Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(Knifofija @ 2012 07 20, 23:24)
Liriopė visžalė, lapai truputuką dryžuoti, žydi rugsėjo spalio mėn.  Rašo, kad tai pavėsinis augalas, tačiau pas mane puikiausiai auga saulėje. aukštis iki 30 cm.

Laba diena.

Va va, dabar žinosiu ką pasodinau. Nes kai pirkau, tai pavadinimo nežinojo, sakė tokiom žvakelėm žydi. biggrin.gif Dabar žiūriu, nu garantuotai tas pats.

Bet šilokas koks bigsmile.gif Labai man patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irvel: 21 liepos 2012 - 08:07
Mylimi saulakiai ax.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 17:41)
<...>
kaimynai visi ir suskaičiuoti, nieko netrūksta  biggrin.gif

Džiaugiuosi dėl kaimynų. Kates pratylėsiu... smile.gif
Užjaučiu dėl augaliukų netekties. Sudėtingi ten pas jumis pamary reikaliukai – dar ir vėją tenka įkalkuliuoti besirenkant gėles. Maklėjos jūsų ateities gėlių sąrašiukyje dar nėra? Gėliukė stambi, atspari vėjams, nebrokyja tvorų. Man ji labai miela, bet kažkodėl josios dar neturiu. Būna taip.
Manau gerai, kad krūmai išsikraustys iš jūsų gėlyno. Pas mane 2 gėlynai yra krūmingi, tai kiekvienais metais tenka gėliukus nuo krūmų gelbėti, nes pastarieji anuosius jei neužgula, tai nors apvalgo (ta prasme, suėda gėliukams skirtą maistą). Ir dar nuolatos tenka spręsti jųjų ginčus dėl grožio ir saulės užtemdymų...
Dirvožemio problema, mano manymu, yra lengviausiai išsprendžiama – jį galima pakeisti į reikiamą. Tad jei jūsų saulainės nepatenkintos sunkiu dirvožemiu, kitais metais (o gal šiais dar, rudenį?) duokit joms lengvo.
Su tom gaurėm... Turiu ir Pševalskio, ir ne jo, tad norėjau čia kiek su jomis pasidemonstruoti, bet pamačius jūsų mamos augintines, man belieka tik ilsėtis. smile.gif Kai būsite pas mamą vėl, nušaukite jas prašau iš arčiau. Gražu ir įdomu gi.

Atsakyti
aš paskutiniu metu labiau linkstu prie tų augalų, kurie pas mane galėtų gyventi esamomis sąlygomis, tiesiog taip natūraliau, kas man visame kame priimtina. augalų įvairovė pas mane dėl nepatyrimo radosi, o pamažu atsirenku, kam pas mane ne vieta. dirvą be abejo, kažkiek stengiuosi pagerint, komposto krūva gyvenant savam kieme visada yra, tai tas gėris keliauja i gėlynus, kurgi dar smile.gif, bet iš esmės pakeist dirvos struktūrą man atrodo neįmanoma. todėl jei saulainėms bus labai sudėtinga kapanaotis, žiūrėsim kam seksis lengviau. kol kas saulainėms priekabių didelių nereiškiu, visgi pirmi metai, tegul apsipranta, o va kitąmet jau žiūrėsim, be to paskaičiau, kad saulaines reikia dažnai skirstyt, nes senesni augalai pražūva, o ir persodinėt, skirtyt reikia pavasarį, nes gali neperžiemot. tokios literatūrinės rekomendacijos, kol patirties su jomis neturiu, tai pasilaikysiu, ir nagų prie jų šiais metais nekišiu. man apskritai visas šiltas sezonas nuomonių kaitos metas, vieną dieną pasiryžusi viską persodint, perkilot, kitą jau nusprendžiu turėt kantrybės ir dar metus išlaikyt nejudintus augalus, nepažįstamas jausmas? biggrin.gif

mišrūs gėlynai, kuriuose yra ir krūmų kažkada buvo mano idealas, apimtis greičiau atsiranda, pavėsis, kas mano sklype yra tiesiog deficitas, žiemą kai kas lieka su žiedynais, kai kurių žievė spalvota, vienžo pliusų mačiau, ir tebematau, bet kai žiūriu į savo plotelį, man ten tiesiog vietos stygius, gerai kol krūmai jauni, bet jų grožis irgi su metais atsiranda, o tada lieka vietos gėlėms nebe kaži kas. tai visgi prieš langus manau lieka hortenzijos, šitas be galo myliu, bet visa kita reikia kurdint kitur, auga gyvatvorė, kažkiek pavėsio ir užuovėjos duos ji, o iki to laiko, taikausi su išvartytais augalais, mama dėl išgriuvimo nori atsisakyt ežiuolių, o man vis galvaskaudis, ką joms į kompaniją, kad jos kažkiek laikytųsi, bet išgyvendint jų kol kas nenoriu.
maklėja manęs neužkabino, o dar mama sakė savosios atsisakiusi dėl agresyvaus plitimo, tai man noro su ja susipažint visai ir nėra.
gaurių iš arčiau nefotkinau, nes nebuvo kaip, man jos gražios tik per atstumą, arba jei gaudyt pavienio žiedelio grožį, arčiau priėjus jos išgulę, suvirtę i hortenzijas ir bijūnus, jei saulėta nuvytę, žodžiu drąsiai saviškes kelkit ir rodykit, konkurencija vargiai tikėtina smile.gif.
Atsakyti
Bagi, pamenat tą ružavą gludą iš Kalvarijų turgaus, kurio ir jūs užsinorėjote? Tai va, turguje ne pas mūsų 2 moteriškes, o kairėje pusėje, kur gėliakioskiai išsidėstę, anas yra. Tik tokio dydžio, kad karučio reikėtų, idant jį pajamti. smile.gif Gėliuko žiedyno skersmuo kokie 60-70 cm. Dalykas!

