QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 22:27)
<...>
o makedoninė buožainė man būtent panaši į žvaigždūnę, bet kai manoji pražydo, tai dabar galvoju, kad buožainė kogero smulkesniais žiedeliais, o neturiu jos dėl banalios priežasties, matyt vi _ mane aplenkė, ir man neliko
,
Na tai jo, viską švariai susišlaviau, o už idealios švaros palaikymą dar šį bei tą gavau darmai. Tarp šio bei to buožainė kaipsyk ir papuolė. Tikrai.
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 22:50)
na apie rūgtį tai čia jūs man naujieną pasakėt, tikrai jo šakos įsišaknyja??? <...>
Ir ne jums vienai, sau irgi naujieną pasakiau.
Šaknų nečiupinėjau, bet neabejojau dėl jų buvimo. O kam augalui, ir dar daugiamečiui, gulti? Kad pagulėti šiaip sau? Manau, kad šitokiu būdu jis plečiasi teritoriją, dauginasi bei organizuojasi vandens tiekimo sistemą (jis gi dar ir pagert mėgėjas). O viso šito be šaknų nesuveiksi.
O dar aš turiu čemerį. Nežinau kokios spalvos, nes radau jį kitų numestą ir vargstantį senajame darželyje iki žiedų pas jį reikalai niekaip neprieidavo. Prieš porą metų perkėliau į geresnę vietą, bet, matyt, į nepakankamai gerą, kad reikalai ženkliau pasitaisytų. Dabar teks kelti į naująjį darželį, kur puveningas dirvožemis, saulės vonios, malonūs/ramūs kaimynai... Tik kažin, ar kaimynai jam suvis reikalingi? Kiek mačiau foto, jis vienas sau visur būnasi. Jojo šaknys, aišku, įspūdingos virti spagečiai, tik kažkiek ilgesni, tad vietos tokiam reikia neekonomiškai daug. Ir dar įtariu, kad iš jo nė pavėsio kiti augaliukai nesulauks, nes turės laikytis pagarbaus atstumo. Ką jau čia derinti, kai šitaip darosi... Ir kur tokį reiks dėti? Gal tiesiog pievoj, kaip kokį dailiakrūmį paleisti?