Ar čia ne tas p ats snaputis, apie kurį neseniai kalbėjote?
Įsigijau pernai rudenį, peržiemojo ir va , sulaukiau pirmų žiedelių . Pardavėja įvardino kaip ''kažkaip purpurascens vadinasi'' , bet tokio aš neradau, tai spėju, kad gal visgi jis Midnight Reiter? pagal ūgį būtų panašu, skolinuosi nuorodą http://www.daugiamet...n...9&Itemid=58
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 14, 19:33)
Ar čia ne tas p ats snaputis, apie kurį neseniai kalbėjote?
Įsigijau pernai rudenį, peržiemojo ir va , sulaukiau pirmų žiedelių . Pardavėja įvardino kaip ''kažkaip purpurascens vadinasi'' , bet tokio aš neradau, tai spėju, kad gal visgi jis Midnight Reiter? pagal ūgį būtų panašu, skolinuosi nuorodą http://www.daugiamet...n...9&Itemid=58
Midnight Teiter lapeliai daug daugiau karpyti, o ir lapai tamsesni.
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 14, 19:33)
Bais panaši į maniškę ufonautę. Tik manosios lapai kiek plonesniais pirštais, labiau užneša į daugiametes.lt, kur nuorodą įkėlėt. Bet visvien išeina, kad mazgė bus. Ilgai dabar teks ieškoti jai tinkamos vietos gėlyne.
vadinasi taip ir liks bevardis, ką darysi..o tada dar paklausiu, auginu rūgtį, kai pirkau sakė, kad čia dekoratyvinė, neagresyvi veislė, bet pavadinimo nežino, ar galėtų tai būti polygonum bistorta 'superbum'?
pradedant žydėti atrodo taip
įsibėgėjus žydėjimui
internete https://www.google.l...i...440&bih=809
pradedant žydėti atrodo taip
įsibėgėjus žydėjimui
internete https://www.google.l...i...440&bih=809
Ai, nebaisu, kad snaputis bevardis, kad tik gražus ir vietoje būtų. Pvz., pas mus sodyboje garbingiausioje vietoje (turėjo personalią KLOMBĄ ) gyveno bevardė gražuolė, kurią mes daugiau nei 10 metų vadinome varnalėša. O pernai sužinojome, kad tai gaurė, be to, ne Pševalskio.
Kas dėl rūgties (ar rūgčio? nes tai jis), kuriam esu daugiau nei neabejinga, tai maniškis turi ir vardą, ir pavardę - Persicaria amplexicaulis 'Taurus'. Ir savo veisle bei spalva jis tikrai skiriasi nuo jūsiškio. Net nežinau katras gražesnis? Abu žavingi. Ir kur gi savąjį noname'ą gavote? Nejau turguje? Šiap jau nedažna gėlelė, švelniai sakant, tad abejoju, kad jūsiškę čia kas nors pakrikštins. Mano manymu, Polygonum bistorta 'superbum' pagal nuotraukas niekuom nesiskiria nuo jūsiškio. O ir skamba išdidžiai.
Ką dar įdomaus turite?
Kas dėl rūgties (ar rūgčio? nes tai jis), kuriam esu daugiau nei neabejinga, tai maniškis turi ir vardą, ir pavardę - Persicaria amplexicaulis 'Taurus'. Ir savo veisle bei spalva jis tikrai skiriasi nuo jūsiškio. Net nežinau katras gražesnis? Abu žavingi. Ir kur gi savąjį noname'ą gavote? Nejau turguje? Šiap jau nedažna gėlelė, švelniai sakant, tad abejoju, kad jūsiškę čia kas nors pakrikštins. Mano manymu, Polygonum bistorta 'superbum' pagal nuotraukas niekuom nesiskiria nuo jūsiškio. O ir skamba išdidžiai.
Ką dar įdomaus turite?
