Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(Elar @ 2012 07 12, 15:37)
Aciu uz pasiulymus abiems-issisaugojau  4u.gif  Labai grazios  wub.gif 
Eziuoles man irgi labai labai grazu, o joms pavesis tinka? Nes sita blakezude vistiek noreciau auginti pavesyje -siemet ji man graziau atrodo, nes tamsesne, nei pernai gauta.

šiaip ir ežiuolės ir saulainės saulės mėgėjos, pavėsy manau mažiau žiedų būtų.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 12, 16:27)
Gaudvile, gal turit green envy???? jei turit tai gal foto įmesit, kad visai nebetilpčiau kaily, nu jau kokia man graži...

dar neturiu, norų sąraše sėdi - Eupatorium rugosum 'Chocolate' draugus renku. Gyvai pernai vienoj mugėj mačiau minėtą ežiuolę mirksiukas.gif

QUOTE(Elar @ 2012 07 12, 16:37)
Eziuoles man irgi labai labai grazu, o joms pavesis tinka? Nes sita blakezude vistiek noreciau auginti pavesyje -siemet ji man graziau atrodo, nes tamsesne, nei pernai gauta.

Tiesą sakant, tai taviškei tamsumo galėtų būti ir daugiau, sodinčiau, kur daugiau saulės gautų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 12 liepos 2012 - 16:25
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 12, 16:00)
vi_, žiūrinėjau šiandien jūsų nuotraukas ir seniau rašytus postus iš naujo, ir pagal tai ką atkasiau, tai susidaro vaizdas, kad gėlyne tos ausys viena gaunasi geltonų tonų (saulainės, rykštenė, netolies kraujažolė su saulakiais ir gludu), o kita bordinė( astras 'lady in black', berods ir rugtis ten, ežiuolės). ar nebus taip kad vienas kraštas bus vienoks, kitas kitoks? kas juos apjungs? o gal čia ir yra tokia mintis?

Ačiū už neabejingumą už 300 km kažkokiame užkampyje gyvenančioms gėlėms. smile.gif Pirm pasipasakosiu, apie dešiniąją gėlyno ausį, kad būtų aišku, kaip yra ir kas dar bus.

user posted image

Šioje nuotraukoje fotografuodama grožio nesivaikiau. Tiesiog, man reikia turėti foto, kur visi augaliukai, kaip ant delno matytųsi. Paskutiniu metu į sodybą per tuos darbus kartą per mėnesį tenuvažiuoju, tad belieka penėtis vaizdeliais, juos nagrinėti ir planuoti, planuoti... Tai va, čia gerai matosi abu astriukai, besiskeryčiojantys rūgčiai palei bambą. Ilgai tupėję vietoje, pradėjo visgi veikti. Matosi, kad šviežius lapelius intensyviai vynioja. Bet į astrus jie dar nepanašūs niekaip. Pas jumis 35 foto išsyk matosi, kad tai astras ir taškas. Žemaūgiai arunkai iš daugiametes.lt šiuo metu gal ir negadina reikalo, nors atsidūrė čia ekspromtu. Žiūrėsim. Ten kur dabar guli akmenų krūva, nusimato gėlyno pratęsimas su veronikūnais, šeivamedžiais bei kitais dičkiais. O akmenų krūvai iš kairės bus akmenų sodas su smilgyne. Gal net iki miskantų dasigyvensiu. Ką gali žinoti, nors dar baidausi jų...

Didžiausią progresą per šią vasarą padarė juodasis astras. Ir į aukštį, ir į šonus. Maladiec gėliukas. Iki ežiuolių jam dar toli, bet kitais metais ežiuolės galės trintis jam pažastukuose. Toks gyvenimas. Bet kol kas anos į jį iš viršaus žiūri.

user posted image

O čia (apačioje) bendras viso gėlyno vaizdas. Centras, kai viskas pražys, bus margas: rožinė ežiuolė, avietinė monarda, baltas pūstatauris, juodasis astras (dar 1...), violetiniai/rožinė vėžlūnė, violetinis flioksas, baltažiedis penstemonas (violetiniais lapais) ir alpinė zunda. Marga publika, žodžiu. Taigi norisi per ausis kažką kitko padainuoti. Į temą, kokią nors. Mažai gėlyne mėlynos ir baltos spalvų. Vėlgi temelė, verta pamąstymų...

user posted image

Dabar jūsų eilė reportažams su pasipasakojimais. Ir čia ne vieną jot.ka liečia, visas prašyčiau. smile.gif Juk turit gėrybių visokiausių ir jų jums aiškiai dar per maža, taigi ir planuojasi kažkas. O jei manot, kad neturit, tai gerą rakursą išlaužius ir 3 paprasčiausios gėlytės gali pasirodyti, tartum kita planeta. smile.gif

