hmm DĖL ŽVAIGŽDŪNĖS, IDOMU AR PAS MUS TOKIŲ IMANOMA ĮSISGYTI:ŽVAIGŽDŪNIŲ ĮVAIROVĖ Šiemet ją įsismylėjau, labai gražiai žiūrėjosi alyvinės su šalavijais ir pilnavidurė alyvinė petunija.
QUOTE(Ramiele @ 2012 07 04, 15:16)
tiketis tai galit , bet yra daugybe augalu auginanciu tokius pat ziedynus.
tarp ju ir nuodingoji nuokana
lapus bent idekit
QUOTE(aispra @ 2012 07 04, 09:28)
8 cm sakyčiau įspūdingas žiedas tokio tipo gėlei Kokio storio tada kotai turi būti, kad laikytų? Kažkaip aš ją smulkesnę įsivaizdavau
bet skroteliniai lapai tai vos gero sprindžio dydžio, žiedai neatrodo sunkūs ..
Papildyta:
QUOTE(nijole0619 @ 2012 07 04, 14:08)
hmm DĖL ŽVAIGŽDŪNĖS, IDOMU AR PAS MUS TOKIŲ IMANOMA ĮSISGYTI:ŽVAIGŽDŪNIŲ ĮVAIROVĖ Šiemet ją įsismylėjau, labai gražiai žiūrėjosi alyvinės su šalavijais ir pilnavidurė alyvinė petunija.
su kokiais konkrečiai šalavijais derinote (spalva, veislė, ūgis)?
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 04, 14:47)
su kokiais konkrečiai šalavijais derinote (spalva, veislė, ūgis)?
Visi trys buvo iš Olisetos asortimento, visų spalvinė gama -alyviniai rausvi (per viduriuką -salvia superba merleu rose, alyviniai-rausvi pilnav. surfinija ,,double lilac"-stambūs žiedeliai- pakraščiu ir pačiame gale-aukštos žvaigždūnės pilnavid. alyvinės -scabiosa Buterfly blue.Tiesiog pripirkus buvau augaliukus ir sustačius laikinai-ne s kai ką sodinau į vazonus, kai ką ruošiau lysvėn gėlyne, ir taip man gražu buvo, gailiuosi kad nenufotkinau., bučiau taip ir sodinus, jei ne ankstesnis sumanymas kam ir buvo pirktos.Beje, buvau dar sukeitus su žemaūgiais ryškiai vyšniniais jurginukais( vietoj šalavijo) apie 25cm aukščio-irgi gražiai grojo..
o jei dar apie derinius esu visai patenkinta šiuo: , pavasariop, puošia narcizai Irene Copland, ir ice king, po to rožė šaliai netilpo į kadrą-lichtkonigin Lucia, dabar ramunės su gludu bei vaistinis skaistutis ir lelijos fata morgana, o rudeniop-rudbekijos.
pasivažinėjau truputuką savaitgalį taip džiaugiausi savo augalais, kol nepamačiau mamos, pas ją viskas makro ręžime . na kad matrona didelis augalas tai man abejonių nekilo, bet kad lapai būtų delno dydžio...tos pačios heucheros įspūdingos, pas mane miniatiūros lyginant su jos pirmametėmis. ir visi visi augalai, kaip tropikuose, gigantai. grįžau pas save, viskas atrodo smarkiai sumažintam variante .
grįžusi radau ir nusivylimo, astras 'Little Carlow" jau nuo apačios pilkas, miltlige prisikabino. tai kaip dabar elgtis, nuskabyt visus apatinius pažeistus lapus ir purkšti? chrizantemą irgi kažkas apipuolė, bet pas ją viršūnės pilku apnašu užėję. kiti astrai pradėjo gelsti nuo apačių.
bet užtai ežiuolė paradoxa pradžiugino savo siūruojančiais vėjy žiedynais.
grįžusi radau ir nusivylimo, astras 'Little Carlow" jau nuo apačios pilkas, miltlige prisikabino. tai kaip dabar elgtis, nuskabyt visus apatinius pažeistus lapus ir purkšti? chrizantemą irgi kažkas apipuolė, bet pas ją viršūnės pilku apnašu užėję. kiti astrai pradėjo gelsti nuo apačių.
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 09, 10:18)
pasivažinėjau truputuką savaitgalį taip džiaugiausi savo augalais, kol nepamačiau mamos, pas ją viskas makro ręžime . na kad matrona didelis augalas tai man abejonių nekilo, bet kad lapai būtų delno dydžio...tos pačios heucheros įspūdingos, pas mane miniatiūros lyginant su jos pirmametėmis. ir visi visi augalai, kaip tropikuose, gigantai. grįžau pas save, viskas atrodo smarkiai sumažintam variante .
Tai gal mama augaliukams tiesiog valgyt duoda?
Mano astrai dar miltligei nepasiduoda, bet apatiniai lapukai irgi pageltę. Vienas kitas. Bet gal taip ir turi būti pirmieji lapukai, kaip pieniniai dantys, turi užleisti vietą kitiems. Kaip kovoti su miltlige nežinau. Pernai mano abi monardos (pernai tik 2 turėjau) įpuolė į miltus. Kol žydėjo nieko nedariau, o po to su sekatoriumi persiėjau. Žiauriai. Nežinau, galbūt, dėl miltligės, o gal dėl kitų priežasčių šiemet abi tankiakrūmiškumu nepasižymi. Visiškai. Keletas žiedelių jau išsilukšteno.
