Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(Linetax @ 2012 07 02, 23:27)
Norėčiau patarimo 4u.gif Ką patartumėte pasodinti tarp melsvų pentinių į tarpus, kad nesiliautų žydėjimas g.gif Dabar pentinių pats žydėjimas, bet nužydėjusius nupjausiu ir kol jie pražys pakartotinai, norėtųsi, kad jų tarpuose kas nors žydėtų ax.gif Tie augaliukai turėtų būti nelabai platūs ir  gana aukštoki, nes su pentiniais sudarytų gėlyno pakraštį g.gif Pridursiu, kad vieta labai saulėta, pietinė pusė.

Siulyciau antroje vasaros puseje zydincius - rudbekija, kemera (tik jis platokas), japonine pluke.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 03, 09:43)
Aispra, o verbena bonariensis neauginat? kaip tik taškučiai smile.gif kažkur skaičiau kad jos pasisėja, tačiau ar mūsų kraštuose taip irgi būna? labai norėčiau, bet jei ji vienmetė ir nepasisėja, tai nežinau ar žaisiu su daiginimu namie

Verbenas bonariensis sėjau šiais metais vasarį. Labai sunkiai dygo, tai šaldžiau ir sėjau vėl, tuomet jau sudygo geriau, bet nežinau, ar dabar spės sužydėti g.gif Kol kas augina kupstelius, kurie labiau driekiasi pažeme unsure.gif Žiūrėsim, kas iš viso to gausis.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 03, 09:43)
tai jau taip, kiekvienam ''gražu'' yra pernelyg skirtinga smile.gif, man kaip ir Aisprai dabar visi žiedai per dideli  biggrin.gif , o snapučiai išvis pasaka, man dabar jų reikia daug ir įvairių smile.gif. gerai kad temoje visko galima pamatyti, kas dar neatradę savojo gražu, gal svetimos patirtys naudingos smile.gif

Aispra, o verbena bonariensis neauginat? kaip tik taškučiai smile.gif kažkur skaičiau kad jos pasisėja, tačiau ar mūsų kraštuose taip irgi būna? labai norėčiau, bet jei ji vienmetė ir nepasisėja, tai nežinau ar žaisiu su daiginimu namie

Man labai patiko, vienais metais man viena forumiete padovanojo daigu 4u.gif . Taciau nepasisejo visai. Nors Rasa sake, kad pas ja sejosi.
Atsakyti
na va, skirtingos patirtys, bet teoriškai sėjasi, tada reiks ir man pabandyt. o tai jei jos pasisėja, tai gal sėklas galima ir iš rudens sėti? gausis naturali stratifikacija. bent jau mano patirtis tokia, pvz levandos buvo labai prastas daigumas, daigai nutysę, o savaiminiai sėjinukai visada būna tvirti, gražūs, ir jų būna labai daug, gal taip būtų ir su verbena?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 22:27)
<...>
o makedoninė buožainė man būtent panaši į žvaigždūnę, bet kai manoji pražydo, tai dabar galvoju, kad buožainė kogero smulkesniais žiedeliais, o neturiu jos dėl banalios priežasties, matyt vi _ mane aplenkė, ir man neliko smile.gif,

Na tai jo, viską švariai susišlaviau, o už idealios švaros palaikymą dar šį bei tą gavau darmai. Tarp šio bei to buožainė kaipsyk ir papuolė. Tikrai. smile.gif

QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 22:50)
na apie rūgtį tai čia jūs man naujieną pasakėt, tikrai jo šakos įsišaknyja??? <...>

Ir ne jums vienai, sau irgi naujieną pasakiau. smile.gif Šaknų nečiupinėjau, bet neabejojau dėl jų buvimo. O kam augalui, ir dar daugiamečiui, gulti? Kad pagulėti šiaip sau? Manau, kad šitokiu būdu jis plečiasi teritoriją, dauginasi bei organizuojasi vandens tiekimo sistemą (jis gi dar ir pagert mėgėjas). O viso šito be šaknų nesuveiksi.
O dar aš turiu čemerį. Nežinau kokios spalvos, nes radau jį kitų numestą ir vargstantį senajame darželyje – iki žiedų pas jį reikalai niekaip neprieidavo. Prieš porą metų perkėliau į geresnę vietą, bet, matyt, į nepakankamai gerą, kad reikalai ženkliau pasitaisytų. Dabar teks kelti į naująjį darželį, kur puveningas dirvožemis, saulės vonios, malonūs/ramūs kaimynai... Tik kažin, ar kaimynai jam suvis reikalingi? Kiek mačiau foto, jis vienas sau visur būnasi. Jojo šaknys, aišku, įspūdingos – virti spagečiai, tik kažkiek ilgesni, – tad vietos tokiam reikia neekonomiškai daug. Ir dar įtariu, kad iš jo nė pavėsio kiti augaliukai nesulauks, nes turės laikytis pagarbaus atstumo. Ką jau čia derinti, kai šitaip darosi... Ir kur tokį reiks dėti? Gal tiesiog pievoj, kaip kokį dailiakrūmį paleisti?

