Prisiminiau pražiopsotą nežalialapę gėlytę - kalninę bajorę Gold Bullion. Gražuolių gražuolė. Gal kam patiks ar netgi pataps atradimu, kaip man. Užsirašiau į kitų metų pirkinių sąvadą.
Pažiūrėkit (jei dar nematėt, aišku), ką iš mano mylimukės lanksvos "Gold flame' galima padaryti. Gražu būtų tokią turėti akmenų sodelyje, bet... man pritrūktų sadizmo.
Beje, vakar turguje regėjau panašų a la bonsai, pasigaminusį iš santolinos. Jau būčiau stvėrusi, bet pardavėja pasakė, kad jeigu žiemą gėlės keras nebus po sniegu, - nušals. Kur tieks sniego imsi, kai gėlkos aukštis 30-40 cm... O jeigu pridengti? Nebandėte/nežinote kuri nors?
Beje, vakar turguje regėjau panašų a la bonsai, pasigaminusį iš santolinos. Jau būčiau stvėrusi, bet pardavėja pasakė, kad jeigu žiemą gėlės keras nebus po sniegu, - nušals. Kur tieks sniego imsi, kai gėlkos aukštis 30-40 cm... O jeigu pridengti? Nebandėte/nežinote kuri nors?
QUOTE(zydrunyte @ 2012 06 28, 09:06)
Žinot , aš sužavėta tiek augalų, minčių idėjų. Manau po kelių metų mes sulauksime nuostabių suaugusių ir suvešėjusių gėlynų foto
ačiū , beje dėl rasakilų, tai pas mane rasakila ant visiškos saulės, vėjų pagairėje, ir nieko, kas met tik gražėja ir didėja, lapai delno dydžio, dabar po vėjo taip užgulo veronikūną, kad šis prispaustas prie žemės, tik žiedą bando kišti, o šiaip ir už mano rožes ta rasakila didesnė .
vi_, taip permąsčius, tai pas mane priklausomybė tik augalamas, bet ir tai ne visiems, turiu savo favoritų sąrašą, jis nuolat plečiasi, keičiasi. akmenys man gražu, kur daug erdvės, bet pas save aš jų nematau , bent jau kol kas.
o monardų pas mane yra , monarda didyma mixą pernai sėjau, tai šiemet jau laukiu žiedų. pavasarį jau buvau išsigandusi, kai pas vieną radau visus lapus skylėtus, jei jas taip niokos kenkėjai, tai bus svarstomas jos dekoratyvumas. aš vis padejuoju padejuoju, bet taip ir nesirįžtu naudoti chemijos savam sklype, dūšia šiaušiasi, tai su laiku liks tik tie augalai, kurie mažiausiai kenčia nuo kenkėjų. dėl miltligės rudbekijos iškeliavo į augalų rojų(tiesa tos paprastos, senovinės), dėl grybinių ligų niokojamų lapų išgyvendinau flioksus, dabar nebent kur išlenda vienas kitas užsilikęs, bet gyvena iki pirmos dėmės ant lapo. tai va monardos kol kas gražios, nors kai kurios jau visos paryškintos amarų...bet šiemet ant visų augalų taip žiauriai.
vingiris taip, iš Rasos, na kol kas turiu tik vieną stiebą, ir vienas žiedelis yra kraunamas, vis dar jo neperprantu, kiek jam reikia vandens???? tikiuosi, kad čia dėl to, kad jis dar jaunas, nes žiūrėk jau ir nuleidęs galvą, palieju, atsigauna. ūgis manęs nebaugina, manau pas mane itin aukštas nebus, o jei bus, tai tebūnie, bent jau kiek įsivaizduoju, tai tas debesėlis žiedų turėtų būti lengvas, ažūrinis.
apie stadijas skaičiau ir skaniai juokiausi , nežinau kaip jums pavyko tas stadijas iškristalizuoti ir nustatyti savo buvimą būtent trečioje stadijoje , pas mane statdijos persipina, ir nuoseklumo neišeina įvaldyti, tai mano judėjimas pirmyn yra ko gero chaotiškas, nors labai stengiuosi mažiau blaškytis , na čia dar pasimatys, kai ateis laikas palnuot naujus gėlynus .
