oi vi_, kad smagu buvo skaityt, tikrai apie 36 foto klausėt?? taigis česnakas baigia nužydėt , o aš kadrus mėgstu pagaudyt, kad aplinkinio bardako nesimatytų, kai visumos nelabai yra, tai pavienius gabalus rodau, o pasirodo taip ir nustebint galima . tai česnakas ten, kristofo, keturios riebios galvos apsidygliavo, 7 foto matosi visu ūgiu ir apimtim.
paradoxa ir man pati mieliausia iš ežiuolių, kol kas, dabar dar skleidžaisi tokia pat tik rožinė, dar laukiu oranžinių, bet ten truputį kitoks žiedelis bus, ir mažesnė, ir dar kvapni anot daugiametės .lt , tai laukiu ne tiek žiedo, kiek kvapo, labai jau smalsu. nu o kraujažolė tai tikrai nukraujavus, neapgauna jūsų akys, ir mano fotikas nemeluoja, kažkaip labai greit šiemet žiedai išdegė, apdžiūvusius žiedynus išpjoviau, paskui ir šituos reiks rėžti.
del kompanijos astrui, paradoxa tokia...kerėpla, manoji įvirtus į karklą, o kol žiedus kelia, tai stiebas raitosi kaip gyvatė, na toks savotiškai žavingas reginys, kitos mano ežiuolės lyg tvarkingiau auga. spalvinis duetas manau būtų gražus, o kaip siluetai negaliu atsakyt, bet bandyt verta .
jau dabar laukiu nuotraukų su saulainėm, deja manoji žiedų dar nerodo, o rykštenės atvirkščiai, puikios abi, tvirtos, šakotos. žemė sunki, priemolis, sodindama maišiau su augaliniu gruntu, ai, dar komposto(ne pilnai perpuvusio) buvo primaišyta. jokio kito pagerinimo pas mane nėra.
šilokas tai 'herbstfreude' arba dar 'autumn joy', kai internete buvau užmačius jį tokių spalvų( gal vėl foto apgaulė) http://www.gapphotos...p?imageno=57888 , tai pamačius , kad tokį pardavinėja nė nedvejodama pirkau. na bet žydi jis pas mane rožine spalva, tamsesnė ji, bet vistiek rožinė, o tokią tamsi pasidaro peržydėjus, tada iš tolo atrodo lyg rudai raudona, bet arčiau priėjus tai ta spalva ir yra nužydėjusio žiedo. vienok aš vis dar iš jo daug tikiuosi, nes vis kiloju iš vietos į vietą, o dabar tikiuosi bet kitą sezoną jo dar nejudint, kad pagaliau parodytų daugiau savo grožio. nu ir kaip bebūtų apmaudu, šitą šiloką tiesiog niokoja amarai ir vikšrai, kai kur žiedynai visiškai išėsti. ir mažesni žiedynai nei hortenzijų gerokai.
obelis tame kampe auga, bet kol kas kaimynų nedengia, na ir kampas toks paimtas, kad statybos į kadrą papuola. šiaip tai langai orientuoti tiesiai į tą žydinčią ir nuostabiai kvepiančią pievą, kol kas labai džiaugiuosi tais tyrais, ir net ant vėjo nepykstu, kai jis lekia lenkdamas galvas barkūnams ir smilgoms.(bet kažkada čia bus namai, ir akys nori nenori turės ganytis tik po savo kiemą )
Stasele, o jūs jas tik dėl grožio auginat, ar naudojat sėklytes pagardams? nusipirkau kaip prieskonį, ir vis nepasėju, o ir graži.
aš čia apie juodgrūdėles
aš čia apie juodgrūdėles
QUOTE(staselė @ 2012 07 11, 16:49)
Godecijų žydėjimas...
Sakykit, kaip auginot godecijas, ar skabėte, kad šakotųsi? Aš irgi jų turiu, vienas skabiau, kitas ne, tai neskabytos man gražiau suaugo. Visgi, aš tikėjausi, kad jos bus kompaktiškesnės, o kad drieksis ilgiausiais stiebais, tai nesitikėjau Sakau, gal aš jas negerai auginau, per vėlai išpikiavau, gal anksčiau išskabyt reikėjo, kad tvirtesnės augtų ir šakotųsi?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 07 11, 15:54)
Panašu, kad Sibirkoj gana derlinga dirva ir kiti šalia augantys monstriukais tapę. Alūnių lapai kaip du delnus sudėjus, vienas iš snapučių gerą kv metrą užima.