Atsakyti
vi, o tam apvalainam gelyneliui muset elektra pajungta, kad neissibegiotu gelytes? nes jau kelinta karta matau, bet vis dar neikertu kam ten tokia keista tvora g.gif ar man cia kazkaip estetikos jausmas atrofavosi g.gif unsure.gif
o kokiais ziedais zydes juodas astras? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 12 liepos 2012 - 18:31
QUOTE(vi_ @ 2012 07 12, 19:14)

Vi, gėlyne gražiai kartojasi geltona ir įvairūs rausvi-bordo tonai. Todėl man ir tose ausyse vėl labiausiai geltonumo norėtųsi g.gif Dominuoja šiltos spalvos, todėl ir ausų nušaldyti balta ar mėlyna spalva nereikėtų biggrin.gif Nebent tas pačias katžoles, kurios jau yra, kartoti, vėl jungiant su šiltais augaliukais. Bet sunku kažką doro pasakyti, nes pilnai gėlyno formos neįsivaizduoju ir kaip paskui su juo smilgynas jungsis?
Atsakyti
pritariu Aisprai dėl geltonos atkartojimo bordiniame krašte, nes ji eina per visą gėlyną, o tame tamsiame lyg ir jos nelieka, geltona ten pašviesintų bordinius tonus, o dar rudeniop sužydės melsvi astrai, tai geltonas akcentas manau ten būtų gerai. man dar tokia mintis kilo pažiūrėjus į bendrą foto, kad gėlynas jūsų darosi mažokas biggrin.gif , saulakis jau dabar vos telpa, o kaip pati sakot juodoji dama suvešės, rykštenė, saulainės....ar neteks daugiau velėnos išlupt. o dėl smilgyno vėl tikslinuos, jis bus čia kur dabar heucheros? vietoj jų? ar kažkaip užpildyt planuojat tą plotą, kad pasidarytų vientisas blynas be ausų? nes jei plotas smilgynui nekinta, o lieka toks kur dabar heucheros, tai mano manymu ten siauroka jam, ypač jei dar daugiau akmenų ketinate įkurdint. bet čia man taip atrodo į foto pažiūrėjus, realiai erdvėje gal visa tai kitaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 07 12, 19:30)
vi, o tam apvalainam gelyneliui muset elektra pajungta, kad neissibegiotu gelytes? nes jau kelinta karta matau, bet vis dar neikertu kam ten tokia keista tvora g.gif  ar man cia kazkaip estetikos jausmas atrofavosi g.gif  unsure.gif
o kokiais ziedais zydes juodas astras? unsure.gif

Nuo šunytės-agronomės ši tvora. Šunytė nors ir išvažiavo, bet jos reikalas liko. O reikalą perėmė Reksas (toks kitas šuo, niekur neišvažiuojantis ir dar didelis bais). Jis nekasa, bet palaistyt tai mėgėjas. smile.gif Persieiti per gėlyną, kol viskas nesuaugo taip, kad žemė nesimatytų, jam irgi kažkaip podažniai gaunasi. Be to, estetikos aš dar nesivaikau, nes dar vyksta gėlyno statybos. Aplink ausis bus akmenų rėmeliai-takeliai. Tikiuosi dar šiemet.

Astras "Lady in Black" žydi smulkiais baltai/rožiniais žiedeliais.

Atsakyti
Nuoširdus ačiū patarėjų komandai. smile.gif Dėl aiškumo dar pridursiu 1 paveiksliuką.

user posted image

Tarp akmens ir dešinės ausies prasitęs akmenų takelis. Takelio kairėje už šilokų, galima sakyti, prasitęs akmenų sodas, o dešinėje plėsis gėlynas. Gėlynas bus rėminamas į akmenų takelius. 1 bais gražus akmuo atsiguls prie įėjimo į akmenų sodą (priešais rūgtis). Gal. Vietos yra - galima varyti iki alksnyno, kur matos. Tik nevalia gadinti peizažo. smile.gif Ir eglės bijausi - per arti ji ir tas atsilieps. sad.gif
Ką dabar patarsit?

