Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(Knifofija @ 2012 06 08, 16:07)
Na pas mane žiemoja jau dvi žiemas. O kaip bus toliau pamatysim.

Džiugu, kad atsirado turinčių. smile.gif Kokios rūšies? Gal yra nuotrauka? Įdomu būtų pamatyti, kaip atrodo 2 metų augaliukas. O gal jūs turite lyšnų ir norite jais atsikratyti (ypač, jei jie yra "Little Spire" ar "Lacey Blue" rūšies)? smile.gif
Ir kodėl gi toks nuostabus augalas mūsyse šitaip nepopuliarus? Dėl šalčmirystės? Bet rašo, kad auga 5-9 zonose, o pas mus 5-6. Ant ribos, aišku, bet su geru dirvožemio drenažu ir pridengimu žiemą turėtų nepamirti visgi. O kaip jūs jį išlaikėte gyvą? Nes paskutinės 2 žiemos tarpais buvo jau į 4 zoną panašios?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 10, 12:13)
Džiugu, kad atsirado turinčių. smile.gif Kokios rūšies? Gal yra nuotrauka? Įdomu būtų pamatyti, kaip atrodo 2 metų augaliukas. O gal jūs turite lyšnų ir norite jais atsikratyti (ypač, jei jie yra "Little Spire" ar "Lacey Blue" rūšies)? smile.gif
Ir kodėl gi toks nuostabus augalas mūsyse šitaip nepopuliarus? Dėl šalčmirystės? Bet rašo, kad auga 5-9 zonose, o pas mus 5-6. Ant ribos, aišku, bet su geru dirvožemio drenažu ir pridengimu žiemą turėtų nepamirti visgi. O kaip jūs jį išlaikėte gyvą? Nes paskutinės 2 žiemos tarpais buvo jau į 4 zoną panašios?

Maniškė "Little spire" pavasarį turėsiu augaliukų. Nei aš jos dengiu, nei drenažą dariau. Pasodinau ir auga puikiausiai. Vėliau nueisiu nufotografuosiu. Pas mus labai sausa, tai ji tokia pavargus atrodo, bet kadangi pas mane visi augalai auga ekstremaliomis sąlygomis (niekada nešokinėju apie juos) tai manau, kad po lietaus atsigaus.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 06 10, 12:39)
Maniškė "Little spire" pavasarį turėsiu augaliukų. Nei aš jos dengiu, nei drenažą dariau. Pasodinau ir auga puikiausiai.  Vėliau nueisiu nufotografuosiu. Pas mus labai sausa, tai ji tokia pavargus atrodo, bet kadangi pas mane visi augalai auga ekstremaliomis sąlygomis (niekada nešokinėju apie juos) tai manau, kad po lietaus atsigaus.

Kaip tik tai, ko reikia. smile.gif Tai pavasarį padraugausim, jei geografija leis. Ta prasme, gyvenu Vilniuje, tad nesinorėtų bruktis kažkur toliau nei Vilniaus apylinkės.
Nuotraukėlės labai laukiu ir iš anksto dėkoju. smile.gif

Mažumėlę E621 rusiškajam šalavijui (bent aš taip verčiu Russian Sage) tiems, kas dar nepajuto jokio skonio. smile.gif

Beveik vienas. O kas tie kiti? Statistai.
Mėgsta po kojomis pasikloti saulakius, vienadienes, ežiuoles ir t.t. Belenką, vienu žodžiu.
O čia bando pirštus kišti prie ežiuolės. Jokio sekso. Tik menas.
Bet pasirodo galima jį išmesti ir į akmenynę (kitaip dar alpinariumu vadinamą). Čia jis dar toks jaunutis, pasimetęs, bet tai laikina. Viskas pasikeis jo naudai. Akmenų gal ir neišspardys, bet... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 10 birželio 2012 - 17:29
QUOTE(vi_ @ 2012 06 10, 18:27)
Kaip tik tai, ko reikia. smile.gif Tai pavasarį padraugausim, jei geografija leis. Ta prasme, gyvenu Vilniuje, tad nesinorėtų bruktis kažkur toliau nei Vilniaus apylinkės.
Nuotraukėlės labai laukiu ir iš anksto dėkoju. smile.gif

Mažumėlę E621 rusiškajam šalavijui (bent aš taip verčiu Russian Sage) tiems, kas dar nepajuto jokio skonio. smile.gif

Beveik vienas. O kas tie kiti? Statistai.
Mėgsta po kojomis pasikloti saulakius, vienadienes, ežiuoles ir t.t. Belenką, vienu žodžiu.
O čia bando pirštus kišti prie ežiuolės. Jokio sekso. Tik menas.
Bet pasirodo galima jį išmesti ir į akmenynę (kitaip dar alpinariumu vadinamą). Čia jis dar toks jaunutis, pasimetęs, bet tai laikina. Viskas pasikeis jo naudai. Akmenų gal ir neišspardys, bet... smile.gif

Na aš būnu mugėse Vilniuj. O šiaip gyvenu ant rubežiaus, tarp aukštaitijos ir žemaitijos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2012 06 10, 18:31)
Na aš būnu mugėse Vilniuj. O šiaip gyvenu ant rubežiaus, tarp aukštaitijos ir žemaitijos.

