Sveikutės
Vargšiukė Liepa Kantrybės tau, Gotte, sveikatos Liepai
Ingridita, mano vaikas visus stumdė pradžioj, ypač, kai ateidavau jo pasiimt Čia jo protesto forma. Tik man labai užkliuvo pasakymas, kad auklėtoja skundžiasi. Negali auklėtoja skųstis Tai čia jos/ jų darbas daugiau dėmesio skirt Poviliukui ir užbėgt tokioms situacijoms už akių, mokyti, kad yra kitokių būdų išreikšti pyktį ir nepasitenkinimą. Bent jau pas mus darželyje vadovė pasakė, kad čia auklyčių problema ir kad tai jų darbas dirbti ir šnekėtis su tuo vaiku, individualiai atsižvelgt į tokią situaciją.
Va. Dovydas jau nustojo stumdyt kitus vaikus
labas,
mes irgi gyvenam tempu: savate darzely, savaite namie siandien esu nusipirkus bilietus i rolling stones filmo pristatyma, kur turejom su mb eiti (kone pirma karta susiorganizavau pagalba adeliukei priziureti) ir se tau kad nori, vel apsirgo, vel siausiu viena
neatsimenu ar sakiau, bet po ligos adeliuke irgi nelabai norejo i darziuka, bet tas greitai vel atsistate i senas vezes.
klausykit, gal kasnors pirkot pukine striuke ar kombinzona? siemet jau nebeturiu atiduotu, tai reikia kazka adelei surasti. gal ka nors gero esat uztike?
mes irgi gyvenam tempu: savate darzely, savaite namie siandien esu nusipirkus bilietus i rolling stones filmo pristatyma, kur turejom su mb eiti (kone pirma karta susiorganizavau pagalba adeliukei priziureti) ir se tau kad nori, vel apsirgo, vel siausiu viena
neatsimenu ar sakiau, bet po ligos adeliuke irgi nelabai norejo i darziuka, bet tas greitai vel atsistate i senas vezes.
klausykit, gal kasnors pirkot pukine striuke ar kombinzona? siemet jau nebeturiu atiduotu, tai reikia kazka adelei surasti. gal ka nors gero esat uztike?
Liepai dideliausi sveikatos linkėjimai,
įsivaizduoju,ką teko išgyventi, laikykitės abi
Tikiu,kad viskas baigsis gerai.
Jau prieš daug metų mano pusbroliui, kai jis buvo kokių 7 metų, statybose užkrito blokas, visą koją sutraiškė, ilgai teko gydytis, bet šiandien viskas puikiai
žinokit, jei jau prakalbot apie darželius , tai tikrai labai įdomu pasidarė,kaip kad buvo rašyta berods ingriditos , kad auklėtoja skundžiasi, pas mus lygiai tas pats, vieną dieną viena auklėtoja sako,kad vaikas šauniai rengiasi, kitą dieną kita sako, kad tinginiukas arba, kad kovoja, pešasi iš paskutiniųjų dėl žaislų, kol pasiekia savo , žodžiu mano vaikas blogietis. Vyras vis parsiveda ir pasakoja,kad sakė taip ir taip.
Bet kaip iš tikrųjų reiktų reaguoti, tylėti nieko nesakyti, ar atšauti kažką....ar jūsų vaikais skundžiasi ar leidžiate taip daryti ?
Tarkim, vakar vyras nuvažiavo vaiko, tai visos grupės lauke, o mano vaiko grupė viduje, juk ir mes turim tam tikrų priekaištų gal
įsivaizduoju,ką teko išgyventi, laikykitės abi
Tikiu,kad viskas baigsis gerai.
Jau prieš daug metų mano pusbroliui, kai jis buvo kokių 7 metų, statybose užkrito blokas, visą koją sutraiškė, ilgai teko gydytis, bet šiandien viskas puikiai
žinokit, jei jau prakalbot apie darželius , tai tikrai labai įdomu pasidarė,kaip kad buvo rašyta berods ingriditos , kad auklėtoja skundžiasi, pas mus lygiai tas pats, vieną dieną viena auklėtoja sako,kad vaikas šauniai rengiasi, kitą dieną kita sako, kad tinginiukas arba, kad kovoja, pešasi iš paskutiniųjų dėl žaislų, kol pasiekia savo , žodžiu mano vaikas blogietis. Vyras vis parsiveda ir pasakoja,kad sakė taip ir taip.
