Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

prieš kelias dienas laistydama hortenzijas pajutau malonaus aromato dvelksmą, tokį nežymų, nestiprų, tuoj ėmiau ieškoti KAS???? užmečiau akį į pievą, hmm, nepanašu, kad būtų atsirdęs kažkoks naujas augalas, vadinasi mano gėlyne bigsmile.gif , išuosčiau viską, atradau, kad net šviesioji hortenzija turi šiokį tokį kvapą, o kas kvepia vis dar nebuvo aišku smile.gif. ir kvepia, tik viename gėlyno krašte. buvau skaičiusi, kad aster oblongifolius 'october skies' yra aromatinis, bet anksčiau jį judindama nejutau nieko, ir visgi, dar kart jį pajudinau, mmmm wub.gif , tikrai jis. ir šiandien, kai lauke kepina didžiulis karštis ir pučia vėjas, karts nuo karto užneša gaivos gūsį. sako, kad pas mus jis nelabai spėja sužydėt, ir pas mane jis atsirado, tam, kad įsitikintume, o gal pajūry jis pats tas vėlyvam rudeniui. bet dabar, net jei ir nežydės(o manau kad žydės, nes jau kai kurie žiedai pakankamai stambūs bigsmile.gif ) tai ažūrinis žalias kupstas vien dėl kvapo gali pasilikt gėlyne. na taip atrodo man dabar, ar neišblės ta meilė paiškės vėliau, gal po kelių sezonų, bet dabar tai man malonus atradimas.

šalia rūgties
http://public.fotki....img-0082-1.html
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 28, 14:09)
buvau skaičiusi, kad aster oblongifolius 'october skies' yra aromatinis, bet anksčiau jį judindama nejutau nieko, ir visgi, dar kart jį pajudinau, mmmm  wub.gif , tikrai jis. ir šiandien, kai lauke kepina didžiulis karštis ir pučia vėjas, karts nuo karto užneša gaivos gūsį.
http://public.fotki....img-0082-1.html

Labai smagus atradimas wub.gif Aš šiandien irgi džiaugiuosi nerealiai stipriai kvepiančiomis rožėmis. Bent jau tokie šio svilininančio karščio privalumai biggrin.gif
Atsakyti
o kokias rožes auginate? kaip sekasi jas įkomponuot į ''laukinį sodą''? smile.gif man tai dilema, turiu kelias ir nerandu joms vietos.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 28, 19:44)
o kokias rožes auginate? kaip sekasi jas įkomponuot į ''laukinį sodą''? smile.gif man tai dilema, turiu kelias ir nerandu joms vietos.

Pabandykite su smilkom, savanų žole ir pan.
Atsakyti
gal kas turit deriniu su muilinem gubojom? idomu kas buna kai jos perzydi ir tas debesis ziedu jau nebegrazus g.gif pasisejau- daug isdygo, dabar mastau kur jas ikomponuot g.gif
Atsakyti
Mergaitės sakykit ar labai nepatiks baltašaknei rododendrų žemė? g.gif Numirė vienas rododendras,ir noriu panaudot jo vietą..Ar nebus perrūgštu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 28, 19:44)

Mano sodas ne toks jau ir laukinis biggrin.gif Manau, kad ateityje jis visgi bus labiau cottage stiliaus, tiesiog smilgos bus pagrindinis augalų mišrainę rišantis augalas tongue.gif

Turiu keletą senovinių rožių, porą erškėčių ir porą modernių veislių. Man rožė, panašiai kaip ir jums, nėra kažkoks labai mylimas augalas. Ilgą laiką apskritai rožių nemėgau, nes buvau mačius tik tradicinius lietuviškus didžiažiedžių rožių rožynus juodos žemės fone, kol Rundalės pilyje nepamačiau senovinių rožių kolekcijos. Taip po truputį atsirado simpatija, o kai pradėjau domėtis ir atradau mišrius rožynus, tai kažkaip man jų ir prisireikė biggrin.gif Kadangi visos mano auginamos veislės yra krūminės, tai jos suplanuotos kaip tokie atraminiai stambesni taškai. Taigi fonas, o ne karalienės biggrin.gif Man labai gražus pavyzdys yra šis:
user posted image

Vi, norėjau parodyti man gražų smilgyną - akmenyną. Gal pravers 4u.gif
user posted image
Atsakyti
užderėjo monardų

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

ir ne tik http://public.fotki....img-0065-1.html
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 29, 22:23)

jot.ka, labai gražu wub.gif
Atsakyti
Aispra, man dėl to dvejonių ir kyla, nes patinka ir cottage ir visiški laukiniai smile.gif. suprantu, kad gryno nei vieno stiliaus nei antro nei noriu, nei gausis padaryt, o juos sumixuot ir nepadaryt kičo sudėtingas reikalas man smile.gif.

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti