Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 22:13)

Dar kažkada klausiau, ar nežinote, kokios pilkalapės gėlės, kad maždaug iki 1 m augtų? Tamtyč internete neieškokite, gal šiaip į atmintį yra tokių prikritę.

bandžiau pilkalapius prisimint ką žinau, bet didelių neatgaminu, šlamainis toks pilkas yra, bet tikrai ne milžinas, gal kiečiai kokie gali būt?
Atsakyti
Ačiū Aispra, Jot.ka, kad atsiliepėte į mano prašymą 4u.gif Ta mano gėlių kaupykla ( viena iš keleto) sukurta šiemet ir kol neapsisprendžiau kas čia augs, sodinu viską, kas pakliūna... Su miskantu buvo sumanymas šiek tiek dengti sienelę, tačiau jau dabar matau, kad anot Aispros, visa vasara trunka, kol įsisiūbuoja smile.gif Pasodinau kanas, nes neatradau joms vietos, raganė su sienele turėtų likti čia. Gal turėsite minčių. Beje, pusė pietinė, ilgtis apie 5 m, plotis apie 2 m plačiausioj vietoj. Akmenis panaudojau daugiau iš praktinės pusės, nes yra nedidelė nuokalnė ir laistant nubėga vanduo, akmenys truputį prilaiko ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Kažkas fotikui atsitiko, neryškios nuotraukos
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 15, 23:34)
bandžiau pilkalapius prisimint ką žinau, bet didelių neatgaminu, šlamainis toks pilkas yra, bet tikrai ne milžinas, gal kiečiai kokie gali būt?

Radau sąrašiuką su 21 sidabriniu, bet aukštų tikrai kūdai biggrin.gif

http://www.bhg.com/g...n-ideas/#page=1

Aš šiais metais džiaugiuosi visiškai paprastu prieskoniniu šalaviju, kuris per trejus metus suaugo į tankų sidabrinį krūmą wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 14, 17:03)
ačiū bitule, gal čia dažniau apsilankysi ir savo vaizdeliais palepinsi ?

Ačiū blush2.gif kaip smagu, kad kažkas kažkadaise buvo kritę į akį. Retai beprisiruošiu rimčiau padalyvauti diskusijose, nes kažkaip atsilieku nuo gyvenimo tempo, viskas pas mane rutuliojasi sekant vokišku posakiu "garten heißt warten" (sodininkauti reiškia laukti) biggrin.gif , tad ir pasigirti nelabai yra kuo.
Bet kaip džiaugiasi širdis matant visų jūsų užsidegimą, ir tokius fantastiškus rezultatus wub.gif tokiais tempais tobulėjant, mūsų krašte tuoj netruks sodų, niekuo nenusileidžiančių tiems iš vokiškų filmukų thumbup.gif
QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 22:14)
Nors turiu kažkokią, kuri nuostabiai atrodė birželio pradžioje (melsvi lapai, o varpos soruoliškos), bet ji 0.5 m tesiekia.

Ar tik tai nebus poavižė (Helictotrichon sempervirens)? Labai myliu jos smilgas wub.gif tokios laiku ir vietoj, kol dar kiti varpiniai snaudžia.
QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 23:13)
Dar kažkada klausiau, ar nežinote, kokios pilkalapės gėlės, kad maždaug iki 1 m augtų?

Pirmiausia kas į galvą ateina - diemedis (Artemisia abrotanum L.)

Na o čia paspalvinimui, kaip tik atitinka pastarųjų poros puslapių temą biggrin.gif - ir miskantai ir pora aptartojo česnakėlio kankorėžiukų papuolė į kadrą biggrin.gif
user posted image
Mano mylimiausias miskantas variegata, šiemet kaip niekad gerai nusiteikęs:
user posted image
Labai myliu miskantus ir visai nesibaidau jų vėlyvo starto - puiki proga pasireikšti ankstyvesniems kaimynams (svogūninėms, auskarėliams, plautėms).
O čia šiaip lyrinis nukrypimas nuo temos, nes augalynas nelabai daugiametis biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
O man ,kai negaliu pasilepinti del vietos smilgomis,tą vaidmenį salyginai atlieka sibirinio vilkdalgio laja rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 07 16, 00:26)

