Visą gyvenimą neišsprendžiu tankumo problemos.Bet kaip pas mane mažai erdves,tai tarsi graziau,kai augalas nesuspaustas,geriau ju mažiau,bet išryškintas individualus grožis.Tai einu skaičiaus ,ir prisireiks,kerų mažinimu.Bet dabar sklypeliai didesni.ir žolineliams vietos daugiau
QUOTE(amarrile @ 2012 07 20, 09:03)
Visą gyvenimą neišsprendžiu tankumo problemos.Bet kaip pas mane mažai erdves,tai tarsi graziau,kai augalas nesuspaustas,geriau ju mažiau,bet išryškintas individualus grožis.Tai einu skaičiaus ,ir prisireiks,kerų mažinimu.Bet dabar sklypeliai didesni.ir žolineliams vietos daugiau
Tankumo problema tikrai geras uždavinys, ir bandymu būdu vistiek atsiranda tam sprendimas, bent jau tikiuosi, kad pavyks. Man asmeniškai gražiau kai gėlynas-želdynas atrodo vientisas, ir dirva fono nesudaro, o augalo grožį išryškina kitas augalas, arba jį papildydamas, arba sukurdamas kontrastą.
Savo mamos pavyzdžiu matau, koks svarbus yra želdyno masės ir plokščios dalies(vejos) santykis, tai sukuria erdvės pojūtį. Pas mamą klasikinis 6 a sodo sklypas, kuriame tepla ir daržiukas, ir sodas ir namelis ir gėlynai, ir erdvės man jame netrūksta, o būna kad sklypas didžiulis, bet vietos jame kaip ir nėra.
QUOTE(bitule @ 2012 07 19, 22:10)
..., nes buvau susidariusi vaizdą, kad turėtų sunkokai žiemoti. Bet jau kaip man jo dabar reeeeikiaaaa
Nemanau, kad jis lepus ,niekada nedengiu ir niekaip nesaugau. Pavasari is saknu (galima sakyti is niekur ) gausiai atzelia ir bujoja
QUOTE(vobla @ 2012 07 16, 11:48)
tinka, noresiu...
ale kaip cia man i savo smegenu duombaze itraukt, kad iki rudens nepamirsciau
ale kaip cia man i savo smegenu duombaze itraukt, kad iki rudens nepamirsciau
va va, as ir labai noreciau sitokio , ale va...nepamirst tokio grozio
QUOTE(edinka @ 2012 07 20, 09:52)
Nemanau, kad jis lepus ,niekada nedengiu ir niekaip nesaugau. Pavasari is saknu (galima sakyti is niekur ) gausiai atzelia ir bujoja
o kokia pas jus dirva? prieš savaitę ar porą praėję liūtys ir vis tebesitęsiantys lietūs, netolimam sode, kur dirva sunki, molinga, pasiuntė akantą anapilin, ir ne tik jį. Pas mane dirva tokia pat sunki, ir pavasarį dažnai vanduo stovi, tai šio gražuolio vis dar nesiryžtu augint.
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 09:17)
<...>
Gėlynai mūsų abiejų liga , susiėję vis gvildenam, ką perkelti, ką iškelti, ką atkartoti, ir kokiais atstumais viską sodinti, pamažini - sezono gale jau žiūrėk viskas lipa, išlaikai didesnius - tai iki rudens būna tarpai. Žodžiu, čia dar taip pat viskas paieškų stadijoje. Ir dar minėjo, o ir rodė, kad augalai nuo per artimos kaiminystės verčiasi, gula, ieško sau erdvės, bet gal kaip tik tankiau susodinus nebebūtų kur virst, o gal dar neatrasti tinkami kaimynai, kurie siluetais draugautų ir persipintų, o neaplenktų. Va pvz jos astras Lady in black' turi gana daug vietos šalia, sako, kad jis viską nustelbia, šalia augantis plačiavarpis guli. Didesniajame gėlyne ežiuolės mažutės, neprasibrauna pro vešlesnius augalus. Tai va čia mums dar neišaiškintas klausimas ir neatrastas kelias, kaip viską suderint, kad ir augalas būtų vešlus ir gėlynas netuščias. O dar pavaikščioję po sodus, padarėm išvadą, kad pas mamą dėl vešlumo sumažėję žiedų, kaimynystėje augalai kokiu trečdaliu smulkesni, bet užtai žiedų daug gausiau.