O kada ir kokios mugės būna Vilniuje? (paklausė vilnietė žmogaus nuo rubežiaus... smile.gif )

Šiemet savo saulakį "suženyjau" su dieduku tarp daugiamečių flioksu. Ir kaip faktai rodo, teisingai padariau. Tiesa, maniškis kiek ryškesnis, turintis savyje kiek mėlynumo. Bet irgi liuks porelė gausis. Toks kaimų kaimas kaime. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 10 birželio 2012 - 18:23
Čia visai neseniai apie baltašaknę rašėte, kad vasarai ana sunyksta, todėl būtina ją kuom nors pridengti. O kaip su auskarėliais? Irgi nužydėję daro "dingau"?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 11, 11:50)
Čia visai neseniai apie baltašaknę rašėte, kad vasarai ana sunyksta, todėl būtina ją kuom nors pridengti. O kaip su auskarėliais? Irgi nužydėję daro "dingau"?

Po žydėjimo jie praranda dekoratyvumą, o antroje vasaros pusėje sunyksta visai.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 11, 11:50)

baltašaknė pradeda geltonuot rudenį, vasara stovi žalia ir ori. Auskarėliai, kurie? Dicentra spectabile paprastai nunyksta, nors kaip kurią vasarą, būna kad ir ilgiau žaliuoja. Dicentra eximia - nenunyksta!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 birželio 2012 - 11:11
QUOTE(vi_ @ 2012 06 10, 20:20)
Šiemet savo saulakį "suženyjau" su dieduku tarp daugiamečių flioksu. Ir kaip faktai rodo, teisingai padariau. Tiesa, maniškis kiek ryškesnis, turintis savyje kiek mėlynumo. Bet irgi liuks porelė gausis. Toks kaimų kaimas kaime. smile.gif

O visai graziai tas suzenyjimas tarodo smile.gif taip naturaliai ir linksmai smile.gif

O mano epopeja si daugiametes.lt pagaliau pasibaige, mano naudai smile.gif
Po visu skambinimu, laisku rasinejimo, laukimo siandien radau pervestus pinigus uz tuos du nekokybiskus daigus. Tai, manau, kad man dar pasiseke. nes pagal ju taisykles tureciau atsiusti juos apgal (savo saskaita) o jie tada sprestu ar as teisi ir ar grazinti pinigus.
Tik gaila, kad jau antra karta jau ko gero nesusigundysiu is ju siustis. O ten tokiu neblogu dar buvau uzmacius ateiciai. Na, bus matyt...aistros aprims.. o groziui sunku atsispirti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dinazaure @ 2012 06 11, 12:13)
O visai graziai tas suzenyjimas tarodo smile.gif taip naturaliai ir linksmai smile.gif

O mano epopeja ....

Geriausia nuvaziuoti pas juos i vieta. Ir augalus pasirinkti galima, ir su aptarnavimu kazkaip jokiu problemu nekilo. Aisku, is Vilniaus toliau, bet uz tai nervu nesigadinsit.
Atsakyti
Knifofija, Gaudvilė, ačiū už info dėl auskarėlio. Dicentra spectablis "Gold Heart" pas mane. Bus... Kiaulystė gaunasi - toks gražus augaliukas ir taip negražiai elgiasi. Egoistas. Teks dabar jam atskirą sceną ir scenarijų monospektakliui kurti... O juk turėjo giedoti mišriame chore ir savo auksiniais lapais paryškinti spalvų harmoniją. Tik tiek.

dinazaure, pinigai grįžo (sveikinu!), aistros aprims, žodžiu, susidarys visos sąlygos lipti ant to paties grėblio. smile.gif

Nors daugiametes.lt į notrą "Hummelo" neatkreipiau dėmesio, bet šiandien ją atradau štai tokiame vaizdelyje. Gražu. Dar rašo, kad jos lapai labai dekoratyvūs. Gal kas turite ne tik ją, bet ir kokią ypatingą nuomonę apie šią gėlytę?

P.S. vaizdelio tiesiogiai nemeta, tad užsimanius pažiūrėti apie ką čia aš, teks nueiti į dienoraščio "Dirt Diaries" datą September 16, 2008.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 11 birželio 2012 - 13:20
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 11, 12:08)
Dicentra eximia - nenunyksta!

Dicentra eximia alba pernai liepą
http://public.fotki..../liepa-034.html

o žydėjimas tęsėsi gal iki rugpjūčio vidurio..
Atsakyti