėm chemoterapiją Actara pavidale. Gal padės. Man irgi keista, kad šalia augantis kitos veislės šilokas "Matrona" joms yra nemielas.

taip, matrona ir pas mane sveika smile.gif,o herbstfreude susisukęs..

pavardinkit ką iš daugiamečių parsisiuntėt smile.gif minėjot , kad trečdalis virš 10 augalų , smalsuuuu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 19 birželio 2012 - 10:39
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 11:24)
Man taip kažkaip pasigalvojo, kad jau kurmiai taip kvapų bijo, kodėl nesumąstomas koks skystalas, pilamas į augalų laistymui skirtą vandenį (aišku, augalams nekenkiantis)? Palaistai augaliukus, o tuo pačiu ir kurmius atbaidai.

jau pernai prekyboj buvo tokių trąšų, kurie nekenkia augalams ir tuo pačiu atbaido kurmius, kurklius ir grambuolio lervas. Aišku, ir šiemet teko matyt skirtingų gamintojų Žalioj stotelėj ir Schetelig'e.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 19, 10:46)
jau pernai prekyboj buvo tokių trąšų, kurie nekenkia augalams ir tuo pačiu atbaido kurmius, kurklius ir grambuolio lervas. Aišku, ir šiemet teko matyt skirtingų gamintojų Žalioj stotelėj ir Schetelig'e.

gal bandėt?
Papildyta:
jau susiradau http://www.schetelig...=...=369&lng=lt, tačiau kilo klausimas, ar tokiu būdu jie nesusikraustys pas kaimynus? to nesinorėtų smile.gif. įdomu būtų ar veiksminga ta priemonė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 19 birželio 2012 - 10:53
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 19, 11:53)
gal bandėt?
Papildyta:
jau susiradau http://www.schetelig...=...=369&lng=lt, tačiau kilo klausimas, ar tokiu būdu jie nesusikraustys pas kaimynus? to nesinorėtų smile.gif. įdomu būtų ar veiksminga ta priemonė smile.gif

Bandžiau trąšas, bet kai daržo nelinkus tręšti, tai tik vieną kartą anksti pavasarį išbarsčiau. Kurmių nebuvo, bet kurklius atbaidyt reiktų įterpt dažniau.

O Compus firmos lyg ir ne trąšos, tai galima būtų drąsiau naudot. Ir dar: klaida yra daroma, kai nepaliekamas kelias jiems išeiti. Reikia varyt nuo vieno kampo išorės link.

Beje, kaimynai visai prie mūsų ribos burgzgyklę pasistatę, kuri turėtų 5 arų plote veikti. Pas kaimynus nebekelia kupstų, bet pas mus už kelių metrų visai drąsiai karaliauja. Kol kurklių ir grambuolio lervų yra, kurmių nevaikom mirksiukas.gif
Atsakyti
tai va, kad nėra kurmis absoliutus blogis, kaip ir visa kita gamtoj, jei yra, vadinas reikalinga, bet kartais sugyventi pasidaro sudėtinga smile.gif. pas mus kurklių tfu tfu, nėra, o kurmius tuomet reiktų kartu su kaimynai bendrai varyt, nesinori nei jiems saviškių perleist, nei jų pas save priimt smile.gif. o tąšas kokias naudojot? daržui aš irgi nenoriu, bet gėlynui gal visai tiktų?
Atsakyti
As tai vietoj burzgykles keliose vietose ibedusi kuoliukus, ant kuriu pamautas nupjautu virsum plastmasinis 1 ltr butelys. kai vejelis pucia, butelys tabaluojasi su garsu. Lyg ir maziau tu kurmiu dabar smile.gif
vi_ , laikau kumscius, kad jus visi augaliukai prigytu (kad nebutu tokios patirties kaip pas mane). Bet tai vis tiek tas nemalonu, kai telefonu sako viena, o atveza jau kitaip ir ne viska. Nu ir man idomu kas per augaliukai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dinazaure: 19 birželio 2012 - 14:09
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 19, 12:53)
tai va, kad nėra kurmis absoliutus blogis, kaip ir visa kita gamtoj, jei yra, vadinas reikalinga, bet kartais sugyventi pasidaro sudėtinga smile.gif. pas mus kurklių tfu tfu, nėra, o kurmius tuomet reiktų kartu su kaimynai bendrai varyt, nesinori nei jiems saviškių perleist, nei jų pas save priimt smile.gif. o tąšas kokias naudojot? daržui aš irgi nenoriu, bet gėlynui gal visai tiktų?