kad gėlynų planavimas ir komponavimas yra šios temos stuburas aš sutinku, bet manęs laukia kiemo planavimas, su zonavimais, paskirčių apibrėžimais, kietų dangų pasirinkimais ir pan....kai pribręsiu kviesiu į kitą temą jei bus įdomu apie tai diskutuot
loo, o jūs tikra kad felicia įsigijot, aš kažkada bandžiau saviškę atpažint, irgi buvo variantas, bet paskui apsistojau ties alpiniu astru .
vi_, turiu santoliną, ne vienerius metus, bet išties, jei žiema besniegė, tai tenka ją nukirpt iki žemės, atželia panašiai kaip levanda, bet deja tada nežydi. pas mane pirmąją žiemą praleidusi po sniegu, vasarą sužydėjo, kartu su levandom, kaifavau, labai man patiko, bet va daugiau žiedų ir nebeteko išvysti. šią žiemą parsinešiau namo su vazonu, tai gavosi visiška nesąmonė, pradėjo augti, ūgliai ištysę, nupiepę, karpiau, o pavasarį visą absoliučiai negražią ištrėmiau į patvorį, ir jau palikau likimo valiai, norės iįsikabins, a jei pavargo, tai ate, bus kitų.
Papildyta:
QUOTE(zydrunyte @ 2012 06 29, 09:13)
čia gaisrena lychnis chalcedonica
QUOTE(zydrunyte @ 2012 06 29, 10:13)
Pažiūrėjus į tokį vaizdelį, norisi patapti varle...
Temoje "Pasigirkime žiedais" pas foto ir gėlės savininkę klausiau, apie šios nuostabios heucheros pavadinimą, bet ji nežino, nes pirko niekaip nepavadintą. Gal kas iš šioje temoje besilankančių atpažinsite, kas ji tokia?
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 29, 11:16)
Nieks nepasakys to pavadinimo, net neverta ieškot
Kodėl gi? Nes tai palergonija, o ne heuchera?
QUOTE(vi_ @ 2012 06 29, 11:26)
Kodėl gi? Nes tai palergonija, o ne heuchera?
o prie ko čia pelargonijos? Panašiai atrodančių alūnių galėčiau labai greit surast internete daug variantų, bet jei nėra tikslaus pavadinimo, tai niekas nesiims garanatuoti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 29, 11:39)
o prie ko čia pelargonijos? Panašiai atrodančių alūnių galėčiau labai greit surast internete daug variantų, bet jei nėra tikslaus pavadinimo, tai niekas nesiims garanatuoti
Prieš paklausdama aš pati internete ieškojau kažko panašaus, t.y. kad ant žiedastiebių būtų gausu lapų ir tokios vat vaizgininės spalvos. Daug variantų neteko užtikti. Ką ten daug, bent 1 kokį, tai irgi ne.
QUOTE(vi_ @ 2012 06 29, 11:55)
Prieš paklausdama aš pati internete ieškojau kažko panašaus, t.y. kad ant žiedastiebių būtų gausu lapų ir tokios vat vaizgininės spalvos. Daug variantų neteko užtikti. Ką ten daug, bent 1 kokį, tai irgi ne.
šiuo metu auginu 8 skirtingas alūnes ir pas visas gausu lapų ant žiedstiebių. Tai tikrai nėra skiriamasis požymis Tik tiek, kad alūnes auginu kaip foninius augalus, papildančius ir susiformavusius žiedstiebius nuolat išskinu. Jei reikia įrodymų, teks palaukt iki sekančio sezono.
viena maža iliustracija - matosi tik labai mažas kampas alūnės, bet įžiūrėt lapukus ant žiedstiebių galima.
vi_, nugis aš saviškes apžiūrėjau, tikrai, ir manosios su lapais ant žiedstiebių, tiesiog niekad neatkreipiau dėmesio.