Atsakyti
Kokių šiandien Kalvarijų turguje mačiau ežiuolių!!! Iki šiol akyse stovi. Būčiau nusipirkusi bent 1, bet jos buvo nepanešamos. Ta prasme, sėdi vazonikuose, bais aukštos (apie metrą) ir jau žydi. Po to sumojau, kad pagrindinį stiebą su žiedu, kuris ir sudaro visą aukšti, galima paprasčiausiai nukirpti, o tai kas lieka, jau nešk nors ir į pasaulio kraštą. Rūšių nesiklausinėjau, nes dažniausiai tai bergždžias reikalas. Viena iš jų greičiausiai bus "Fatal attraction", tai tokią aš turiu, o kitos dvi - oranžinė ir panaši į "Jupiter". Jei pastarąsias dar rasiu ketvirtadienį, būtinai nusigriebsiu. Ypač a la Jupiterį. Jau spalvelė jo tai žodžiais nenusakoma ir akim neatsižiūrima... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 03 liepos 2012 - 21:12
QUOTE(smth1 @ 2012 07 03, 10:15)
Man labai patiko, vienais metais man viena forumiete padovanojo daigu 4u.gif . Taciau nepasisejo visai. Nors Rasa sake, kad pas ja sejosi.

V.bonariensis pas mane sėjosi..bet kartais labai vėlai tie daigai išlenda, tai tada vėliau pražysta ir ne visada spėja sunokint sėklas..bet va šiemet po dviejų metų pertraukos viena savaime išdygo...pavėlavusi lotuliukas.gif

o žvaigždūnę dauginau ne sėklomis, bet kelmelio dalijimu. Žiedas tai visai nemažas ~ 8cm gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 04, 00:46)
o žvaigždūnę dauginau ne sėklomis, bet kelmelio dalijimu. Žiedas tai visai nemažas ~ 8cm gal  g.gif

8 cm sakyčiau įspūdingas žiedas tokio tipo gėlei g.gif Kokio storio tada kotai turi būti, kad laikytų? Kažkaip aš ją smulkesnę įsivaizdavau blink.gif

Norėjau dar pasiklausti, ar auginate kas šluotsmilges? Man jos labai patinka ir tiktų pagal dirvožemio tipą, bet niekur nerandu informacijos, kaip agresyviai jos plečiasi ir sėjasi. Tik apie tai, kaip jos ganyklas sugadina ir teritorijas užkariauja blink.gif Neaišku, kiek to agresyvumo išlaiko veisliniai augalai biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 04, 10:28)

Norėjau dar pasiklausti, ar auginate kas šluotsmilges? Man jos labai patinka ir tiktų pagal dirvožemio tipą, bet niekur nerandu informacijos, kaip agresyviai jos plečiasi ir sėjasi. Tik apie tai, kaip jos ganyklas sugadina ir teritorijas užkariauja blink.gif Neaišku, kiek to agresyvumo išlaiko veisliniai augalai biggrin.gif

Jau pora metų auginu ‘Goldstaub‘, tai labai lėtai plečiasi, bet šiaip tai gražus augaliukas.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 07 04, 09:28)
8 cm sakyčiau įspūdingas žiedas tokio tipo gėlei g.gif Kokio storio tada kotai turi būti, kad laikytų? Kažkaip aš ją smulkesnę įsivaizdavau blink.gif

Atsakau:) Auginu senokai, todel dalies sluotsmilgiu net nezinau veisles, o gal tai net rusiniai augalas. Dauginasi ji tikrai neblogai, vos tik senasis kelmas iseina i pensija, jau buna paaugusiu nauju i jo vieta sodint. Taciau agresyvaus dauginimosi, kad reiktu ravet pastoviai ar pan, nera. Vienintelis jos minusas, kad ji gana greitai i pensija iseina. Veislines, arba bent jau tos, kuriu vardus zinau, pas mane dar neseniai, tai jokiu sejinuku ner, bet dar anksti spresti.
Atsakyti
Aispra, detali info smile.gif žvaigždūnės žiedo skersmuo 9 cm(stambiausios), mažesni 6-7 cm, aukštis 60 cm, o kotas vienos itin drūtos net 6mm, tos kur graižas 9, tai kotas 4mm storio.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 04, 10:08)
Aispra, detali info smile.gif žvaigždūnės žiedo skersmuo 9 cm(stambiausios), mažesni 6-7 cm, aukštis 60 cm, o kotas vienos itin drūtos net 6mm, tos kur graižas 9, tai kotas 4mm storio.

Ačiū už tokį nuoširdų rūpestį 4u.gif
Atsakyti