QUOTE(vi_ @ 2012 06 14, 23:09)
Ką dar įdomaus turite?
rūgtims ir aš neabejinga, ir turiu ''taurus'' taip pat, šįmet pasodintas, tai kol kas tik lapus matau , o kada jo žydėjimas būna? vasarą? nes maniškis noname'as tai mugėj pirktas, jau seniai, bet kai vardo nepasako, ar nežino tai man taip gaila, mėgstu žinoti ką turiu, vardais vadinu kai šnekuosi su kvietkais . dėl saviškio ''kilmingumo'' suabejojau, kai giminaičiai pasakė kad maždaug piktžolę iš pievios parsitempiau, tai va ir ieškau galų, piktžolė ar neprasčiokas , bet nepaisant visko, gyvens ji pas mane, nes pavasarį man ji pati gražiausia ir ilgiausiai grojanti mano gėlyne, ir plitimas tikrai neagresyvus, kas ''nueina'' nuo kero, lengvai pašalinama, jei ten kliudo.
turiu įvairių gėlių, o kas yra ''idomaus''?
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 15, 10:59)
rūgtims ir aš neabejinga, ir turiu ''taurus'' taip pat, šįmet pasodintas, tai kol kas tik lapus matau , o kada jo žydėjimas būna? vasarą? <...>
Aš savąjį Taurus irgi tik šiemet pasodinau, tad nesu regėjusi jo žydinčio. Internete rašo, kad žydi nuo liepos iki rugsėjo. Panašu į tiesą, nes Rasos bloger'yje yra nuotraukos, kur jis žydi drauge su ankstyvaisiais astrais (smulkiažiedžiais/daugiamečiais).
Dėl gėlynų įdomybių, tai įdomiausios yra tos, apie kurias mažiausiai ar išvis nėra rašoma. Tada iškyla klausimas, arba jų niekas neturi, arba jos yra bjauraus charakterio (pvz., piktžoliško, pranykstančios po žydėjimo ir pan.). Daugiametes.lt yra tokia man suvis negirdėta Svyrančioji simfilandra. Paveiksliuke gražiai atrodo, gražiai apie ją parašyta. Bet ir apie auksalapius auskarėlius ten irgi gražiai parašyta, o pasirodo viskas nėra taip jau ir gražu.
O jeigu dar konkrečiau apie įdomias gėles, tai pastaruoju metu mane labiausiai domina aukštos (50-80 cm) gėlės su ne žaliais lapais (pilkais, geltonais, bordavais ir pan.).
QUOTE(vi_ @ 2012 06 15, 11:45)
Aš savąjį Taurus irgi tik šiemet pasodinau, tad nesu regėjusi jo žydinčio. Internete rašo, kad žydi nuo liepos iki rugsėjo. Panašu į tiesą, nes Rasos bloger'yje yra nuotraukos, kur jis žydi drauge su ankstyvaisiais astrais (smulkiažiedžiais/daugiamečiais).
Dėl gėlynų įdomybių, tai įdomiausios yra tos, apie kurias mažiausiai ar išvis nėra rašoma. Tada iškyla klausimas, arba jų niekas neturi, arba jos yra bjauraus charakterio (pvz., piktžoliško, pranykstančios po žydėjimo ir pan.). Daugiametes.lt yra tokia man suvis negirdėta Svyrančioji simfilandra. Paveiksliuke gražiai atrodo, gražiai apie ją parašyta. Bet ir apie auksalapius auskarėlius ten irgi gražiai parašyta, o pasirodo viskas nėra taip jau ir gražu.
O jeigu dar konkrečiau apie įdomias gėles, tai pastaruoju metu mane labiausiai domina aukštos (50-80 cm) gėlės su ne žaliais lapais (pilkais, geltonais, bordavais ir pan.).