Bet kaip iš tikrųjų reiktų reaguoti, tylėti nieko nesakyti, ar atšauti kažką....ar jūsų vaikais skundžiasi ar leidžiate taip daryti ?
Tarkim, vakar vyras nuvažiavo vaiko, tai visos grupės lauke, o mano vaiko grupė viduje, juk ir mes turim tam tikrų priekaištų gal
Prieš porą savaičių mūsų darželyje buvo susirinkimas, tai auklėtoja tėvams pasakė, kad labai normalu jog dabar vaikai mušasi, pešasi, kovoja dėl tų pačių žaislų. Sakė tai tiesiog noprmalus periodas, kurį reikia išlaukti. Šitas periodas dažniausiai būna apie 3-5 metus. Mūsų darželio auklėtojos tikrai nesisskundė. Beje, minėjo, kad daug labiau mušasi berniukai, mergaitės sakė visada ramesnės šitam periode. Dar vienas dalykas ką pastebėjo, tai kad apie 3-4 metus vaikai pradeda jau žaisti grupelėse, jau darosi nebe indvidualistai, todėl labai natūralu, kad kažkas kažką pamuša, pastumia. Tiesiog jie dabar renkasi sau draugus, ryškėja lyderiai ir t.t. Aš tai nepergyvenu. Mano abi namuose va labai mušasi To pačio daikto visada reikia, kartu dar labai retai gražiai pažaidžia, nebent piešia abi draugiškai.
QUOTE(dagli @ 2012 10 18, 13:28)
Matai, mūsų darželis - privatus, tai aš tikrai netyliu, jei kažkas nepatinka Bet netylėčiau turbūt ir valstybiniam - esu arši, kai objektas yra mano vaikai
O neklausei, kodėl nebuvo lauke, juk vakar pavakary puikus oras buvo
Pas mus kartą buvo situacija praeitą rudenį - viena mamytė paprašė, kad dėl jos vaiko (atseit sirguliuojančio), visų nevestų į lauką, aš piktinausi garsiai - jei negali eit į lauką, tai, vadinasi serga ir iš viso negali eit į darželį.
Dovydas ne kartą yra ir pats grįžęs su įkandimo žymėm, net su fanaru, bet aš irgi nesureikšminu
Laba laba
Kaip tema atgijo
Tik gaila,kad ta mūsų tema atgyja,kai vaikučiai suserga...Bet aišku,paprastai nelabai lieka laiko.
Kokios gražios Kvaksytės mergytės
Tikinga, kaip tavo vyrukai auga?
Dagli, seniai matyta Linkėjimai Jokūbui nuo Jokūbo Nors mano Jokūbas į darželį ir neina,bet matau,kad ir jis jau darosi kovotojas dėl žaislų. Seniau būdavo,ateina mūsų krikštasūnis irgi panašaus amžiaus,atima kokį žaislą,o Jokūbas stovi ir ramiai atiduoda. O dabar jau nebe: ir pats atima, ir ne visada duoda. Kaži kaip bus,kai į darželį pradės eit..
Visiems ligoniukams linkim greičiau pasveikti ir dar pasidžiaugti gražiom rudens dienom
O čia mano vyrukai
Kažkodėl foto ne taip įkelia
Kaip tema atgijo
Tik gaila,kad ta mūsų tema atgyja,kai vaikučiai suserga...Bet aišku,paprastai nelabai lieka laiko.
Kokios gražios Kvaksytės mergytės
Tikinga, kaip tavo vyrukai auga?
Dagli, seniai matyta Linkėjimai Jokūbui nuo Jokūbo Nors mano Jokūbas į darželį ir neina,bet matau,kad ir jis jau darosi kovotojas dėl žaislų. Seniau būdavo,ateina mūsų krikštasūnis irgi panašaus amžiaus,atima kokį žaislą,o Jokūbas stovi ir ramiai atiduoda. O dabar jau nebe: ir pats atima, ir ne visada duoda. Kaži kaip bus,kai į darželį pradės eit..
