Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

Negali būti, kad nežinote Stachys officinalis 'Hummelo'. Dar įdedu tiesioginę transliaciją. smile.gif Graži gėlė, tad kodėl apie ją visi tyli? Gal kokia labai visli it garšva, ar dar kas nors?

Dėl auskarėlio "Gold heart" visi rašo, kad jo ištvermė labai priklauso nuo vasaros. Karštis ir sausra jiems yra peilis. O šiaip ir iki rudens gali pratempti. Bet gi tos mūsų vasaros... Žinai tik, kokios jos buvo. Visokios. O kokios bus?

Birželis kolei kas, bent pas mus, prisikvietė ant augalų visokių padarėlių. Gauna augalėliai ta proga chemoterpijos kurselį. Margalapis saulakis ko tais stovi pusiau lapus suglaudęs. Čia normalu? O jei ne, ką jis tuomi nori pasakyti? Žodžiu, tiems naujokėliams taip jau atsitinka, kad paleidžia į gyvenimą augalėlių, o po to čiut įstengia juos suvaldyti... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 11, 22:28)
Negali būti, kad nežinote Stachys officinalis 'Hummelo'. Dar įdedu tiesioginę transliaciją. smile.gif Graži gėlė, tad kodėl apie ją visi tyli? Gal kokia labai visli it garšva, ar dar kas nors?

Dėl auskarėlio "Gold heart" visi rašo, kad jo ištvermė labai priklauso nuo vasaros. Karštis ir sausra jiems yra peilis. O šiaip ir iki rudens gali pratempti. Bet gi tos mūsų vasaros... Žinai tik, kokios jos buvo. Visokios. O kokios bus?

Birželis kolei kas, bent pas mus, prisikvietė ant augalų visokių padarėlių. Gauna augalėliai ta proga chemoterpijos kurselį. Margalapis saulakis ko tais stovi pusiau lapus suglaudęs. Čia normalu? O jei ne, ką jis tuomi nori pasakyti? Žodžiu, tiems naujokėliams taip jau atsitinka, kad paleidžia į gyvenimą augalėlių, o po to čiut įstengia juos suvaldyti... smile.gif

Ji plečiasi šakniastiebiais, kurie labai galingi, su kastuvu po keleto metų neina įkasti. Žydėjimas momentinis ir sakyčiau labai trumpas.

O čia štai mano perovskia, kai nuėjau fotografuoti, šalia vaikutį pastebėjau. Ji labai suvargusi, nes pas mus žiauri sausra, o aš ant kalniuko gyvenu, tai pati pirma džiūti pradedu.

user posted image

Atsakyti
Knifofija, ačiū už atsakymus ir foto. Po tokių atsakymų notros "Hummelo" ir veltui nereikia. smile.gif O Perovskos reikia. Vis dar. Pagalvojau, kad ji čia tokia suvargus gal ne dėl sausros, o tiesiog žiemą kiek peršąla? Ne iki mirties, bet... Vandenėlio aš jai vargšiūnei papilčiau visgi. Ar gaila? smile.gif

Nors esu nusiteikusi prieš snapučius, šiandien Kalvarijų turguje negalėjau prieš 1 iš jų atsilaikyti. Nes anas bordavais lapais. Mėgstu gėliukes su ne žaliais lapais, o bordavais, ypač. Rūšies nepasakė, nežino. Aukščio irgi. Bet spėja, kad nebus aukštas, nes jau dabar žiedus krauna, o jam dar tik 20 cm. Žiedų spalva irgi nežinoma. Va tokį ufonautą gavau. smile.gif Pažiūrėjau daugiametes.lt (sorry, kad juos dažnokai miniu, ir kaipo gaunasi lyg ir propaguoju, bet tai tik dėl jų iliustratyvumo, t.y. jie turi daug įdomaus ir su gražiais paveiksliukais, į kuriuos gali pirštu pabaksnoti), ir atradau ten bordavą snaputį, kurį anksčiau buvau praskipinusi dėl antisnaputizmo. Tikiuosi, kad maniškis ufonautas bus iš tos pačios planetos. Nors daugiametiškis yra aukštokas, 50 cm.

