Taip, būtent Allium Sphaerocephalon ir mačiau. Pagalvojau, kad žiedeliai ant 1 kotelio vietos beveik neprašo, o pagražinti gėlyną galėtų labai rimtai ir subtiliai. Bet kaip ilgai jie žydi? Ir kaip atrodo peržydėję?
jot.ka, ačiū už peržydėjusį česnaką. Ir dar taip greitai išsipildė noras. Ne visas, tiesa, bet dar ne vakaras gi... Taigi iš foto matyti, kad žiedai lieka ir toliau įdomūs, o vat su lapais bėda - slėpt juos reikia ir kuo giliau.
O ką jūs manote apie totorinį kermėką? Gal netgi turit? Jis man toks labai pajūrinis augaliuks. Ir dar, jei jau apie jūrą šnektelta, pajūrinė balža (Crambe maritima) taip normaliai krito į akį, kai žiūrinėjau paskutinį Rasos dienoraščio puslapį. Bet gi pastarajai gėlelei reikėtų paskirti bene visą ausį. Nebent neleisti plėstis..., na, šitai aš pasiaiškinsiu prie progos, kuri netruks ateiti.
Gal kas turite alpinę zundą, ir jei taip, ką ji šiuo metu pas jumis daro? Klausiu, nes turguje mačiau jau priskintų žiedų (kaip jie man patinka... negaliu...), o manoji dar net žiedo neturi. Čia viskas ok?
auginamos alpinės zundos keli daigiukai dar nežydi, bet ir auga ne visiškoj saulėkaitoj, o česnakiukai berods apie 3savaites išlieka dekoratyvūs, jei atmintis nepaveda. Reiks šiais metais atidžiau pastebėt. Dar planuose prisijaukint echinopsis ritro ( niekaip peržiemoti nepavyksta), vieni kitus papildytų ilgiau dekoratyvus vaizdas išliktų
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 13, 15:09)
auginamos alpinės zundos keli daigiukai dar nežydi, bet ir auga ne visiškoj saulėkaitoj, o česnakiukai berods apie 3savaites išlieka dekoratyvūs, jei atmintis nepaveda. Reiks šiais metais atidžiau pastebėt. Dar planuose prisijaukint echinopsis ritro ( niekaip peržiemoti nepavyksta), vieni kitus papildytų ilgiau dekoratyvus vaizdas išliktų
Ačiū už info, kuri dar gi nuteikia optimistiškai.
Echinopsis ritro labai įdomiai atrodo, bet kuom jis geresnis už žydrąjį bandrenį? Jei žiūrėti vien nuotraukas, tai vaizdelis jų 1:1.
Žydrasis ir yra echinopsis ritro, Echinops sphaerocephalus yra kitaip atrodantis
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 13, 15:52)
Mat kaip. Žydrasis bandrenis mane jau seniai žavi, bet atsiliepimai apie jį pristabdo nuo apturėjimo. Be to, skundų iš jį turinčių (čia Vilniaus zonoje) dėl peržiemojimo negirdėjau, o virkavo dėl prastos išvaizdos, kuri atsiranda augalui nužydėjus. Ta prasme, augaliuko žiedai nurunda ir atrodo pobaisiai. Nepamenu, kas nutinka su lapais. Čia kartais ne skylės gėlyne variantas gaunasi, kaip kad su alpine zunda? Augaliukas nemenkas, tad ir skylė būtų o-ho-ho kokia...
QUOTE(Knifofija @ 2012 07 13, 14:45)
Jau nieko iš jų nebeišspausi, ramia širdim mesk lauk.
aciu uz atsakyma , nors ir liudna.
QUOTE(vi_ @ 2012 07 13, 14:46)
jot.ka, ačiū už peržydėjusį česnaką. Ir dar taip greitai išsipildė noras. Ne visas, tiesa, bet dar ne vakaras gi... Taigi iš foto matyti, kad žiedai lieka ir toliau įdomūs, o vat su lapais bėda - slėpt juos reikia ir kuo giliau.
Jokios bedos visiskai. Cesnakus tiesiogine prasme reikia ikisti tarp kitu augalu, kurie siuo metu jau stybteleje ir savo lapija dengs jo negrazius lapus. O ir pats cesnakas mazai uzima vietos ant zemes, nereik jam palociu palikinet.
