Mergaitės, ar šita guboja yra daugiametė?
nuotrauka skolinta iš interneto
turiu kelis krūmelius, norėčiau pasidauginti, tik nežinau kaip
Ji vienmetė, bet pavasarį rasite pasisėjusios aplink.
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 22, 19:17)
Ji vienmetė, bet pavasarį rasite pasisėjusios aplink.
ačiū, Knifofija, ieškosiu pavasarį naujų daigelių. Tik baiminuos, kad netyčia neišravėčiau kaip piktžolių...
QUOTE(vi_ @ 2012 07 21, 12:28)
Bagi, pamenat tą ružavą gludą iš Kalvarijų turgaus, kurio ir jūs užsinorėjote? Tai va, turguje ne pas mūsų 2 moteriškes, o kairėje pusėje, kur gėliakioskiai išsidėstę, anas yra. Tik tokio dydžio, kad karučio reikėtų, idant jį pajamti. Gėliuko žiedyno skersmuo kokie 60-70 cm. Dalykas!
Mačiau prieš 1-2savaites, bet kainos kai užklausiau tai man pasirodė per brangu
tą dieną daug viendienių prisipirkau, ežiuolę raudoną, leliją, viksvą žemą
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 21, 18:45)
Turiu pardavime ir česnakų ir šilokų ir dar daug ko. Šiaip aš prekiauju augalais. Viso apie 200 pavadinimų augalų.
aš norėčiau to raudonojo xenox šiloko bet kad Vilniuj randuos. Rugpjūčio mėn būtų pakeliui, nes į LV važiuotume, bet kai grįždinėsim, jau jūs poilsiausit
o gal turite sąrašą su augalų nuotraukom? ar nuotraukų albumą?
QUOTE(vi_ @ 2012 07 22, 17:09)
O čia daugiamečių gėlių kombinacijos, kuriose yra ir česnakų. Verta dėmesio paveiksliukų galerija, kurioje galima nusižiūrėti vieną kitą idėją. Ir ne vien česnakinę.
neužmigsiu šian
QUOTE(jediara @ 2012 07 22, 14:22)
Grįžtu prie jūsų Amsonia tabarnaemontana, nes radau tokį vat dalyką, kur parodyta, kuom šita gėlelė pradeda ir kuom baigia. Ji tikrai mūsų kraštuose rudenį taip vat apsispalvina, kaip kad paskutinėje foto matosi? Ji pas jus viena gyvena, ar su kuom nors draugauja? Ir aplamai, galėtumėte smulkiau apie ją papasakoti.
Na ir dar normandiškųjų vaizdelių su smilgomis pametėsiu, nors ir ne vien su jomis. Aišku, čia fotografas stebuklus daro, bet gal ir akytėmis kartais gaunasi taip pamatyti. Beje, ten vienoje foto yra tokios violetinės verbenos. Tai jos, kiek suprantu, pas mus nežiemoja, išskrenda (į gėlių rojų)?
P.S. Dar buvau užlipusi ant citrinų spalvos santolinų, apsikabinusių makedoninę buožainė... Bet čia jau vaizdelis ne silpnų nervų moteriškėms...
QUOTE(lingomina @ 2012 07 22, 18:38)
oj negaliu ziuret,jug uzsodinsiu visa savo sklypa gelynais bigsmile.gif
o kas raves g.gif
o kas raves g.gif
Ponas Raundapas gal.
vi_, nepritilau, tiesiog visa diena kieme, po nakties lietaus pagaliau šilta diena nuskilo, tai puoliau paknopstom į džiungles, ir vėl lėksiu, laukiu, kol saulė žemiau pasileis, kad lazeriuką matyčiau, reikia gyvatvorę nugenėt .
apie nuorodas vis mąsčiau, bet kažkaip nepamenu, reikia pasiknist favorituose , ką esu išsaugojus. bet jei kirba klausimas ką su augalu daryt, dažniausiai lendu į gap, ir nuotraukų mažumą man ten kompensuoja daugumos augalų išvardyjimas.
šiandien jau man mano gėlynas šiaušia nervą , ypač karpažolė su rūgtim' taurus' ir astru taip chaotiškai žiūrisi, kad nežinau, ką lupt lauk, ir kaip lupt, juk pavasarį tokiais atstumais sodinau, o va suaugo, bet ne į derinį, o į kažkokį veltinį. žodžiu viskas nepatinka, kaip pakeist galva neverda. eisiu vėl medituot ir raut piktožoles.
apie nuorodas vis mąsčiau, bet kažkaip nepamenu, reikia pasiknist favorituose , ką esu išsaugojus. bet jei kirba klausimas ką su augalu daryt, dažniausiai lendu į gap, ir nuotraukų mažumą man ten kompensuoja daugumos augalų išvardyjimas.
šiandien jau man mano gėlynas šiaušia nervą , ypač karpažolė su rūgtim' taurus' ir astru taip chaotiškai žiūrisi, kad nežinau, ką lupt lauk, ir kaip lupt, juk pavasarį tokiais atstumais sodinau, o va suaugo, bet ne į derinį, o į kažkokį veltinį. žodžiu viskas nepatinka, kaip pakeist galva neverda. eisiu vėl medituot ir raut piktožoles.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 22, 19:12)
Mergaitės, ar šita guboja yra daugiametė?
o pas mane jos vis nudžiūsta.. atrodo ir palieju, žemė drėgna, bet pas augaliukas nudžiūsta. Ką darau ne taip?
