Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės, IV

QUOTE(kuzdaite @ 2012 06 23, 12:38)
Kur pirkote tokį grožį? wub.gif Kaip man prireikė blush2.gif

Per pavasarinę sodo mugę iš gėlininkų.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 06 22, 18:02)
Jediara, 3 foto - pilnaviduris sinavadas.

kadangi toj temoj apie ji kalbat,vadinas jis daugiametis.
as panasu nusipirkau,ikomponavau i vazona kaip vienmeti.
saunu ,gyvens jis pas mane tada ilgai.
http://public.fotki....st-album/9.html
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 06 23, 15:18)
kadangi toj temoj apie ji kalbat,vadinas jis daugiametis.
as panasu nusipirkau,ikomponavau i vazona kaip vienmeti.
saunu ,gyvens jis pas mane tada  ilgai.
http://public.fotki....st-album/9.html

Jūsų nuotraukoj gvazdikas, o ne sinavadas.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2012 06 23, 15:21)
Jūsų nuotraukoj gvazdikas, o ne sinavadas.

vau bigsmile.gif
kad gvazdikas ir as zinojau.
susipainiojau jusu nuotraukose lotuliukas.gif
o ar tas mano gvazdikas daugiametis.
Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 06 23, 15:32)
vau bigsmile.gif

Gal ir daugiametis jūsiškis, nors aš pernai panašios spalvos pirkau, tai po žiemos jis nepasirodė, o tie maniškiai kur nuotraukoje, pernai juos pasėjau, tai šiemet tik pražydo.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 23, 13:29)
<...>

user posted image

heuchera, nežinau pavadinimo, gal iš jūsų kas pažins?
<...>
[/url]

Gal mes giminės kartais? smile.gif

Kalvarijų turgaus heucheros ir šilokas.

Vaizdas iš verandos. Žvilgsnis - 1.5 Lt smile.gif .

Žvilgsnis iš vieno ir kito šono. Žydėjimo prasme gėlynas nuteiktas liepos-rugsėjo mėn., bet ir birželio vidury nepasakysi, kad žiedelių nėra. O katilėlių kvartalas, kurio iš čia neįžiūrėti, dar tik pradeda savo šneką... Planuose numatomas ženklus gėlyno praplėtimas už tolumoje juoduojančio daugiamečio astro (akmenų krūvelės fone). Ten persikels iš laikinojo darželio veronikūnų būrelis. Atvyks mistinė kamaninė tūbė, šeivamedis ir Co... Kiek kairiau bus įbridęs į smilgynę akmenų sodelis.

Labai gerai į peizažą įsipaišė vienintelė (kol kas) rusmenė.

Na, ir įrodymas, kad atsižvelgiu į vietinių gėlininkių rekomendacijas. smile.gif Saulakio gėlynėlis. Pamenat, kaip kartu projektavome saulakio kompoziciją? Pas saulakį atkeliavo rekomenduoti flioksas ir šilokai visokiausi. Alpinę zundą visgi palikau, nes yra kuom uždengti skylę, kai ji praras grožį. Tarp šilokų netrukus išbujos Šmito kietis. Į šią kompoziciją perkėliau ir šviesialapę heuchera (buvo užguita kitų giminaičių). Atkreipkite dėmesį į saulakio dydį (1.5 m). Flioksas jo dešinėje (kiek šviesesnis) atrodo kaip 5-aukštis prie Vilniaus TV bokšto. Porelė... Kaži, kaip susilies jų žiedai? Juk toks buvo sumanymas...

Atsakyti
QUOTE(lingomina @ 2012 06 23, 16:32)
vau bigsmile.gif

Šiaip dažniausiai prekiauja dvimečiais gvazdikais, todėl po žiemos ir neišdygsta. Šis maniškis yra daugiametis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 23, 15:15)
Gal mes giminės kartais? smile.gif

