Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(jot.ka @ 2012 06 27, 14:09)
vi_, be šansų iš viršaus nufotkint, stengiaus  biggrin.gif , bet tuomet heuchera prapuola, va čia labai geras pavyzdys, kaip netinka jos pagal ūgį http://public.fotki....img-0045-1.html, o pagal spalvą man jos labai. <...>

Na taip, į jas tik iš aukšto reiktų žiūrėti. Tiesa, heucherą dar galima ant taburetės pasodinti. smile.gif Aš kraujažolei iš dešinės akmenį padėčiau (žemesnį nei kraujažolė ir aukštesnį nei heucherą), o jau tada prie akmens heucheras tupdyčiau. Akmenį gal net ne lašišinį, o pilką su žėručiu (o gal ir raudono granito, nežinau, reiktų prisimatuoti). Aišku, tam gėliukui, kur prie šalavijo/levandos kairėje pūpso, būtų jau amen. Bet užtat turėtų paminklą. smile.gif O kas ten kraujažolei iš šonų bus? Kairiame šone lyg ir ežiuolę įžiūriu? Nors augalai-paaugliai man tartum kiniečiai – su retom išimtim vienodi... Ir į kur jos visos žiūri, į pietus?

Atsakyti
QUOTE(looo @ 2012 06 27, 09:10)
Foto aisku is fotumietes, tik nebeieskosiu kurios-gal pati pamatys kad apie jos augaliuka snekama
Bei labai prasysiu pasidalinti augaliuku, jei turi ugliu pardavimui smile.gif nes labai  wub.gif

user posted image

na pardokite kasnors tokia verysad.gif
2.gif cry.gif
ir uzkabino tuo, kad nera zalios spalvos.....jau nebeturiu vietos kur sodinti,, bet tokiai grazuolei rozes israuciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 27, 14:09)
zydrunyte, ir jūsiškė heuchera graži, man turbūt negražių nėra biggrin.gif , o dar visai neseniai jos buvo nemėgstamų sąraše....kaip greit viskas keičiasi

dėkui, pas bobulytę turgelyje pirkta, net nežinojau normaliai apie ją niek- patiko spalva ir forma lapų, galvojau kišiu kur nors smile.gif
O dėl rasakilos tai taip sutinku. Pas mane augo jos - žemaūgė. Bet va kažkaip ji man vis prastėjo ir prastėjo. Aš sumąsčiau, kad jai saulė kenkia? Ar aš teisi? Nes ir heuchera ir rasakila - visą dieną saulutėj. Tai persodinau rasakilą į pusiaupavėsį.

Gal žinot pavadinimus.Pirkausi parodoje keliatą augaliukų- tai susimaišiau kol teko sodinti. pasodinau bele kur- tai po šios vasaros žydėjimo teks persointi. Nes nei pav. nei aukščio,- nieko nežinau doh.gif
1,
user posted image
2,
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrunyte: 27 birželio 2012 - 19:54
QUOTE(zydrunyte @ 2012 06 27, 20:43)
<...>
1,
user posted image
2,
user posted image

Pentinius ir Levisija.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 27, 21:54)

dėkoju smile.gif užsirašiau.
Bandysiu ir kitas atsekti, kai tik sužydės smile.gif
Atsakyti
vi_, ačiū už pamąstymus smile.gif. visus augalus nors kaip kiniečius, bet atpažinot biggrin.gif http://public.fotki....img-0045-1.html, kairėje išties ežiuolė(pirmam plane) http://www.daugiamet...s...t&Itemid=67, taip pat kairėje tik antram plane(matosi net žiedas) taip pat ežiuolė, paradoxa https://www.google.l...a...440&bih=773, dar ten purpurinis karklas yra, su kraujažole susipynusi ašuotė.už kraujažolės dar nesimato soros 'strictum'. dešinėje šalavijas, o tie krūmeliai maži, tai saulainės 'ruby tuesday' http://www.daugiamet...n...3&Itemid=58, vėl užnugary ežiuolė paradoxa, na ir t.t. pagal esamus augalus, tai čia turėtų vidurvasarį karaliaut geltonai oranžiniai atspalviaidešiniau perinantys į bordo, rausvus (matrona, kraujalakės, ežiuolės, kemerai), ir viskas atskiesta žolėmis, miskantais, lendrūnais, taip pat tarp jų yra ir lanksvos, ir pūslenis, už kurio jau prasideda melsvų atsplavių kampas, su veronikūnais, vingiriu, šalavijais, dar viena saulaine 'rubinzwerg', šilokais, ir viskas nueina į hortenzijų kampą. o kairė pusė už kraujažolės jau greit ir baigiasi, ten dar yra rūgtis pavasraisnis, rodžersijos astilbės, dar vienas pūslenis, sibiriniai vilkdalgiai. visas tas gėlyno ilgis yra maždaug 16-17 metrų. nors atrodo nemažai, augalų įvairovė čia yra smarkiai per didelė. taip yra dėl to, kad kol kas tai vienas iš dviejų plotelių, kurie yra įdirbti, kitur dar vyksta statybos, ir gėlynai laukia savo vietos ir kitose kiemo dalyse. šitoji yra pietinėje sklypo dalyje, tai yra žiūrim tiesiai į saulę, o augalams ji šviečia iš nugaros. kol kas tai visiškai atviras plotas, ir vieninteliai šešėliai yra nuo krūmų, palei tvorą auginu gyvatvorę ligustro, kuri su laiku turi tapti ir šiokiu tokiu pavėsiu ir užuovėja augalams, bei fonu. gėlyno forma ateity vėl keisis, nes tas plotelis su kraujažole yra labai jau siauras, gal tik metras, o reikės ir priėjimo prie gyvatvorės, ir obelis yra kairėje, kol jauna, nieko, bet paskui rinkti vaisius iš gėlyno nesinori, todėl kiemo vaizdas vėl smarkiai keisis. kol kas stebiu augalus, kaip jie auga, kaip plečiasi, išbandau derinius, pasidauginsiu be abejo, tada tikriausiai susigulės ir mintys, kas ir kur turi būti. beje, tas visas gėlynas bus tiesiai priešais langus, ta dalis su kraujažole bus matoma iš svetainės, o hortenzijų gabalas pro virtuvę. kol kas name dar negyvenam, tai ir nesu pripratusi prie šio vaizdo, jei rudenį įsikelsim, tai žiemą rymosiu rymosiu ir planuosiu, ko man reikia smile.gif turiu minčių, jei bus įdomu galėsim dalintis :)nors čia gal labiau jau namo aplinkos tema, pats komponavimas ir planavimas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zydrunyte @ 2012 06 28, 08:04)
dėkoju  smile.gif užsirašiau.
Bandysiu ir kitas atsekti, kai tik sužydės smile.gif

