QUOTE(ingridita @ 2012 11 28, 19:12)
Gal kvadratūra pirmiausiai. Kai gyvenau name su tėvais tai paskutinis šuo, kurį auginom buvo senovinis ryzenšnauceris. Kur eina, ten užkliūna, kur pasisuka, ten ką nors nuverčia. Toks vienu žodžiu nerangus veršiukas. Jei atsigula, tai visą sofą užima. Va tokiam dideliam šuniui man norisi namo ir daug erdvės. Pas mus kaimynai bute augina Senbernarą, tai tas vargšas visą vasarą balkone praguli
Aišku, jis mylimas ir t.t. Bet aš už tai, kad sugalvojo šuo į lauką ir išėjo. O ne balkone grynu oru kvėpuoti, kol sulauksi pavedžiojimo. O maži šuniukai, tai aišku, gali gyventi ir bute. Iš vis gyvūnui svarbiausia tikriausiai šeimininkų meilė.
Gal kažkokį stebuklingą šunį turiu, bet jis namie užima apie kvadratinį metrą ploto, jei guli labai išsiplėtęs
(nors kaip ir skaitosi didelės veislės jis) mes nepratinom jo dūkti namuose (na būna tų pažaidimų, bet ten, kur jis nieko neišvarto
) ir šiaip šiuolaikiniai butai jau ne kaip tarybiniai, kur viskas sugrūsta
. Ant sofos ir į lovas mūsų šuniui negalima (o be to ta sofa name ar bute, jos dydis dėl to nesikeičia ir šuo ten užima lygiai tiek pat vietos
), jis turi savo guolį, kuriame miega praktiškai visų laisvu laiku, nes lauke jis yra pilnai iškraunamas (ta prasme pasivaikščiojimas ne 5 min į lauką, kur tik
pamyža ir namo
), jis tą guolį dievina, jaučiasi jame saugus ir ten yra jo "namas".
Veislės yra tam, kad galėtum šunį išsirinkti pagal savo pageidavimus, tarkim nenorint, kad jis būtų super duper aktyvus, tokios veislės net nesirenki. Šuo gi nėr išblūdęs, kad bėgiotų non stop po namus
(tai kažkokia klaidinga nuomonė, kad šuniui reikia erdvės
) kol jaunas ir aktyvesnis, yra būdų jį iškrauti ne tik lauke (yra žaisliukai, visokie skaniukai, kauliukai, kas labai gerai šunėko užimtumui
)
Šiaip tai netgi turint namą ir kiemą šunį geriau yra vedžioti. Visų pirma, kam pratinti šųnį savam kieme
šikalioti ir
myžalioti, kur bėgioja tavo vaikas. Nesvarbu, kad tiek kieme nuosavam, tiek už jo rubų šūdelius reikia susirinkti. Bet aš šiuo atveju esu už švarą ir tai, kad šuo kiemą pripažintų kaip savo namų erdvę, kurios dergti nereikia. Ir net jeigu taip nebūtų, šunį vis tiek reikia vedžioti...tai yra išeiti už jo teritorijos ribų...jį iškrauti ir pan..
Žodžiu, be abejonės, kad čia kiekvieno asmeninis reikalas ir nuomonė.,..tačiau, kad šuniui reikia kažkokios nepamatuotos erdvės ir baisinio dydžio namų, tai yra didelis mitas. Šuniui reikia tiesiog apsišvietusio šeimininko