Įkraunama...
Įkraunama...

2009 m. liepinukai. Jau 157 tema!

Sveikos,

Kiek bandžiau klausti vaiko, kokios dovanos norėtų Kalėdoms, tai vis sako, kad jam nieko nereikia, nieko jis nenori. Šiandien net pasivaikščiojom abu po žaislų parduotuves, tai bergždžias reikalas. Vienu žodžiu dzin tos dovanos lotuliukas.gif

QUOTE(gotte @ 2012 11 28, 17:07)
Tų, kurios nenori šuniuko bute, gal galima būtų paklausti, kodėl g.gif ir kuo tarkim skirtųsi, jei būtų namas? Šiaip įdomi nuomonė g.gif

Gal kvadratūra pirmiausiai. Kai gyvenau name su tėvais tai paskutinis šuo, kurį auginom buvo senovinis ryzenšnauceris. Kur eina, ten užkliūna, kur pasisuka, ten ką nors nuverčia. Toks vienu žodžiu nerangus veršiukas. Jei atsigula, tai visą sofą užima. Va tokiam dideliam šuniui man norisi namo ir daug erdvės. Pas mus kaimynai bute augina Senbernarą, tai tas vargšas visą vasarą balkone praguli g.gif Aišku, jis mylimas ir t.t. Bet aš už tai, kad sugalvojo šuo į lauką ir išėjo. O ne balkone grynu oru kvėpuoti, kol sulauksi pavedžiojimo. O maži šuniukai, tai aišku, gali gyventi ir bute. Iš vis gyvūnui svarbiausia tikriausiai šeimininkų meilė.
Atsakyti
QUOTE(ingridita @ 2012 11 28, 19:12)
Gal kvadratūra pirmiausiai. Kai gyvenau name su tėvais tai paskutinis šuo, kurį auginom buvo senovinis ryzenšnauceris. Kur eina, ten užkliūna, kur pasisuka, ten ką nors nuverčia. Toks vienu žodžiu nerangus veršiukas. Jei atsigula, tai visą sofą užima. Va tokiam dideliam šuniui man norisi namo ir daug erdvės. Pas mus kaimynai bute augina Senbernarą, tai tas vargšas visą vasarą balkone praguli g.gif Aišku, jis mylimas ir t.t. Bet aš už tai, kad sugalvojo šuo į lauką ir išėjo. O ne balkone grynu oru kvėpuoti, kol sulauksi pavedžiojimo. O maži šuniukai, tai aišku, gali gyventi ir bute. Iš vis gyvūnui svarbiausia tikriausiai šeimininkų meilė.

Gal kažkokį stebuklingą šunį turiu, bet jis namie užima apie kvadratinį metrą ploto, jei guli labai išsiplėtęs g.gif (nors kaip ir skaitosi didelės veislės jis) mes nepratinom jo dūkti namuose (na būna tų pažaidimų, bet ten, kur jis nieko neišvarto biggrin.gif ) ir šiaip šiuolaikiniai butai jau ne kaip tarybiniai, kur viskas sugrūsta g.gif . Ant sofos ir į lovas mūsų šuniui negalima (o be to ta sofa name ar bute, jos dydis dėl to nesikeičia ir šuo ten užima lygiai tiek pat vietos biggrin.gif ), jis turi savo guolį, kuriame miega praktiškai visų laisvu laiku, nes lauke jis yra pilnai iškraunamas (ta prasme pasivaikščiojimas ne 5 min į lauką, kur tik pamyža ir namo biggrin.gif ), jis tą guolį dievina, jaučiasi jame saugus ir ten yra jo "namas".