Gėlynai mūsų abiejų liga , susiėję vis gvildenam, ką perkelti, ką iškelti, ką atkartoti, ir kokiais atstumais viską sodinti, pamažini - sezono gale jau žiūrėk viskas lipa, išlaikai didesnius - tai iki rudens būna tarpai. Žodžiu, čia dar taip pat viskas paieškų stadijoje. Ir dar minėjo, o ir rodė, kad augalai nuo per artimos kaiminystės verčiasi, gula, ieško sau erdvės, bet gal kaip tik tankiau susodinus nebebūtų kur virst, o gal dar neatrasti tinkami kaimynai, kurie siluetais draugautų ir persipintų, o neaplenktų. Va pvz jos astras Lady in black' turi gana daug vietos šalia, sako, kad jis viską nustelbia, šalia augantis plačiavarpis guli. Didesniajame gėlyne ežiuolės mažutės, neprasibrauna pro vešlesnius augalus. Tai va čia mums dar neišaiškintas klausimas ir neatrastas kelias, kaip viską suderint, kad ir augalas būtų vešlus ir gėlynas netuščias. O dar pavaikščioję po sodus, padarėm išvadą, kad pas mamą dėl vešlumo sumažėję žiedų, kaimynystėje augalai kokiu trečdaliu smulkesni, bet užtai žiedų daug gausiau.
Viename iš darželių turiu alpinariumą, tad teko domėtis šio stiliaus geliukais. Šilokais ypač. Prisakyta jų nelepinti geru dirvožemiu ir trąšomis. Nes eis į lapus. SM kažkada skaičiau, įsidėmėjau ir niekaip negaliu pamiršti vienos forumietės parašymo. Vienžo, ji tręšė tulpes ir kažkiek kliuvo šilokui, tai ans, galima sakyti, išprotėjo iš džiaugsmo. Tik gaila, kad džiaugsmas šiuo atveju išreiškiamas lapais, o ne žiedais. Gėlės, matyt, kaip žmonės: kai gyvenimas ne koks daug vaikų prisidirba ir iš savęs atimdami juos augina, o kai geras dėl tvarkos pasigamina 1 vaikelį ir gausiai valgydami juom džiaugiasi.
Dėl plikažemių dabar viskas aišku. Kūrybos išdava. Pas mane dėl kūrybos atvirkščiai vieni ant kitų lipa. Bet tai pataisoma. Tokių klaidų taisymas yra kūrybinio džiaugsmo šaltinis. Nepataisomi yra tik idealai. Kai juos pasieki, patampa nabadu, kaip pasakytų pautenas krašto žmonės (liet. nuobodu). Tiesą sakant, būna dar blogiau nei nabadu...
Dabar tik įžiūrėjau, kad juodasis astras labai per taliją suspaustas. Čia kad karpažolę tolyn nenuridentų? Vargšiūnas... Jo gi grožis yra ažūriškume. Laisvę astrams!
Apie šilokų augimo sąlygas aš irgi skaičiau, tai gigantizmas manau čia ir pasireiškė, dėl trąšų, o gal ir vandens begalinio kiekio, nes šie metai tikrai šiuo atžvilgiu pertekliniai. bet kita vertus, man tie gigantai labai įspūdingi, reikia sulaukti kol sužydės, o tada stebėti, kaip su tų žiedų gausa išeina, gal visumoje geras ir akį džiuginantis rezultatas gaunasi .
Astras toks sutvirtintas, išties. Kodėl negaliu atsakyt, bet manau, kad nenuvirstų, kadangi nepirmi metai jis ten klesti, tai supratau, kad dabar ir iki vėlumos jis visas pasišiaušia, išaugina milžinišką kepurę, ir to suveržimo nebelieka. Sunku man dėl jo ką pasakyt, nes pati neauginu, o pas mamą vaizdelį matau irgi nepakankamai dažnai. Na bet kokie trys metukai, ir jūsiškis, jei augs toje pačioje vietoje ir parodys, reikalingas jam korsetas ar ne
Astras toks sutvirtintas, išties. Kodėl negaliu atsakyt, bet manau, kad nenuvirstų, kadangi nepirmi metai jis ten klesti, tai supratau, kad dabar ir iki vėlumos jis visas pasišiaušia, išaugina milžinišką kepurę, ir to suveržimo nebelieka. Sunku man dėl jo ką pasakyt, nes pati neauginu, o pas mamą vaizdelį matau irgi nepakankamai dažnai. Na bet kokie trys metukai, ir jūsiškis, jei augs toje pačioje vietoje ir parodys, reikalingas jam korsetas ar ne
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 20, 10:25)
Tankumo problema tikrai geras uždavinys, ir bandymu būdu vistiek atsiranda tam sprendimas, bent jau tikiuosi, kad pavyks. Man asmeniškai gražiau kai gėlynas-želdynas atrodo vientisas, ir dirva fono nesudaro, o augalo grožį išryškina kitas augalas, arba jį papildydamas, arba sukurdamas kontrastą.
tankuma turbut sunkausia sukontroliuoti
kartais gamta pagal save susitvarko, ir ko tikejaisi mases- del kazkokiu priezasciu tik suslena tykiai, is ko tikejaisi kuklios puosmenos- isvirsta i nutukusi monstra.
pas mane siemet zagrenis gelyne, vos isproges nusalo, tai uzot auges dvieju stiebu medeliu, kaip pavare nuo zemes galingu krumu, priglobdamas viska, kas tik arciau jo buvo juozazoles gavo trasu ar siaip joms kazkas patiko, kad prarijo kolonine obeli o vat atsilbes, pakirstos mano godumo( isskaidziau sena kera nedidukais) ir pavasarines salnos padovanojo man skyle gelyne gyvos, bet vos vos... nei zydejo, nei suzele, jei iki rudens nesutvirtes- tikrai lenksis...
