Dar kelis pasižydėjimus įdėsiu. Vasara gi.
Kaimo heucheros ir Co (kompanija).
Saulainė ir Fo (fonas ).
Netradicinė porelė.
QUOTE(vi_ @ 2012 07 10, 22:05)
Dar kelis pasižydėjimus įdėsiu. Vasara gi.
Vi, smagūs derinukai
tai sakot vasara... gerai, ir aš rodausi mano mylimiausia ežiuolė paradoxa
rūgtis 'taurus' po hortenzija, dešinėje astras
šilokai, lendrūnas, žvaigždūnės, hortenzijos
vingirio žiedynas, fotkinau atsitūpus, toks ažūras žemės ir lapų fone prapuola, nes kol kas tik tas vienas žiedynas ir siūbuoja
daugiau nuo čia http://public.fotki....59-1.html#media
rūgtis 'taurus' po hortenzija, dešinėje astras
šilokai, lendrūnas, žvaigždūnės, hortenzijos
vingirio žiedynas, fotkinau atsitūpus, toks ažūras žemės ir lapų fone prapuola, nes kol kas tik tas vienas žiedynas ir siūbuoja
QUOTE(vi_ @ 2012 07 10, 20:13)
<...>Tikiuosi, kad pastaroji ne Fatal Attraction, nes tokia jau tupi astrui iš dešinės.
<...> Šioje foto šoniatrynis matosi ypač gerai (saulakį pakanka tik parišti, o gludą ir, ypatingai, pūstataurį (jau pasiekė 1,5 m, o žiedus dar tik kels ) teks mesti kitur).
<...> Šioje foto šoniatrynis matosi ypač gerai (saulakį pakanka tik parišti, o gludą ir, ypatingai, pūstataurį (jau pasiekė 1,5 m, o žiedus dar tik kels ) teks mesti kitur).
na apmaudu, galvoju, būtų tik dėl vienos priežasties-mokėti pinigai, o kad atsirastų atsikartojimas tokios pat ežiuolės, tai mano manymu gėris juk:)
dar kart įsitikinu, kaip foto iškreipia matmenis, jei pūstatauris , o ir saulakis 1,5m..., gal dėl to kad eglė šalia, tai gėlės atrodo ''proto ribose'' , na šiaip ar taip mane tai toks dydis džiugintų
gludas čia tas kur iškart už akmenuko, ir virš heucherų? kokis vardukas? aš gludą irgi turiu, verticillata 'Moonbeam', kol kas dar skystas, tai nefotogeniškas, kai apsižieduos parodysiu
smagu akis paganyt po svetimus gėlynus , antroji foto su saulainėm ir katžole , manoji 'ruby tuesday'deja nykštukinė kol kas, o 'rubinzcwerg' tokia negraži, apdžiūvus, nesuprantu, ko jai trūksta, kas nepatinka, bet žiūrėdama į jūsiškę galiu tik padūsaut.
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 11, 12:38)
tai sakot vasara... gerai, ir aš rodausi mano mylimiausia ežiuolė paradoxa
Jot.ka, ežuolių derinys su ašuote Kaip sekasi ašuotę auginti?
Ir hortenzijos pievos fone atrodo labai gražiai, superinė nuotrauka
O vingiris man absoliučiai mistinis augalas, įdomu, kaip jis į gėlyno visumą įsipaišo?
QUOTE(aispra @ 2012 07 11, 13:05)
Jot.ka, ežuolių derinys su ašuote Kaip sekasi ašuotę auginti?
O vingiris man absoliučiai mistinis augalas, įdomu, kaip jis į gėlyno visumą įsipaišo?
ačiū , pagalvojau, kad ašuotės jūsų gėlynuose irgi labai tiktų o dėl auginimo, tai nė nežinau ką pasakyt, tikėjausi šiemet jos jau platesnės, bet atžėlė tokia kelių plaukų , žiūrėsiu kaip peržiemos, ir bandysiu sėklas surinkus vėl sėti, pernai buvo trys, bet iškart sėtos nesudygo. norėčiau jų daugiau, nes tie plaukai tai ir man . vingirį irgi pirmą vasarą auginu, kol kas vienas stiebas apkibęs porečiais lapais, ir viršūnėje va toks debesukas, Rasa sakė, kad šiemet jau kaži ko iš jo ir nebus, kitąmet atžels jau vešlesnis, žiedynų bus daugiau, lėtapėdis jis, bet galvoju, kad didesnis augalas turėtų būti gražus, lapija tokia melsvai žalia, gana ažūrinė, o stiebas aukštai kyla, dabar pas mane tikriausiai aukščiau metro. gėlyno galiniam fronte visai tiktų manau, bet čia dar reiktų pažiūrėt koks fonas jam gaunasi, nes pas mane dabar viso gėlyno užnugary pieva, tai lendrūnai, vingiris prapuola. gal kai augalai suaugs, tada masė atsvers pievos foną, o gal užaugusi gyvatvorė tą klausimą išspręs. beje vingiris pas mane labai drėgmės nori, žiūrėk jau ir nuleidės galvą. o mano gėlyne kol kas jis per kūdas kad hortenzijoms įspūdį darytų.
Auginu Thalictrum aquilegifolium, tai jis nėra labai aukštas, nors dar tik pirmi metai turiu, ateity gyvens šalia rožės Baron Giron de l'Ain.
