Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

gal kas pamena, gyriaus kad darausi "jovaliuka"salia siltnamio metras ant metro, tai galiu parodyti, labai nesijuokit, bet man vistiek grazu...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 07 12, 09:12)
Vi_, apie rūgtis kalbėjot, o kur jį įsigyjot? Turguje vis neužmatau.

Pas Rasą. Turguje dar neteko matyti. Mačiau daugiametes.lt rūgtis irgi siūlo.

QUOTE(Elar @ 2012 07 12, 10:44)
<...> Bet matau kalbat apie blakezudes. <...> Pergyvenau kaip perziemos, bet viskas gerai, dabar tokia (tik dar laikinoj vietoj pasodinta, reiketu zalumos uz nugaros jai, kad atsiskleistu grozis

Gražiai nuaugus gėliukė. Pas mane, ta kuri nejuoda, būtent tokia ir yra. O kam jai žalumynai už nugaros, kai ji pati žalia? Dabar ji, mano manymu, labai vykusiai puošia tvorą, o tvoros fone pati žiūrisi visame gražume. Tik per arti tvoros pasodinta. Metai kiti, ir neliks tvorelės... smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 12 liepos 2012 - 10:54
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 11, 16:53)
Stasele, o jūs jas tik dėl grožio auginat, ar naudojat sėklytes pagardams? nusipirkau kaip prieskonį, ir vis nepasėju, o ir graži.

aš čia apie juodgrūdėles

Pernai pasėjau juodgrūdėlių dėl žiedų, šiemet jos pačios man sudygo ir neseniai tik sužinojau, kad jos yra ir prieskonis, gal reikės ir kaip prieskonį pabandyti... g.gif
Papildyta:
QUOTE(bumsik @ 2012 07 11, 17:27)
Sakykit, kaip auginot godecijas, ar skabėte, kad šakotųsi? Aš irgi jų turiu, vienas skabiau, kitas ne, tai neskabytos man gražiau suaugo. Visgi, aš tikėjausi, kad jos bus kompaktiškesnės, o kad drieksis ilgiausiais stiebais, tai nesitikėjau  schmoll.gif Sakau, gal aš jas negerai auginau, per vėlai išpikiavau, gal anksčiau išskabyt reikėjo, kad tvirtesnės augtų ir šakotųsi?

Pernai pirmą kartą pasėjau godecijas ( spalvų mišinuką) , o šiemet jos pačios sudygo, nieko aš neskabiau, jos savaime gražiai išsišakojo, gal čia nuo rūšies priklauso g.gif Jei domina, paieškosiu, kažkur pakelis buvo likęs, pažiūrėsiu, kokios firmos sėklos buvo.
Atsakyti
vi_, žiūrinėjau šiandien jūsų nuotraukas ir seniau rašytus postus iš naujo, ir pagal tai ką atkasiau, tai susidaro vaizdas, kad gėlyne tos ausys viena gaunasi geltonų tonų (saulainės, rykštenė, netolies kraujažolė su saulakiais ir gludu), o kita bordinė( astras 'lady in black', berods ir rugtis ten, ežiuolės). ar nebus taip kad vienas kraštas bus vienoks, kitas kitoks? kas juos apjungs? o gal čia ir yra tokia mintis?

Elar, labai graži blakėžudė wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 12 liepos 2012 - 15:03
QUOTE(vi_ @ 2012 07 12, 11:37)
Gražiai nuaugus gėliukė. Pas mane, ta kuri nejuoda, būtent tokia ir yra. O kam jai žalumynai už nugaros, kai ji pati žalia? Dabar ji, mano manymu, labai vykusiai puošia tvorą, o tvoros fone pati žiūrisi visame gražume. Tik per arti tvoros pasodinta. Metai kiti, ir neliks tvorelės... smile.gif