Beje, augaliukai būna rytinėje saulėje.
QUOTE(vi_ @ 2012 07 22, 21:23)
Grįžtu prie jūsų Amsonia tabarnaemontana, nes radau tokį vat dalyką, kur parodyta, kuom šita gėlelė pradeda ir kuom baigia. Ji tikrai mūsų kraštuose rudenį taip vat apsispalvina, kaip kad paskutinėje foto matosi? Ji pas jus viena gyvena, ar su kuom nors draugauja? Ir aplamai, galėtumėte smulkiau apie ją papasakoti.
Na ir dar normandiškųjų vaizdelių su smilgomis pametėsiu, nors ir ne vien su jomis. Aišku, čia fotografas stebuklus daro, bet gal ir akytėmis kartais gaunasi taip pamatyti. Beje, ten vienoje foto yra tokios violetinės verbenos. Tai jos, kiek suprantu, pas mus nežiemoja, išskrenda (į gėlių rojų)?
P.S. Dar buvau užlipusi ant citrinų spalvos santolinų, apsikabinusių makedoninę buožainė... Bet čia jau vaizdelis ne silpnų nervų moteriškėms...
Ponas Raundapas gal.
Ponas Raundapas gal.
Amsonia hubrichti Lt nespeja nurausti, nes jai reikia ilgo silto rudens, ko mes neturim. Speciau, kad su A. tabarneamontana panasiai. Apie Verbena bonariensis sioje temoje jau kalbeta, ir santolina neziemoja, bet apie ja irgi kalbeta.
gėlės, deriniai
http://www.waltersga...ery/?gallery=18
http://www.waltersga...ery/?gallery=18
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 22, 21:28)
<...>
Pagailėkit gėliukų ir nelupkit dar. Pirmais metais galgi ir neturi gautis žiūrėjimui skirto vaizdelio. Astras tai išvis dar nesuaugo. Tik pavadinimas, kad astras (beje, priminkit, koks jis ten pas jumis?). Bet gal dar šiemet pražys ir vaizdelį pataisys. O ką rūgtis? Vėl iškrito? Dėl karpažolės nežinau, ką pasakyti, nesu mačiusi jos nei gyvos, nei paveiksliukyje tokioj vat kompanijoje. Bet vis vien - kantrybės, tiktai kantrybės..., o galva geriau pradės virti, kai žiema ateis ir rankos nustos niežtėti. Tik reikia gėlyną nutomografuoti, kad beveik jau 3D vaizdelis gautųsi, o tada jame sodink, rauk, vėl sodink kiek tik nori. Bet vaizdelyje. Ir žiemą.
Ai, dar primenu vakarykštį klausimėlį - kaip ten jūsų tos ežiuolės išvirsta? Neteko tokio dalyko regėti, tad vaizduotė netraukia.
smth1, dėl A. tabarneamontana dar jediaros pasakojimo palauksiu visgi. A mažu ir nusispalvyja! Dėl kitų tai jo - arba išvis nežiemoja (verbena), arba mažai kas lieka po žiemos (santolina). Santoliną paminėjau tik dėl spalvos, kad ne pilka ji, kaip kad mes pripratę. O kas dėl verbenų, tai būna gi tokių daugiamečių, kurios pas mus nežiemoja, bet pasisėja ir pavasarį atgimsta vėl. Ne tas atvejis?
bagi, žinau tą linką. Gerulis, nors nuotraukytės tai mažokos. Ten priešpaskutinėje foto saulainė su viksva (Orange Sedge) bais gražiai žiūrisi. Pamenu, labai jau užsimaniau tos viksvos, bet paaiškėjo, kad nežiemoja ji pas mus. Labai gaila paliko. Dar keli tokie nusivylimai ir teks emigruoti į šiltus kraštus...
QUOTE(smth1 @ 2012 07 22, 23:03)
Amsonia hubrichti Lt nespeja nurausti, nes jai reikia ilgo silto rudens, ko mes neturim. Speciau, kad su A. tabarneamontana panasiai.
Nespėja ji spalvos pakeisti rudenį - "pakanda" šalnos ir nupjaunu šakeles. Auga ji kartu su lelijomis - prieš lelijų žydėjimą žydi amsonia, o vėliau prisiderina savo žaluma prie lelijų žiedų. Žiemai jos nedengiu
QUOTE(Bagi @ 2012 07 22, 21:18)
Mačiau prieš 1-2savaites, bet kainos kai užklausiau tai man pasirodė per brangu
aš norėčiau to raudonojo xenox šiloko bet kad Vilniuj randuos. Rugpjūčio mėn būtų pakeliui, nes į LV važiuotume, bet kai grįždinėsim, jau jūs poilsiausit
neužmigsiu šian
neužmigsiu šian
Mano plotai nėra tokie dideli, kad galėčiau plačiai reklamuotis. albumo vis nepasisarau, dėl laiko stokos, nes gėlės nėra pagrindinis mano darbas, o dar ir šeimai reikia duoklę atiduot.
Vilniuje būsiu mugėje "Lietuvos žiedai" rugsėjo 14-16 dienomis. Galėsiu atvežti. Jei tinka, parašykit, rezervuosiu.