Veislės yra tam, kad galėtum šunį išsirinkti pagal savo pageidavimus, tarkim nenorint, kad jis būtų super duper aktyvus, tokios veislės net nesirenki. Šuo gi nėr išblūdęs, kad bėgiotų non stop po namus g.gif (tai kažkokia klaidinga nuomonė, kad šuniui reikia erdvės g.gif ) kol jaunas ir aktyvesnis, yra būdų jį iškrauti ne tik lauke (yra žaisliukai, visokie skaniukai, kauliukai, kas labai gerai šunėko užimtumui biggrin.gif )

Šiaip tai netgi turint namą ir kiemą šunį geriau yra vedžioti. Visų pirma, kam pratinti šųnį savam kieme šikalioti ir myžalioti, kur bėgioja tavo vaikas. Nesvarbu, kad tiek kieme nuosavam, tiek už jo rubų šūdelius reikia susirinkti. Bet aš šiuo atveju esu už švarą ir tai, kad šuo kiemą pripažintų kaip savo namų erdvę, kurios dergti nereikia. Ir net jeigu taip nebūtų, šunį vis tiek reikia vedžioti...tai yra išeiti už jo teritorijos ribų...jį iškrauti ir pan..

Žodžiu, be abejonės, kad čia kiekvieno asmeninis reikalas ir nuomonė.,..tačiau, kad šuniui reikia kažkokios nepamatuotos erdvės ir baisinio dydžio namų, tai yra didelis mitas. Šuniui reikia tiesiog apsišvietusio šeimininko mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš sakyčiau taip: jeigu turite vietos šuns guoliui padėti, vadinasi turite vietos ir šuniui. Koks nors triušis su savo narveliu užima tiek pat, o gal net daugiau vietos namuose. Labiausiai ką reiktų apgalvoti prieš perkant šunį:

1. Ar tikrai artimiausiu 10-20 metų susitaikysite su šėrimųsi ir plaukais namuose du kartus per metus.

2. Kur dėsite šunį, kai reiks vykti atostogų, kur jo pasiimti negalėsite?

3. Ar turėsite lėšų jam išlaikyti, nes kainuoja ne tik maistas, bet ir lašiukai nuo blusų/erkių (pakuotė - keliasdešimt litų keliems mėnesiams), skiepai nuo pasiutligės, tabletės nuo kirminų ir šiaip reikalinga vet priežiūra (neduok diev įsigysite alergišką šuniuką, kitomis ligomis sergantį ir pan.). Palyginimui, kai Marsas buvo upėj koją persipjovęs, vienu ėjimu pas vet padėjom 150 LT, o ką jau kalbėt apie kitus vizitus. Arba tarkim įsisiurbia užsikrėtusi babezioze erkė ir tada šunį reikia traukti iš mirties nagų, tai žmonės yra padėję apie 500LT (čia pirmuoju vizitu).

4. Ar pakaks jėgų ir noro juo išties rūpintis - tinkamai, laiku vedžioti (net kai lauke pūga ar šiaip sunku iš po vakarykščio baliaus), iškrauti, auklėti, šukuoti, maudyti, dresuoti.

Taigi vieta namuose oj kaip nublanksta prieš daugybę kitų aspektų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 28 lapkričio 2012 - 20:02
Gotte, na, šalia to, kad aš sunkiai susitaikyčiau su šuns plaukais (bet iškentėčiau), šiuo metu pas mus bute tikrai nėra vietos jo guoliui doh.gif Ir taip gyvenam, kaip MB sako, kaip baldų parduotuvėj...kiekvienas kampas perimetru užstatytas doh.gif
Kantrybės ir meilės tikrai užtektų, tik, žinau, kad būtų dar sunkiau, nei yra dabar, užtat atidedama šita svajonė unsure.gif Na, tiesiog, jau dabar nelengva, jei kuris vienas iš vaikų suserga, juk mes neturim jokių senelių, kurie padėtų...o, jei abu susirgtų...juk šuniukui nepasakysi - negaliu vesti tavęs pasivaikščioti, nes neturiu su kuo palikt vaikų unsure.gif Ir šiaip, šiuo metu fiziškai būtų sunku jį vedžioti...Žodžiu, kol kas stengiamės buitį kuo labiau supaprastint, šuniukas tikrai nepalengvintų jos. Konkrečiai mūsų šeimai ne butas didžiausia priežastis kol kas...

