QUOTE(jot.ka @ 2012 06 19, 09:31)
kurmis.....kaip su juo tarsitės? pas mane gėlynas kabo virš požeminio metro tinklo, tunelių tuneliai, džiaugiuosi kad kol kas neverčia kalnų, o tik paviršiuj iškelia bangas, bet jei pradės versi taip kaip darže tai nežinau, ko reiks griebtis. į spąstus neina, dujų kamera veiksminga lygiai vieną dieną.. bet kol kas stengiuosi nesinervint, nors sunkiai sekasi, kai kasdien reikia eit žiūrėt ar neišvertė kokio šviežio augalo iš klumpių.
kita bėda šiemet amaras, visoks koks tik yra, šilokau ir nuo jų susisukę, ir dalies žiedų nelikę jūsų minėto vikšro dėka, amaras sėdi net ant avižuolės lapų, jau nekalbant apie monardas, kraujažoles, astrancijos išvis matyt delikatesas, net juodžolė ir ta aplipus. taip nemėgstu chemijos, bet nežinau ko gero teks ginkluotis, taip kaip šiemet pas mane dar nebuvo.
kita bėda šiemet amaras, visoks koks tik yra, šilokau ir nuo jų susisukę, ir dalies žiedų nelikę jūsų minėto vikšro dėka, amaras sėdi net ant avižuolės lapų, jau nekalbant apie monardas, kraujažoles, astrancijos išvis matyt delikatesas, net juodžolė ir ta aplipus. taip nemėgstu chemijos, bet nežinau ko gero teks ginkluotis, taip kaip šiemet pas mane dar nebuvo.
Nupirkau kažkokio česnakų kvapo kurminio atbaido. Palikau sodyboje nuolatos vasarą būnantiems giminiečiams. Pažadėjo panaudoti. Patys jie buvo sugalvoję naftalino tablietkas į urvus kišti. Padėjo tame plote, kur panaudojo. Kolei kas. Bet tablietkos pasibaigė ir parduotuvėje nėra. Man taip kažkaip pasigalvojo, kad jau kurmiai taip kvapų bijo, kodėl nesumąstomas koks skystalas, pilamas į augalų laistymui skirtą vandenį (aišku, augalams nekenkiantis)? Palaistai augaliukus, o tuo pačiu ir kurmius atbaidai.
O kirmėliukėms voratinklyje pritaikėm chemoterapiją Actara pavidale. Gal padės. Man irgi keista, kad šalia augantis kitos veislės šilokas "Matrona" joms yra nemielas.