Atsakyti
bet akmenynas tai bus žemyn žiūrint paskutinėje foto? taip?ir tarsi isšeis dar už šilokų, ir ta akmenyno dalis jau slėpsis už plečiamo gėlyno? ar gėlynas plėsis daugiau dešinio apatinio nuotraukos kampo kryptim? nžn ar aiškiai čia užklausiau, bet ar gėlynas ir akmenynas gausis lygiagrečiai ten kur prasitęs?
o tai smilgynas bus ne vietoj esančių heucherų, o čia kur dabar žolytė, šiapus takelio-rėmelio? ir takelis liks? vienžo, takeliu vaikščiosit ir vienoj pusėj saulakio chebra džiaugsitės, o pasukus galva akmenais ir smilgom? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 07 12, 19:52)
Nuo šunytės-agronomės ši tvora. Šunytė nors ir išvažiavo, bet jos reikalas liko. O reikalą perėmė Reksas (toks kitas šuo, niekur neišvažiuojantis ir dar didelis bais). Jis nekasa, bet palaistyt tai mėgėjas. smile.gif  Persieiti per gėlyną, kol viskas nesuaugo taip, kad žemė nesimatytų, jam irgi kažkaip podažniai gaunasi. Be to, estetikos aš dar nesivaikau, nes dar vyksta gėlyno statybos. Aplink ausis bus akmenų rėmeliai-takeliai. Tikiuosi dar šiemet.

Astras "Lady in Black" žydi smulkiais baltai/rožiniais žiedeliais.

aisku. is pradziu ir maniau, kad gal apsauga nuo kokiu gyviu, bet pilnam vaizde pamaciau ir suglumau- kiti gelyno gabalai tai taip neapraizgyti.
dabar aisku smile.gif
o kaip tuos takelius darot? ar nebus problematiska juos priziureti? g.gif
pas mane ziauriai daug akmenu is sklypo surinkta. norisi, kad kur nors issipiestu, o ne kruvomis riogsotu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 12 liepos 2012 - 20:06
QUOTE(vobla @ 2012 07 12, 20:04)
aisku. is pradziu ir maniau, kad gal apsauga nuo kokiu gyviu, bet pilnam vaizde pamaciau ir suglumau- kiti  gelyno gabalai tai taip neapraizgyti.
dabar aisku smile.gif
o kaip tuos  takelius darot? ar nebus problematiska juos priziureti? g.gif
pas mane ziauriai daug akmenu is sklypo surinkta. norisi, kad kur nors issipiestu, o ne kruvomis riogsotu g.gif

o jūs prie namo planuojat tokius takelius? nes jei gerai supratau, tai vi_ projektas vyksta sodyboje, kurioje ji negyvena kasdien. man asmeniškai tokiais takeliais kasdien vaikščiot nesinorėtų biggrin.gif , padukam nepatogu, man smile.gif , tai aš bevelyčiau namų aplinkoje kokią lygesnę dangą ax.gif
Atsakyti
jot.ka: bet akmenynas tai bus žemyn žiūrint paskutinėje foto? taip?ir tarsi isšeis dar už šilokų, ir ta akmenyno dalis jau slėpsis už plečiamo gėlyno? ar gėlynas plėsis daugiau dešinio apatinio nuotraukos kampo kryptim? nžn ar aiškiai čia užklausiau, bet ar gėlynas ir akmenynas gausis lygiagrečiai ten kur prasitęs?
Skaičiau, skaičiau ir, bandydamos ką nors suprasti, smegenys net panižo. smile.gif Negaliu pasakyti nei taip, nei ne. Geriau pasakysiu ką nors per naują. Gėlynas plėsis ant akmenų krūvos ir dar kiek už jos alksnyno link, o akmenynas plėsis lygiagrečiai plečiamam gėlynui irgi alksnyno link. Gėlynas į dešinę (žr. paskutinę foto) nesiplės. Negalima jam ten. Smilgynė gi bus akmenynėje. Gerai pasakiau? smile.gif

jot.ka: o tai smilgynas bus ne vietoj esančių heucherų, o čia kur dabar žolytė, šiapus takelio-rėmelio? ir takelis liks? vienžo, takeliu vaikščiosit ir vienoj pusėj saulakio chebra džiaugsitės, o pasukus galva akmenais ir smilgom? smile.gif
smile.gif Heucheros liks vietoj, žolytė irgi. Tik akmenuks gulės priešais rūgtis. Pievelę tarp ausų aš ir pati mintyse taikiausi užakmeninti, bet mintyse ir atradau, kad gausis perkrautas vaizdelis. Akmenų padėjimais nėra toks paprastas reikalas. Ant žolės jų nepadėsi, nes po to teks keturiom apie akmenis šliaužioti ir aplink žolytę skutinėti. Taigi akmenys bus dedami į storą smulkių akmenukų sluoksnį. O kad tarp akmenų augtų smilgos, teks daryti saleles, kaip dabar kad.
Idėja vietoj heucherų ir visko visko ar beveik visko centrinėje dabartinio gėlyno dalyje užvaryti smilgas, o priešais smilgas pamėtyti akmenis, yra gera ir verta grieko. Bet tada reikėtų perdaryti viską, įskaitant ausis. Kam taip žiauriai? sad.gif

Atsakyti