Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

[quote=smth1,2012 07 26, 12:31]
na cia ziurint nuo galo pasodinti du bijunai toliau eina silokai, jie glezni bet tikiuosi po trasu atsigaus ir graziai subujos...sita vieta man labai patinka, nelabai noriu ka keisti, nebent uz siloku kokia daugemete auksta ikisti...
[/quote]

Uz siloku liks vietos, bet ar tiek, kad auksta ir plati daugiamete tilptu g.gif
Vizualiai cia atrodo labai nedaug vietos, tikrai nepakankamai krumui. O kai ugtels tujos, tai arba gelyna reikes platint, arba mazint augalu gelyne skaiciu.
[/quote]
uz siloku nieko nesodinsiu tegul buna matyti tarpas. siaip sodintos tujos yra SMARAGDAS ir jo isipletimui as essu palikusi 1 metra, t.y. po 50 cm is galo ir is priekio tame parpe nieko nesodinau, nes nemanau, kad isiples daugiau nei 1 m. visus augalus sodinu nuo to 1 metro atitraukus, o ta vieta tarp sidabrakrumiu nera nei didele nei maza, pamatavus joje tilptu iki 70 cm uzaugantis krumelis, nors dabar mastau apie sliauzianciu siloku kilima g.gif ilgai ir geltonai zydi, dabaryciau siek tiek pakilusi g.gif
Atsakyti
Mergaitės prašau pagalbos. Svajonėse toks darželis. Rožių mylėtojos patarė dėl rožių veislės, o jūsų norėčiau paklausti apie kitus augalus esančius šioje kompozicijoje. Ar ilgai tos mėlynos žydi? Ar toks miksas labai trumpai atrodys tai gražiai?
Atsakyti
man panašu, kad pirmam plane mėlyni tai gojiniai šalavijai (salvia nemorosa), švieseniai melsvi katžolių (nepeta) krūmeliai, o tarpuose rasakilos (alchemilla). pas mane visi šie augalai yra, dekoratyvūs ilgą laiką, gal jau kai kuriuos šalavijus reiktų apkarpyt, kad paskui vėl pakartotinai žydėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 27 liepos 2012 - 13:25
QUOTE(iingutte @ 2012 07 27, 14:13)
Mergaitės prašau pagalbos. Svajonėse toks darželis. Rožių mylėtojos patarė dėl rožių veislės, o jūsų norėčiau paklausti apie kitus augalus esančius šioje kompozicijoje. Ar ilgai tos mėlynos žydi? Ar toks miksas labai trumpai atrodys tai gražiai?

tos mėlynos yra šalavijai, va, kažkurie kaip čia
http://dariausgeles....logas.php?id=52

Išgenėjus peržydėjusius žiedynus taip pat žydi nuo birželio iki šalnų
panašu, kad pamaišyta su katžolėm ar lavandom...

gelsvai salotiniai žiedai yra rasakila (Alchemilla mollis ) - ji žydi beveik visą birželį, po to žiedynai nupjaunami ir rudenops žydi pakartotinai, bet ne taip gausiai

http://www.google.lt...m...280&bih=821
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 27, 14:23)
man panašu, kad pirmam plane mėlyni tai gojiniai šalavijai (salvia nemorosa), švieseniai melsvi katžolių (nepeta) krūmeliai, o tarpuose rasakilos (alchemilla). pas mane visi šie augalai yra, dekoratyvūs ilgą laiką, gal jau kai kuriuos šalavijus reiktų apkarpyt, kad paskui vėl pakartotinai žydėtų.

man rodos, kad melynos tai juozazole- va kaip tik matau per langa analogiskas. susipazinau siemet ir ismokau- ''na vsiegda'', nes buvau sumnasius su lavandu sejinukais doh.gif
Atsakyti
Aciu Aciu Aciu 4u.gif
Atsakyti
dar galima butu kazka panasaus isgauti derinant lavandas ir gal kokis silokus. Lavanda ir roze apskritai yra klasikinis derinys. as bandyciau ziuret ne tik kad gelsvai zydetu, bet gal kad ir pats augaliukas butu ne vien nuobodziai zalias ir reiktu istvermingesnio.
Atsakyti
QUOTE(vanda_zydi @ 2012 07 27, 14:50)
dar galima butu kazka panasaus isgauti derinant lavandas ir gal kokis silokus. Lavanda ir roze apskritai yra klasikinis derinys. as bandyciau ziuret ne tik kad gelsvai zydetu, bet gal kad ir pats augaliukas butu ne vien nuobodziai zalias ir reiktu istvermingesnio.

Rasakila ir rožė taip pat yra klasikinis derinys mirksiukas.gif
Rasakilos žiedai ne šiaip sau gelsvi, bet labiau žalsvi, sakyčiau šalto atspalvio.., ir dera su visų spalvų rožėmis.

Kita vertus, visada derinam ne tik žiedų spalvas, bet ir lapų faktūrą, ilgaamžiškumą, "augalo figūrą" - tik tada "kompozicija gros" net augalams nežydint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 07 27, 14:13)

Toks miksas yra skirtas birzelio antrai pusei-liepos pirmai pusei. Na, sakykim liepos galui.
Suo metu jau rasakilos ziedynai nukirpti, ji kolkas tokia gan isdrikus, salavijai jei dar zydi tai ne taip kaip nuotraukoj, maziau, katzole, priklausomai nuo veisles. Bet pagal dydi tai paveikslely kokia rusine, nediduke. Tai ji koki pavieni ziedeli gal isleidzia siuo metu.
Atsakyti
Juozažolę tikrai galima bütų įtraukt į sąrašą. Kaip tik dabar pradėjo žydėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 27, 15:51)
Juozažolę tikrai galima bütų įtraukt į sąrašą. Kaip tik dabar pradėjo žydėt  4u.gif

manoji tai zydi nuo birzelio vidurio ir dar galo nesimato unsure.gif ties ziedynai vis ilgeja ilgeja i virsu... super augals- melyna melyna...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 27, 14:56)
manoji tai zydi nuo birzelio vidurio ir dar galo nesimato unsure.gif  ties ziedynai vis ilgeja ilgeja i virsu... super augals- melyna melyna...

pas man irgi seniai žydi
aš kelias šakeles buvau prilenkus, kad pasidaugint, tai du maži jau gyvuoja atskirai smile.gif
Atsakyti