Va ir aš vingirį tik Sibirkoj ir mačiau. Buvo turbūt trys stori dvimetriniai stiebai su keliais lapais ir dar nežydėjo. Stiebai gražūs, juodi, bet vis tiek toks labai savotiškas jis man pasirodė. Turguje man siūlė žydintį geltonai, bet irgi susilaikiau. Gal dar pribręsiu
Ir dar truputis žiedelių:
monardos rudbekijos aukštaūgės rudbekijos žemaūgės blužniapapartis, tiesa be žiedų bet margi lapeliai juos atstoja, melsvė baltažiedė
monardos rudbekijos aukštaūgės rudbekijos žemaūgės blužniapapartis, tiesa be žiedų bet margi lapeliai juos atstoja, melsvė baltažiedė
jot.ka, česnakų neturiu ir iki šiol jais veik nesidomėjau. Tik tiek, kad prieš porą savaičių čia forume kažkurios forumietės pakabintame paveiksliuky įžvelgiau, kad jie neblogų dalykų galėtų nudirbti ir mano darželiuose. Bet pirm reikia išsiaiškinti, kas ir kaip su jais yra. Nes jų gi ne 1 rūšis beesanti. O šito kristofo česnako, kiek supratau iš 7 ir 36 foto, yra ilgesnės adatos, o 36 foto tik adatos ir matosi, be to, stipriai pritrauktos, tad atrodo tartum violetiniai žvaigždėti krūmai (gaila, kad tokių nėra... jamčiau!). Ar teisingai supratau? O koks šitų česnakų ūgis?
Dėl ežiuolių ir juodojo astro susikalbėjimo nėra jokių abejonių reikalas jau patikrintas (tiek kitų, tiek mano pačios). Ypač gražiai gaunasi, kai ežiuolės žiedai įsipina į astro šakelių nėrinį. Pernai nuo tokio vaizdelio savo darželyje negalėdavau akių atplėšti.
Na ir apie saulaines. Foto apačioje Sahins Early Flowered 3 št. susiliejusios į 1 krūvą, kurios matosi tik maža dalis, ir jau pradėjo žydėti. Rubinzwerg kiek skysčiau išsidėsčiusios, nes jų plonesni lapeliai, be to, vienai bevežant nulaužiau pagrindinį stiebą, tas irgi vešlumo nepridėjo. Nežinau, ar pamažintoje foto matosi žiedeliai, bet jų ten yra sočiai. Dar, labai pasistengus, galima įžvelgti rykštenę ir pas mergaites snapą įkišusi veronikūną.
O čia ne kartą minėta ir rodyta rykštenės kombinacija. Jau ženkliai ūgtelėjusi. Rykštenei vietos palikta tiek, kad galėtų šokti. Bet su 3 stiebeliais jai, matyt, nesišoka dar. Priekyje kraujalakės, per kurias nesimato žvilgančiosios rudbekijos Goldsturm ir ežiuolės kažkokiostai. Rudbekija kažkodėl nusprendė šiemet į viršų neaugti. Tupi tokia mažulka tankiais lapais bei žiedais apsipylusi ir psio. Gal pirmais metais taip turi būti? Neramu kažkaip. Į kitus vaizdelin papuolusius augaliukus galima nekreipti dėmesio, nes jie čia tik sanatorijon atvažiavo. Kaip atvažiavo, taip ir išvažiuos (vilnotoji notra tik pasiliks). Tokie dalykai.
Dėl ežiuolių ir juodojo astro susikalbėjimo nėra jokių abejonių reikalas jau patikrintas (tiek kitų, tiek mano pačios). Ypač gražiai gaunasi, kai ežiuolės žiedai įsipina į astro šakelių nėrinį. Pernai nuo tokio vaizdelio savo darželyje negalėdavau akių atplėšti.
Na ir apie saulaines. Foto apačioje Sahins Early Flowered 3 št. susiliejusios į 1 krūvą, kurios matosi tik maža dalis, ir jau pradėjo žydėti. Rubinzwerg kiek skysčiau išsidėsčiusios, nes jų plonesni lapeliai, be to, vienai bevežant nulaužiau pagrindinį stiebą, tas irgi vešlumo nepridėjo. Nežinau, ar pamažintoje foto matosi žiedeliai, bet jų ten yra sočiai. Dar, labai pasistengus, galima įžvelgti rykštenę ir pas mergaites snapą įkišusi veronikūną.
O čia ne kartą minėta ir rodyta rykštenės kombinacija. Jau ženkliai ūgtelėjusi. Rykštenei vietos palikta tiek, kad galėtų šokti. Bet su 3 stiebeliais jai, matyt, nesišoka dar. Priekyje kraujalakės, per kurias nesimato žvilgančiosios rudbekijos Goldsturm ir ežiuolės kažkokiostai. Rudbekija kažkodėl nusprendė šiemet į viršų neaugti. Tupi tokia mažulka tankiais lapais bei žiedais apsipylusi ir psio. Gal pirmais metais taip turi būti? Neramu kažkaip. Į kitus vaizdelin papuolusius augaliukus galima nekreipti dėmesio, nes jie čia tik sanatorijon atvažiavo. Kaip atvažiavo, taip ir išvažiuos (vilnotoji notra tik pasiliks). Tokie dalykai.
