Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(zuikis5 @ 2012 06 26, 12:50)
quote=aispra,2012 06 26, 12:41]
Stogas nerealus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif šauniai sugalvota
Atsakyti
Foto aisku is fotumietes, tik nebeieskosiu kurios-gal pati pamatys kad apie jos augaliuka snekama
Bei labai prasysiu pasidalinti augaliuku, jei turi ugliu pardavimui smile.gif nes labai wub.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=looo,2012 06 27, 08:10]Foto aisku is fotumietes, tik nebeieskosiu kurios-gal pati pamatys kad apie jos augaliuka snekama
Bei labai prasysiu pasidalinti augaliuku, jei turi ugliu pardavimui smile.gif nes labai  wub.gif

tai mano foto ir yra lotuliukas.gif , kol kas ji pas mane viena, ir dar mažytė, kol aš turėsiu, jūs greičiau iš kitur susirasit smile.gif

jediara, manau kad ne 'caramel', nes pagal aprašymą, jinai turėtų turėti žalio atspalvio kažkuriuo augimo metu, o pas saviškę to nepastebėjau, ji kaip tik labiau rausvesnė, dar vienam šaltiny rašo, kad žiedai 'caramel' švelniai rožiniai, o manosios balti. šiaip ar taip, dar stebėsiu, tegu normaliai įsiauga, o tada pagal tikslius požymius bandysiu atpažinti, savo malonumui va čia labai tikslūs aprašymai http://www.patentgen...nt/PP16560.html, o čia 'marmalade' http://www.patentsto...escription.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 27 birželio 2012 - 09:06
QUOTE(looo @ 2012 06 27, 09:10)
Foto aisku is fotumietes, tik nebeieskosiu kurios-gal pati pamatys kad apie jos augaliuka snekama
Bei labai prasysiu pasidalinti augaliuku, jei turi ugliu pardavimui smile.gif nes labai  wub.gif

Jot.kos foto graži, realiai tokių atspalvių augalai sudaro amžino rudens įspūdį ir mūsų klimatui nelabai pritaikoma. Turiu pati panašią ir taip pat keliaus lauk iš kiemo.
Atsakyti
na matyt kaip kam smile.gif, ji labai spalvinga, ypač apačios ryškios bordinės, rudeninių lapų man neprimena, dabar pas mane ji pasodinta ne vietoje, dėl per didelio aukščio skirtumo, kraujažolei po kojomis, bet spalvinis derinys kraujažolės ''salmon beuty'' ir šitos heucheros man labai patinka, nes viena tokias atsplaviais banguoja aukštai, kita pažemėje. dabar ji pas mane viena, tai taip, ne kaži kas, nes visame gėlyne atsiranda tiesiog taškas, ryškus, traukiantis akį, bet per smulkus, kad būtų harmoningai įsipaišęs į visumą. tas pats ir su kita panašaus atspalvio heuchera ar heucherella, taip pat labai ryškiai matoma. bet ten kur reikia spalvinių kontrastų, tai manau su spalvingomis heucheromis galima labai gražiai sužaisti.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 27, 10:36)
<...> dabar pas mane ji pasodinta ne vietoje, dėl per didelio aukščio skirtumo, kraujažolei po kojomis, bet spalvinis derinys kraujažolės ''salmon beuty''  ir šitos heucheros man labai patinka, nes viena tokias atsplaviais banguoja aukštai, kita pažemėje. <...>

Prašyčiau foto iš viršaus. Bet ne prieblandoje ir ne saulei tvieskiant. smile.gif Bendrame gėlyno vaizde spalvingi lapai atrodo tartum žydinčios gėlės. O heucheros "žydi" kiaurus metus. Beje, prie marmeladinių heucherų labai tinka bordinės (aišku, tai mano nuomonė, bet galima pasitikrinti savąją, pasižiūrėjus mano kiek seniau įkeltą foto, kur jos abi apsikabinusios), kurios savo ruožtu, tikrai nesipjautų su "lašiša". Taip iš taško galima padaryti kliacką. Pirmai pradžiai... smile.gif

