Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(vi_ @ 2012 07 13, 23:17)
Įdomu viskas. Pirm, tai klaidos, kurias darau ir aš su savo itin "krūtu" fotoaparatu - negalima gėlių fotkinkti saulėtą dieną. Nebent tamtyč, meno dėlei. Nes išsikraipo spalvos, įsipainioji į šešėlių žaidymėlius. Kam to reik, jei fotkini ne už pinigą? smile.gif O kas dėl gėlių, tai nejau kuklusis-subtilusis skandinaviškas dizainas ir ant gėlių persimetė? smile.gif Paskutinėj foto, kur jau viskas viskas sudėta, yra gražu ir miela, bet ant sienos tokio vaizdelio nekabinčiau. Manau, kad visada reikėtų siekti išgauti vaizdelį, kurį norėtum pasikabinti ant sienos. Bent jau žiemai...

dekui kaip miela ,kad kazkam idomu mano uzsiemimas, pramoga.
as dar ne profesorius as dar tik mokausi mirksiukas.gif
man skandinaviskas dizainas susimaise su lietuvisku ,ir gavos -
kuklusis subtilusis su gelem.(jo ce taip nebuna)
o del paskutinio idomi mintis,verta pagalvoti,as ant sienos nekabinciau ne vieno savo vaizdelio,man graziau kai kiti padaro bigsmile.gif
Atsakyti
įdedu nuorodą vienos forumietės, aš čia ganau ir ganau akis iš naujo http://www.hr-online...jsp?rubrik=6002
Atsakyti
matyt šiandien visos gėlynuose prapuolę smile.gif

truputis palyginimo, kaip plečisi augalai per vieną sezoną: gegužė user posted image

birželis user posted image

liepa user posted image
Papildyta:
dar viena mylima ežiuolė user posted image

labiausiai mėgstu gėlyne akis ganyt vakare user posted image

user posted image
Papildyta:
klausimas auginančioms kraujažoles arba žinančioms smile.gif, ar peržydėjusius kraujažolių žiedynus pjaunat iki žemės, ar iškerpat tik patį žiedyną? gal jos išleidžia naujus žiedynus iš stiebo, ir nebūtina padaryt gėlyne skylės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 14 liepos 2012 - 10:35
ne pavieniui, o krūvoj http://public.fotki....r-vejas/kiemas/,

kaip jau anksčiau rašiau, tai daugiau augalų kaupykla nei gėlynas, nes ir viso kiemo įsavinto kol kas tik tiek, kitur dar daug darbelio laukia. iš to kas jau yra, matosi ir pirmos klaidos, bus ką taisyt smile.gif. šiandien gerdama kavą padariau išvadą, koks gėlynas čia bebūtų, viena aišku, dėl apšvietimo(žiūrim tiesiai į pietus) tamsūs augalai čia prapuola, taip kaip ir tamsūs žiedai. o į gėlyną pažiūrėjus nuo pievos pusės vaizdas visai kitas. prie namo bus terasa, taigi vakarai čia turėtų būt mieli, o tokiu paros metu pats gražiausias yra baltas gėlynas, ir dabar hortenzijos vakare šviečia, o vidurdienį taip pat neprapuola, tai greičiausiai šitą plotą ir reiks palikti baltom ir šviesiom gėlėm. dabar didžiausias uždavinys susiplanuoti kiemo erdves.
Atsakyti
jot.ka, labai gražu wub.gif rimta rimto darbo pradžia bigsmile.gif
Kokia miela matronos ir gludo porelė wub.gif
Atsakyti
ačiū bitule, gal čia dažniau apsilankysi ir savo vaizdeliais palepinsi ? kaip ten bebūtų, bet Tavo sodo nuotraukas, kurias esu mačius ir įkvepia kažką kurti ir pas save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 14, 14:59)
kaip jau anksčiau rašiau, tai daugiau augalų kaupykla nei gėlynas