Kaip Liepos kojytė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikinga: 28 lapkričio 2012 - 22:40
QUOTE(tikinga @ 2012 11 28, 22:39)
Gotte, na, šalia to, kad aš sunkiai susitaikyčiau su šuns plaukais (bet iškentėčiau), šiuo metu pas mus bute tikrai nėra vietos jo guoliui doh.gif Ir taip gyvenam, kaip MB sako, kaip baldų parduotuvėj...kiekvienas kampas perimetru užstatytas doh.gif
Kantrybės ir meilės tikrai užtektų, tik, žinau, kad būtų dar sunkiau, nei yra dabar, užtat atidedama šita svajonė unsure.gif Na, tiesiog, jau dabar nelengva, jei kuris vienas iš vaikų suserga, juk mes neturim jokių senelių, kurie padėtų...o, jei abu susirgtų...juk šuniukui nepasakysi - negaliu vesti tavęs pasivaikščioti, nes neturiu su kuo palikt vaikų unsure.gif Ir šiaip, šiuo metu fiziškai būtų sunku jį vedžioti...Žodžiu, kol kas stengiamės buitį kuo labiau supaprastint, šuniukas tikrai nepalengvintų jos. Konkrečiai mūsų šeimai ne butas didžiausia priežastis kol kas...

Kaip Liepos kojytė?

na aš tokią tiradą apie šunis parašiau, nes lygiai taip pat mąsčiau apie vietą šuniui...didelių veislių bijojau, nes tipo reik vietos biggrin.gif bet pvz kažkaip nesusimąsčiau apie plaukus, kurie mane knisa gal milijoną kartų labiau doh.gif ir kai išsiurbi namus ir šėrimosi laiku šuniui pakanka praeiti pro tą vietą ir lieka kilimėlis tokių nukritusių šerių lotuliukas.gif tai pasidaro silpna...tada nebežinai - šunį nori užmušt, pati nusižudyt ar dar kokį vėją padaryt lotuliukas.gif o jeigu dar pasipurto jis, tai vapšėėė...žiauru biggrin.gif o svečiai kai ateina aišku nori paniurkyt.... aj...nesiplėsiu labai...bet būna irgi linksma biggrin.gif bet gyveni ir tiek, per kelis tuos metus (šiemet Marsui suėjo treji beje, kaip ir Liepai bigsmile.gif ), kažkaip susitaikai ir tiek...juk turi prisiimti atsakomybę už gyvūną...kad ir kaip bebūtų jis suteikia krūvas gerų emocijų mūsų šeimai ir yra mūsų šeimos narys ax.gif

tai vat raginu visas, kurios galvoja apie šuniuką JUST susimąstyti apie tuos aspektus, kurių čia pačios nemini... biggrin.gif aš pvz laisvai paimčiau dabar antrą šunį, Marsui draugelį, tik norėč mažesnės veislės, ne dėl to, kad daugiau ėdesys kainuoja ar erkių lašiukai, bet grynai dėl plaukų.. blush2.gif

Ačiū, kad klausi, Liepa visai neblogai, šlubuoja dar eidama, bet progresą matau kasdien ax.gif