Vienos tokios, kaip šioj nuorodoj, kitos be pavadinimo, tik paveiksliukas su kurmiu ir kt kenkėjai yra (berods latvių firmos, baltas, neskaidrus maišiukas).
Atsakyti
ačiū, gal pravers
Atsakyti
Besidominčioms mano atvykusiomis/bei dar ne gėlėmis. Aišku, malonu, kad domitės. smile.gif
Pavardinsiu tik įdomesnius „ateivius“, kurių smarkiausiai laukiau: 3 geltonlapės - bergenija "Lunar glow" (kolei kas žalia... gal maža dar?), vingiorykštė ”Aurea” ir auskarėliai “Gold Heart”; 3 irgi nežali gėliukai - papartis 'Burgundy Lace', žemaūgis arunkas ir blakėžudė "Black Negligee"; na ir gražuolė Budlėja "Blue Chip". Dauguma gėlių lenkiškos, bet yra ir vietinių. Reikia pripažinti, kad bent vizualiai lenkiškųjų gėlyčių kokybė geresnė nei tautinių. Kad jau tautą paminėjau, tai podraug ir su ja, daugiametes.lt bei manimi susijusią istoriją trumpai papasakosiu. Žodžiu, atvažiavo iš daugiametes.lt pas mano draugę gėlių pasižiūrėti ir įsigyti. Bežiūrėdami minėjo nemenką užsakymą iš Vilniaus (greičiausiai mano...) ir bais stebėjosi, kad vilniečiai užsisakinėja pas juos gėles, kurių ir sostinėje yra. Mane ūmai ėmė griaužti mintis, kad ar nebus taip, kad iš suvalkiečių nusipirksiu draugės gėles, kurias ji man, jeigu ką, būtų davusi darmai?... Paaiškėjo, kad ačiū Dievui ne. Bet nedaug trūko. smile.gif

Na ir neatvykusias gėles beliko paminėti. Bent tas, dėl kurių labiausiai verkiu: veronikos “Blue Bouquet“ (šitoms net kompozicijoje jau buvo sumodeliuota vieta, kurią dabar neapsikentusi užkišau šilokais „Purple Imperor“, ir gavosi, galbūt, netgi dar geriau), acena “Kupferteppich“, katpėdėlė ‘’Nyewoods Variety“, viendienė “Storm of the Century” ir, aišku, šilokas „Hab Gray“.
Atsakyti
Gal auginate savo darželiuose gubojas? Šiandien turgely nusipirkau daigelių, moteriškė nepasakė tikslaus pavadinimo, bet minėjo, kad vienmetė. O aš begooglindama vis randu, kad gubojos daugiametės. Kaip iš tiesų čia yra?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 16:30)
bergenija "Lunar glow" (kolei kas žalia... gal maža dar?),

Sita jau senokai pirkau, bet dar nepageltonavo... schmoll.gif
Papildyta:
Kas liecia daugiametes.lt - ar tuos augalu, kuriu neturi bet kuriuos uzsakei ir nesumokejai dar, atves ar reikia is naujo uzsakineti? Nes jei sumoki pavedimu, tai gali laukti kol jie tures uzsakyma g.gif

QUOTE(vi_ @ 2012 06 19, 16:30)
bais stebėjosi, kad vilniečiai užsisakinėja pas juos gėles, kurių ir sostinėje yra.

Butu neblogai suzinoti, kurioj vietoj Vilniuje tu geliu tokia gausybe rolleyes.gif
Atsakyti