Vakar Kalvarijų turguje sutvarkiau šeivamedžio-juodulio reikalą – atneš, kai tik būsiu pasirengusi. Ir džiugu,. ir liūdna pasidarė. Džiugu, nes labai norėjau. O liūdna, nes esu nepasirengusi. Visiškai. Darbo darbai griaužia savaitgalius ir jau taikosi į atostogas... Ką čia ir bespėsi per tas nuo darbo likusias laiko nuokramtas... sad.gif Net nekurių mano gėlių žydėjimo nespėju pamatyti... gyvenu papasakojimais telefonu... sad.gif

Buvo turguje ir lanksvų. Visokiausių. Bet tokių, kad tikrai tikrai 'Goldflame', tai ne, nebuvo. Oli_vija, kai (jei išvis...) būsiu pasirengusi, pasikreipsiu į pačią dėl 'Goldflame'. Jei galima?

Čia neperseniausiai rašinėjomės apie kurmių išvarymus ir paminėjote „COMPO MAULWURST-RAUS“. O kur jo būna? „Žalia stotelė“ parduotuvių tinkle tokio dalyko bent prieš savaitę neregėjau.

Dar prisiminiau tokį dalyką, susietą su kamanine tūbe. Pas mus sodyboje tiesiog pievoje panašūs į ją dalykai dedasi. Neatkreipiau dėmesio į jos žiedą, bet lapai labai panašūs – dideli, pilki, pūkuoti (beje, ar patebėjote, pas daugiametes.lt lapai matosi ne pūkuoti, o pliki?). Visa šita lapų krūva taip įspūdingai atrodo, kad šienaudami jas (yra kelios) paliekame gyvas. Aišku, visos gėlės yra piktžolių kultivarai, bet gal mes turime irgi jau ne originalą? Ką gali žinoti... Gal kas esate mačiusios a la kamaninę tūbę gamtoje?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 27, 12:29)
Dar prisiminiau tokį dalyką, susietą su kamanine tūbe. Pas mus sodyboje tiesiog pievoje panašūs į ją dalykai dedasi. Neatkreipiau dėmesio į jos žiedą, bet lapai labai panašūs – dideli, pilki, pūkuoti (beje, ar patebėjote, pas daugiametes.lt lapai matosi ne pūkuoti, o pliki?). Visa šita lapų krūva taip įspūdingai atrodo, kad šienaudami jas (yra kelios) paliekame gyvas. Aišku, visos gėlės yra piktžolių kultivarai, bet gal mes turime irgi jau ne originalą? Ką gali žinoti... Gal kas esate mačiusios a la kamaninę tūbę gamtoje?

Aš manau, kad Jūs teisi. Mano gėlė yra paprasčiausia, laukinukė, pievoj ir aš pati esu kažką panašaus sutikus drinks_cheers.gif . Aš jos žiedelius naudoju arbatai nuo bronchų ligų... O daugiametes.lt parduoda kultūrines aišku.
Čia šiek tiek apie tūbes rašo: http://www.pajuriona...sid=589&act=exp
Atsakyti
jot.ka - labai graži spalvytė, tiesa sakant nesu mačius tokios ar nei gyvai, nei pirkti neteko matyt. Reiks ir man pasiomėt smile.gif
o maniškė - tamsiai bordo tokia pat
user posted image
pasodinta buvo su mintimi- t.p. - dėl kontrasto. Bet vis dar mąstau ar nereik jos kur perkelti g.gif

zuikis5 - o jau stogų grožis wub.gif ir iš kur tiek fantazijos. O jūsiškiui didžiausi pagyrimai už tokią inciatyvą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrunyte: 27 birželio 2012 - 12:14
QUOTE(vi_ @ 2012 06 27, 11:29)

Buvo turguje ir lanksvų. Visokiausių. Bet tokių, kad tikrai tikrai 'Goldflame', tai ne, nebuvo. Oli_vija, kai (jei išvis...) būsiu pasirengusi, pasikreipsiu į pačią dėl 'Goldflame'. Jei galima?