zydrunyte, pentinius galingas augalas, manieji man virš galvos smile.gif jie pats užsisėja, tik sėjinukai gali būt kitokių atsplavių, bet kai jų daug labai gražu, ir parišt lengviau, nes vėjas jiems deja negailestingas verysad.gif , manieji po paskutinių trijų dienų vėjo ir smarkaus lietaus, su visais kuolais pasvirę. http://public.fotki....img-0041-1.html , čia dar tik pradeda žydėt, šviesiai melsvi tuoj prisijungs prie tamsiųjų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 28 birželio 2012 - 08:09
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 28, 09:16)
vi_, ačiū už pamąstymus smile.gif. ..................
tada tikriausiai susigulės ir mintys, kas ir kur turi būti. beje, tas visas gėlynas bus tiesiai priešais langus, ta dalis su kraujažole bus matoma iš svetainės, o hortenzijų gabalas pro virtuvę. kol kas name dar negyvenam, tai ir nesu pripratusi prie šio vaizdo, jei rudenį įsikelsim, tai žiemą rymosiu rymosiu ir planuosiu, ko man reikia smile.gif turiu minčių, jei bus įdomu galėsim dalintis :)nors čia gal labiau jau namo aplinkos tema, pats komponavimas ir planavimas  smile.gif
Papildyta:
zydrunyte, pentinius galingas augalas, manieji man virš galvos smile.gif jie pats užsisėja, tik sėjinukai gali būt kitokių atsplavių, bet kai jų daug labai gražu, ir parišt lengviau, nes vėjas jiems deja negailestingas  verysad.gif , manieji po paskutinių trijų dienų vėjo ir smarkaus lietaus, su visais kuolais pasvirę. http://public.fotki....img-0041-1.html , čia dar tik pradeda žydėt, šviesiai melsvi tuoj prisijungs prie tamsiųjų.

Žinot , aš sužavėta wub.gif tiek augalų, minčių idėjų. Manau po kelių metų mes sulauksime nuostabių suaugusių ir suvešėjusių gėlynų foto thumbup.gif

o dėl pentinius- labai dėkui už pastabas- patarimus. Nes labai aktualu man tokie dalykai. juos pasodinau pietinėj pusėj o iš vakarų ir šiaurės juos apsupa aukšta tujų gyvatvorė. Tai juos ir paliksiu ten,palei gyvatvorę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 28, 09:16)

(jau necituoju, nes čia labiau pritinka bibliografinės nuorodos smile.gif )
Saulainės, ant kurios žadėjau akmenį uždėti, neatpažinau juk... smile.gif Šiaip jau savyje turiu 2 akivaizdžias priklausomybes – gėlėms ir akmenims (turiu lauko gale visą akmenoteką) – todėl prie mano gėlių dažnai prigula koks akmenėlis. Ir taip gražiai žiūrisi, kad nors imk ir... dar kokį miško džiūvėsį (kelmą, šaknį, šaką ir pan.) įbesk šalia. Dar viena priklausomybė.... Jau trečia, berods...

