Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(jediara @ 2012 07 22, 22:58)
drinks_cheers.gif  Nespėja ji spalvos pakeisti rudenį - "pakanda" šalnos ir nupjaunu šakeles. <...>

Dar 1 nusivylimas... Bet vis vien ačiū už informaciją.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 22, 21:28)
šiandien jau man mano gėlynas šiaušia nervą mad.gif , ypač karpažolė su rūgtim' taurus' ir astru taip chaotiškai žiūrisi, kad nežinau, ką lupt lauk, ir kaip lupt, juk pavasarį tokiais atstumais sodinau, o va suaugo, bet ne į derinį, o į kažkokį veltinį. žodžiu viskas nepatinka, kaip pakeist galva neverda. eisiu vėl medituot ir raut piktožoles.

O aš sėdžiu Belgijoj ir tyrinėju tobulus smilgynus smile.gif Šis su rūgtimi man atrodė fantastiškai, gaila, kad foto tik pro traukinio langą
user posted image

Labai daug smilgų derinių su rožėmis. Sau atradau, kad truputis formalumo (karpytų gyvatvorių ir burbuliukų) šalia smilgų man yra pats gražiausias variantas wub.gif
Atsakyti
Baltai pavydžiu, kaip smagu akis paganyt į kitokius kiemus, GYVAI . o ten daug tokių atvirų kiemų? pas mus dabar naujakurių kvartalai aklinom tvorom užtverti..
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 22, 22:08)
Vilniuje būsiu mugėje "Lietuvos žiedai" rugsėjo 14-16 dienomis. Galėsiu atvežti. Jei tinka, parašykit, rezervuosiu.

Rezervuokite šiloką 4u.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 23, 08:14)
Baltai pavydžiu, kaip smagu akis paganyt į kitokius kiemus, GYVAI . o ten daug tokių atvirų kiemų? pas mus dabar naujakurių kvartalai aklinom tvorom užtverti..

Ir dar slagbaumais apdeliotos gatveles. Kad gink die, kad nepaskambines ir vizito nesutares neieitu.

Olandijoj tvoru nemaciau. Ir kokios grazios reprezentacines zonos wub.gif
Atsakyti
Gyvenu siuo metu be tvoru ir tik apie jas svajoju: viso kaimo sunys ateina pasikt pas mus ant trumputes vejos( nemeluosiu- pavasari du kibirus sito gerio surinkau doh.gif ), svetimos vistos pernai rudeni taip nukapste braskes ( mulciavau gi doh.gif ), kad per ziema puse nusalo ir vaikai liko be uogu verysad.gif o jei dar pridet deduli kuris atejo pasikt man i pusyneli doh.gif nu tikrai nieko ner baisiau uz svetimus zmogsudzius tavo sklype doh.gif
Ne ta pas mus aplinka, ne ta terpe ir ne tas tautos mentalitetas, kad galetum sau leisti be tvoru gyventi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 23, 09:28)
Gyvenu siuo metu be tvoru ir tik apie jas svajoju: viso kaimo sunys ateina pasikt pas mus ant trumputes  vejos( nemeluosiu- pavasari du kibirus sito gerio surinkau doh.gif ),  svetimos vistos  pernai rudeni taip nukapste braskes ( mulciavau gi doh.gif ), kad per ziema puse nusalo ir vaikai liko be uogu verysad.gif  o  jei dar pridet deduli kuris atejo pasikt man i pusyneli doh.gif nu tikrai nieko ner baisiau uz svetimus zmogsudzius tavo sklype doh.gif
Ne ta pas mus aplinka, ne ta terpe ir ne tas tautos mentalitetas, kad galetum sau leisti be tvoru gyventi... verysad.gif

As kalbu apie ta Olandijos dali, kur kaimas, bet zmones neuzsiima ukininkavimu, taigi vistu ar sunu nerasta:) Taciau as pritariu, kad musu salies mentalitetas yra..Na toks koks yra. Kad ir kaip butu liudna ir prosvaisciu nesimato. Ir kad tas perlenkimas su tvoromis ir slagbaumais miestuose turbut atsirado va is tokio kitokio krastutinumo - kur ne mano, ten s**u.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 23, 08:14)