Labai myliu miskantus ir visai nesibaidau jų vėlyvo starto - puiki proga pasireikšti ankstyvesniems kaimynams (svogūninėms, auskarėliams, plautėms).

sit kaip- nei neitariau, kad miskantai tokie letapedziai unsure.gif piktzoles dizaino augalas, tai ir tikejausi tokio pat augumo- bent jau kaip varpucio...mano pirmas ir kol kas vienintelis pernai sodintas- tik puksi puksi. vis sukau smegenis ko jam truksta, kas nepatinka: gal trasu, gal pagalvele, gal lopsine- nes labai jau skiriasi nuo mano matyto motininio augalo. dabar ivertinus, kad jis letapedis, plius tik pernai rudeni sodintas- ko gero jis visai smagiai laikosi g.gif
gal rudeniop kas nors tures lendruno skiltele parduoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 16 liepos 2012 - 08:05
QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 22:13)
Dar kažkada klausiau, ar nežinote, kokios pilkalapės gėlės, kad maždaug iki 1 m augtų? Tamtyč internete neieškokite, gal šiaip į atmintį yra tokių prikritę.

QUOTE(jot.ka @ 2012 07 15, 22:34)

norėjau irgi siūlyti šlamainį, tik pavadinmas buvo užkritęs, jot.ka priminė smile.gif

Mano plačvarpis (pernai pirktas), vietoj turėjusio būt mėlyno žiedo, pražydo baltai. Dėl ko taip atsitiko? g.gif Pernai žydėjo mėlynai. Vyras sako palaistyti vandeniu su rašalu ir pamėlynuos biggrin.gif ar tikrai? Kol kas tik 1 žiedas, gal kiti bus mėlyni g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 16, 10:02)

gal rudeniop kas nors tures lendruno skiltele parduoti?

Jei norėtumėte šio lendrūno - rudeniop tikrai turėsiu ax.gif

user posted image
Atsakyti
O čia šiaip lyrinis nukrypimas nuo temos, nes augalynas nelabai daugiametis  biggrin.gif
user posted image

Fantastiškas augalynas wub.gif wub.gif wub.gif Gražu ir valgoma biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2012 07 15, 23:42)
Ta mano gėlių kaupykla ( viena iš keleto) sukurta šiemet ir kol neapsisprendžiau kas čia augs, sodinu viską, kas pakliūna...

O kokie augalai pačiai patinka? Kokios spalvinės gamos norėtųsi?

Man krūminės jonažolės iš karto asocijuojasi su angliškais sodais wub.gif Šalia būna hortenzijos, snapučiai, karpažolės, katžolės, veronikos ir veronikūnai, piliarožės ar pentiniai, krūminės rožės, viendienės ir monbretės ir t.t. Bet čia daugiau dėl asmeninės patirties, nes jonažoles būtent Anglijoje pirmą kartą ir pamačiau biggrin.gif Svarbu, kokios aplinkos norisi jums pačiai 4u.gif

Atsakyti

O čia šiaip lyrinis nukrypimas nuo temos, nes augalynas nelabai daugiametis  biggrin.gif
user posted image

Nerealus darzas. Man cia tokia mintis kilo - i ta darziuka ipaisyt..roze. Tokia kurios nei dengt, nei purkst. Kokia Leonardo da vinci, pvz. Crazy reikalas gautusi:)
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 15, 23:49)
Aš šiais metais džiaugiuosi visiškai paprastu prieskoniniu šalaviju, kuris per trejus metus suaugo į tankų sidabrinį krūmą wub.gif

gal galėtumėt parodyti savo šalaviją blush2.gif Turiu mažiukų daigelių, šiemet sėtų, tai dar svarstau kur juos įkomponuoti, būtų labai smagu pamatyti jūsų pvz., kaip jie po keleto metų atrodys.

Ar auginate savo darželiuose rūtas? Su kuo derinat? kaip krūmelius formuojat? turiu jų sėklų, bet niekaip neapsisprendžiu kur jų pasisėt. Gal reik į vazonėlį pirmą pasidaiginti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 16 liepos 2012 - 11:49
QUOTE(jediara @ 2012 07 16, 09:15)
Jei norėtumėte šio lendrūno - rudeniop tikrai turėsiu ax.gif

user posted image

tinka, noresiu...
ale kaip cia man i savo smegenu duombaze itraukt, kad iki rudens nepamirsciau g.gif
Atsakyti