Beje, kaip laikosi pačios rūgtis? Maniškė, kiek pagulėjusi, atsikėlė (nesuleido šaknų visgi... ) ir puolėsi žydėti. Beveik masiškai. Štai taip va. Jos dešinėje tupi du astriukai (bais jau palengva jiedu auga...): pas 1 matosi pageltę lapukai, pas kitą - pieniniai dantukai kiek pagriaužti karieso (tikiuosi, tame nėra nieko rimto...).
Paradoksalią ežiuolę juk galima būtų ir parodyti. Juolab, kad yra už ką. Manęs, pvz., ir prašyti nereikia... Rodau: štai manosios, prieš keletą dienų įsigytos ežiuolės, jau spėjusios susidraugauti su pirmamečiu astru "Lady in Black".
Uploaded with ImageShack.us]
parodžius jau vakar būčiau, ale fotikas vis dar važinėjasi, ryte vis stengiausi prisimint, ką turiu iš mašinos pasiimt kol vyras namie, ale prisiminiau tik dabar . tai pasitaisysiu, pažadu .
mano rūgtis puikiai laikosi, kaip tik žadėjau rašyt, kad visi stiebai pakilę, ir šaknytis nė nemano. anksčiau bandžiau ją įsprausti į kadrą, bet sunkiai gaunasi, kol kas žiedų netiek daug, kad paėmus dalį augalo atrodytų geras vaizdas, o visas telpa tik iš atstumo, tai tų žiedelių vėl labai daug nesimato. bet aš ja labai patenkinta, spalva graži, lapija vešli, ir jau einu ratais ir galvoju, kad nepavyks tokio gėlyno užsodinimo tankio palikt ir sekančiam sezonui, teks vėl kažką kelti, nes rūgtis su astru trinasi šonais, o dar hortenzija galvas susikrovė, tai astras visas išsikėtęs monardos kol kas visos vešlios ir gražios, na, gražios man, nes lyginant su mamos šįkart maniškės geresnės išvaizdos , bet dar nė viena nežydi, net nežinau kokių spalvų bus.
labai graži spalvytė tos lašišinės ežiuolės(mano kompe bent jau tokia spalvytė atrodo ) bevardė???
mano rūgtis puikiai laikosi, kaip tik žadėjau rašyt, kad visi stiebai pakilę, ir šaknytis nė nemano. anksčiau bandžiau ją įsprausti į kadrą, bet sunkiai gaunasi, kol kas žiedų netiek daug, kad paėmus dalį augalo atrodytų geras vaizdas, o visas telpa tik iš atstumo, tai tų žiedelių vėl labai daug nesimato. bet aš ja labai patenkinta, spalva graži, lapija vešli, ir jau einu ratais ir galvoju, kad nepavyks tokio gėlyno užsodinimo tankio palikt ir sekančiam sezonui, teks vėl kažką kelti, nes rūgtis su astru trinasi šonais, o dar hortenzija galvas susikrovė, tai astras visas išsikėtęs monardos kol kas visos vešlios ir gražios, na, gražios man, nes lyginant su mamos šįkart maniškės geresnės išvaizdos , bet dar nė viena nežydi, net nežinau kokių spalvų bus.
labai graži spalvytė tos lašišinės ežiuolės(mano kompe bent jau tokia spalvytė atrodo ) bevardė???
jot.ka, tai laukiam laukiam vyro su fotoaparatu ir besiūbuojančių ežiuolių. Manoji (lašišinė) yra turginė, t.y. bevardė. Kita irgi, ją pirkau dėl raudonų stiebakočių, nes labai jau gerai jie dera su nuosavais žiedais ir astru Lady in Black. Tikiuosi, kad pastaroji ne Fatal Attraction, nes tokia jau tupi astrui iš dešinės.
Dėl tynimosi šonais bent aš tai nepergyvenu, kad tik nesistumdytų ir nesispardytų. Nors dabartiniame darželyje turiu visokio pagedimo augaliukų. Nekuriuos įkišau į tramdomuosius marškinius, kiti būsimą pavasarį eis... net nežinau kur. Šioje foto šoniatrynis matosi ypač gerai (saulakį pakanka tik parišti, o gludą ir, ypatingai, pūstataurį (jau pasiekė 1,5 m, o žiedus dar tik kels ) teks mesti kitur).
P.S. Pažiūrėjau į 4 kartus sumažintą foto, tai joje net akį rėžianti tramdomoji virvutė vos matosi, tai ką jau kalbėti apie augalų rūšių įžvelgimą...
Dėl tynimosi šonais bent aš tai nepergyvenu, kad tik nesistumdytų ir nesispardytų. Nors dabartiniame darželyje turiu visokio pagedimo augaliukų. Nekuriuos įkišau į tramdomuosius marškinius, kiti būsimą pavasarį eis... net nežinau kur. Šioje foto šoniatrynis matosi ypač gerai (saulakį pakanka tik parišti, o gludą ir, ypatingai, pūstataurį (jau pasiekė 1,5 m, o žiedus dar tik kels ) teks mesti kitur).
P.S. Pažiūrėjau į 4 kartus sumažintą foto, tai joje net akį rėžianti tramdomoji virvutė vos matosi, tai ką jau kalbėti apie augalų rūšių įžvelgimą...