Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

Knifofija, ačiū už info apie linažolę (Linaria purpurea). Lai sėjasi. Mano sugyventinių "amerikankos", žliugės ar balandos, manau, ji niekaip neperspjaus. smile.gif

jot.ka, ačiū už pasidalinimą mintimis. Išties, gėlyno išmatavimai nuotraukoje sunkiai suvokiami. Landšaftas tik nuspėjamas. O ir gėlyno "ausys" dar neužaugo (beje, kairėje ausyje bus rykštenės kombinacija, o dešinėje - astrūnai ir Co). Pastebėjote tai (pradinės informacijos, reikalingos projektavimui, trūkumą), taigi turite kūrėjo gyslelę. Ir nesiginčykite. Kaip yra, taip yra, ir nieko čia jau nepakeisi. smile.gif Klaidas daryti/taisyti aš irgi labai mėgstu. smile.gif Tačiau žaidimas su akmenimis yra kaži kiek baisiau nei baldų perstumdymas. Laikas, stuburas, rankos. Visko lieka mažiau. Be to, negrįžtamai. Šiokių tokių vaizdelio negadinančių mintelių jau turiu. Jei bus laiko ir sveikatos, kažkas pasidarys.
Tik dabar pastebėjau, kad esate iš pajūrio. Taigi šildotės ten su gėlytėmis. Ir dar neturite Rusijos šalavijo? smile.gif Vyšniauskai gi Raseinių rajone gyvena, tad pajūris jiems arčiau nei Vilnius. Kaži, kodėl jie pajūrį su gėlėmis aplenkia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 24 birželio 2012 - 19:49
Dar vienas katilėlis

user posted image
Atsakyti
Pradėjo žydėti bijūnas, jaunas dar, rudenį sodintas. Kol kas turi tik 2 kotus smile.gif

user posted image

Tradeskantės

user posted image

Juodgalvė (Prunella)

user posted image

Lanksva "Magic carpet".

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 24, 19:49)

beje, kairėje ausyje bus rykštenės kombinacija, o dešinėje - astrūnai ir Co. <...>Šiokių tokių vaizdelio negadinančių mintelių jau turiu. Jei bus laiko ir sveikatos, kažkas pasidarys.
Tik dabar pastebėjau, kad esate iš pajūrio. Taigi šildotės ten su gėlytėmis. Ir dar neturite Rusijos šalavijo? smile.gif Vyšniauskai gi Raseinių rajone gyvena, tad pajūris jiems arčiau nei Vilnius. Kaži, kodėl jie pajūrį su gėlėmis aplenkia?

kuri rykštenė bus pas jus, "firewors" ar ''ledsham"? smile.gif o astrūnai nuo astrų, jei neklystu, skiriasi pagal kilmę, kažkurie iš azijos kiti amerikos. bet jei neklystu, pas jus tas tamsus tai 'lady in black'? o gal dar daugiau turite? pas mane abi paminėtos rykštenės, yra, o astrų ar astrūnų šiemet irgi papildžiau nemažai, kai kurie, bandymo vardan atkeliavo pas mane, kad pažiūrėt, ar pajūrio klimatas tikrai palankesnis smile.gif, ar spės sužydėt ar ne.
labai bus įdomu jūsų akmenynės kūrimo procesas, ypač jei gerai supratau, kad akmenų sodelis ''bus įsibridęs'' į smilgynę smile.gif

