QUOTE(Linetax @ 2012 07 15, 08:00)
Pažiūrėjusi jūsų gėlynų foto, manau, kad savo gėlynuose šiemet darysiu daug pakeitimų Pritaikiau savo gėlynams jot.ka pasakytą palyginimą - augalų kaupykla. Todėl prašysiu pagelbėti savo mintimis Noriu paklausti, ką derintumėt prie miskanto Flamingo? netoli nuo auga krūminė jonažolė, dar yra žiemojantys kardeliai, jie neaukšti, žydi alyviniais žiedukais. Patarkite, ką iškelt, ką palikt?
traukit savo kaupyklą į viešumą, pamačius vistiek kitaip atrodo, kokio dydžio ta jūsų kaupykla, ko tikitės iš jos, viso sezono žydėjimo, ar tik derinio su esamu miskantu. aš pradėjau savo pažintį su augalais ir jų deriniais tiesiog stebėjimo būdu, kadangi kol augalo nepažįsti, gyvai nesi matęs, nežinai kaip elgiasi, tai lengviau tiesiog pažiūrėt, kas patinka bandyt pakartot. o paskui su laiku jau atsiranda ir savas kelias, nes kūryba toks dalykas- netelpa į aiškius rėmus, kiekvienam eina iš dūšios ir savais būdais , man savo laiku, o kartais ir dabar labai tinka šitas puslapis, įvedi į paiešką augalo lotynišką pavadinimą, ir peržiūri krūvą paveikslėlių, derinių, patikusius fiksuoju, jei patiko labai labai, kopinu į gėlyną. va nuoroda, bet gal jau ji visiems ir žinoma http://www.gapphotos...agesperpage=100
Papildyta:
QUOTE(rosssi @ 2012 07 15, 08:13)
Dar žiedų....
jungiuosi prie besigrožinčių, man labai gražus fortenzijos ir žolinių augalų kampelis
o tas jūsų krūmas kartais ne kas nors iš rūgčių? pirma mintis buvo, kad šita, bet jūsiškė atrodo smulkesnė ir ažūriškesnė nei ši https://www.google.l...p...440&bih=809
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 11:43)
<...> Gaila tik, kad turite ir turėsite dar daugiau kaimynų. Nuo jų gėlėmis dar niekam nepavyko atsitverti. O atsitverti teks, kokie geri jie bebūtų. Nebent planuotumėte bendrą apželdinimą. Tik taip gamtoje nebūna...
Nors, aplamai, pirmagimiai gėlynai nėra iškalbūs, o dažnai dargi būna melagėliais. Manau, kad melagėliais dažniausiai būna gražuoliukai. Nes taip sunku atsispirti norui turėti čia ir dabar... Gerai, kad mes bent jau viską žinom ir suprantam.
Labai ačiū už taip vadinamą "smilgų vietoj heucherų" idėją. Nors ir labai drastišką ir skausmingą, bet vietoj (jau vien dėl to, kad miškas per arti ir su juo reikia visai kitaip draugauti). Ne todėl, kad tai žeistų mano ego. Anaiptol, - atsiveria dar 1 durys kūrybai, o ji šiame procese bent man yra svarbiausia. Tiesiog, vien laiko limitas varo į neviltį. Ir ne jis vienas, deja...
Nors, aplamai, pirmagimiai gėlynai nėra iškalbūs, o dažnai dargi būna melagėliais. Manau, kad melagėliais dažniausiai būna gražuoliukai. Nes taip sunku atsispirti norui turėti čia ir dabar... Gerai, kad mes bent jau viską žinom ir suprantam.
Labai ačiū už taip vadinamą "smilgų vietoj heucherų" idėją. Nors ir labai drastišką ir skausmingą, bet vietoj (jau vien dėl to, kad miškas per arti ir su juo reikia visai kitaip draugauti). Ne todėl, kad tai žeistų mano ego. Anaiptol, - atsiveria dar 1 durys kūrybai, o ji šiame procese bent man yra svarbiausia. Tiesiog, vien laiko limitas varo į neviltį. Ir ne jis vienas, deja...
gerai, kai aplink yra ir kaimynų ir gamtos, kai gyveni žiemą vasarą, auga vaikai, tai geri kaimynai yra gėris . bet prieš akis banguojančios pievos nieku gyvu prarast nenorėčiau . gėlėmis dangstytis ir nebadysim, tam auga ir augs gyvatvorės, atsiras daugiau medžių, o gėlynai atliks nukreipiančią funkciją, jei kartais rastųsi naujų statybų, todėl gėlynus planuoju ne vien tam kad ten žydėtų augalai, bet kad augalynų linijos akį vedžiotų po savą teritoriją ir nebūtų pagundų ciekavytis, kas dedasi už gyvatvorės .
kas slepiasi po''gražuoliukais''? gražiausi augalai ar tie patys pirmamečiai gėlynai prigrūsti tam momentui gražiausių augalų?čia man smegenys panižo gvildenant paslėptą mintį
džiaugiuosi, kad mano nesupratimas kuria linkme rutuliosis jūsų smilgynas pametėjo naujų idėjų