jėtusss...kaip laikas eina...žvilgtelėjau į tavo liniuotę...eina sau...atrodo kartais vat leliukas neseniai gimė tam, ar anam...o žiūūū kiek laiko jau prabėgę bigsmile.gif
Atsakyti
gotte, TU ISMETEI TA LELIU NAMA! doh.gif boze moj! buciau atlekus ir susirinkus! jau taip graziai jis buvo apdarytas wub.gif sakes! dar visoms cia draugems pasakojau apie tas gelikes ant palangiu nudekupazuotas biggrin.gif
laba diena biggrin.gif
gal man irgi nusiziureti ir toki koki tauskianti zaisla padovanoti g.gif bet mane pacia uzknis jauciu tas snekejimas g.gif
as susiradau darba! vajei kaip gerai! jauciuosi zmogum - pasidazius, pasipuosus, ant kablu biggrin.gif zmoniskos kalbos, veikla, viskas nauja, visko mokausi, kalediniai vakareliai ax.gif zodziu, zydziu biggrin.gif kiek mazai pasirodo zmogui reikia biggrin.gif
pasidalinkit dar kasnors kalediniu dovanu idejom.
linkejimai visiems.
ai, suns as ziauriai noriu, bet bute jo negalim laikyti, nes sumyztu kilimus biggrin.gif aplotu kaimynus ir neturetume uztektinai laiko juo uzsiimti wink.gif
o dar tas pasirinkti pagal veisle, gal nevisada veikia g.gif nes mano drauge apsiskaite, rinkosi rinkosi ir issirinko suni kaip jusu. nuede visas sienas iki plytu, nuede grindis ir dar ten velnias zino ko nepridare rolleyes.gif
ir vedziojo ir begiojo ir kuo tik neuzsieme. cai kaip is to filmo marley ar kaip, kur net is sunu mokyklos ismete lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baronkyte: 30 lapkričio 2012 - 23:09
Dar viena dovanos idėja, tik mažumėlę nepigi. Bet tiktų vietoj gyvo šuniuko 4u.gif

DOVANA

QUOTE(baronkyte @ 2012 11 30, 23:08)
gotte, TU ISMETEI TA LELIU NAMA! 

as susiradau darba! vajei kaip gerai! jauciuosi zmogum - pasidazius, pasipuosus, ant kablu biggrin.gif zmoniskos kalbos, veikla, viskas nauja, visko mokausi, kalediniai vakareliai  ax.gif  zodziu, zydziu biggrin.gif kiek mazai pasirodo zmogui reikia biggrin.gif

o dar tas pasirinkti pagal veisle, gal nevisada veikia  g.gif  nes mano drauge apsiskaite, rinkosi rinkosi ir issirinko suni kaip jusu. nuede visas sienas iki plytu, nuede grindis ir dar ten velnias zino ko nepridare  rolleyes.gif
ir vedziojo ir begiojo ir kuo tik neuzsieme. cai kaip is to filmo marley ar kaip, kur net is sunu mokyklos ismete  lotuliukas.gif

tai man vyras ir sesuo darė spaudimą - atseit baisus tas namas, tik vietą užima...realiai jį reikėjo keliose vietose iš naujo padažyt ir nulakuot...kadangi vis neprisiruošiau nulakuoti, tai nučiupinėjo vaikai doh.gif aj žodžiu, man pačiai dabar jau gaila blush2.gif

oooo sveikinu!!! super bigsmile.gif kokioj srity sukiesi?

mažai pasiskaitė draugė biggrin.gif labradorai deja deja garsėja kaip "remonto" darytojai biggrin.gif užtai nemaža dalis jų tupi narve kol šeimininkai darbuose ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

kalbant apie liepinukų norus - tai Dominykas labai nori piratų laivo iš Playmobil. Pabandymui nupirkom mažesni rinkinuką. Tokį http://www.playmobil...mp;cgid=Piraten

Tai vaikinukas taip gražiai su jais žaidžia, visur kartu nešasi, net smulkiasius ginklus pats susirenka. Taigi kalėdų seneliui reikės pasistengti ir atnešti laivąsmile.gif