Kai (jei išvis..) - prašom mirksiukas.gif

Gal kas esate mačiusios a la kamaninę tūbę gamtoje?

kad pilnos pievos žydinčių tūbių dabar...

Devynjėgė, devynsylė, divankos, šventrožė, fakelas, Marijos žvakė, auksagėlė, vilnagėlė.

Dvi tūbės rūšys, vadinamasis stambiažiedis perluotis ir veltinis perluotis, dažniausia auga akmeningose ir smėlėtose kalvose, kelkraščiuose ir kirtavietėse. Ir lapai, ir stiebai apaugę tankiu „vilnoniu veltiniu". Ryškiai geltonai žydintys ūgliai išauga iki trijų metrų. Tūbių šaknys nuo seno vartotos nuo viduriavimo, lapais ir žiedais gydyti akių uždegimai. Tūbių arbata padeda sergant kvėpavimo takų ligomis, nuo virškinimo spazmų, varo prakaitą jos pilama į vonią sergant hemorojumi. Vadinamasis karališkasis aliejus malšina ausų skausmą, gydo ausies landos egzemas ir vidinės ausies uždegimą.
Džiovintose sėklose yra kvaitinančių medžiagų. Gydymui tinka džiovinti žiedai. Rinkdami ir džiovindami juos, įsidėmėkite: praradę geltoną spalvą, žiedai netinkami gydyti. Todėl juos laikykite sandariame, tamsiame inde.
[SIZE=1]

Atsakyti
vi_, be šansų iš viršaus nufotkint, stengiaus biggrin.gif , bet tuomet heuchera prapuola, va čia labai geras pavyzdys, kaip netinka jos pagal ūgį http://public.fotki....img-0045-1.html, o pagal spalvą man jos labai http://public.fotki....img-0008-1.html.

priemonė nuo kurmių schetelige.

zydrunyte, ir jūsiškė heuchera graži, man turbūt negražių nėra biggrin.gif , o dar visai neseniai jos buvo nemėgstamų sąraše....kaip greit viskas keičiasi

dar viena neatpažinta, man ir šita labiau panaši į heucherelę, gal klystu, bet tokie plonyčiai gležni lapeliai, visai saulės nepakenčia. http://public.fotki....50-1.html#media
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 27, 14:09)
be šansų iš viršaus nufotkint, stengiaus  biggrin.gif , bet tuomet heuchera prapuola, va čia labai geras pavyzdys, kaip netinka jos pagal ūgį http://public.fotki....img-0045-1.html, o pagal spalvą man jos labai http://public.fotki....img-0008-1.html.

manau, kad padėtį pataisytų keli rasakilų kupstai bigsmile.gif . Jei tiksliau, tai bent trijų didesnių rasakilų reiktų ir mažiausiai dviejų alūnių. Tik reiktų palaukt, kol rasakilos gerai subujotų 4u.gif ( negaliu suturėt vizijų blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 27, 13:35)
manau, kad padėtį pataisytų keli rasakilų kupstai  bigsmile.gif . Jei tiksliau, tai bent trijų didesnių rasakilų reiktų ir mažiausiai dviejų alūnių. Tik reiktų palaukt, kol rasakilos gerai subujotų  4u.gif ( negaliu suturėt vizijų  blush2.gif )

vizijos labai gerai, nelaikykit kai liejasi biggrin.gif , sutinku, kad su rasakilom būtų puikus derinys, tokių minčių yra, ir rasakilos auga, kol kas dar lysvukėje, tik kol kas nežinia, kokio ūgio bus ta neaiškioji alūnė, kol kas manęs jos ūgis netenkina, o manosios rasakilos milžinės, reiktų ieškot mažesnių. dar turiu minčių šitą alūnę įkurdint į bordalapio snapučio kompaniją, bet ir šitas dar mažas, dar neaiškus, koks bus. su laiku atsiras daugiau kerelių visų augalų, tada bus galima jau užsiimti normalesnės apimties deriniais.
Atsakyti