Atsakyti
Auginau kažkada raudonlapį snaputį, bet jis per kelias žiemas nyko ir sunyko negrįžtamai. Beje, taip pat buvo iš mažųjų.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 12, 20:30)
Auginau kažkada raudonlapį snaputį, bet jis per kelias žiemas nyko ir sunyko negrįžtamai. Beje, taip pat buvo iš mažųjų.

Vat ir prašom. Su laiku imi suvokti, kad reikia rinktis tik iš to, kas yra laiku patikrinta rimtų, patyrusių ir sąžiningų bei vietinių gėlininkų. Bet tas laikas pas mane suvisam dar neatėjo. Tik į svečius kartais užsuka. smile.gif Bet, jei visada laikytis principų, koks iš jų malonumas? (E.M.Remarko mintelė, po kurią pasirašau, pasirašau ir pasirašau...). smile.gif

Beje, po visų šitų aukštųjų gėlinių pilotažų šiandien po balkonu pasodinau melsvę. Pasisekimas garantuotas. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 birželio 2012 - 21:02
QUOTE(vi_ @ 2012 06 12, 20:01)
Knifofija, ačiū už atsakymus ir foto. Po tokių atsakymų notros "Hummelo" ir veltui nereikia. smile.gif O Perovskos reikia. Vis dar. Pagalvojau, kad ji čia tokia suvargus gal ne dėl sausros, o tiesiog žiemą kiek peršąla? Ne iki mirties, bet... Vandenėlio aš jai vargšiūnei papilčiau visgi. Ar gaila? smile.gif

Nors esu nusiteikusi prieš snapučius, šiandien Kalvarijų turguje negalėjau prieš 1 iš jų atsilaikyti. Nes anas bordavais lapais. Mėgstu gėliukes su ne žaliais lapais, o bordavais, ypač. Rūšies nepasakė, nežino. Aukščio irgi. Bet spėja, kad nebus aukštas, nes jau dabar žiedus krauna, o jam dar tik 20 cm. Žiedų spalva irgi nežinoma. Va tokį ufonautą gavau. smile.gif Pažiūrėjau daugiametes.lt (sorry, kad juos dažnokai miniu, ir kaipo gaunasi lyg ir propaguoju, bet tai tik dėl jų iliustratyvumo, t.y. jie turi daug įdomaus ir su gražiais paveiksliukais, į kuriuos gali pirštu pabaksnoti), ir atradau ten bordavą snaputį, kurį anksčiau buvau praskipinusi dėl antisnaputizmo. Tikiuosi, kad maniškis ufonautas bus iš tos pačios planetos. Nors daugiametiškis yra aukštokas, 50 cm.

Jei lapai tamsiai bordiniai ir labai karpyti, tai didelė tikimybė, kad tu nusipirkai "Dark Riter" Labai puošnus ir auga kuo puikiausiai, auginu jau keletą metų, tik lėtokai dauginasi, žieda melsvi, gražiai kontrastuoja su tamsiais lapais.

O perovskija tikrai nepašalo, nes ji lapus numeta, bet pas mane toj pusėj smėlėta, o sausra didelė buvo. Palaistyt fiziškai nepajėgi visko, kadangi daigynad didelis ir visada atsiranda kam labiau reikia.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 06 12, 22:13)
Jei lapai tamsiai bordiniai ir labai karpyti, tai didelė tikimybė, kad tu nusipirkai "Dark Riter" Labai puošnus ir auga kuo puikiausiai, auginu jau keletą metų, tik lėtokai dauginasi, žieda melsvi, gražiai kontrastuoja su tamsiais lapais.

O perovskija tikrai nepašalo, nes ji lapus numeta, bet pas mane toj pusėj smėlėta, o sausra didelė buvo. Palaistyt fiziškai nepajėgi visko, kadangi daigynad didelis ir visada atsiranda kam labiau reikia.

O "Dark Riter" žema? Jei taip, kokio aukščio?