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 21, 09:03)
Knifofija, o kokie česnakai rasakilų garbanose ? labai gražus derinys wub.gif , xenox'as kokio ūgio būna, jei jau dabar žydi, tai už matroną ankstyvesnis vadinasi, ar jūsų krašte ir matrona jau žydi?

Ten česnakas "Globemaster", tik kokius 4 metus neskaidytas, tai susmulkėjo žiedai, o šiaip jo žiedų skersmuo 20-25 cm. Šilokas, pradeda gan anaksti žydėti, Matrona dar tik pumpurus pakėlus laukia. O Xenoxs labai gražiai kontrastuoja violetiniai lapai su avietiniais žiedais.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 21, 13:07)
<...> man apskritai visas šiltas sezonas nuomonių kaitos metas, vieną dieną pasiryžusi viską persodint, perkilot, kitą jau nusprendžiu turėt kantrybės ir dar metus išlaikyt nejudintus augalus, nepažįstamas jausmas? biggrin.gif
<...>

smile.gif Jau išties pažįstamas... Gėlinės beprotybės ir proto (patirties) mūsyse, manau, yra maždaug vienodai... Iš čia dar ir žodžių gausa pareina. smile.gif
Dėl tų ežiuolių išvirtimo... Jos su šaknim išvirsta ar tik šakos persilenkia? Aš saviškes parišau prie dekoratyvaus džiūvėsio. O vėliau tikiuosi paramos iš juodulio astro.
Dėl krūmų gėlyne. Į naująjį gėlyną įsileisiu tik juodulį šeivamedį. Nežinau kaip pajūry, o mūsų kraštuose jis kožnais metais nušąla, o pavasarį gyvenimą pradeda per naują. It gėlė kokia ar jūsų mylima hortenzija. Beje, su šeivamedžiu šiemet man vėl nieko nesigavo. Viena moteriškė pažadėjo ir atnešė, bet paaiškėjo, kad tai ne ‘Black Lace‘. Toli gražu. sad.gif
Dėl dirvožemio kaitaliojimo neįmanomumo nesutikčiau. Mano ausytame gėlyne visas gruntas atvežtinis. Vietinė žemė sunki ir bais akmenėta. Gi į gėlyno žemę žiemos poguliui sulenda rūpužės. smile.gif Be to, nekuriems augaliukams gruntą paruošiu individualiai (šilokams, viržiams, pvz.).

Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 21, 13:11)
Ten česnakas "Globemaster", tik kokius 4 metus neskaidytas, tai susmulkėjo žiedai, o šiaip jo žiedų skersmuo 20-25 cm. Šilokas, pradeda gan anaksti žydėti, Matrona dar tik pumpurus pakėlus laukia. O Xenoxs labai gražiai kontrastuoja violetiniai lapai su avietiniais žiedais.

Jei skaidysit ir turėsit pardavimui tai mane labai domina česnakas, pagooglinau, patiko, man reikia labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 21, 19:03)
Jei skaidysit ir turėsit pardavimui tai mane labai domina česnakas, pagooglinau, patiko, man reikia labai smile.gif

Turiu pardavime ir česnakų ir šilokų ir dar daug ko. Šiaip aš prekiauju augalais. Viso apie 200 pavadinimų augalų.
Atsakyti
Esu smilgų paieškose savo gėlyno (o gal akmenų sodo) puzzlių dėliojimui. Tai vis randu visokių įdomybių. Užmeskite akį ir jūs. Gal pravers...

Ežiukai pievoje. Ežiukų rolę čia atlieka žydrieji eraičiniai. Bala nematė tų bergenijų. Ežiukas ir alpinariume ežiukas. Turiu omenyje, jei šiuos ežiukus paleisti ant akmenų. Jei netikite, pagooglinkite su "festuca glauca". Grožybių grožybės ten dedasi... smile.gif

Česnakų paminklas išeinančiai vasarai... O kas ten šaiposi už paminklo? Poavižė? Elymus magellanicus? Koks skirtumas. Visvien gražu. smile.gif

O čia tai išvis... menas.. Pasišiaušėlės soruolės kolei kas man mieliausios tarp smilgų. Gaila, kad jos tokios lėtapėdės ir dar šalčmirės. O šiaip jau, jei vietoj manojo saulakio patupdyti soruolę, o vietoj fliokso - ežiuolę, gautųsi beveik toks pats vaizdelis, kaip kad aname paveikslėlyje...
Gal kuri turite soruolių visokiausių? Ir kokia su jomis patirtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 22 liepos 2012 - 10:03
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 21, 19:45)
Turiu pardavime ir česnakų ir šilokų ir dar daug ko. Šiaip aš prekiauju augalais. Viso apie 200 pavadinimų augalų.

bigsmile.gif
o ar galima apsilankyti pas jus rudeniop ir nusipirkti ka.
nemegstu siuntimu pastu,man tai pirkimas ,,katina maise''.
kolkas renkuosi turgu,bet ten mazas pasirinkimas.tik populiariausi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lingomina: 22 liepos 2012 - 10:24
QUOTE(lingomina @ 2012 07 22, 11:23)
bigsmile.gif
o ar galima apsilankyti pas jus rudeniop ir nusipirkti ka.
nemegstu siuntimu pastu,man tai pirkimas ,,katina maise''.
kolkas renkuosi turgu,bet ten mazas pasirinkimas.tik populiariausi.

Prašom.
Atsakyti