Ačiū, kad nepasiuntėt į daržų temą
Mintis su rože , būtinai pagalvosiu Nors su jomis mano santykiai labai dviprasmiški. Kaip sakoma nuo meilės iki neapykantos vienas žingsnis . Kiekvieną rudenį ir pavasarį tvarkant šakas kyla pagunda paimti kirvį, bet kiekvieną vasarą, sulaukus žydėjimo tenka persigalvoti
Apie šalavijus galiu pasidalinti savo patirtimi - žiemoja neprognozuojamai Būna labai gaila nušalusio, per kelis metus spėjusio suvešėti krūmo. Taip vertinu jį kaip prieskonį, ilgai bandžiau prisijaukinti, bet gėlyne teko atsisakyti.
QUOTE(bitule @ 2012 07 16, 13:22)
Apie šalavijus galiu pasidalinti savo patirtimi - žiemoja neprognozuojamai Būna labai gaila nušalusio, per kelis metus spėjusio suvešėti krūmo. Taip vertinu jį kaip prieskonį, ilgai bandžiau prisijaukinti, bet gėlyne teko atsisakyti.
na taip, jie lepūs, taip kaip ir rozmarinai. Bet gal sumedėję krūmeliai atsparesni? Nors jūs rašot, kad ir kelių metų krūmai kojas pakrato... Turiu keletą daigų, galvoju namie juos paauginti kol sustiprės, o po to mėginti tremti į tikrąją vietą, vieną kitą ir ant palangės pasiliksiu...
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 16, 15:52)
na taip, jie lepūs, taip kaip ir rozmarinai. Bet gal sumedėję krūmeliai atsparesni? Nors jūs rašot, kad ir kelių metų krūmai kojas pakrato... Turiu keletą daigų, galvoju namie juos paauginti kol sustiprės, o po to mėginti tremti į tikrąją vietą, vieną kitą ir ant palangės pasiliksiu...
Kaip tik atvirkščiai - vaistinį šalaviją auginu ~15 metų..pradžioj kas 3 metus nušaldavo - kai tik pakankamai sumedėdavo. Dabar kasmet geniu kaip lavandas - pavasarį iki žemės - pastaruosius 7 metus žiemojam be problemų, bet krūmas plečiasi labiau į šonus, nei į viršų - iki vasaros pabaigos lapija siekia 60-70cm aukščio ( be žiedynų).
Aha, radau ir aš parašyta, kad šalaviją žiemai reikia pridengti, o pavasarį apgenėti.
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 07 16, 12:09)
gal galėtumėt parodyti savo šalaviją Turiu mažiukų daigelių, šiemet sėtų, tai dar svarstau kur juos įkomponuoti, būtų labai smagu pamatyti jūsų pvz., kaip jie po keleto metų atrodys.
Sunku šiandien fotografuoti - labai didelis vėjas ir saulės per daug. Na, bet lapų pilkumas kažkiek matosi
Kad šalavijai lepūs tai man staigmena, nes šis šalavijas gyveno pas mane dvejus metus terasoje dvisieniam vazone, ir žiemojo niekuo nekutulojamas. Pavasarį būdavo pavargęs, bet atsigaudavo. Šią žiemą pirmą kartą praleido grunte, visą žiemą gražiai žaliavo po sniegu. Kelis kartus iš po sniego kepsniams skyniau Na, bet gal čia naujoko sėkmė Ši žiema daugeliui mano augalų kažkodėl patiko.
QUOTE(aispra @ 2012 07 16, 16:45)
Sunku šiandien fotografuoti - labai didelis vėjas ir saulės per daug. Na, bet lapų pilkumas kažkiek matosi
Kad šalavijai lepūs tai man staigmena, nes šis šalavijas gyveno pas mane dvejus metus terasoje dvisieniam vazone, ir žiemojo niekuo nekutulojamas. Pavasarį būdavo pavargęs, bet atsigaudavo. Šią žiemą pirmą kartą praleido grunte, visą žiemą gražiai žaliavo po sniegu. Kelis kartus iš po sniego kepsniams skyniau Na, bet gal čia naujoko sėkmė Ši žiema daugeliui mano augalų kažkodėl patiko.