O dėl gėlų priežiūros, kai gėlynai dideli, įsivaizduoju ką tai reiškia. Dažnai pavydžiu tiems, kurie tik tuo gali užsiimti, bet jei taip tektų pačiai, įtariu, kad neilgai traukčiau. Gėlės ir rutina - toks nesuderinamas dalykas. Kaip ir daug kas šiame pasaulyje, beje. Tad galiu tik palinkėti sėkmės ir ištvermės Perovskajos globėjai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 birželio 2012 - 21:55
QUOTE(vi_ @ 2012 06 12, 19:01)
Nors esu nusiteikusi prieš snapučius, šiandien Kalvarijų turguje negalėjau prieš 1 iš jų atsilaikyti. Nes anas bordavais lapais. Mėgstu gėliukes su ne žaliais lapais, o bordavais, ypač. Rūšies nepasakė, nežino. Aukščio irgi. Bet spėja, kad nebus aukštas, nes jau dabar žiedus krauna, o jam dar tik 20 cm.

aš jį sekmadienį irgi Kalvarijose pirkau, turbūt ten pat biggrin.gif iš vieno kelmo atskyriau 2. Tikiuosi, bus toks, kaip rašė Knifofija, nes pažiūrėjus googlėj vaizduose, tai gažus rolleyes.gif

Pradėjo žydėti mano nakvišos, kurias iš sėklų pernai sėjau (siunčiausi). Dideli šviesiai gelsvi žiedai, gražūs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2012 06 11, 12:36)
Geriausia nuvaziuoti pas juos i vieta. Ir augalus pasirinkti galima, ir su aptarnavimu kazkaip jokiu problemu nekilo. Aisku, is Vilniaus toliau, bet uz tai nervu nesigadinsit.

Oi negaliu susilaikyti neparasiusi koks juokas man gavosi su situ tinklapiu daugiametes.lt. Zodziu, jusu, merginos, deka ir as sita tinklapi atradau. Geliu groziai neispasakyti - del to turbut niekam abejoniu nekyla. Varvinau seile narsydama ir apsisprendziau - bus musu sode dar vienas gelynas, tikrai bus. Susidariau augalu sarasiuka, jau ketinau uzsakyma daryti ir stop - perskaiciau jusus atsiliepimus apie ju bendravima ir problemas perkant internetu. Nusprendziau nerizikuoti. Bet saraso neismeciau. Turiu savo megiama medelyna, i kuri uzsukam netgi abu su vyru, kai tik pro sali vaziuojam - pasidairineti, pazioplineti, augalus apziureti. Aisku ir pirke esame nemazai is to medelyno/gelyno, viskas puikiai auga, pretenziju neturime. Tai ka, galvoju, gal nuleksiu iki to medelyno ir gal rasiu nors kelis is norimu augaliuku. Bet paskui vel skaitau forume, kad perkant is daugiametes.lt tiesiogiai, o ne internetu, viskas gerai su bendravimu ir zinoma nusiperki sveikus augaliukus, nes pats issirenki juos. Tai lyg ir nera rizikos jokios. Nusprendziau velgi is ju pirkti, jei tik nebus tas medelynas labai toli isikures. Pasiziuriu adresa. Keista. Pasiziuriu dar karta isitikinimui zemelapyje...nu Dievazi - tas pats medelynas i kuri su vyru vazinejame jau kelinti metai - tas pats musu pamegtas blink.gif lotuliukas.gif

Tai galiu tik patvirtinti, jog nuvaziavus pas juos i medelyna, gausite ir konsultacijas, ir viska aprodys, apie kiekviena augala papasakos, patars. Is mano puses atsiliepimai tik geri. O del bendravimu internetu - gal kiti zmones dirba ties internetine prekyba, uztai tas bendravimas taip skiriasi g.gif
Atsakyti
Šiuo metu žydinčios gėlytės

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

"Aleksandra" dar neturi savo vietos. Gal yra auginančių ne pirmus metus ją? Per kiek metų kokio aukščio ir pločio tapo?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2012 06 13, 08:52)
Tai galiu tik patvirtinti, jog nuvaziavus pas juos i medelyna, gausite ir konsultacijas, ir viska aprodys, apie kiekviena augala papasakos, patars. Is mano puses atsiliepimai tik geri. O del bendravimu internetu - gal kiti zmones dirba ties internetine prekyba, uztai tas bendravimas taip skiriasi  g.gif

drinks_cheers.gif nemažai medelynų tenka aplankyt ir tikrai geriausias aptarnavimas.
Atsakyti
Ar augina kas nors japonini sausmedi, nusipirkau ji, bet pagooglinusi perskaiciau, kad jis apsala ziema ? verysad.gif
Atsakyti