Tačiau toks kaip pas jot.ką sunkiai įsivaizduoju kur ir su kuo turėtų 'draugauti' - Sibirkos rožyne žiedynai susiformavę daugiau/mažiau 1,9m aukštyje. Vienok labai labai norisi įsigyt
Tačiau toks kaip pas jot.ką sunkiai įsivaizduoju kur ir su kuo turėtų 'draugauti' - Sibirkos rožyne žiedynai susiformavę daugiau/mažiau 1,9m aukštyje. Vienok labai labai norisi įsigyt
na tai ateity gal bus ir gyvų pavyzdžių su kuo vingiriai geriausiai žiūrisi, gyvai matau tik pas save, internete žiūrėjau čia http://www.gapphotos...?...&:pageno:4:, gražu man su žolėm, bet kogero rochebrunianum bus gerokai augesnis ir už lendrūnus ir už veronikūnus. kita vertus, nuo dirvos kokybės ūgis irgi gali skirtis. Gaudvile, jūsiškis irgi toks pilnaviduris kaip nuorodoje, ten kelios veislės, bet visų žiedai tokie pilnutėliai, kokio ūgio?
gražus ir jūsiškis, o jei dar 1,5m tai man jau reiks irgi tokio ieškotis , su rožėmis mačiau derinius, labai gražu. manau, kad jie gerai turėtų atrodyti kartu su stambius žiedynus turinčiais augalais, kad ir tomis pačiomis ežiuolėmis ar kraujažolėmis.
jot.ka, na va kiek nuotraukyčių pasipylė, kai vasara prispaudė. Graži ta paradoxa. Patinka man nulėpausės. Ir spalvytė nebloga. Bet ten, kur ji su lašišine kraujažole 1 kadre, kraujažolė spalvos prasme atrodo jau nukraujavus ir palikus balta. Įtariu, kad čia tik foto-išdaigos, ar visgi ne? Bet paradoxa su astru Lady in Black kažin ar žiūrėtųsi? Aš jam esu numačiusi po poros savaičių dar oranžinę (labai graži oranžinė spalva, tokia ne medetkinė, o kiek subtilesnė) nulėpausę atvilkti. Toks planas pas mane yra - astrą iš šonų ir iš nugaros ežiuolėmis aplipdyti, o ant priekio jam jau 3 kraujalakės sijonus pasipusčiusios tūpi, tai anos netrukus jam prieš nosį rožinį rūką užleis. Gražu bus, net baisu pagalvoti kaip.
Manasis gludas tai turginis, tad vardo neturi, nuo pernai jis pas mane. Šiaip maladiec gėliukas, baisus žyduolis dabar kaip pradėjo, tai užbaigs tik apie šalnas. Saulainės šiųmetinės Rubinzwerg ir Sahins Early Flowered (po 3 št.). Pasistiepė apie pusmetrį ar kiek daugiau, sulapojo čiut ne į 1 krūmą, prisikrovė žiedų nesuskaičiuojamą kiekį. Po savaitės ar dviejų, kad sprogs, mažai nepasirodys. Vakare gal parodysiu, kaip biednai atrodo saulainių apsupta rykštenė. Jūsų dar prieš 4 savaites geriau atrodė... O ko pas jus saulainės kapryzinasi? Gal žemė neskani? Pas mane tai universalus augalingas gruntas perpus su vietiniu dirvožemiu sumaišytas. Bais laidus vandeniui. Ai tiesa, aš augaliukams sodindama dar biohumuso papyliau. Taip be gailesčio, t.y. neskūpai.
Man irgi labai patinka gėliuotose foto akis paganyti. Ir dar su pakalbėjimais, kas, kur ir kodėl. Bais susidomėjau 36 nuotraukoje dygliuotu fiolecetavu niekados neregėtu augaliuku. Gal tai tik fotoišdaigos, bet įspūdingai bei pakerinčiai atrodo. Prašau, kuo smulkiau jį aprašyti, kad arba dar labiau užsimanyčiau, arba atvirkščiai persinorėčiau. Ir kas ten per šilokai su gortenziško dydžio žiedais? Ir dar. Jums reikėtų kaimynus pakavoti ir jų vietoj medžius pasodyti, bo bais jau nuotraukas gadina...
Manasis gludas tai turginis, tad vardo neturi, nuo pernai jis pas mane. Šiaip maladiec gėliukas, baisus žyduolis dabar kaip pradėjo, tai užbaigs tik apie šalnas. Saulainės šiųmetinės Rubinzwerg ir Sahins Early Flowered (po 3 št.). Pasistiepė apie pusmetrį ar kiek daugiau, sulapojo čiut ne į 1 krūmą, prisikrovė žiedų nesuskaičiuojamą kiekį. Po savaitės ar dviejų, kad sprogs, mažai nepasirodys. Vakare gal parodysiu, kaip biednai atrodo saulainių apsupta rykštenė. Jūsų dar prieš 4 savaites geriau atrodė... O ko pas jus saulainės kapryzinasi? Gal žemė neskani? Pas mane tai universalus augalingas gruntas perpus su vietiniu dirvožemiu sumaišytas. Bais laidus vandeniui. Ai tiesa, aš augaliukams sodindama dar biohumuso papyliau. Taip be gailesčio, t.y. neskūpai.
Man irgi labai patinka gėliuotose foto akis paganyti. Ir dar su pakalbėjimais, kas, kur ir kodėl. Bais susidomėjau 36 nuotraukoje dygliuotu fiolecetavu niekados neregėtu augaliuku. Gal tai tik fotoišdaigos, bet įspūdingai bei pakerinčiai atrodo. Prašau, kuo smulkiau jį aprašyti, kad arba dar labiau užsimanyčiau, arba atvirkščiai persinorėčiau. Ir kas ten per šilokai su gortenziško dydžio žiedais? Ir dar. Jums reikėtų kaimynus pakavoti ir jų vietoj medžius pasodyti, bo bais jau nuotraukas gadina...