Kiemai atviri. Tvorų nemačiau niekur, tik gyvatvores, kurių formų ir idėjų įvairovė stulbina. Bet ir palaidų šunų nemačiau nei vieno, tik alaus prisisiurbusių dėdulių būna biggrin.gif

Vi, turėjau progos gyvai pasidžiaugti perovskiom. Čia miesto želdynuose jos labai mėgiamos. Kaip tik vakar važiavau per miestuką, kur visi miesto gėlynai komponuti tik iš jų ar jų derinių su rožėmis ir gyvatvorėmis. Atrodo, kad pomedžiai ir skvereliai debesyje būtų wub.gif Bet gražu, tik kai jų daug. Privačiuose mažesniuose kiemeliuose jų niekur nemačiau. Turbūt rekia joms masės, kad gražiai išryškėtų g.gif

Akis paganyti labai smagu, bet bijau, kad laukia gilus nepasitenkinimas savais gėlynais grįžus namo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 23 liepos 2012 - 09:36
QUOTE(vi_ @ 2012 07 22, 21:49)
Pagailėkit gėliukų ir nelupkit dar. Pirmais metais galgi ir neturi gautis žiūrėjimui skirto vaizdelio. Astras tai išvis dar nesuaugo. Tik pavadinimas, kad astras (beje, priminkit, koks jis ten pas jumis?). Bet gal dar šiemet pražys ir vaizdelį pataisys. O ką rūgtis? Vėl iškrito? Dėl karpažolės nežinau, ką pasakyti, nesu mačiusi jos nei gyvos, nei paveiksliukyje tokioj vat kompanijoje. Bet vis vien - kantrybės, tiktai kantrybės..., o galva geriau pradės virti, kai žiema ateis ir rankos nustos niežtėti. smile.gif Tik reikia gėlyną nutomografuoti, kad beveik jau 3D vaizdelis gautųsi, o tada jame sodink, rauk, vėl sodink kiek tik nori. Bet vaizdelyje. Ir žiemą. smile.gif
Ai, dar primenu vakarykštį klausimėlį - kaip ten jūsų tos ežiuolės išvirsta? Neteko tokio dalyko regėti, tad vaizduotė netraukia.

Jau kai ką lupsiu lauk tongue.gif , nuo pavasario buvo vilkdalgis, iš gailesčio ir iš abejonės o koks jis čia užsilikęs. Jau radau kas priglaus. Astras šioje vietelėje 'october skies', bus matyt ar pražydės, nes jis vėlyvas, pas mane eksperimento vardan atsiradęs, pažiūrėt ar pajūry jam užtenka rudens. rūgtis neišgulė, bet karpažolė jį visai užspaudė, ir dar kitą astrą 'lovely' spaudžia, nors šitas gana tvirtas. ežiuolės guli, taip ir įsivaizduokit biggrin.gif , kai kurie stiebai iš pagrindo išlaužti,. bet nepilnai, tai žiedas laikosi, bet jos jau nepastatysi, nepariši, nebent tą daryt reikėjo daug anksčiau, bet kai aš taip nemėgstu parišimų...tai guli, lapai stati, o stiebai su žiedynais ant žemės.

su planavimu tai kaip ir teorija teisnga, ir žiemą pas mane galva vien tuo ir užkišta, bet pasidaryt plano man niekaip nesiseka, braižau, žiūriu, atrodo nieks netelpa, išeinu į kiemą gyvai, erdvė kitaip jaučiasi.
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2012 07 23, 09:32)
Kiemai atviri. Tvorų nemačiau niekur, tik gyvatvores, kurių formų ir idėjų įvairovė stulbina. Bet ir palaidų šunų nemačiau nei vieno, tik alaus prisisiurbusių dėdulių būna biggrin.gif

Vi, turėjau progos gyvai pasidžiaugti perovskiom. Čia miesto želdynuose jos labai mėgiamos. Kaip tik vakar važiavau per miestuką, kur visi miesto gėlynai komponuti tik iš jų ar jų derinių su rožėmis ir gyvatvorėmis. Atrodo, kad pomedžiai ir skvereliai debesyje būtų wub.gif  Bet gražu, tik kai jų daug. Privačiuose mažesniuose kiemeliuose jų niekur nemačiau. Turbūt rekia joms masės, kad gražiai išryškėtų g.gif

Akis paganyti labai smagu, bet bijau, kad laukia gilus nepasitenkinimas savais gėlynais grįžus namo biggrin.gif

Na tai pradėkim nuo savęs, kurkim kiemus, kad gražu būtų ir pravažiuojantiems, šunis savo prižiūrėkim, vis bus žingsnis į priekį, juk viskam pasikeist reikia laiko smile.gif
tikiu, kad su laiku ir mūsų miestukų viešos erdvės išsivaduos iš našlaičių ir pelargonijų monotonijos. Ko gero viskas susiję, tiek privatūs kiemai tiek miestų aikštės..