net negalėčiau pavadint kaupykla bigsmile.gif man gražiai atrodo thumbup.gif
Manau gal pasikoreguos kažkiek ir liks savo vietoj? smile.gif hortenzijos gražios wub.gif

pas mane kaupykla, tai makalynė doh.gif bet nepergyvenu, nes toje vietoje jų tikrai neliks ax.gif tiesiog kol kas auga, padalinu, kad vėliau galėčiau sodint ne 1 augalą, o kokius 3-5 to paties. Patinka, kai ta pati rūšis užima didesnį plotą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bagi: 14 liepos 2012 - 16:09
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 14, 15:59)

jot.ka, labai gražu wub.gif Švelnūs gėlių vingiai pro visus langus. Užuolaidas bus gaila kabinti biggrin.gif Hortenzijų sala bus įspūdinga wub.gif Primena man labai patinkančio Oehme van Sweden stilių 4u.gif
http://ovsla.com/por...lio/newport-ri/
Atsakyti
blush2.gif ačiū, tikėjausi kritikos, o čia tiek pagyrimų.

Bagi, ir aš kaupiu augalus, kad paskui juos pasidaugint, man masės irgi labai labai wub.gif , užtai ir vadinu kaupykla, nes su fotku lakstant galima daug derinių padaryt, bet bendras vaizdas tai padrikas juk. man augalai šiaip patys iš savęs gražūs, bet aš kai nusiimu akinius tongue.gif , tada man viskas atrodo daug gražiau, atsiranda spalvinės dėmės, šviesos ir šešėlių žaismas, apimtys, o kai akiniai ant nosies, mane šiek tiek erzina nusismulkinimas. būti neprimatančiu pasirodo irgi kartais gerai biggrin.gif

Aispra, mano siekiamybė tokie sodai, ačiū už komplimentą ir už nuorodas, ypač už šitą http://www.tomstuart...norfolk-garden/ , negaliu atsigrožėt wub.gif
beje, prieš kelias dienas iš naujo studijavau Tavo sodo kūrybos procesą, tai kilo klausimas, ar pas Tave gėlynai salomis ir liko?, nes kai pamačiau foto, tai žaktelėjau, susidarė įspūdis banguoto ilgo tako su gėlynais,bet spėju čia irgi fotiko dėka toks vaizdas susidarėsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 14, 18:16)
beje, prieš kelias dienas iš naujo studijavau Tavo sodo kūrybos procesą, tai kilo klausimas, ar pas Tave gėlynai salomis ir liko?, nes kai pamačiau foto, tai žaktelėjau, susidarė įspūdis banguoto ilgo tako su gėlynais,bet spėju čia irgi fotiko dėka toks vaizdas susidarėsmile.gif

Taip mano gėlynai salomis, kad tarp jų būtų patogu judėti, bet visur tako plotį išlaikėmė tokį patį (nuo pat terasos iki supynių ir kertančio skersai tako), todėl tos salos vizualiai šiek tiek prie takų "klijuojasi" į vientisą vingiuotą vaizdą. Bet aišku, fotoaparatas irgi daug duoda biggrin.gif Nuotraukose gėlynai atrodo didesni, nei yra iš tikrųjų, akys mato plačiau, todėl jas apgauti sunkiau tongue.gif
Atsakyti
Padovanočiau,jei kam tiktų spalva ir norėtų didelio lizdo gelyne tokios spalvos
Atsakyti
Pažiūrėjusi jūsų gėlynų foto, manau, kad savo gėlynuose šiemet darysiu daug pakeitimų ax.gif Pritaikiau savo gėlynams jot.ka pasakytą palyginimą - augalų kaupykla. Todėl prašysiu pagelbėti savo mintimis 4u.gif Noriu paklausti, ką derintumėt prie miskanto Flamingo? netoli nuo auga krūminė jonažolė, dar yra žiemojantys kardeliai, jie neaukšti, žydi alyviniais žiedukais. Patarkite, ką iškelt, ką palikt?
Atsakyti