vi_, mano ''taurus'' skleidžiasi, dar pilnai neprasižiojo, bet spalva , žiūrint interneto nuotraukas ta spalva man tokia nieko ypatingo, bet gyvai...
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 14:26)
vi_, mano ''taurus'' skleidžiasi, dar pilnai neprasižiojo, bet spalva , žiūrint interneto nuotraukas ta spalva man tokia nieko ypatingo, bet gyvai...
Kotais nieko nematau...
Prieš 3 savaites palikau savąsias "Taurus" (tikiuosi mes čia apie rūgtį šnekam?) su itin drabnu žiedeliu, kuris jokio įspūdžio nepaliko. Turbūt dėl mažumo savo. Nežinau, ką dabar rasiu. Bet vienos sau, ypač po 1 št., man jos nesižiūri. Aš iš jų sutvėriau antraplanį masyvą astrų pašonėje. Bet kadangi astrai kotais tupinėja vietoj, o rūgtis ne, bendras vaizdelis gavosi vertas tik atodūsio. Kol kas. O su kuo jūsiškė rūgtis draugaunasi?
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 11:59)
<...> taip taip taip, absoliučia augalomanija nesergu, nemėgstu popinti lepinti ir kitaip pataikauti augalams <...> o Rasą atradau SM įvairias temas skaitydama, pamačiau jos puslapį, užsiprenumeravau naujienas, va ir viskas, kai labai nori tai va ir atstumas nebaisus, tikrai ne paskutinis mano pirkinys <...>
300 km pas kokią ežiuolę aš visgi nevažiuočiau. Kol kas...
QUOTE(vi_ @ 2012 07 02, 14:59)
Kotais nieko nematau...
Bet vienos sau, ypač po 1 št., man jos nesižiūri. Aš iš jų sutvėriau antraplanį masyvą astrų pašonėje. Bet kadangi astrai kotais tupinėja vietoj, o rūgtis ne, bendras vaizdelis gavosi vertas tik atodūsio. Kol kas. O su kuo jūsiškė rūgtis draugaunasi?
Bet vienos sau, ypač po 1 št., man jos nesižiūri. Aš iš jų sutvėriau antraplanį masyvą astrų pašonėje. Bet kadangi astrai kotais tupinėja vietoj, o rūgtis ne, bendras vaizdelis gavosi vertas tik atodūsio. Kol kas. O su kuo jūsiškė rūgtis draugaunasi?
kol kas ko gero ir nepamatysit . žiedeliai kol kas pavieniai, o fotikas mano labai pamėlynina spalvas... be to, manoji viena. labai labai norėčiau masyvo, bet turiu tik kolekcinį kampą, kol kas . šiai dienai šalia jos yra astras October Skies', o antram plane rykštenė 'Fireworks', astras 'Little Carlow' rudeniop ko gero iškiš galvą virš hortenzijos.
o dėl ežiuolės ar kito grožio 300 šiaip sau neminčiau ir aš, nors... šiaip tokiu atveju gali atsirasti ir visai netikėtų progų aplankyt draugus, nuvažiuot į mugę, ar atvažiuojančių draugų paprašyt, kad pakeliui prasuktų ir paimtų Rasos siuntinys būtent gerų draugų dėka mane ir pasiekė
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 16:13)
<...> be to, manoji viena. labai labai norėčiau masyvo, bet turiu tik kolekcinį kampą, kol kas . šiai dienai šalia jos yra astras October Skies', o antram plane rykštenė 'Fireworks', astras 'Little Carlow' rudeniop ko gero iškiš galvą virš hortenzijos.
o dėl ežiuolės ar kito grožio 300 šiaip sau neminčiau ir aš, nors... šiaip tokiu atveju gali atsirasti ir visai netikėtų progų aplankyt draugus, nuvažiuot į mugę, ar atvažiuojančių draugų paprašyt, kad pakeliui prasuktų ir paimtų Rasos siuntinys būtent gerų draugų dėka mane ir pasiekė
Protingai padarėte, nes kitais metais iš 1 turėsite jau kelias, t.y. tiek kiek reikia. O aš iš savo masyvo turėsiu jau plantaciją, kurios man suvis nereikia, tad dairysiuos aplink, kam perviršį iškišti... Tai pas jumis rūgtis irgi su astrais draugauja. Ir pas Rasą dar irgi. Koks sutapimas...