Šian 'Sodo skrynioj' mačiau labai panašią alūnę (geltonlapę) į Jot.kos. Jei ką domina, tai šiuo metu kupstelis 10Lt kainuoja
Papildyta:
jei dabar verkiant reikia, tai galima Kikos medelyno aikštelėj ieškot
Papildyta:
ajezau-vajezau, nugi Seasol'iu palaistyk kelis kartus.
Papildyta:
QUOTE(užsklanda @ 2012 07 20, 10:54)
va va, as ir labai noreciau sitokio , ale va...nepamirst tokio grozio
jei dabar verkiant reikia, tai galima Kikos medelyno aikštelėj ieškot
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2012 07 20, 13:32)
o vat atsilbes, pakirstos mano godumo( isskaidziau sena kera nedidukais) ir pavasarines salnos padovanojo man skyle gelyne gyvos, bet vos vos... nei zydejo, nei suzele, jei iki rudens nesutvirtes- tikrai lenksis...
ajezau-vajezau, nugi Seasol'iu palaistyk kelis kartus.
jot.ka, praeitame komentare užmiršau paklausti, kokie pasikeitimai jūsų pačios darželyje? Juk jis orientuotas į liepą-rugpjūtį, tad turėtų būti, kas ne dieną po naujieną. Bet aišku, jei kiauras dienas į jį žiūri, tai nieko ir nesimato. Rykštenė, pvz., gal jau žydi?
Šneku taip iš pavydo, mat pati iki savo gėliukų tik kartą per 3 savaites nukanku. Šį savaitgalį vėl nesigaus... Turiu tik kasdienius raportus telefonu. Sako, kad rykštenė jau pradėjo žydėti, saulainė Sahins Early Flowered jau apsipylusi žiedais, gi Rubinzwerg dar tik pradeda. Retuose pasimatymuose yra savas gėris. Kai aš galų gale prisibraunu iki savo gėliukų, vos išlipus iš automobilio puolu prie jų ir išsižiojusi einu nuo vieno prie kito. Be žodžių. Nes regimi pasikeitimai nesutelpa į jokį už suvokimą atsakingą organą.
Ir dar. Vienoje iš nuotraukų apie jūsų mamos gėlyną lyg ir įžiūrėjau Pševalskio gaurę. Taip? Ne? Jei taip, tai sekantis klausimas būtų jūsų mama kartais ne Černobilyje įsitaisiusi? Ten gi kokių 5 m skersmens ir 3 m aukščio jau net ne gėlė, o cielas padaras! Įtariu, kad jis prabėgančiomis katėmis užkandžiauja... O kaimynai nedingsta, ne?
Šneku taip iš pavydo, mat pati iki savo gėliukų tik kartą per 3 savaites nukanku. Šį savaitgalį vėl nesigaus... Turiu tik kasdienius raportus telefonu. Sako, kad rykštenė jau pradėjo žydėti, saulainė Sahins Early Flowered jau apsipylusi žiedais, gi Rubinzwerg dar tik pradeda. Retuose pasimatymuose yra savas gėris. Kai aš galų gale prisibraunu iki savo gėliukų, vos išlipus iš automobilio puolu prie jų ir išsižiojusi einu nuo vieno prie kito. Be žodžių. Nes regimi pasikeitimai nesutelpa į jokį už suvokimą atsakingą organą.
Ir dar. Vienoje iš nuotraukų apie jūsų mamos gėlyną lyg ir įžiūrėjau Pševalskio gaurę. Taip? Ne? Jei taip, tai sekantis klausimas būtų jūsų mama kartais ne Černobilyje įsitaisiusi? Ten gi kokių 5 m skersmens ir 3 m aukščio jau net ne gėlė, o cielas padaras! Įtariu, kad jis prabėgančiomis katėmis užkandžiauja... O kaimynai nedingsta, ne?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 20, 13:45)
as per daug godi- tai ir seasolo neduosiu
is tiesu, tai nepagalvojau
duosiu, duosiu. gal joms dar ir cierka ipilt- nuo streso akvariuminems zuvytems taip daro, mazu ir augalams tiks
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 07 20, 14:03)
po sito posto, smalsumas i praeita puslapi nugine, pasiziuret to katemis uzkandziaujancio padaro. siaip, tai buciau ir nepamacius