Šiaip gyvenam gerai. Tik gaila, kad pradėję lankyti daržely dažnokai sergam. Jau antra rimta liga nuo rugsėjo - buvo ausyčių uždegimas, dabar plaučių uždegimą pasigavom. kai išsigydysim planuojam Pneumo23 pasiskiepyt. Ar dar kas nors bandėt? pamenu Kvaksytė pernai skiepijo dukrytę.
Atsakyti
Laba diena,

pas mus su dovanomis atvirkštinis variantas, nes žmogus nepavargsta norėti biggrin.gif.
Turim jau dovaną (Babyborną su ledais ir naktipuodžiu), apie kurią vis kalbėjo, bet.... dabar kalba apei du kitokius dalykus (Lego, virtuvėlę doh.gif, naują Kurmio knygutę- šitą tai nu[pirksim taip ar taip).
Na, teks suktis.
Mažylei labiau nežinau ką padovanoti- juk turi dėl Umos matytis, kad ir sesė gavo dovanų, bet, realiai, ji viską ima ir žaidžia, ką ima Uma. Visokių kaladėlių, dėlionių, paspiriamų mašinėlių, arkliukų, minkštų žaisliukų, lėlių vežimėlių ir taip pilni namai....

Gotte, mes vis dar negalim turėti šuns, nes nepraėjo gedulas. Labai liudna ir neužsimiršta Mumis. Umai tada buvo nepilni du metai, bet iri ji prisimena ir kalba.
Gal kada kosnišreksą katiną priimsim į savo šeimą, arba dar vėliau- šuniuką. Dabar dar negalim, o ypač- aš.

Mes gyvenam neblogai, Uma lanko darželį, aš dirbu po pusdienį, likusį pusdienė maximaliai su vaikais laiką leidžiu, tada naktim vėl daug dirbu unsure.gif.
Tik dabar mažoji serga, tai liūdna ir nesmagu.

Visiems daug linkėjimų!
Atsakyti
lotuliukas.gif niu va kaip tik šiandien užfiksavau, kaip Marsas duodas po namus biggrin.gif po visų savo ilgų postringavimų apie šunis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na o jei rimtai, tai čia jam buvo leista taip varyt...dar gi ir pati jį provokavau, tai smagu buvo:
VIDEO

QUOTE(spengla @ 2012 12 03, 16:37)
Gotte, mes vis dar negalim turėti šuns, nes nepraėjo gedulas. Labai liudna ir neužsimiršta Mumis. Umai tada buvo  nepilni du metai, bet iri ji prisimena ir kalba.
Gal kada kosnišreksą katiną priimsim į savo šeimą, arba dar vėliau- šuniuką. Dabar dar negalim, o ypač- aš.

Mes gyvenam neblogai, Uma lanko darželį, aš dirbu po pusdienį, likusį pusdienė maximaliai su vaikais laiką leidžiu, tada naktim vėl daug dirbu  unsure.gif.
Tik dabar mažoji serga, tai liūdna ir nesmagu.

gaila unsure.gif kai prisimenu jūsų augintinį...tikiu, kad sunku...turi laiko praeiti 4u.gif sako, kad atsiradus naujam augintiniui namuose kaip tik stoja viskas vietas, na pradedi suvokti, kad naują šeimos narį pasiėmei į namus ne tam, kad pakeisti prisiminimus apie senąjį...tiesiog supranti, kad širdelėj gali būti vietos ne tik iškeliavusiems į vaivorykštės šalį ...bet ir šioje žemėje esantiems...

Lunai sveikatos 4u.gif

Atsakyti
Kokia apmirusi tema unsure.gif.

Ar laukia mažieji švenčių?
Kuom bus per vaidinimus?
Mes tai ruošiam uodegą biggrin.gif, voveraitės..
Atsakyti
Sveikos,

mes vakar eglute pasipuosem. Per vaidinima tiek Ainaras tiek as busim peliukai. Teveliai irgi vaikams ruose vaidinima vaidinsim Rope smile.gif

Norejau paklausti kas turit inhaliatorius? Kokios firmos ir ar esate patenkintos? Nes planuojam senios salcio prasyti tokio daikto ax.gif
Atsakyti