Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(mumrikas @ 2012 07 24, 21:42)
jot.ka, o kiek metų jūsų karpažolei - bandysiu orientuotis po kiek laiko manosios karpažolės penkios šakelės ir dar keletas trijų centimetrų naujų pyplių bent į panašų krūmą pavirs blush2.gif

Mumrikai, jei neklystu tavo karpazole yra kitokia nei pas jot.ka, ji tankes, bet visad bus tokia lengvai perregima.
Knifofija cia galetu patikslinti, jei cia uzsuks, nes berods pas ja pirkau karpazole, kuri va toki kruma kaip pas jot.ka formuoja. Beje, tavo karpazole taip pat su metais tik grazes, kaimyne tokia turi ax.gif jos krumui 3 metai.
O gal cia salygos kuriose auga taip gali itakoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(veidax @ 2012 07 25, 14:59)
Mumrikai, jei neklystu tavo karpazole yra kitokia nei pas jot.ka, ji tankes, bet visad bus tokia lengvai perregima.
Knifofija cia galetu patikslinti, jei cia uzsuks, nes berods pas ja pirkau karpazole, kuri va toki kruma kaip pas jot.ka formuoja. Beje, tavo karpazole taip pat su metais tik grazes, kaimyne tokia turi  ax.gif jos krumui 3 metai.
O gal cia salygos kuriose auga taip gali itakoti  g.gif

bėda, kad saviškės vardo nežinau - gavau tiesiog atžalėlę dovanų, o tas -žmogeliukas net nežinojo, kad gėlės vardas karpažolė biggrin.gif Šiaip pačios šakelės labai panašios į auginamos jot.ka - vat mamos sode kur buvo parodytas rutulys, tai jau kitokia g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 25, 13:51)
o sakykit, notra pas jus didelį plotą užima? aš iš gėlyno ją iškrapščiau, nors man ji labai patinka, plečiasi įspūdingai, prieš tris metus parsivežiau vieną kupstuką, dabargi visas patvorys, jau neklabant apie tai kad jas vis praretinu. ir graži ji man, kaip ir apskritai ko gero dauguma notrelinių augalų man labai labai patinka smile.gif
'Caradonna' irgi turiu, bet kol kas pirmi metai, Rasa sakė, kad nužydėjus nurėžia, ir laukia pakartotinio žydėjimo. bet kol kas nesuprantu kur jį rėžt ir išvis ar rėžt, man ir nužydėję žiedynai patinka, tik klausimas kaip bus su sėjimusi. ir snapučiai man labai patinka, bet tas nurėžimas, kad atželtų...vis galvoju, kaip ir kur tokius augalus įkurdint gėlyne, nes tas laikas kol atželia tai  doh.gif , neįvaldžiau šitos technikos, bet snapučių noriu dar daugiau.

svajonių sodo spalvinė gama man viena gražiausių  wub.gif
Papildyta:
stebėdama pievas, atradau, kad man labai graži spalva tokia kaip šventgaršvių ar krapų žiedynų, arba rasakilų, tokia geltonai žalia. kas iš dekoratyvinių augalų be rasakilų tokios spalvos žiedus dar turi? va radau šitą http://www.daugiamet...s...t&Itemid=67, gal kas auginat?

turiu panašią "Coconutlime"
Atsakyti
dar kart peržiūrėjau Mumriko karpažolės nuotrauką ir susimėčiau, mano lyg tikrai tankesnė, net ir kol jauna buvo. jei ką, tai maniškė euphorbia polychroma.

čia antrais metais po pasodinimo

user posted image
Atsakyti
maniškė coconutlime prieš savaitėlę buvo vat tokia - dabar jau darosi pilnavidurė, bet spalva išlieka gražiai žaliai gelsva thumbup.gif

http://public.fotki....conut-lime.html

o iš karpažolės pažiūrėsim kas bus - bet kokiu atveju sutankės kažkaip ir kažkiek g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 25 liepos 2012 - 14:14
QUOTE(veidax @ 2012 07 25, 14:59)
Knifofija cia galetu patikslinti, jei cia uzsuks, nes berods pas ja pirkau karpazole, kuri va toki kruma kaip pas jot.ka formuoja. Beje, tavo karpazole taip pat su metais tik grazes, kaimyne tokia turi  ax.gif jos krumui 3 metai.
O gal cia salygos kuriose auga taip gali itakoti  g.gif

Pas jus ko gero euphorbia polyhroma, o margalapė euphorbia polyhroma "Lacey" jos krūmas daug statesnis, duoda gražų kupolą, bet mėgsta grįžt į pradinę formą (atleidžia žalias šakas, kurias reikia išskabyt) žydi truputį vėliau, bet žiedai banguoti. Šiemet palikau didelį krūmą neskaidytą, kad galėčiau pavasarį nufotografuot, nes foto visada naudoju tik savo.
Papildyta:
Coconutlime dar parodys savo grožį po geros savaitėlės.

Karpažolės pas jus vienodos, tik dirvožemis ir augimo sąlygos skiriasi.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 25, 14:07)
turiu panašią "Coconutlime"

irgi graži .
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 25, 14:14)
Pas jus ko gero euphorbia polyhroma, o margalapė euphorbia polyhroma "Lacey" jos krūmas daug statesnis, duoda gražų kupolą, bet mėgsta grįžt į pradinę formą (atleidžia žalias šakas, kurias reikia išskabyt) žydi truputį vėliau, bet žiedai banguoti. Šiemet palikau didelį krūmą neskaidytą, kad galėčiau pavasarį nufotografuot, nes foto visada naudoju tik savo.
Papildyta:
Coconutlime dar parodys savo grožį po geros savaitėlės.

Karpažolės pas jus vienodos, tik dirvožemis ir augimo sąlygos skiriasi.

tai mama spėju iš jūsų ir įsigijo būtent ''lacey'', ar ir pas jus ji tobulas kamuolys, nes pas mamą ji niekad nebūna tokios pasklidusios formos kaip manoji polychroma. va mamos dar kart pakartoju
user posted image

Atsakyti
tikrai šiandien pažiūrėjau o gi manoji monarda Beauty of Cobham tikrai dvigalvė (bent jau kai kurie žiedai biggrin.gif )

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 25 liepos 2012 - 15:09
Iš kur jūs gaunat monardų, aš pamačiau - užsisvaigau, bet nerandu kad parduotų, gal sakau blogai ieškau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2012 07 25, 16:20)
Iš kur jūs gaunat monardų, aš pamačiau - užsisvaigau, bet nerandu kad parduotų, gal sakau blogai ieškau. smile.gif

aš savąsias pirkau iš Rasos vasaros pradžioje - ilgai konsultavausi kurios dekoratyviausios žiemą (nežadu nukirpinėt), kurios miltligei atsparesnės ir dar norėjau skirtingų spalvų, tai galiausiai išsirinkau žemaūgę Petite delight ir aukštesnes rožinę Beauty of Cobham, violetinę Prairie night ir raudoną Squaw 4u.gif

dar būna per rudens augalų muges pirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2012 07 25, 15:20)

manosios iš sėklų http://www.e-seklos.lt/lt?sq=monarda, bet jei norint veislinių, kurios kaip Mumrikas minėjo rečiau serga, yra dekoratyvesnės, tuomet reikia ieškot pas augintojus.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 07 25, 14:48)
tikrai šiandien pažiūrėjau o gi manoji monarda  Beauty of Cobham tikrai dvigalvė (bent jau kai kurie žiedai biggrin.gif )

user posted image

user posted image

wub.gif bet tai koooks grozis karsta.gif

is karto tokios prireike blush2.gif
Atsakyti