Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

Mano viendienės....
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Dar žiedų....

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
oi kap grazu,cia jau keleriu metu gelynas.
kaip laukiu kol mano toks pasidarys,
mano naujai padarytas,tai atrodo kaip sernu isknistas.
viendienes turi dar po viena zieduka,ir silokai maziukai...
Atsakyti
QUOTE(rosssi @ 2012 07 15, 09:13)

Rosssi, gražūs aukščio perėjimai tarp augalų 4u.gif Šliaužukų salelės gražiai įsikomponuoja thumbup.gif Kas tas pūkuotas debeselis už hortenzijos?
Atsakyti
jot.ka, ačiū už atvirumą, t.y. bendras gėlyno ir aplinkos nuotraukas. Dabar jau aišku, kas ir kaip bei kodėl. Stilius irgi aiškus. Tenka pripažinti, kad šiam etapui gerai pasitvarkėte. Vaizdelis žiūrisi. Į ateitį. Bet jau dabar. Gaila tik, kad turite ir turėsite dar daugiau kaimynų. Nuo jų gėlėmis dar niekam nepavyko atsitverti. O atsitverti teks, kokie geri jie bebūtų. Nebent planuotumėte bendrą apželdinimą. Tik taip gamtoje nebūna...

Nors, aplamai, pirmagimiai gėlynai nėra iškalbūs, o dažnai dargi būna melagėliais. smile.gif Manau, kad melagėliais dažniausiai būna gražuoliukai. Nes taip sunku atsispirti norui turėti čia ir dabar... Gerai, kad mes bent jau viską žinom ir suprantam. smile.gif

Labai ačiū už taip vadinamą "smilgų vietoj heucherų" idėją. Nors ir labai drastišką ir skausmingą, bet vietoj (jau vien dėl to, kad „miškas“ per arti ir su juo reikia visai kitaip draugauti). Ne todėl, kad tai žeistų mano ego. Anaiptol, - atsiveria dar 1 durys kūrybai, o ji šiame procese bent man yra svarbiausia. Tiesiog, vien laiko limitas varo į neviltį. Ir ne jis vienas, deja...

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 15, 13:41)
Rosssi, gražūs aukščio perėjimai tarp augalų 4u.gif  Šliaužukų salelės gražiai įsikomponuoja thumbup.gif Kas tas pūkuotas debeselis už hortenzijos?

Dėkui už gerą nuomonę.. blush2.gif
Nezinau šitos gėlės-krūmo pavadinimo...Dabar jos zydėjimo metas.Rudenį nulaužiu visas šakas.Pavasarį išleidžia jaunas ataugas...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 07 15, 09:00)
Pažiūrėjusi jūsų gėlynų foto, manau, kad savo gėlynuose šiemet darysiu daug pakeitimų ax.gif Pritaikiau savo gėlynams jot.ka pasakytą palyginimą - augalų kaupykla. Todėl prašysiu pagelbėti savo mintimis 4u.gif Noriu paklausti, ką derintumėt prie miskanto Flamingo? netoli nuo auga krūminė jonažolė, dar yra žiemojantys kardeliai, jie neaukšti, žydi alyviniais žiedukais. Patarkite, ką iškelt, ką palikt?

Linetax, labai sunku patarti, nes neaišku, kiek vietos ir koks tikslas: kad papildytų miskantą jam žydint, ar kad atsvertų ir trauktų dėmesį, kol jis lėtai per vasarą įsisiūbuoja?
Atsakyti
Labai džiugu, kad prie temos prisijungia vis daugiau kūrėjų, ir dargi su patirtimi. Nuo to Lietuvoje tikrai pataps gražiau. smile.gif

Gal turite patirties su smilgomis? Po smilgomis šiuo atveju papuola miskantai, lendrūnai, viksvos, soruolės ir t.t., ir pan. Ką pasiūlytumėte pasodinti iš smilgų (žr. nuotrauką apačioje bei įsijunkite vaizduotę) antrame plane (nugaroje) tarp dešiniojo saulakio ir kairiojo, įskaitant patį saulakį? Išmieros maždaug tokios: deš. saulakio aukštis 1.5 m, taigi visą kitą galima išsiskaičiuoti; kairiosios gėlyno ausies max aukštis bus (dabar ~0.6 m) apie 1 m, o dešiniosios – 1.5 m (dabar ~0.5 m).
Gyvų dekoratyvinių smilgų, ypač siekiančių 1 m ir daugiau, Lietuvoje nesu regėjusi (jei neskaitysime vaizdelio palei Swedbank‘ą Konstitucijos prosp. Vilniuje (ten gal kokis smailiažiedis lendrūnas?)), tad vaizduotė netraukia, kas iš jų pasidaro ir ką su jomis galima būtų nuveikti šioje situacijoje. Pamenu, Liuksemburge prie 1 valdiško pastato augo visa a la smilgų kompozicija, nuo kurios negalėjau atitraukti akių, tad baudžiausi nugvelbti šį bei tą namo, bet latvys nuo Jūrmalos sustabdė, pasakęs, kad anos pas mumis neperžiemavos. Jis jau bandė... smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(rosssi @ 2012 07 15, 09:13)