Turiu simfilandros du kerus didelius. Dabar kaip tik krauna žiedus, bet jos nedauginu. Labai trumpas, bet laabai gausus žydėjimas, vėliau varpeliai nuruduoja ir stovi toks negražiai aprudęs krūmas. Kai sužydės pafotografuosiu, tik priminkit man, o tai pas mane milijonai darbų.
aš irgi stambių augalų mėgėja, bet man spalvingi lapai kol kas ne pirmoje vietoje, nors pradedu atrasti, kad ir splavota lapija labai patraukli, kol kas įsileidau tamsius bordinius atspalvius, matyt ateis laikas ir kitiems o labiausiai šiuo metu mane žavi žoliniai varpiniai augalai, ir laukiniai deriniai. bet šiaip pastebėjau, kad nuomonė keičiasi, anksčiau nepatikę augalai pradeda patikti, patikę nebepatinka...žodžiu flora jau mano gyvenimo dalis
beje, mano šių metų atradimas( tiksliau atradau anksčiau, šiemet tik pradėjau augint) astrancijos, nežianu kas jose taip man patinka, bet jos man nuostabios
''Florence''
beje, mano šių metų atradimas( tiksliau atradau anksčiau, šiemet tik pradėjau augint) astrancijos, nežianu kas jose taip man patinka, bet jos man nuostabios
''Florence''
O yra rūgčių, kurie ilgai žydėtų, iki rudens?
QUOTE(Bagi @ 2012 06 15, 13:02)
O yra rūgčių, kurie ilgai žydėtų, iki rudens?
Šiame straipsnyje rašo, kad mano minėtoji Persicaria amplexicaulis 'Taurus' žydi ir rudenį.
Šiandien Kalvarijų turguje nusipirkau dar vieną man visiškai nežinomą gėlę, kurią įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio. Moteriškė pasakė pavadinimą, bet nemanau, kad jis teisingas, tai aš jį ir užmiršau išsyk... Gal padėsite su identifikavimu? Ji yra dvimetė ir atrodo taip: spalva - violetinė arba rožinė, aukštis apie 1 m, šluotelės pavidalo smulkūs žiedynai iškelti ant ilgų atskirų ir nesišakojančių stiebakočių, kurie aplipę nedideliais, pailgais, į dangų žiūrinčiais lapeliais. Pardavėja sako, kad ji labai mėgstama gėlių puokščių darytojų. Ir dar. Ji tokia šiek tiek Perovskinė - tokia ažūrinė, permatoma ir subtili.
jot.ka, astranciją ir aš šiemet įsigijau, bo labai patiko. Kažkokie čia sutapimai gaunasi... Pati aš įpuoliau į gėlių border'ių kūrybą. Labai geras dalykas šiame reikale derinti ne tik gėlių spalvas, bet ir lapijos faktūrą bei spalvas. O čia mano siekiamybė, kurioje, jei būčiau kiek mažesnė, apsigyvenčiau. (turiu omenyje rykštenės ir co kombinaciją).
QUOTE(vi_ @ 2012 06 15, 14:01)
jot.ka, astranciją ir aš šiemet įsigijau, bo labai patiko. Kažkokie čia sutapimai gaunasi... Pati aš įpuoliau į gėlių border'ių kūrybą. Labai geras dalykas šiame reikale derinti ne tik gėlių spalvas, bet ir lapijos faktūrą bei spalvas. O čia mano siekiamybė, kurioje, jei būčiau kiek mažesnė, apsigyvenčiau. (turiu omenyje rykštenės ir co kombinaciją).
joo, šitas puslapis man idėjų ir puikių nuorodų šaltinis, gerai kai gali ne tik pažiūrėt, bet rast užuominų, kurios veda tolyn, gilyn. ir šitą rykštenę turiu , apsižiūrėjau, kad prisipirkau augalų, kurie antroje vasaros pusėje ir rudenį bus savo stichijoje, tai kaip ir laukiu rudens , nors tegu dar ir vasara pabūna.
o savo naujojo pirkinio foto nebus? gal būtų lengviau atpažint?