gal??? biggrin.gif , nes panagrinėjus jūsiškį gėlyną radau dar ''savų'' augalų. tai kaip supratau giminės ar negiminės, bet pavadinimo heucheros neišduosit smile.gif, o kalvarijų heucherų kampely geltonoji pas jus normaliai auga? aš jau baigiu prarast viltį, pirkau mugėje, labai jau gražius krūmus, gal net per gražius pavasario metui, tai pas mane atkeliavus, ji vis tai džiūna, tai apdega, nespėjau lapų šalint, po žiemos, atrodė visai negyva, tai pažiūrėjus youtube kaip jos dauginamos, atskyriau dar atrodo gyvas šerdeles ir sukišau vazonėliuos, apsidžiaugiau, visos pradėjo leist lapukus, bet..vienas lapelis išsivynioja, kol atsiranda antras pirmas nunyksta, galiausiai ikišau tiesiai į dirvą, tai dvi ir pamiro, trečia dar po vieną lapelį tai leidžia tai džiovina, manau jau nieko ir nebebus. gaila. pas jus taip gražiai atrodo. tai dabar dar toks klausimas man neduoda ramybės, gal pas mane buvo ne heuchera, o heuherelė? jos gal jautresnės, gal saulė joms visiškas peilis? nes vėlgi, tuo pat metu pirkau ir kitą 'heucherą', bet ir ji man atrodo įtartina, vis apdega lapai, nors įkurdinta dalinai pavėsingoj vietoj, ir lapai tokie minkšti, gležnesni nei heucherų.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 23, 16:40)
gal??? biggrin.gif , nes panagrinėjus jūsiškį gėlyną radau dar ''savų'' augalų. tai kaip supratau giminės ar negiminės, bet pavadinimo heucheros neišduosit smile.gif, o kalvarijų heucherų kampely geltonoji pas jus normaliai auga? aš jau baigiu prarast viltį, pirkau mugėje, labai jau gražius krūmus, gal net per gražius pavasario metui, tai pas mane atkeliavus, ji vis tai džiūna, tai apdega, nespėjau lapų šalint, po žiemos, atrodė visai negyva, tai pažiūrėjus youtube kaip jos dauginamos, atskyriau dar atrodo gyvas šerdeles ir sukišau vazonėliuos, apsidžiaugiau, visos pradėjo leist lapukus, bet..vienas lapelis išsivynioja, kol atsiranda antras pirmas nunyksta, galiausiai ikišau tiesiai į dirvą, tai dvi ir pamiro, trečia dar po vieną lapelį tai leidžia tai džiovina, manau jau nieko ir nebebus. gaila. pas jus taip gražiai atrodo. tai dabar dar toks klausimas man neduoda ramybės, gal pas mane buvo ne heuchera, o heuherelė? jos gal jautresnės, gal saulė joms visiškas peilis? nes vėlgi, tuo pat metu pirkau ir kitą 'heucherą', bet ir ji man atrodo įtartina, vis apdega lapai, nors įkurdinta dalinai pavėsingoj vietoj, ir lapai tokie minkšti, gležnesni nei heucherų.

Nors gal ir giminės, tik galit nors ir adatas po nagais kišti, bet neišduosiu. Bo... nežinau... smile.gif Kai pirkau, buvo apvadinta marmeladine. Bijau, kad tai suvirtuvintas pavadinimas. Kas dėl tos šviesiosios heucheros, tai išties, ji yra heucherela. Aš ją pernai liepos pabaigoje pas Rasą nustvėriau. Po žiemos atšlilmų/atšalimų pas mane visos heucheros nusprendė nudžiūti, bet po to visos vėl atlapojo. Gi heucherela, užspęsta kitų draugužių, kažkaip susigūžė, nuleido kraštinius, nuo drėgmės įmirkusius lapus. Tai aš ją persodinau į kitą, saulėtesnę vietą. Bet po pačios parašymų jaučiu reikia kreiptis į jos gimdytoją Rasą. Ji pirkimui siūlo tik tai, kas mūsuose gyvena ir klęsti.
O ką dar bendro mes turime? Gėlynų prasme... smile.gif Nes iš jaunuomenės, kas pas mane vyrauja, sunku įspėti, kas yra kas.
Beje, senobinis klausimėlis dėl nežinomos gėlės, tik jau iliustruotas. user posted image. Šioje kompozicijoje ji yra kairiausia ir mėlynuoja. Įkišau ją čia laikinai, bet žiūrisi šioje vietoje neblogai. Jei dvimetė ir sėjasi, tai vietelė ne itin tinkama.

Ir dar. Man vis turguje pasiūlo totorinį kermėką. Pažįstu jį tik iš sausų puokščių, o iš elgesio ne. Akmenų sodelyje ar smilgynėje manau tiktų, bet gal jis irgi koks mistinis, t.y. kada nori dingsta ir atsiranda kada bei kur nori, ar dar kokie dalykai su juo dedasi? Eik žinok...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 23 birželio 2012 - 17:00
kas jūsų bet ir mano smile.gif : kiek užmačiau, ir jau anksčiau rašėte , kad turite rūgtį 'taurus'(mano šiemetinis gėlynas daugumoj iš Rasos smile.gif ), šilokas 'matrona', minėtoji heucherelė, nors pas mane ko gero jos nebeliks, marmeladinė heuchera, aš visgi galvoju, kad ji ir yra toji 'marmalade', užmačiau astranciją, gal 'claret'? na ir atrodo kraujažolė, ta geltona geltona? bet nepriskiriu kaip vienodos, nes manoji 'salmon beuty' keicianti spalvą nuo gelsvos iki lašišinės.