na o pajūris...ko gero nemažai augalų augintojų mano, kad pajūry galima realizuot daugiau sodininko svajonių, tačiau yra dar labai daug niuansų. taip, temperatūriniai svyravimai čia švelnesni, ir didžiausias pliusas ilgesnis ruduo, pavasaris atrodo prasideda anksčiau, bet kol pas mus jis įsibėgėja, jūs jau seniai džiaugiatės pirmais žiedais. kitas dalykas, kuris labai nepatinka augalams, tai žiemą būnantys atodrėkiai ir vėl užšalimai. na ir dar labai svarbus elementas, vėėėjas, per septynis metus jau pripratau, ir būna kad net patinka, bet tokiomis sąlygomis labai greit išdžiovinamas dirvos paviršius, o pas mane žemė sunki, priemolis, tai paviršius kaip mat pavirsta į kietą plutą, na ir ne visi augalai gali augti gražūs vėjų pagairėje.kai namas, sodyba yra apsupty kitų namų, miškų ar šiaip medžių, tuomet tas mikroklimatas tikrai palankus augalams, o kai gyveni atviruose laukuose, tai ir augalų pasirinkimas atitinkamas. tai todėl perovskia ir neapsistojo pas mane, nes pagal dirvožemio poreikius pas mane netinkamos sąlygos, žiemą telkšo vanduo, o jai reikalingas geras drenažas, be to rūgšti dirva, o jai kalkingas patinka. vėlgi, puskrūmis, tai manau turi kažką bendro su levandom, o jos paskutiniu metu man nelabai patinka, nors vis dar auginu. na ir šiaip, atkreipiau dėmesį į šitą augalą, bet nežinau, ar toks mėlynumas man gražus, ar per rėksmingas mano natūrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 25, 18:04)
kuri rykštenė bus pas jus, "firewors" ar ''ledsham"? smile.gif o astrūnai nuo astrų, jei neklystu, skiriasi pagal kilmę, kažkurie iš azijos kiti amerikos. bet jei neklystu, pas jus tas tamsus tai 'lady in black'? o gal dar daugiau turite? pas mane abi paminėtos rykštenės, yra, o astrų ar astrūnų šiemet irgi papildžiau nemažai, kai kurie, bandymo vardan atkeliavo pas mane, kad pažiūrėt, ar pajūrio klimatas tikrai palankesnis smile.gif, ar spės sužydėt ar ne.
labai bus įdomu jūsų akmenynės kūrimo procesas, ypač jei gerai supratau, kad akmenų sodelis ''bus įsibridęs'' į smilgynę smile.gif

<...>

Rykštenė 'Ledsham'. Aš gi čia tą Rasos kombinaciją čiut ne copypaste'inu. Su menkom variacijom, kad nepasodintų už plagijavimą... smile.gif Dėl šitos kombinacijos ir prasidėjo naujasis gėlynas. O juk galėjau nuotrauką ant drobės pasidaryti, didelę, pasikabinti ant sienos ir akis ganyti, kai tik noras užeina. Mažiau vargo būtų. O dabar... Akių ir dūšios vertas vaizdelis išlįs tik po 2 metų, manau. Ne anksčiau. Gi šiuo metu rykštenė yra pats drabniausias elementas kompozicijoje. Prieš kažkiek laiko Rasos klenčinau dar poros rykštenės krūmelių, na, kad solidžiau atrodytų. Tai nedavė! Ne todėl, kad gaila būtų ar neturėtų, bet, mat, per akis užteks ir šitos 1. smile.gif Rykštenės svitoje saulainės jau pasiekė 0,5 m, o ankstyvoji jau ir pražydo. Aplamai, nors vaizdo dar nėra jokio, tačiau viskas "ant akių" keičiasi, ir tai yra tai, ko reikia dūšiai pakylėti. Bent kiek. Bijau tik, kad po jaunų augaliukų šaknimis kurmis neprasilėktų. Pamirt gali... Neduok Dieve.
O 'Firework', nors man labai labai, bet mūsų platumose retai kada spėja pražysti, tad ir atsisakiau šitos idėjos. Mes gi (su gėlkom) iš Pautenas, tad Baltijos jūros pečius mūsų rudenį nešildo, kaip nekuriuos kad. smile.gif Beje, su tom astrom/astrūnais panaši istorija gaunasi. Retai kuri spėja pražysti. Vėlyvąjį 'Lady in Black' pasirinkau ne dėl žiedų, o dėl lapų. Yra darželyje dar 2 astrai (ankstyvieji) - 'Lutetia' ir 'Brilliant'. Abu žydės kraujalakės 'Red Thunder' (o gal 'Tanna"? tokią irgi turiu, tad kiek painiojuos) fone. Irgi nusižiūrėta kompozicija su keliom pakeistom natom. smile.gif Visi šiemet pasodinti, tačiau auga nevienodai - 'Lady in Black' jau kaži kur nušovė, o kiti 2 tupi ir tupi beveik vietoj. Gal taip turi būti. O gal kurmis pasidarbavo. Pagyvensim - pamatysim.
Nežinau, kodėl yra astrai, ir kodėl astrūnai. Bet kadangi veronikos didysis variantas vadinamas veronikūnu, tai prisiminus mokyklines astras, likusius jų giminaičius apvadinti atsrūnais yra pats tas. smile.gif