Dekui.
Na nezinau, nera ji labai zalia, daugiau tamsesne mano akims (nes pavesyje didesne dali dienos) ir is toliau ziurint tai man ji dingsta tos tvoros fone. Dar viena foto be saules is toliau ikeliu. Gal tik man taip atrodo smile.gif .
Kad per arti tvoros tai tikrai taip drinks_cheers.gif
Bet kokiu atveju ji is ten bus perkelta, nes cia dabar prie darzo tupi, o kai uzsodinsiu darza tujom (ten kur melynuoja petunijos)- nesimatytu jos. Per grazus krumelis, kad matyciau tik pati viena tupedama darze smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 12 liepos 2012 - 15:04
aš irgi Elar blakėžudei ieškočiau šviesenio fono, tamsios tvoros fone ji prapuola, ir šiaip man norėtųsi jai erdvesnės vietos nei patvorys.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 12, 16:00)
Elar, labai graži blakėžudė  wub.gif

Dekui 4u.gif
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 12, 16:05)
aš irgi Elar blakėžudei ieškočiau šviesenio fono, tamsios tvoros fone ji prapuola, ir šiaip man norėtųsi jai erdvesnės vietos nei patvorys.

drinks_cheers.gif ieskosim greiciausiai kazkokio fono kai viska pirksimes ir deliosimes i vietas. Jau taip laukiu taip laukiu to, bet vis atsiranda svarbesniu reikalu...
Atsakyti
http://www.gapphotos...?imageno=295394

blakėžudė ir saulainės

niekaip neišsirenku, kuri foto gražiausia smile.gif, peržiūrėkit visas, man labai patinka šitoks laukinis sodas wub.gif https://picasaweb.go...093121133281730
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 12 liepos 2012 - 15:22
Elar blakėžudei į kompaniją sodinčiau : Panicum virgatum 'Shenandoah', Echinacea purpurea ‚Green Envy' 4u.gif

Gražus augalėlis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 12, 15:22)
Elar blakėžudei į kompaniją sodinčiau : Panicum virgatum 'Shenandoah', Echinacea purpurea ‚Green Envy'  4u.gif

Gražus augalėlis  wub.gif

Gaudvile, gal turit green envy???? jei turit tai gal foto įmesit, kad visai nebetilpčiau kaily, nu jau kokia man graži...
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 12, 16:15)
http://www.gapphotos...?imageno=295394

blakėžudė ir saulainės

niekaip neišsirenku, kuri foto gražiausia smile.gif, peržiūrėkit visas, man labai patinka šitoks laukinis sodas  wub.gif https://picasaweb.go...093121133281730

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 12, 16:22)
Elar blakėžudei į kompaniją sodinčiau : Panicum virgatum 'Shenandoah', Echinacea purpurea ‚Green Envy'  4u.gif

Gražus augalėlis  wub.gif

Aciu uz pasiulymus abiems-issisaugojau 4u.gif Labai grazios wub.gif
Eziuoles man irgi labai labai grazu, o joms pavesis tinka? Nes sita blakezude vistiek noreciau auginti pavesyje -siemet ji man graziau atrodo, nes tamsesne, nei pernai gauta.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2012 07 11, 17:49)
<...>
blužniapapartis, tiesa be žiedų  biggrin.gif

O šitam gražuoliui kiek laiko? Man rūpi, kaip smarkiai jis auga. Šiemet pati jį pasisodinau, tai neatrodo, kad jis ką darytų. Sėdi per dienas ir tiek. Na bet nepamirė dar. Ir tai gerai.
Kokio dieviško grožio šiandien turguje nustvėriau gludą!... Stačiai meno kūrinys, o ne gėliukas. Tankus, bet permatomas stiebų ir lapelių rezginys (40-50 cm), o viršuje kelios dešimtys smulkių (~3 cm) žiedelių ir dar daugiau bordinių pumpurėlių. Žiedelių spalva rudai/raudona, neintensyvi (pastelinė, reiškias), palei centrą kiek pageltonijanti, o pats centras rudas. Net ir be jokių spalvų, vien savo siluetu dangaus fone (grafika, reiškias) vaizdelis ilgam paralyžiuoja žvilgsnį. Bandžiau rasti tokį internete, bet radau tik panašų. Žiedų spalva skiriasi ir grafika neišgauta, bet šiaip mintis kaip ir ta pati.

Čia žiedeliai su pumpurėliais, o čia tai, ką šis gėliukas sugeba nuveikti gėlyne.

Bet ne, manasis gludukas atrodo žymiai subtiliau. Teks pafotografuoti ir parodyti.

Atsakyti