Visiems ligoniukams linkim greičiau pasveikti ir dar pasidžiaugti gražiom rudens dienom
O čia mano vyrukai
Kažkodėl foto ne taip įkelia
QUOTE(Kopustinuke @ 2012 10 18, 08:40)
Taip kad kantrybes, bet manau verta ziurint i perspektyva, atsirats kolektyve
Ir aš tikiuosi, kad viskas pakryps į gerą
QUOTE(tikinga @ 2012 10 18, 12:25)
Sveikutės
Ingridita, mano vaikas visus stumdė pradžioj, ypač, kai ateidavau jo pasiimt Čia jo protesto forma. Tik man labai užkliuvo pasakymas, kad auklėtoja skundžiasi. Negali auklėtoja skųstis Tai čia jos/ jų darbas daugiau dėmesio skirt Poviliukui ir užbėgt tokioms situacijoms už akių, mokyti, kad yra kitokių būdų išreikšti pyktį ir nepasitenkinimą. Bent jau pas mus darželyje vadovė pasakė, kad čia auklyčių problema ir kad tai jų darbas dirbti ir šnekėtis su tuo vaiku, individualiai atsižvelgt į tokią situaciją.
Na, auklėtoja papasakojo, kad Povilas mušasi. Bet man jau panašiau atrodė į skundimąsi pagal veido išraišką Nors po to ji pati pridūrė, kad spręs viduje problemą ir jei nesunku pakalbėti apie mušimąsi ir namuose Ir dar pasiūlė vaiką vesti į kokį karate būrelį, nes jis fiziškai neiškrauna visų susikaupusių blogų emocijų. O pykčio pastaruoju metu pas jį daug. Manau, kad ir auklėtojai kliūna.
QUOTE(baronkyte @ 2012 10 18, 12:59)
labas,
Tau gerai, kad bent viena kažkur šiaušti gali. O man ką nors pasiplanavus iš vis viskas šuniui ant uodegos
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 10 18, 13:52)
Prieš porą savaičių mūsų darželyje buvo susirinkimas, tai auklėtoja tėvams pasakė, kad labai normalu jog dabar vaikai mušasi, pešasi, kovoja dėl tų pačių žaislų. Sakė tai tiesiog noprmalus periodas, kurį reikia išlaukti. Šitas periodas dažniausiai būna apie 3-5 metus. Mūsų darželio auklėtojos tikrai nesisskundė. Beje, minėjo, kad daug labiau mušasi berniukai, mergaitės sakė visada ramesnės šitam periode. Dar vienas dalykas ką pastebėjo, tai kad apie 3-4 metus vaikai pradeda jau žaisti grupelėse, jau darosi nebe indvidualistai, todėl labai natūralu, kad kažkas kažką pamuša, pastumia. Tiesiog jie dabar renkasi sau draugus, ryškėja lyderiai ir t.t. Aš tai nepergyvenu. Mano abi namuose va labai mušasi To pačio daikto visada reikia, kartu dar labai retai gražiai pažaidžia, nebent piešia abi draugiškai.
Galėtų ir pas mus koks susirinkimas būti Bet kol kas tyla, jaučiu pati pasiūlysiu.