Aipra, Tavo gėlynai tikrai gražūs wub.gif , tik galvoju, kol jauni, tai liesi, ir parvažiavus iš vešlumos tas nepasitenkinimo jausmas turbūt bus labai natūralus biggrin.gif .
Atsakyti
Tiek daug pagalbinių priemonių yra prekyboj, specialiai skirtų gėlynams, kad atsisakyt augalų dėl išgulimo net galvon nešauna. TP prisipirkau žalios spalvos laikiklių bijūnų krūmams, pentiniams, ežiuolėms. Pagalbinės priemonės susilieja su lapų žaluma, nekrenta į akis ir augalai nuo vėjo ar po liūčių stovi stati. Kaip ir priklauso bigsmile.gif

O našlaitės ir pelargonijos yra gėris, pirmosios pasiteisina pavasarį, kuomet kiti augalai po naktinių šalnų būtų nušalę, o antrosios- tiesiog kantrybės įsikūnijimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 liepos 2012 - 11:19
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 23, 11:13)
O našlaitės ir pelargonijos yra gėris, pirmosios pasiteisina pavasarį, kuomet kiti augalai po naktinių šalnų būtų nušalę, o antrosios- tiesiog kantrybės įsikūnijimas.

kad gėris nieks turbūt neabejoja, bet kai jos absoliučiai visur, ir visada, tai man asmeniškai diduma gėrio ir nugaruoja
Atsakyti
aispra, Perovskia (kažkaip ne taip čia ta galūnė išversta, jei iš rusų kalbos skaityti, tai gautųsi Perovskija) viena sau graži būna jau pasiekusi brandą. Kaip kad kokie veronikūnai. O brandą pasiekia, matyt, penktuose metuose, ne anksčiau. Mačiau pas Rasą brandų veronikūną, tai jam ir žydėti jau nebūtina – gražus ir įspūdingas augalas savaime. Tikrai nepraeisi pro tokį, nestabtelėjęs pasigrožėti bei nusistebėti, kad tokie dalykai dedasi. Noriu aš tos Perovskija savo akmenų sodelyje, bet turiu dar klausimėlių dėl jos apturėjimo.

jot.ka, dėl ežiuolių pasigulėjimo dabar jau kaip ir aišku. Nes būna gėliukai nugula užversdami kojas, t.y. šaknis (rusmenė, pvz.). Bet čia kitaip. Turėsiu ant omens.
Vikdalgio tai negaila (neguli man ant šių gėliukų širdis, nors 1 iš darželių jų gyvas velnias stypso...) – lupkite. smile.gif O dėl kitų, tai parodykite prašom, kas ten su jais darosi, - surinksime komisiją, įvertinsime, surašysime direktyvas... Baisu? smile.gif
Kol įrodymų/parodymų nėra, jamam foto nr.3, nors ten ir mėnesio senumo reikalai. Vaizdelis atrodė dar nekaltai, nors atstumai, kaip ir pas mane, – itin taupūs. smile.gif Tuomet hortenzija atrodė daug grėsmingiau aplinkiniams, ypač rūgčiai – labai arti, o ir palyginamoji lapų tekstūra nabadoka. Karpažolė su astrais lapais irgi gal kiek per daug giminiuojasi. Nežinau, ar tai blogai ar gerai. Kadangi pas mane tarpų tarp augalų nėra, tai augalą nuo augalo riboju tekstūra arba spalva. Fine Gardening ir dar kažkur prisiskaičiau apie tokius dalykus... Jie ne dievai, bet aš tai išvis beveik 0 šituose reikaluose. Tai tikiu jais. O ką daryt? Bet manim tikėti neverta. Tačiau padiskutuoti gi galima? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 liepos 2012 - 21:48