Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(jot.ka @ 2012 07 26, 09:05)
biggrin.gif , tai čia tik karpažolė, o kiek dar kitų kvietkų savo albumus turi. smile.gif

jei netyciom uzisilenksiu- noreciau reinkarnuotis i geliuka jusu gelyne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 25, 22:45)

Kitas dalykas kelia šiek tiek nerimo. Pastebėjau, kad vienas lendrūnas visas padengtas oranžinėmis rūdimis. Iš tikro ir daugiau augalų susitaškavę, bet lendrūnas ypatingai, atrodo kaip surūdijęs verysad.gif  Ar bandyti leisti gamtai pačiai susitvarkyti, ar visgi purkšti kokiais fungicidais?

apžiūrėjau saviškius, manieji turi taškelių pavienių, bet jie violetiniai, o internete radau, kad lapų rūdys gali atsirasti drėgnomis vasaromis. kaip elgtis nė nežinau, esamo vaizdo chemija jau nepakeis, o ar plis tas dėmėtumas toliau g.gif .
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 07 26, 08:29)
jei netyciom uzisilenksiu- noreciau reinkarnuotis i geliuka jusu gelyne biggrin.gif

įdomi mintis biggrin.gif
Atsakyti
Man karpažolės labai patinka, ypač kai žydi wub.gif todėl dėmesio fotografuojant irgi gauna biggrin.gif

turiu dvi lb panašias, bet viena ankstyvesnė, šiek tiek aukštesnė ir skystesnė, o kita vėlyvesnė, tankesnė (kompaktiškesnė gal geriau sakyt) - šią labiau myliu blush2.gif ax.gif

Šiemet turiu pasėjus iš sėklų karpažolę, bet lapai smulkūs. Panašūs į šiuos, tik plonesni

user posted image

žiūrėsiu kaip kitais metais atrodys, kol kas savotiška, kaip ežiukas minkštas smile.gif
Papildyta:
radau smile.gif

pirkau kaip tokią

user posted image

o dabar atrodo kaip ši (tik nežydi, pavasarį sėta)

user posted image

Atsakyti
Bagi, teks ir jum fotosesiją daryt smile.gif , graži jūsiškė, labai įdomu kokias apimtis pasiekia, kaip spalva keičiasi

ta antroji tokios spalvos? ar tiesiog apšvietimas spalvą kaičia, man panaši į tą senovinę karpažolę, kuri plečiasi kaip biesas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 26 liepos 2012 - 09:16
na stai zadetos foto...cia visas sitas pakrastys bus padarytas taip vingiuotai ir jame susodinsiu augalus: daugiametes ir keleta krumu, del kuriu dar neapsisprendziu....
user posted image

na cia ziurint nuo galo pasodinti du bijunai toliau eina silokai, jie glezni bet tikiuosi po trasu atsigaus ir graziai subujos...sita vieta man labai patinka, nelabai noriu ka keisti, nebent uz siloku kokia daugemete auksta ikisti...
user posted image

o va cia prasideda tie sidabrakrumiai ir toliau noreciau kazka is krumu isodinti: galvoju arnba kazka kas zydetu anksti pavasari (azalijas dvi) arba iki velyvo rudens (chrizantemas)....sodinciau tarp sidabrakrumiu ir viena krumeli uz ju... g.gif
user posted image
Atsakyti
troja 3030, pas mane taip prie gyvatvorės yra prilipdytas gėlynas, jau keisiu smile.gif, nes gyvatvorės priežiūrai reikia vietos, nebent jūs tujų nekarpysit. pas mane taip pat yra vingiai, ir siauroji vieta, tokia kaip pas jus su šilokais, yra per siaura, nes vienas augalas ir yra vienas augalas, va pas mane nužydėjo kraujažolė, ją nukirpau, ir turiu skylę, kai tuo tarpu platesnės zonos atrodo daug gražiau ir turtingiau. o bijūnai jei jie du, ne per arti vienas kito? aišku, gali būti kad foto iškreipia dydžius, ir tos vietos yra pakankamai.
Atsakyti
Labas smile.gif
Skaitau vis sia tema ir labai dziaugiuosi jusu groziais 4u.gif Sakykit, ar dar galima kokiu daugiameciu gelyciu pasiseti is seklu, noreciau monardu ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 26, 10:28)
troja 3030, pas mane taip prie gyvatvorės yra prilipdytas gėlynas, jau keisiu smile.gif, nes gyvatvorės priežiūrai reikia vietos, nebent jūs tujų nekarpysit. pas mane taip pat yra vingiai, ir siauroji vieta, tokia kaip pas jus su šilokais, yra per siaura, nes vienas augalas ir yra vienas augalas, va pas mane nužydėjo kraujažolė, ją nukirpau, ir turiu skylę, kai tuo tarpu platesnės zonos atrodo daug gražiau ir turtingiau. o bijūnai jei jie du, ne per arti vienas kito? aišku, gali būti kad foto iškreipia dydžius, ir tos vietos yra pakankamai.