Gal išduosite, su kuom gyvena jūsų rykštenės ir astrai/astrūnai? O ir šiap gal kokių įdomių kompozicijų esate išgavusi? Pažadu neplagijuoti! smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 25, 20:52)
Gal išduosite, su kuom gyvena jūsų rykštenės ir astrai/astrūnai? O ir šiap gal kokių įdomių kompozicijų esate išgavusi? Pažadu neplagijuoti! smile.gif

na su kompozicijomis pas mane kol kas sudėtinga, viskas sukišta tiesiog todėl kad čia yra vietos, jau dabar matau, kad striuka su vieta, nors kai sodinau, atrodė, oi kiek vietos, tilps :)todėl ir deriniai dar nežinia ar pasiteisins, jau dabar matau, kad patirštinau su mėlyna violetine spalva, man buvo, o gal dar ir yra meilė tokios spalvoms augalams :)visos klaidos ir sėkmės pasirodys kai sužydės viskas, ir naujokai įgaus apimties. išlėkiau ir kol dar visai nesutemo ir pafotkinau, 2,4 foto su rykštene ledsham, 3,5 su fireworks. http://public.fotki....01-1.html#media

taigis 2,4 - rykštenė, ta kur tarp lanksvos iš pūslenio(tarp krūmų), už jos matosi lendrūno kelios smilgos, kairėje šalia lanksvos snaputis, priešais tas gražus apvalus krūmelis pink tana kraujalakė, už jos nesimato nedidelis miskantas, claine florida(nesu tikra dėl pavadinimo), dar už rykštenės yra kemerai, ir ežiuolės rausvais nusvirusiais žiedlapiais. o priekį kraujalakės katžolė dabar žydi, šalia ''matronos'' korėjinis lendrūnasjam iš kairės truputį matosi pflomis tuberosa ''amazon'', is kito lendrūno šono, chrizantema, dabar staiga nepamenu veislės pavadinimo, bet jei bus įdomu surasiu, eksperimento vardan žiūrėsim ar pas mane parodys žiedus, turėtų būt ryža wub.gif
Papildyta:
na o 3,5 foto rykštenė už karpažolės. už rykštenės veronikūnai, kristofo česnakai, tas melsvas žiedelis rykštenės kairėje žvaigždūnė(scabiosa),nelabai įžiūrimas, bet dar arčiau rykštenės yra vingiris, , šalia karpažolės astras vimineus ''lovely'', kitoj pusėj karpažolės ''taurus'' rūgtis. kairiau česnakų matosi kemeras. abi rykštenes skiria pūslenis, tas dabar raudonai rudais vaisynais.
Atsakyti
Bagi, lanksva labai labai. Mėgstu, kai lapai ne žali. O ši "Magic carpet", kokio aukščio būna ir kaip keičia lapų spalvas? Internete buvau pasikabinusi ant kažkokios Spiraea japonica vaizdelio. Grožių grožis! Pasiaiškinau, pasirodo, tai japoninė lanksva 'Goldflame'. Panaši į jūsiškę. Priminė. Noriu. Bet neturiu nė šeivamedžio, kurio norėjau dar pernai... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 25, 22:48)
Bagi, lanksva labai labai. Mėgstu, kai lapai ne žali. O ši "Magic carpet", kokio aukščio būna ir kaip keičia lapų spalvas? Internete buvau pasikabinusi ant kažkokios Spiraea japonica vaizdelio. Grožių grožis! Pasiaiškinau, pasirodo, tai japoninė lanksva 'Goldflame'. Panaši į jūsiškę. Priminė. Noriu. Bet neturiu nė šeivamedžio, kurio norėjau dar pernai... smile.gif

o man iš japoninių lanksvų pati pačiausia yra Crispa, įdomi Shirobana, ir labai nuotaikinga Goldflame (turiu padaugintų jaunų).

