aš paskutiniu metu labiau linkstu prie tų augalų, kurie pas mane galėtų gyventi esamomis sąlygomis, tiesiog taip natūraliau, kas man visame kame priimtina. augalų įvairovė pas mane dėl nepatyrimo radosi, o pamažu atsirenku, kam pas mane ne vieta. dirvą be abejo, kažkiek stengiuosi pagerint, komposto krūva gyvenant savam kieme visada yra, tai tas gėris keliauja i gėlynus, kurgi dar
, bet iš esmės pakeist dirvos struktūrą man atrodo neįmanoma. todėl jei saulainėms bus labai sudėtinga kapanaotis, žiūrėsim kam seksis lengviau. kol kas saulainėms priekabių didelių nereiškiu, visgi pirmi metai, tegul apsipranta, o va kitąmet jau žiūrėsim, be to paskaičiau, kad saulaines reikia dažnai skirstyt, nes senesni augalai pražūva, o ir persodinėt, skirtyt reikia pavasarį, nes gali neperžiemot. tokios literatūrinės rekomendacijos, kol patirties su jomis neturiu, tai pasilaikysiu, ir nagų prie jų šiais metais nekišiu. man apskritai visas šiltas sezonas nuomonių kaitos metas, vieną dieną pasiryžusi viską persodint, perkilot, kitą jau nusprendžiu turėt kantrybės ir dar metus išlaikyt nejudintus augalus, nepažįstamas jausmas?
mišrūs gėlynai, kuriuose yra ir krūmų kažkada buvo mano idealas, apimtis greičiau atsiranda, pavėsis, kas mano sklype yra tiesiog deficitas, žiemą kai kas lieka su žiedynais, kai kurių žievė spalvota, vienžo pliusų mačiau, ir tebematau, bet kai žiūriu į savo plotelį, man ten tiesiog vietos stygius, gerai kol krūmai jauni, bet jų grožis irgi su metais atsiranda, o tada lieka vietos gėlėms nebe kaži kas. tai visgi prieš langus manau lieka hortenzijos, šitas be galo myliu, bet visa kita reikia kurdint kitur, auga gyvatvorė, kažkiek pavėsio ir užuovėjos duos ji, o iki to laiko, taikausi su išvartytais augalais, mama dėl išgriuvimo nori atsisakyt ežiuolių, o man vis galvaskaudis, ką joms į kompaniją, kad jos kažkiek laikytųsi, bet išgyvendint jų kol kas nenoriu.
maklėja manęs neužkabino, o dar mama sakė savosios atsisakiusi dėl agresyvaus plitimo, tai man noro su ja susipažint visai ir nėra.
gaurių iš arčiau nefotkinau, nes nebuvo kaip, man jos gražios tik per atstumą, arba jei gaudyt pavienio žiedelio grožį, arčiau priėjus jos išgulę, suvirtę i hortenzijas ir bijūnus, jei saulėta nuvytę, žodžiu drąsiai saviškes kelkit ir rodykit, konkurencija vargiai tikėtina
.