Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 02, 22:29)
Auginu tokią bevardę žvaigždūnę http://public.fotki....0090909038.html

o Red Dragon kažkaip ilgaamžiškumu nepasižymi  g.gif  schmoll.gif

Labai simpatiška žvaigždūnė, reikės ir man sėklų paieškoti. O dėl rūgties, pagyvensim, pamatysim biggrin.gif Nieko tokio jei ir nelabai ilgaamžis, bus vietos naujiems augalams tongue.gif Bet dabar labai gražus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Gal kuri atpažinsit kas čia per augalas?

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2012 07 02, 22:35)
Sveiki 4u.gif
Gal kuri atpažinsit kas čia per augalas?

user posted image

ar ne fitolaka? https://www.google.l...p...440&bih=809
Papildyta:
QUOTE(Linetax @ 2012 07 02, 22:27)
Norėčiau patarimo 4u.gif Ką patartumėte pasodinti tarp melsvų pentinių į tarpus, kad nesiliautų žydėjimas g.gif Dabar pentinių pats žydėjimas, bet nužydėjusius nupjausiu ir kol jie pražys pakartotinai, norėtųsi, kad jų tarpuose kas nors žydėtų ax.gif Tie augaliukai turėtų būti nelabai platūs ir  gana aukštoki, nes su pentiniais sudarytų gėlyno pakraštį g.gif Pridursiu, kad vieta labai saulėta, pietinė pusė.

man irgi tas klausimas aktualus, šiemet pas mane jiems kompanijoje monardos, bet ar tai geras sprendimas pasimatys truputį vėliau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 02 liepos 2012 - 22:40
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 03, 00:39)
ar ne fitolaka?

drinks_cheers.gif Taip, tai fitolaka.
Atsakyti
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2012 07 02, 23:27)
Norėčiau patarimo 4u.gif Ką patartumėte pasodinti tarp melsvų pentinių į tarpus, kad nesiliautų žydėjimas g.gif Dabar pentinių pats žydėjimas, bet nužydėjusius nupjausiu ir kol jie pražys pakartotinai, norėtųsi, kad jų tarpuose kas nors žydėtų ax.gif Tie augaliukai turėtų būti nelabai platūs ir  gana aukštoki, nes su pentiniais sudarytų gėlyno pakraštį g.gif Pridursiu, kad vieta labai saulėta, pietinė pusė.

gal tiktų šluoteliniai flioksai g.gif pastaruoju metu yra daug gražių įvairaus ūgio veislių, žydi nuo dabar iki šalnų..sąlygų reik panašių kaip ir pentiniams.
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 02, 23:29)
Auginu tokią bevardę žvaigždūnę http://public.fotki....0090909038.html

Atsisakiau jos, nes nepatiko maži žiedai ir ilgi žiedkočiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2012 07 03, 07:21)
Atsisakiau jos, nes nepatiko maži žiedai ir ilgi žiedkočiai schmoll.gif

maži? man kaip tik jie pasirodė daug didesni nei įsivaizdavau. o ir ilgi žiedkočiai turi savo privalumų, ypač natūralistiniuose želdynuose, kaip Aispra minėjo tarp smilgų wub.gif . mano krašte kur vėjuota tai irgi labai didelis pliusas, kotai siūbuoja, o kvietakai nelūžta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 03, 09:44)
maži? man kaip tik jie pasirodė daug didesni nei įsivaizdavau. o ir ilgi žiedkočiai turi savo privalumų, ypač natūralistiniuose želdynuose, kaip Aispra minėjo tarp smilgų  wub.gif . mano krašte kur vėjuota tai irgi labai didelis pliusas, kotai siūbuoja, o kvietakai nelūžta  smile.gif

Taip, nelūžta, bet žiedai man per maži rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 03, 08:44)
maži? man kaip tik jie pasirodė daug didesni nei įsivaizdavau. o ir ilgi žiedkočiai turi savo privalumų, ypač natūralistiniuose želdynuose, kaip Aispra minėjo tarp smilgų  wub.gif . mano krašte kur vėjuota tai irgi labai didelis pliusas, kotai siūbuoja, o kvietakai nelūžta  smile.gif

Man labai gražu spalvoti taškeliai kabantys ore wub.gif . Ilgi kotai kaip tik šį įspūdį ir sukuria 4u.gif Dabar pas mane šviečia oranžiniai taškeliai, tik gaila, kad jie vienmečiai:

Emilia Irish Poet ir šeivamedis Gerda
user posted image
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2012 07 03, 08:54)
Taip, nelūžta, bet žiedai man per maži rolleyes.gif

pastaruoju metu man kažkaip visų gėlių žiedai pasidarė kaip tik per dideli lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal todėl, kad man patinka didžiažiedžiai augalai ir ypač tie, kuriuos galima skinti ir daryti puokštes. Todėl žvaigždūnių, snapučių ir t.t. nemėgstu, nes jie man primena lauko pievą, kurią už tvoros kiekvieną dieną matau rolleyes.gif Čia jau kiekvieno pasirinkimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 03 liepos 2012 - 08:22
tai jau taip, kiekvienam ''gražu'' yra pernelyg skirtinga smile.gif, man kaip ir Aisprai dabar visi žiedai per dideli biggrin.gif , o snapučiai išvis pasaka, man dabar jų reikia daug ir įvairių smile.gif. gerai kad temoje visko galima pamatyti, kas dar neatradę savojo gražu, gal svetimos patirtys naudingos smile.gif

Aispra, o verbena bonariensis neauginat? kaip tik taškučiai smile.gif kažkur skaičiau kad jos pasisėja, tačiau ar mūsų kraštuose taip irgi būna? labai norėčiau, bet jei ji vienmetė ir nepasisėja, tai nežinau ar žaisiu su daiginimu namie
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 03 liepos 2012 - 08:46