Dėl Rasos nuraminot, nes būtų labai neatsakinga gamtos atžvilgiu dėl gėlytės kitos šitiek benzino išpleškinti (beprasmiškas gamtos resursų naudojimas) ir dargi paleisti į atmosferą šiltnamio dujas. Nors šiaip jau, ar matėte josios blogeryje kvietimą atvykti penktadieniais paspoksoti į josios gėlynus? Vertas grieko Didysis žydėjimas jau prasidėjo... Pakeliui ir pas ežiuolę MarijĖmpolės rajone užsuktumėte.
QUOTE(vi_ @ 2012 07 02, 15:39)
aš vis dar mąstau, ar nevertėtų, ypač patikusių egzempliorių dar kart pakartoti, nes kitąmet naujieji augaliukai turėtų atrodyti kur kas geriau nei šiemet, bet jei vėl išskaidyt, ir vėl metai su paaugliukais...bet iki užsakymo pirkimo dar nuomonė 100 kartų pasikeis.
kvietimą mačiau, ir netelpu kaily kaip noriu, ale teks kažkaip tvardytis , labiausiai norėčiau rugpjūčio-rugsėjo gėlynus pamatyt, kai miskantai pasirodo ir astrai ima reikštis.
QUOTE(jot.ka @ 2012 07 02, 17:29)
aš vis dar mąstau, ar nevertėtų, ypač patikusių egzempliorių dar kart pakartoti, nes kitąmet naujieji augaliukai turėtų atrodyti kur kas geriau nei šiemet, bet jei vėl išskaidyt, ir vėl metai su paaugliukais...bet iki užsakymo pirkimo dar nuomonė 100 kartų pasikeis.
kvietimą mačiau, ir netelpu kaily kaip noriu, ale teks kažkaip tvardytis , labiausiai norėčiau rugpjūčio-rugsėjo gėlynus pamatyt, kai miskantai pasirodo ir astrai ima reikštis.
Aišku, aš nežinau, kiek jūs tų egzempliorių prisipirkote, bet... Pvz., rūgtis, kurių nusipirkau 3 egz., susodinau teisingais atstumais, viskas atrodė labai solidžiai ir teisingai. Betgi o tačiau, visi augaliukai, kiek oriai pastovėję, natūraliai prigulė ir įleido šaknis, ko pasėkoje gavosi jau mažiausiai 6-9 egz., kurie rėkia, kad žemės jiems mažai ir jie plėsis į astrų teritoriją. O pas jus kitaip? Saulainės (jų pirkau irgi po 3 egz.) labiausiai šovusios į kosmosą, įtariu, link rudens apsižiūrės ir puls platintis sijonus, o kitais metais tai jau bus, skaityk, 1 matrona, tik ne šilokas. Kaip man paporino Rasa, iš rykštenės svitos (saulainės 2 rūšių, rudbekija ir ežiuolė) labiausiai sėdmenis augina pati rykštenė ir rudbekija. Todėl šitų sėdmeningų gražuolių turiu po 1. Dar iš priekio visai šiai kompanijai patupdžiau 3 kraujalakes. Neklausiau apie jų manieras, tik laikiausi teisingų atstumų. Žiūrėsim kas bus. Astrai, jei spręsti pagal Lady in black, plečiasi lėtai, bet gausiai pasitankina. Vienžo, reikia laukti rudens ir žiūrėti, kas pasidarė. Nes darosi skirtingai, ir tai priklauso ne tik nuo augalo savybių, bet ir nuo dirvožemio kokybės. Vis tikiuosi, kad supermaminės gėlininkės mus kiek paprotins... Anyway, šiemet jau nieko nepriveiksi, nes katalogas užsakymams atsiras tik sausio mėn.
Kas dėl gėlynų optimalios grožybės, tai išties, rugpjūtis yra pats pačiausias. Ypač mums, su savo gėlėmis nusitaikiusioms į šį metą.
Čia dar buvo nemažai šnekų apie kraujažoles įvairiausias. Nejau Rasa jus nepakerėjo su 'Terracotta'? Čia ta, kuri žydėjimo metu keičia spalvas, tad bendras žiedynas gaunasi kelių spalvų. Be to, itin suderintų.
O aš dar turiu makedoninė buožainę. Vat... Ir taip ilgiuosi tų veronikų, geltonojo šiloko ir kamaninės tūbės iš daugiametes.lt. Sadistai... Dar pridėjo savo puslapyje gražuoliukų flioksų ir rūgčių visokiausių (įtariu, mums ant piktumo )...
QUOTE(vi_ @ 2012 07 02, 21:41)
Dar pridėjo savo puslapyje gražuoliukų flioksų ir rūgčių visokiausių (įtariu, mums ant piktumo )...