ir dar turiu šeivamedį 'black lace', kažkodėl manau, kad jūsiškis irgi bus toks smile.gif, ir veronikūnai pas mane jau žydi, tie, kurie gauti iš daugiametės.lt, Rasos dar stiebiasi, nes po vėtros netekau didelių stiebų, tai nežinau, ar dar šiemet sulauksiu žiedų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 23 birželio 2012 - 17:02
QUOTE(jot.ka @ 2012 06 23, 17:57)
<...> mano šiemetinis gėlynas daugumoj iš Rasos smile.gif <...> užmačiau astranciją, gal 'claret'? na ir atrodo kraujažolė, ta geltona geltona? bet nepriskiriu kaip vienodos, nes manoji 'salmon beuty' keicianti spalvą nuo gelsvos iki lašišinės.

Dabar aišku iš kur ta giminystė... smile.gif Aišku, kad 'claret'... smile.gif Kraujažolė, kur matosi, yra "Moonshine". Keista, bet lašišinės neturiu, o tik oranžinę pereinančią į geltoną. smile.gif O ta raudonoji pas jus labai labai gerai žiūrisi. Aplamai, pavienės gėlės yra gimusios gražiai žiūrėtis. Kai jos žiūrisi krūvoje, čia jau žmogaus darbas.

QUOTE(jot.ka @ 2012 06 23, 17:57)
ir dar turiu šeivamedį 'black lace', kažkodėl manau, kad jūsiškis irgi bus toks smile.gif

O tai ne?!!! smile.gif Tiesa, aš dar jokio neturiu, bet pernai pas Rasą būtent prie 'black lace' ir Co sustingau, ir supratau, kad taip ir bus... smile.gif
________
Turiu pačiai tokį vieną klausimėlį (pastebėjau iš kitos temos, kad dizaine neblogai gaudotės...). Per šiuos metus esu susiplanavus sutupdyti akmenų sodelį: smulkių akmenukų sluoksnyje stovės/gulės gražios/įdomios formos, vidutinio (sunkiai mano jėgomis paridenami) ir mažesni akmenys, gal dar kažkas medinio. Buvo mintis visą tai įmontuoti tarp naujojo gėlyno ausų (žr. vaizdą iš verandos). Bet gali gautis jau per daug "gražu" (perkrautas vaizdelis). Tai toks tas ir klausimėlis - ar ne per gražu būtų?

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2012 06 23, 17:41)
Nors gal ir giminės, tik galit nors ir adatas po nagais kišti, bet neišduosiu. Bo... nežinau... smile.gif Kai pirkau, buvo apvadinta marmeladine. Bijau, kad tai suvirtuvintas pavadinimas. Kas dėl tos šviesiosios heucheros, tai išties, ji yra heucherela. Aš ją pernai liepos pabaigoje pas Rasą nustvėriau. Po žiemos atšlilmų/atšalimų pas mane visos heucheros nusprendė nudžiūti, bet po to visos vėl atlapojo. Gi heucherela, užspęsta kitų draugužių, kažkaip susigūžė, nuleido kraštinius, nuo drėgmės įmirkusius lapus. Tai aš ją persodinau į kitą, saulėtesnę vietą. Bet po pačios parašymų jaučiu reikia kreiptis į jos gimdytoją Rasą. Ji pirkimui siūlo tik tai, kas mūsuose gyvena ir klęsti.
O ką dar bendro mes turime? Gėlynų prasme... smile.gif Nes iš jaunuomenės, kas pas mane vyrauja, sunku įspėti, kas yra kas.
Beje, senobinis klausimėlis dėl nežinomos gėlės, tik jau iliustruotas. user posted image. Šioje kompozicijoje ji yra kairiausia ir mėlynuoja. Įkišau ją čia laikinai, bet žiūrisi šioje vietoje neblogai. Jei dvimetė ir sėjasi, tai vietelė ne itin tinkama.

Ir dar. Man vis turguje pasiūlo totorinį kermėką. Pažįstu jį tik iš sausų puokščių, o iš elgesio ne. Akmenų sodelyje ar smilgynėje manau tiktų, bet gal jis irgi koks mistinis, t.y. kada nori dingsta ir atsiranda kada bei kur nori, ar dar kokie dalykai su juo dedasi? Eik žinok...

Tai linažolė, daugiametė, bet kelmai greit pasensta, o jau sėjasi, kaip devyni perkūnai. Jau beveik 10 metų neauginu jos, bet vis išlenda kur nors daigeliai.
Atsakyti