Ar ne apie tokią alūnę http://public.fotki....11-109-jpg.html
kalbėjote ? perkėlinėjau tris kartus, kol radau jai vietą - gauna tik vakarinę saulę mirksiukas.gif
Atsakyti
jot.ka, peržiūrėjau visas foto. Reikalas jau įsisenėjęs. smile.gif Priminkite, kada rykštenės sodintos? Nejau šiemet? Turiu ir daugiau klausimėlių, bet gal kitą kartą. Vėlu jau. Daug gėrybių turite, daug... Net ir prieblandoje matosi... smile.gif

Oli_vija, kas dėl alūnės, tai čia ne toji, nepritampanti. Šita pas mane kiaurą dieną saulėje deginasi, ir nieko. O nepritampančioji bene "Stoplight" bus. Bet jūsiškė iš foto labai gerai čia įsitaisiusi. Ir pati tai supranta. Puiki foto.
Dėl lanksvų. Kuom 'Crispa' nuostabesnė už 'Goldflame'? Mane domina geltonų ir raudonų lapelių žaismas. 'Crispa' raudoni lapeliai ne tokie ryškūs. Ar aš klystu? Ir nejau neturite šeivamedžio? Retorinis klausimas... Zuikius geriausia šaudyti po 2... mažiausiai... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 25 birželio 2012 - 23:34
Oli_vija, va tokia nepritampanti ir merdėjanti pas mane buvo http://public.fotki....-25-alunes.html, dabar yra likęs tik mažas daigelis. bandysiu dar kart kelti ir kišti į visišką pavėsį, nes man atrodo, kad čia heucherelė, kuri berods saulės netoleruoja.

7 ir 8 foto labai skirtingi augalai, manoji būtų artimesnė 7, nes kai pirkau ir bordinės dėmės buvo ryškios, o paskui išbluko. http://www.squidoo.com/heuchera

vi_ reikalas tikrai neįsisenėjęs smile.gif, rykštenės ir beveik visi išvardinti augalai pasodinti šią gegužę, pernykščiai tik krūmai, ir keli augalai likę nuo pernai pavasario ir rudens.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 25, 21:48)

Maniškės (4) mažos sodintos pernai, paaugo per metus gal 3k. Aprašymuose sako, kad bus apie 0.5-0.7m. Aukštį karpant galima susiformuoti.
Man labai patinka kol nežydi
user posted image tie lapeliai rausvi wub.gif

Nepamenu, kokie lapai buvo pernai antroje vasaros pusėje. Šiemet stebiu ir bandysiu įsiminti smile.gif

"Goldflame" neturiu, tai negaliu palyginti kuom jos skiriasi. Gal aukščiu?

Turiu "Golden princess", šiemet įsigijau, bet jų žiedų spalva žymiai šviesesnė ir lapų spalva man ne tokia graži.
Atsakyti
QUOTE(Bagi @ 2012 06 26, 09:08)

"Goldflame" neturiu, tai negaliu palyginti kuom jos skiriasi. Gal aukščiu?

'Goldflame' man labai patinka dėl labai ryškių žiedų ir gražaus lapų kontrasto smile.gif Lygiant su kitomis turi gal kiek stambesnes šakas, todėl šiek tiek mažiau tinkama burbuliukams, bet man labai graži laisvo stiliaus gėlynuose wub.gif
user posted image

Labai myliu šią veislę, nes tai vienas "gyviausių" augaliukų, džiuginatis besikeičiančiomis spalvomis ir formomis nuo pat ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Pavasarį sprogstantys pumpurai primena žiedus, o rudenį vėl gražiai nusidažo oranžiniais tonai. Čia spalva balandį:
user posted image
Atsakyti