O dėl mušimosi, tai visokių minčių kyla. Pas mus yra mergaitė, kuri tokia truputį peštukė. Povilas jei ką kalba, tai ta mergaitė padarė tą, aną. Vis kažką atima, pastumia. Paskutinį kartą atėmė lauke Povilo surinktus lapus. Visada mokau, kad mergaitėms reikia nusileisti, jų negalima mušti ir t.t. Bet matyt mano pamokymai nesuveikė. Paklausė senelio pamokymo Jei muša ir tu muškis
O kad jau atgijus tema, tai užvesiu dar vieną temą - Kalėdos Siūlau ir toliau tęsti mūsų gražią tradiciją dėl kalėdinių dovanėlių keitimosi
Laukiu jūsų adresų visais būdais (per AŽ, FB, skype, telefonu ar el.paštu). Registruojamės iki lapkričio 15 d. Paskui greitai suorganizuosiu burtus ir visas informuosiu kam ruošti dovanėles
Laukiu jūsų adresų visais būdais (per AŽ, FB, skype, telefonu ar el.paštu). Registruojamės iki lapkričio 15 d. Paskui greitai suorganizuosiu burtus ir visas informuosiu kam ruošti dovanėles
o man atrodo, kad gal ir gerai kad aukletojos papasakoja kaip vaikai elgiasi darzely gal ne visada tai yra skundimas. juk gerai suzinoti kaip tas vaikas ten elgiasi ir kaip jam sekasi. juk vaikai dazniausiai nepasipasakoja. viskas ka galiu isgirsti is adeles apie darzeli, tai - viskas gerai maniske nesimusa, o ir pati negauna, nes gal pasisakytu as kazkaip tikejausi, kad atsiras koks pestukas, bet kol kas tylu
aha, o kaip jus mokinat elgtis kai kas nors musa? duot atgal? pasiskusti? ar kaip? tiesiog idomu. ingridita, o kodel tom mergaitem nusileisti? kur lyciu lygybe
aha, o kaip jus mokinat elgtis kai kas nors musa? duot atgal? pasiskusti? ar kaip? tiesiog idomu. ingridita, o kodel tom mergaitem nusileisti? kur lyciu lygybe
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 10 18, 17:09)
O kad jau atgijus tema, tai užvesiu dar vieną temą - Kalėdos Siūlau ir toliau tęsti mūsų gražią tradiciją dėl kalėdinių dovanėlių keitimosi
Jei nelankot dabar darželio,gal pasimatom,kurią dieną? Gal dar kas prisijungtų: tikinga, egllyte?
QUOTE(DOLLILYTE @ 2012 10 18, 17:11)
Jei nelankot dabar darželio,gal pasimatom,kurią dieną? Gal dar kas prisijungtų: tikinga, egllyte?
einam rytoj pasivaikščiot kur nors gal? orai neblogi, gražūs
11val Draugystės parke!!!
QUOTE(baronkyte @ 2012 10 18, 16:10)
o man atrodo, kad gal ir gerai kad aukletojos papasakoja kaip vaikai elgiasi darzely gal ne visada tai yra skundimas. juk gerai suzinoti kaip tas vaikas ten elgiasi ir kaip jam sekasi.
Papasakoti visada reikia, bet mūsų vadovė neleidžia auklytėms tėvams tik įėjus iš karto skųsti "jūsų Dovydas padarė tą ir aną", nors jos vis tiek nesusilaiko Pas mus darželyje mokoma, kad prie vaiko negalima aptarinėti jo blogo elgesio, tam galima pakalbinti mamytę/ tėvelį ir ne prie vaiko, o paprašyti pasikalbėt apie tai namie, be abejo, būtina. Man po vieno įvykio skambino ir net dėl bausmės tarėsi su manim.
Neleidžiu muštis ir nemokau duot atgal Visų pirma papasakoju kokią nors situaciją, kai jam pačiam skaudėjo ar kaip buvo nesmagu (kažkur skaičiau, kad tokio amžiaus vaikai dar nėra empatiški ir nesupranta, kaip kitas jaučiasi). O paskui sprendimo būdas - pagal situaciją, mokau, kad pabartų, jei kažkas jo bokštą sugriovė, kad jei kitą kartą prašysi negriaut ir tavęs nesiklausys, pasikviesk auklytę kartu su griovėju pasikalbėt (bet ne skųsti auklytei, čia pabrėžiu visada). Jeigu mušasi dėl žaislo, kai pats nori atimt, mokau, kad reikia visų pirma gražiai paprašyt, gal vaikas ir pasidalins. Bent jau kaime, su dvynukais tas modelis veikia. Apsiskaldo, bet jau ir dalintis mokosi. O kai kažkas kažko vis tiek neduoda, sakau, kad tas vaikutis dar nepasiruošęs pasidalint, bet tu palauk, pasiruoš
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 10 18, 16:23)
einam rytoj pasivaikščiot kur nors gal? orai neblogi, gražūs
A kas yra Draugystės parkas?