Jus Kaune visai kitas klimatas, negu pvz.: aplink Vilniu. Pas tevus prie Kauno mariu pamatytumet kaip graikinis riesutas veda. O pas mus kasmet iki sniego dangos nusala...jau meciau vilti, nes pas visus kaimynus tas pats...
Bet salavijai man ivairiai tai nusala tai ne- nors ziemos vienodai saltos buvo
Kol kas auga darze, bet jau kuris laikas mastau apie jos ir gelyne. dekoratyvus jie tai tikrai...ir zydejimo metu man grazus...
QUOTE(vobla @ 2012 07 16, 17:24)
Jus Kaune visai kitas klimatas, negu pvz.: aplink Vilniu. Pas tevus prie Kauno mariu pamatytumet kaip graikinis riesutas veda. O pas mus kasmet iki sniego dangos nusala...jau meciau vilti, nes pas visus kaimynus tas pats...
Kol kas auga darze, bet jau kuris laikas mastau apie jos ir gelyne. dekoratyvus jie tai tikrai...ir zydejimo metu man grazus...
Mano šalavijas auga gėlyne "iš reikalo", nes neturiu daržo. Kaip ir dar būrelis kitų daugiamečių prieskonių Visi jie man pakankamai gražūs, nes kitų augalų kompanijoje kažkaip išryškėja, išgražėja. Bet jei turėčiau vietos daržui, turbūt jų nekelčiau šalia rožių. Greičiau jau rožes kelčiau pas juos, kaip Bitules darželyje
QUOTE(aispra @ 2012 07 16, 09:32)
O kokie augalai pačiai patinka? Kokios spalvinės gamos norėtųsi?
Man krūminės jonažolės iš karto asocijuojasi su angliškais sodais Šalia būna hortenzijos, snapučiai, karpažolės, katžolės, veronikos ir veronikūnai, piliarožės ar pentiniai, krūminės rožės, viendienės ir monbretės ir t.t. Bet čia daugiau dėl asmeninės patirties, nes jonažoles būtent Anglijoje pirmą kartą ir pamačiau Svarbu, kokios aplinkos norisi jums pačiai
Man krūminės jonažolės iš karto asocijuojasi su angliškais sodais Šalia būna hortenzijos, snapučiai, karpažolės, katžolės, veronikos ir veronikūnai, piliarožės ar pentiniai, krūminės rožės, viendienės ir monbretės ir t.t. Bet čia daugiau dėl asmeninės patirties, nes jonažoles būtent Anglijoje pirmą kartą ir pamačiau Svarbu, kokios aplinkos norisi jums pačiai
Ačiū Man iš pavardintų augalų viskas patinka, ypač pentiniai, jie galėtų pridengti sienelę Žodžiu, teks apsispręsti, dabar žinosiu kas dera prie jonažolės. O miskantą, manau, kad iškelsiu į kitą vietą, dėl kurios irgi teks pasukti galvą
ačiū už parodymą, labai mielas vaizdelis jaučiasi net kvapas bežiūrint
Kelios nuotraukos paprasučių daugiamečių, gal neryškios nes telefonu darytos. O va rožė kad sublūdijo
Sunku šiandien fotografuoti -
Groooooooožis
QUOTE(vobla @ 2012 07 16, 17:24)
Tai va, man taip ir nepasisekė jų perprasti - atrodytų baisias žiemas peržiemodavo, o pasimirdavo lygioj vietoj Šalavijams matyt labai svarbu vietą ir dirvą atitaikyti, bet šiaip susidariau vaizdą, kad tai augaliukas mūsų klimate balansuojantis ant išlikimo ribos.
QUOTE(Juračiuks @ 2012 07 16, 21:25)
O va rožė kad sublūdijo
Labai graži rožė ir blūdijimas gražus