Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(vobla @ 2012 07 20, 12:32)
<...>
kartais gamta pagal save susitvarko, ir ko tikejaisi mases- del kazkokiu priezasciu tik suslena tykiai, is ko tikejaisi kuklios puosmenos- isvirsta i nutukusi monstra.

Taip gal daugiausia nutinka pirmamečiuose gėlynuose, kai ne visi augalai vienodai stipriai kabinasi į gyvenimą, ar kol dar nepažįsti augalų imi ir sukiši tai per tankiai, tai per retai. Aš kažkaip anksčiau vis praleisdavau pro akis kiek augalų rekomenduojama sodinti į kv. metrą, nes pradinuko noras turėti ir tą ir aną ir dar kelis neleisdavo pirkti geriau mažiau, bet vienos rūšies augalų. išdava makalynas visko kas patinka paskirai, bet visumos tik nuotrupos. o astilbės atsigaus, manosios vos ne iki ano savaitgalio vazonukuose tupėjo, ir nudegę buvo, ir leipo, ale va, gyvena jau dirvoje, ir nieko, klestėjimu to dar nepavadinsi, bet nepamiro ir panašu kad gyvens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 07 20, 13:03)
<...> kokie pasikeitimai jūsų pačios darželyje? Juk jis orientuotas į liepą-rugpjūtį, tad turėtų būti, kas ne dieną po naujieną. <...> Rykštenė, pvz., gal jau žydi?<...>
Ir dar. Vienoje iš nuotraukų apie jūsų mamos gėlyną lyg ir įžiūrėjau Pševalskio gaurę. Taip? Ne? Jei taip, tai sekantis klausimas būtų – jūsų mama kartais ne Černobilyje įsitaisiusi? smile.gif Ten gi kokių 5 m skersmens ir 3 m aukščio jau net ne gėlė, o cielas padaras! Įtariu, kad jis prabėgančiomis katėmis užkandžiauja... O kaimynai nedingsta, ne? smile.gif

pasikeitimus savam kieme pamačiau, nes nebuvau namie cielas 4 dienas lotuliukas.gif , radau pasiutusį kurmį, pravagojusį mano kvietkus, ežiuoles gulinčias, bet žydinčias, užtai pūslenis, tas paprastas laukų krūmas, kurio nereiklumas tiesiog pavydėtinas,gyvena paskutines dienas, dabar radau išlaužtas kelias dideles šakas, o prieš išvažiuodama dar buvau iškirpus gal pusę pernykščių šakų, žydėjo klestėjo ir va, ėmė ir nudžiūvo. ne bėda, jau planuoju, kas ten naujo iš daugiamečių tilps, ir aplamai bręsta mintis, krūmus iš ten išgyvendint, paliekant tik hortenzijas. toliau bręsta sąmokslas prieš rožes, nu negali jos pas mane niekaip augti, vėjas vėl krūmus išlaužė iš pat pagrindo, ir ką, stovi vienas stiebas, trys guli, kam man toks nesusipratimas, o dar ir kokio bieso aš jas pirkau??? sako jei susirgai rožių liga tai amžiam, nieko panašaus, nemėgau jų iš pat pradžių, bet va vieną žiemą pramirkau rožininkų puslapiuose, užsikrėčiau meile gėlių karalienei, o dabar nežinau kur ją dėt, ne mano kvietka, man laukinių reikia smile.gif. iš maloniųjų atradimų - žydinti kraujalakė 'pink tana', maloniai nustebau, pirkau dėl meilės kraujalakėms apskritai, bet tai ką pamačiau gyvai, man labai patiko. rykštenė dar nežydi, saulainės nedžiugina, mažosios nei didėja, nei gausiau žydi, vaizdo nulis, o 'rubinscwergas' nė nesimato žiedų. žodžiu, to tikrojo vaizdo dar nėra. pradeda kemeras žydėt, bet vėlgi, dar fotosesijai anksti.

O su gaurėm yra taip, ten auga dviejų rūšių, viena karpytais lapais, kita plokščiais. ūgis koks 2m su trupučiu, plotis gal 3m, įspūdingi augalai, bet tik kol vasara tokia šlapia ir vėsi, kai normaliai plieskia saulė, tai gaurės atrodo kaip skudurai, deja.

kaimynai visi ir suskaičiuoti, nieko netrūksta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 20 liepos 2012 - 16:44
nu nieko sau, atsiverčiau kelis puslapius atgal paskaitinėt, jau mamos sodo nuotraukų neberodo blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 18:56)
nu nieko sau, atsiverčiau kelis puslapius atgal paskaitinėt, jau mamos sodo nuotraukų neberodo  blink.gif .

man rodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 19:56)
nu nieko sau, atsiverčiau kelis puslapius atgal paskaitinėt, jau mamos sodo nuotraukų neberodo  blink.gif .

ir man nerodo - vietoj nuotraukų langeliuose rašo "no image by that name was found" g.gif
Atsakyti
vera. vera ar visas ar tik pirmą? vakar neveikė part.lt, tai kėliau per 78.lt, net nepagalvojau, kad tik parą foto bus saugomos
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 19:11)
vera. vera ar visas ar tik pirmą? vakar neveikė part.lt, tai kėliau per 78.lt, net nepagalvojau, kad tik parą foto bus saugomos

pažiūrėjau dar kartą, rodo visas, net ir pakartotas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2012 07 20, 19:41)
pažiūrėjau dar kartą, rodo visas, net ir pakartotas smile.gif

ir kaip jum tai pavyksta? smile.gif, ką darysi, man nerodo. tiek to, dabar relaksuoju čia http://www.jacoon.co...n...8&k=XMsPLjf
Atsakyti
Vis jus paskaitinėju, iš akių nepaleidžiu, bet rimtai įsiterpt vis neturiu kada, tai dabar įmesiu keletą foto iš savo kiemo.

Mano mylimiausios rasakilos.
user posted image

Gaisreną myliu dėl spalvos
user posted image

Liriopę, dėl vėlyvo žydėjimo.
user posted image

Šiloką Xenox dėl spalvų žaismo
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 20 liepos 2012 - 22:07
Knifofija, gražūs žiedai bigsmile.gif
rasakila mano irgi mėgstamiausia wub.gif dar šalia jų karpažolę statau ax.gif

Gaisreną kažkada turėjau (kol traktorius nenumindė), šiemet pasėjau iš sėklų, labai noriu jų smile.gif

ir šilokas gražuolis thumbup.gif

o "liriopė" nematyta, negirdėta g.gif kokio aukščio ji būna, kiek laiko žydi?
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 07 20, 23:18)
Knifofija, gražūs žiedai bigsmile.gif
rasakila mano irgi mėgstamiausia wub.gif dar šalia jų karpažolę statau ax.gif

Gaisreną kažkada turėjau (kol traktorius nenumindė), šiemet pasėjau iš sėklų, labai noriu jų smile.gif

ir šilokas gražuolis thumbup.gif
o "liriopė" nematyta, negirdėta g.gif kokio aukščio ji būna, kiek laiko žydi?

Liriopė visžalė, lapai truputuką dryžuoti, žydi rugsėjo spalio mėn. Rašo, kad tai pavėsinis augalas, tačiau pas mane puikiausiai auga saulėje. aukštis iki 30 cm.
Atsakyti
Knifofija, o kokie česnakai rasakilų garbanose ? labai gražus derinys wub.gif , xenox'as kokio ūgio būna, jei jau dabar žydi, tai už matroną ankstyvesnis vadinasi, ar jūsų krašte ir matrona jau žydi?
Atsakyti