kai yra vaizdas viskas darosi daug aiškiau ,dabar akivaizdu, kokia biedna mano saulainė, šiandien apie jų priežiūrą ir auginimo sąlygas skaičiau, tai panašu, kad pas mane jai per sausa, ypač, kol augalas jaunas, nes šiandien nuo apačios nubraukiau gerą saują sudžiūvuių lapų. augalai pirmamečiai gali būti slabnesni ant augimo, atsparumas gali būt nepakankamas, tai nebestresuoju, lauksiu kitų metų nepažintiems augalams.
kristofo česnakai turėtų būti maždaug 50cm, pirmi metai juos turiu, ir patiko jiem man. gal kas iš seniau auginančių patars, kada juos kasti galima ir sodinti, ar reikia apdziovint kaip tulpes ir sodint rudenį?, ar išskasus sodint iš karto?
Papildyta:
vi_, ar ne jūs blakėžudę 'Black Nagligee' turit, kaip auga?
kristofo česnakai turėtų būti maždaug 50cm, pirmi metai juos turiu, ir patiko jiem man. gal kas iš seniau auginančių patars, kada juos kasti galima ir sodinti, ar reikia apdziovint kaip tulpes ir sodint rudenį?, ar išskasus sodint iš karto?
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2012 07 11, 15:45)
Juodgrūdėlės...
o jau grožis ..super.. dar tokių niekad neauginus
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 11, 21:25)
kai yra vaizdas viskas darosi daug aiškiau ,dabar akivaizdu, kokia biedna mano saulainė, šiandien apie jų priežiūrą ir auginimo sąlygas skaičiau, tai panašu, kad pas mane jai per sausa, ypač, kol augalas jaunas, nes šiandien nuo apačios nubraukiau gerą saują sudžiūvuių lapų. augalai pirmamečiai gali būti slabnesni ant augimo, atsparumas gali būt nepakankamas, tai nebestresuoju, lauksiu kitų metų nepažintiems augalams.
<...>
<...>
Aš irgi labai tikiuosi, kad kitais metais viskas atsistos į savo vietas: ilgam įsikabins į gyvenimą, įgaus savo tikrąsias išmieras bei grožį ir išpildys mūsų svajones. Net ir šaunuolės mano saulainės juk turi būti ne 0.5 m, o dvigubai aukštesnės. Ir bus.
Dėl blakėžudės tai taip, gavau iš daugiametes.lt tokią vargšiūnę 20 cm ilgio. Prigijo, kiek paaugo, bet stebuklų šiemet iš jos nebus. Pernai turguje nusipirkau jau gerokai praaugintą, tiesa, ne 'Black Nagligee', o tokią žalią kiek apjuoduojančią, tai dabar ji jau gigantė, siekianti 1,5 m, o žiedų dar nė nepradėjo kelti. Mačiau pas Rasą 'Black Nagligee', tai sunku akimis patikėti, kad tokie dalykai gali dėtis. Jei pas mane tokie dėsis, o juk dėsis, tai daug kas turės pasislinkti: visos gėlės, pora krūmų, pora medžių ir suoliukas.
Gal patarsit, ką kairiojoje gėlyno ausy pasodinti vietoj Matronos ar tų vienmečių astrų? Norėtųsi kažko... ne žalio. Kaži, kas tarp geliukų apie 60-90 cm turi pilkus lapus?
QUOTE(staselė @ 2012 07 11, 15:45)
Juodgrūdėlės...
gražios, nuotaikingos
Vi_, apie rūgtis kalbėjot, o kur jį įsigyjot? Turguje vis neužmatau.
Ilendu vis i tema, tyliai groziuosi jusikemis, domiuosi, mokausi, nes dar kolkas neturiu daugiameciu gelynu (na tik viena kita gelyte, krumeli ).
Bet matau kalbat apie blakezudes. Parodysiu saviske-pernai gavom dovanu, tikslaus pavadinimo nezinau, bet kazkas sufleravo, kad gal Brunette .
Gavom pernai tokia:
Pergyvenau kaip perziemos, bet viskas gerai, dabar tokia (tik dar laikinoj vietoj pasodinta, reiketu zalumos uz nugaros jai, kad atsiskleistu grozis ):
[attachmentid=223287]
Bet matau kalbat apie blakezudes. Parodysiu saviske-pernai gavom dovanu, tikslaus pavadinimo nezinau, bet kazkas sufleravo, kad gal Brunette .
Gavom pernai tokia:
QUOTE(Elar @ 2011 07 18, 21:11)
Pergyvenau kaip perziemos, bet viskas gerai, dabar tokia (tik dar laikinoj vietoj pasodinta, reiketu zalumos uz nugaros jai, kad atsiskleistu grozis ):
[attachmentid=223287]