QUOTE(jot.ka @ 2012 06 23, 16:40)
gal???
, nes panagrinėjus jūsiškį gėlyną radau dar ''savų'' augalų. tai kaip supratau giminės ar negiminės, bet pavadinimo heucheros neišduosit
, o kalvarijų heucherų kampely geltonoji pas jus normaliai auga? aš jau baigiu prarast viltį, pirkau mugėje, labai jau gražius krūmus, gal net per gražius pavasario metui, tai pas mane atkeliavus, ji vis tai džiūna, tai apdega, nespėjau lapų šalint, po žiemos, atrodė visai negyva, tai pažiūrėjus youtube kaip jos dauginamos, atskyriau dar atrodo gyvas šerdeles ir sukišau vazonėliuos, apsidžiaugiau, visos pradėjo leist lapukus, bet..vienas lapelis išsivynioja, kol atsiranda antras pirmas nunyksta, galiausiai ikišau tiesiai į dirvą, tai dvi ir pamiro, trečia dar po vieną lapelį tai leidžia tai džiovina, manau jau nieko ir nebebus. gaila. pas jus taip gražiai atrodo. tai dabar dar toks klausimas man neduoda ramybės, gal pas mane buvo ne heuchera, o heuherelė? jos gal jautresnės, gal saulė joms visiškas peilis? nes vėlgi, tuo pat metu pirkau ir kitą 'heucherą', bet ir ji man atrodo įtartina, vis apdega lapai, nors įkurdinta dalinai pavėsingoj vietoj, ir lapai tokie minkšti, gležnesni nei heucherų.
Nors gal ir giminės, tik galit nors ir adatas po nagais kišti, bet neišduosiu. Bo... nežinau...
Kai pirkau, buvo apvadinta marmeladine. Bijau, kad tai suvirtuvintas pavadinimas. Kas dėl tos šviesiosios heucheros, tai išties, ji yra heucherela. Aš ją pernai liepos pabaigoje pas Rasą nustvėriau. Po žiemos atšlilmų/atšalimų pas mane visos heucheros nusprendė nudžiūti, bet po to visos vėl atlapojo. Gi heucherela, užspęsta kitų draugužių, kažkaip susigūžė, nuleido kraštinius, nuo drėgmės įmirkusius lapus. Tai aš ją persodinau į kitą, saulėtesnę vietą. Bet po pačios parašymų jaučiu reikia kreiptis į jos gimdytoją Rasą. Ji pirkimui siūlo tik tai, kas mūsuose gyvena ir klęsti.
O ką dar bendro mes turime? Gėlynų prasme...
Nes iš jaunuomenės, kas pas mane vyrauja, sunku įspėti, kas yra kas.
Ir dar. Man vis turguje pasiūlo totorinį kermėką. Pažįstu jį tik iš sausų puokščių, o iš elgesio ne. Akmenų sodelyje ar smilgynėje manau tiktų, bet gal jis irgi koks mistinis, t.y. kada nori dingsta ir atsiranda kada bei kur nori, ar dar kokie dalykai su juo dedasi? Eik žinok...