Juoda katė tiktų labiau. Galiu paskolinti... smile.gif O šiaip, gražių dalykų pridarėte. Švelniai tariant. Ir dar su akmenimis ir miško džiūvėsiais... smile.gif Pagarba.
Šį pranešimą redagavo vi_: 15 liepos 2012 - 16:42
QUOTE(vi_ @ 2012 07 13, 14:46)
Taip, būtent Allium Sphaerocephalon ir mačiau. Pagalvojau, kad žiedeliai ant 1 kotelio vietos beveik neprašo, o pagražinti gėlyną galėtų labai rimtai ir subtiliai. Bet kaip ilgai jie žydi? Ir kaip atrodo peržydėję?

jot.ka, ačiū už peržydėjusį česnaką. Ir dar taip greitai išsipildė noras. Ne visas, tiesa, bet dar ne vakaras gi... smile.gif Taigi iš foto matyti, kad žiedai lieka ir toliau įdomūs, o vat su lapais bėda - slėpt juos reikia ir kuo giliau. sad.gif

O ką jūs manote apie totorinį kermėką? Gal netgi turit? Jis man toks labai pajūrinis augaliuks. Ir dar, jei jau apie jūrą šnektelta, pajūrinė balža (Crambe maritima) taip normaliai krito į akį, kai žiūrinėjau paskutinį Rasos dienoraščio puslapį. Bet gi pastarajai gėlelei reikėtų paskirti bene visą ausį. smile.gif Nebent neleisti plėstis..., na, šitai aš pasiaiškinsiu prie progos, kuri netruks ateiti.

Gal kas turite alpinę zundą, ir jei taip, ką ji šiuo metu pas jumis daro? Klausiu, nes turguje mačiau jau priskintų žiedų (kaip jie man patinka... negaliu...), o manoji dar net žiedo neturi. Čia viskas ok?

Mano alpinė zunda žydi...
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 07 15, 17:28)
Gal turite patirties su smilgomis?

Gėlės buvo emilijos (Emilia 'Irish Poet'). Jos vienmetės, ar sėsis pačios, nežinau, nes pirmą kartą nusipirkau sėklų pabandymui. Bet dygo tikrai lengvai ir gyvena gerai biggrin.gif
user posted image

O su smilgomis patirtis nedidelė, bet turiu lendrūnų 'Overdam', miskantą 'Kleine floridea', palminių viksvų 'Ice fountains' ir 'Little midge' ir visžalią Carex ornithopoda 'Variagata'. Kitų metų planuose šluotsmilgės wub.gif

Iš turimų labiausiai patinka lendrūnai ir palminė viksvą 'Ice fountain', nes jomis gali džiaugtis visą sezoną, jokių skylių gėlyne iki vidurio vasaros thumbup.gif . O visžalė viksva man patinka mažiausiai, nes pavasarį būna nurudusi ir labai sunkiai grįžta į gražią žaliuojančią stadiją.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 07 12, 23:04)
Dar savo šiandieninį gludą parodysiu. Žadėjau juk. Tik vakare blicas suveikė, tad spalva gavosi kiek ryškesnė nei tikrovėje. Tikrovėje geriau.

user posted image

user posted image

o aš turiu visai kitaip atrodantį glūdą,bent taip vadinosi,kai pirkau
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 07 15, 17:45)
Mano alpinė zunda žydi...

Netikim... smile.gif

QUOTE(užkurinė @ 2012 07 15, 19:14)
o aš turiu visai kitaip atrodantį glūdą,bent taip vadinosi,kai pirkau

Gal geltoną ir kiek storesniais lapais? Tada nieko baisaus. O jei ne, tada teks parodyti arba labai vaizdžiai nupasakoti. smile.gif

Atsakyti
Kai kada gelytėm skirti galim tik kelis metrus unsure.gif
Mylimiausios daugiametes
Atsakyti