siaip sodinant tujas as joms plestis palikau 1 metra plocio ir gelyna dariau nuo to metro, tuju karpyti nezadu, nebent virsune, bet sonu tikrai nea. bijunai gal ir arti vienas kito, bet jie is mano mamos parsivesti ir pas ja daug metu auga ir i sonus nelabai issiplecia, jei ka tai ateityje as viena iskasiu ir perkelsiu kiton vieton.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2012 07 26, 09:30)
Labas smile.gif
Skaitau vis sia tema ir labai dziaugiuosi jusu groziais 4u.gif  Sakykit, ar dar galima kokiu daugiameciu gelyciu pasiseti is seklu, noreciau monardu ir t.t.

dabar jau sėjimui vėlu, visgi vasara jau į antrą pusę persirito smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 25, 23:45)
Ar arbatai galima naudoti ir dekoratyvines veisles? Nes skaičiau, kad arbatai naudojama tik rūšinė, o visos veislinės tik akims paganyti biggrin.gif Iki galo nepatikėjau, nes manoji "Prairie night" net ir ravima labai skaniai kvepia, bet ragauti dar nepabandžiau. Būtų smagu, jei ir ji būtų tinkama arbatai smile.gif

Ir dar turiu kelis klausimus. Pavasarį pirkau rudbekijas, o dabar pastebėjau, kad vidury rudbekijos kero dar ir kemeras užaugo. Matyt netyčia kažkaip papuolė. Kada geriau daryti šių siamo dvynių atskyrimo operaciją?

Kitas dalykas kelia šiek tiek nerimo. Pastebėjau, kad vienas lendrūnas visas padengtas oranžinėmis rūdimis. Iš tikro ir daugiau augalų susitaškavę, bet lendrūnas ypatingai, atrodo kaip surūdijęs verysad.gif  Ar bandyti leisti gamtai pačiai susitvarkyti, ar visgi purkšti kokiais fungicidais?

Žinoma, kad galima naudot arbatai dekoratyvines monardas ir čiobrelius. Jie gal neturės tiek veiksmingumo, kaip rūšinės formos, bet aromatą ir kažkiek naudingų medžiagų tikrai gausite. Šiuo klausimu prieš keletą metų konsultavausi su J. Balvočiute.

Rudbekiją ir kemerą atskirti geriausiai anksti pavasarį kol dar jie nesulapoję.

rūdys metasi nuo drėgmės ir šilumos. Reikėtų naudoti fungicidus. Mano augaliukai taip pat dėmėti, bet nieko čia nepadarysi, esame priklausomi nuo gamtinių sąlygų.
Atsakyti
Esu sejusi monardas,žydėjo,bet kitais metais neliko.O labai patiko jos. Pamaniau,kad netas augalas,kur žiemoja g.gif Reikės daugiau pasidometi jomis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2012 07 26, 10:14)
na stai zadetos foto...cia visas sitas pakrastys bus padarytas taip vingiuotai ir jame susodinsiu augalus: daugiametes ir keleta krumu, del kuriu dar neapsisprendziu....

Viskas cia gerai, tik akmenys uzima vieta, kurioje galetu augti geles..

na cia ziurint nuo galo pasodinti du bijunai toliau eina silokai, jie glezni bet tikiuosi po trasu atsigaus ir graziai subujos...sita vieta man labai patinka, nelabai noriu ka keisti, nebent uz siloku kokia daugemete auksta ikisti...

Uz siloku liks vietos, bet ar tiek, kad auksta ir plati daugiamete tilptu g.gif

o va cia prasideda tie sidabrakrumiai ir toliau noreciau kazka is krumu isodinti: galvoju arnba kazka kas zydetu anksti pavasari (azalijas dvi) arba iki velyvo rudens (chrizantemas)....sodinciau tarp sidabrakrumiu ir viena krumeli uz ju... g.gif

Vizualiai cia atrodo labai nedaug vietos, tikrai nepakankamai krumui. O kai ugtels tujos, tai arba gelyna reikes platint, arba mazint augalu gelyne skaiciu.
Atsakyti