Gėlių sąrašėlis pas jus nemenkas, bet pristigau jame monardų (gausybės mąstytojų prieita mintis, kad kiekvienas mato tik tai, kas jame jau yra, labai pritinka ir gėlių darželiams smile.gif ). Kaip jums išeina be jų gyventi? Man tai nesigauna niekaip – turiu 7 rūšių ir dar norėčiau. smile.gif Užtat neturiu vingirio. Čia tas, kur aukštas aukštas auga? Mačiau tokį aukštuolį pas Rasą, užsigeidžiau, bet išsigandau visgi jojo ūgio. Čia jau gaunasi medis, turintis įtakos horizonto išvaizdai...

Aplamai, gėlių darželiais ir elgesiu su gėlėmis mudvi labai panašios. Matyt, todėl, kad visos „žaliosios“ gėlininkės pradeda nuo lipimo ant to paties grėblio: 1) prisiperka krūvą gėlių pagal jų veido grožį -> 2) besodinant atranda, kad gėlėms sukišti mažokai žemės, reikėtų 2 kartus daugiau, alia sukiša kažkaip -> 3) pasodinus ir atsistojus pažiūrėt į tai, ką prikišo, nustato, kad vaizdelio nėra -> 4) kad vaizdelis atsirastų, ima gėles vedžioti vieną pas kitą, o tada paaiškėja, kad gėlių skaičių reikėtų padidinti 2 kartus, o žemės plotą - 4 -> 5) kadangi žemės daugiau negali būti, dalį gėlių išmeta per tvorą, o pasižiūrėjus ir nustačius, kad vaizdelis vis tiek nepasirodė, atsiprašo ir grįžta pas dekupažą, tarkim. Aš dabar esu 3 stadijoje... O jūs? smile.gif Beje, temoje „Pasigirkime žiedais“, forumietė 0329 yra įdėjus foto heucheros, kuri lapus augina ir ant žiedastiebių. Labai įdomiai žiūrisi, tad mielai matyčiau ją ir savo darželyje. Manyčiau, kad ji būtų puiki pašnekovė ir jūsų kraujažolei iš priekio, ar bent užstotų pastarosios įžūlią dekoltė. smile.gif

Gėlynų komponavimas, mano manymu, yra šios temos stuburas. Tad niekur mes iš čia neisime net ir vidury žiemos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 28 birželio 2012 - 16:54
Kaip manote, ar gražiai atrodytų lelijų, viendienių, raktažolių, daugiamečių neaukštų gvazdikų ir rudbekijų derinukas. Viskas yra tvarkymosi stadijoje ir visi mano augliukai iš sodo perkelti šiuo metu auga daržo lysvelėse. Tuos augalus sodinčiau į 40 cm pločio ir maždaug penkių metrų ilgio lysvę. Šis gėlynėlis būtų prie įėjimo į namą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo staselė: 28 birželio 2012 - 19:27
QUOTE(staselė @ 2012 06 28, 20:26)
Kaip manote, ar gražiai atrodytų lelijų, viendienių, raktažolių, daugiamečių neaukštų gvazdikų ir rudbekijų derinukas.  Viskas yra tvarkymosi stadijoje ir visi mano augliukai iš sodo perkelti šiuo metu auga daržo lysvelėse. Tuos augalus sodinčiau  į 40 cm pločio ir maždaug penkių metrų ilgio lysvę. Šis gėlynėlis būtų prie įėjimo į namą.

Manau, kad taip bus i viena eile isrikiuoti kupsteliai skirtingu metu zydinciu augalu. Kompozicijos is siu augalu eileje neisivaizduoju. Tiesa sakant, negaleciau tos juostos vadinti gelynu. Tai intarpas speju, kietoje dangoje? Tokiu atveju geriau rinkciausi vienmetes ( jei reikia amzijojo zydejimo) arba 2-3 augalu puosniais lapais miksa.
Atsakyti
MErgaites, turiu krumeli
Felicia amelloides,
greiciausiai-taip pati is fotkiu nustaciau. pirkau ermitaze, sake daugiamete, bet pasidomejau, lyg ji daugiamete afrikoje, ir kur silta biggrin.gif . augalas nuostabus, zydi jau nuo geguzes pradzios....labai garzus lapai, bei zydi gausiai ir pastovai, nepriklausomai nuo oru.

gal kas toki turi, ir zino kaip geriau perzemuoti, girdejau kad 100% isgyvens jeigu iskasti, bet kazkaip nezavi toks budas, gal kas susidures, patarkite?
user posted image
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo looo: 28 birželio 2012 - 21:45
QUOTE(looo @ 2012 06 28, 22:42)
MErgaites, turiu krumeli
Felicia amelloides,
greiciausiai-taip pati is fotkiu nustaciau. pirkau ermitaze, sake daugiamete, bet pasidomejau, lyg ji daugiamete afrikoje, ir kur silta  biggrin.gif . augalas nuostabus, zydi jau nuo geguzes pradzios....labai garzus lapai, bei zydi gausiai ir pastovai, nepriklausomai nuo oru.

gal kas toki turi, ir zino kaip geriau perzemuoti, girdejau kad 100% isgyvens jeigu iskasti, bet kazkaip nezavi toks budas, gal kas susidures, patarkite?
user posted image
user posted image

O ka cia patarsi, jei ji ne musu salcio zonos augalas? Auginkite kaip vienmete.
Atsakyti