Radau šiandien rūgtį Red Dragon pas mielą močiutę Kauno stoties turguje, tokį gerokai paaugintą egzemplorių Kartais turgus tikrai greitesnis ir patikimesnis būdas augalų manijai patenkinti
Norėjau paklausti, ar auginate kas žvaigždūnes (scabiosa)? Man jos labai gražios šalia smilgų, bet nelabai matau, kad kas prekiautų, o www.daugiametės.lt tik labai tamsios.
žvaigždūnes auginu, pernai sėjau, šiemet žydi. manosios melsvos. tikrai mielas augalas. ir žiedai gana stambūs, įsivaizdavau smulkesnius.
o makedoninė buožainė man būtent panaši į žvaigždūnę, bet kai manoji pražydo, tai dabar galvoju, kad buožainė kogero smulkesniais žiedeliais, o neturiu jos dėl banalios priežasties, matyt vi _ mane aplenkė, ir man neliko ,
o makedoninė buožainė man būtent panaši į žvaigždūnę, bet kai manoji pražydo, tai dabar galvoju, kad buožainė kogero smulkesniais žiedeliais, o neturiu jos dėl banalios priežasties, matyt vi _ mane aplenkė, ir man neliko ,
QUOTE(aispra @ 2012 07 02, 22:12)
Radau šiandien rūgtį Red Dragon pas mielą močiutę Kauno stoties turguje, tokį gerokai paaugintą egzemplorių Kartais turgus tikrai greitesnis ir patikimesnis būdas augalų manijai patenkinti
Norėjau paklausti, ar auginate kas žvaigždūnes (scabiosa)? Man jos labai gražios šalia smilgų, bet nelabai matau, kad kas prekiautų, o www.daugiametės.lt tik labai tamsios.
Auginu tokią bevardę žvaigždūnę http://public.fotki....0090909038.html
o Red Dragon kažkaip ilgaamžiškumu nepasižymi
QUOTE(Oli_vija @ 2012 07 02, 21:29)
mano tokia pat
QUOTE(vi_ @ 2012 07 02, 20:41)
<...>O pas jus kitaip?<...>Dar iš priekio visai šiai kompanijai patupdžiau 3 kraujalakes. Neklausiau apie jų manieras, tik laikiausi teisingų atstumų. Žiūrėsim kas bus.<...>
Čia dar buvo nemažai šnekų apie kraujažoles įvairiausias. Nejau Rasa jus nepakerėjo su 'Terracotta'? Čia ta, kuri žydėjimo metu keičia spalvas, tad bendras žiedynas gaunasi kelių spalvų. Be to, itin suderintų.
na apie rūgtį tai čia jūs man naujieną pasakėt, tikrai jo šakos įsišaknyja??? maniškė guli, plačiai išsikerojusi, bet visos laisvai pakeliamos. kraujalakė 'Pink tana' tai labai gerutė , taip gražiai kompaktiškai auga, jau žiedynai pakilo virš lapų, laukiu, kada visu gražumu atsiskleis.sanguisorba obtusa kol kas plati, stambiais lapais, ir žiedynų dar nesimato. na o paprasta kraujalakė lapiją skleidžia pažeme, o žiedynus iškelia aukštai, visumoje aukštas augalas atrodo. kol kas gana daug drėgmės pas mus, tai augalai atrodo pernakt šokteli į viršų, ypač tie drėgmės mėgėjai.
kraujažolė nužiūrėta, ypač kai jau turiu vieną, tai labai norisi daugiau, kad palygint, atrast skirtumus, pranašumus. tik su kraujažolėm dar reikia atrasti derinius, kur jas tupdyti, kad po žydėjimo nukirpus žiedus neliktų skylė. o gal senesni kerai žydi visą vasarą? ir nesijaučia trūkumo senus žiedus nukirpus? manoji 'Salmon beauty' irgi įvairiaspalvė, nuo lašišinių iki geltonų tonų.
nu reikia man į daugiamtes nusigaut, iš Rasos negavau persicaria polymorpha, o čia žiūrėk jau ir turi, ir ta kita raudonai žydinti labai patiko.
Norėčiau patarimo Ką patartumėte pasodinti tarp melsvų pentinių į tarpus, kad nesiliautų žydėjimas Dabar pentinių pats žydėjimas, bet nužydėjusius nupjausiu ir kol jie pražys pakartotinai, norėtųsi, kad jų tarpuose kas nors žydėtų Tie augaliukai turėtų būti nelabai platūs ir gana aukštoki, nes su pentiniais sudarytų gėlyno pakraštį Pridursiu, kad vieta labai saulėta, pietinė pusė.