Ir dar, jei jau apie jūrą šnektelta, pajūrinė balža (Crambe maritima) taip normaliai krito į akį, kai žiūrinėjau paskutinį Rasos dienoraščio puslapį. Bet gi pastarajai gėlelei reikėtų paskirti bene visą ausį. Nebent neleisti plėstis..., na, šitai aš pasiaiškinsiu prie progos, kuri netruks ateiti.
Crambre maritima reik gerai drenuotos dirvos. Smelelio, pajurinis augalas visgi.
Sveiki.Žadu tvarkyti šį darželį,kadangi yra toks vaizdelis šiuo metu,tai gal turėtų likti kaip pagrindas,branduolys Persikine vienadiene netolies žydi dabar,jau perzydejusios ankstyvos laja,kaip ir daugokai
QUOTE(vi_ @ 2012 07 13, 16:38)
Mat kaip. Žydrasis bandrenis mane jau seniai žavi, bet atsiliepimai apie jį pristabdo nuo apturėjimo. Be to, skundų iš jį turinčių (čia Vilniaus zonoje) dėl peržiemojimo negirdėjau, o virkavo dėl prastos išvaizdos, kuri atsiranda augalui nužydėjus. Ta prasme, augaliuko žiedai nurunda ir atrodo pobaisiai. Nepamenu, kas nutinka su lapais. Čia kartais ne skylės gėlyne variantas gaunasi, kaip kad su alpine zunda? Augaliukas nemenkas, tad ir skylė būtų o-ho-ho kokia...
nebe pamenu kaip ten su bandreniu gaudavosi, bet kad didesnis už pajūrinę zundą būtų, niekaip atminty nesiseka atkapstyt. Vienok, kas erzina akis ar būtina patvarkyt - patvarkau, bet zunda tikrai lieka žiemai, kaip ir šilokai, lendrūnai, miskantai ir kt. Tiesiog žiemą gėlynas savaip gražus, visokie tokie palikti 'džiūvėsiai' su sniego kepurėlėmis
QUOTE(užsklanda @ 2012 07 12, 10:57)
gal kas pamena, gyriaus kad darausi "jovaliuka"salia siltnamio metras ant metro, tai galiu parodyti, labai nesijuokit, bet man vistiek grazu...
Atsiprašau, kad ne išsyk atsiliepiu į jūsų gėlynėlį. Jis išties gražus. Tikrai. Ir ne todėl, kad dėl skonio nesiginčijama, tiesiog, gėlių žydėjimas, kaip jį bedėliotum, yra grožis. Visada. Pagal nutylėjimą, kaip išsireikštų programuotojai. Jeigu man, šiandieninei profesionalei, turinčiai daugiau nei 150 rūšių gėlių, duotų 1 m2 metrą ir lieptų jame padaryti gėlyną, aš pasijausčiau žuvimi, kurią pagavo ir suvisam ištrenkė į krantą. Neįvykdoma užduotis gautųsi, kurios nė nepradėčiau. Gyvenimo nėra... Ber dar visai neseniai, tik pernai, vietoj manojo gėlyno su ausim, ant pievos už nemenką pinigą gulėjo keletas pabertų akmenų, aplink kuriuos planavau kiek prakasti ir pasodinti kokių tagečių, šilokų, vaisginų ar kažko panašaus. Ir štai tau prašom turiu gėlyną su ausim, kuriame knibždėte knibžda įvairiausi augaliukai. Manau, kad tai liga. Liga, gydanti nuo kasdienybės ir beprasmybės. Duok Dieve, kad ir jus ji apimtų, ir kad gėlėms pas jus atsirastų bent 10 m2. Pirmai pradžiai...
QUOTE(lingomina @ 2012 07 12, 21:43)
daznai skaitau jusu tema ,pagalvojau kad ir man kliuva sitas ispejimas
as turiu tik toki varijanta jei kam idomu
as turiu tik toki varijanta jei kam idomu
Įdomu viskas. Pirm, tai klaidos, kurias darau ir aš su savo itin "krūtu" fotoaparatu - negalima gėlių fotkinkti saulėtą dieną. Nebent tamtyč, meno dėlei. Nes išsikraipo spalvos, įsipainioji į šešėlių žaidymėlius. Kam to reik, jei fotkini ne už pinigą? O kas dėl gėlių, tai nejau kuklusis-subtilusis skandinaviškas dizainas ir ant gėlių persimetė? Paskutinėj foto, kur jau viskas viskas sudėta, yra gražu ir miela, bet ant sienos tokio vaizdelio nekabinčiau. Manau, kad visada reikėtų siekti išgauti vaizdelį, kurį norėtum pasikabinti ant sienos. Bent jau žiemai...