Įkraunama...
Įkraunama...

2009 m. liepinukai. Jau 157 tema!

QUOTE(tikinga @ 2012 09 19, 17:26)
lotuliukas.gif ir juokinga, ir baisu doh.gif Dėl maisto tai Dovydas žino ir brolį moko: "nori saldainio? Nea, tau dar negalima, tu dar tik mamytės pienuką valgai" smile.gif Ir pasakoja, kaip JIS maitins brolį, kai tam jau bus galima doh.gif Žinok, Dovile, aš tai jau mažiau saugau, nors nemažai laiko praleidžiu viena su vaikais po daržo, rytais. MB į darbus apie 6 išvažiuoja, paskui grįžta tik Do į daržą nuvežt...gal, kad jau didesnis mažiukas, gal jau šiaip daugiau atsipalaidavau blush2.gif  Yra porą kartų įspyręs Dovydas broliui į galvą bešokinėdamas, yra didelį guzą užstatęs trenkdamasis su savo galva, bet tai įvyko mano pačios akyse, kai, rodos, abu saugojau unsure.gif

Parašiau ir susigėdau... blush2.gif Tikrai nėra ko lygint mūsų situacijų...Nuolat būt su dviem ne tas pats, kas porą savaičių kas porą mėnesių blush2.gif Tikrai prisimenu, kad po paskutinės Dovydo ligos, išėjus jam į darželį, man buvo - atostogos blush2.gif biggrin.gif

lotuliukas.gif
Jokūbas,tai ateina ir maivosi su kokiu saldainiu ir sako "Ne ne ne,Pastupai" biggrin.gif Žinot žino,kad broliui negalima nieko duoti,kad brolis valgo tik MP,bet kartais atsiranda noras pasidalinti rolleyes.gif
Aš stengiuosi Jokūbui neleist lakstyt ant lovos,kai Kristupas guli,bet matau,kad tai abiem patinka rolleyes.gif ax.gif Iš viso, Kristupui patinka visokios Jokūbo nesamonės smile.gif wub.gif
Atsakyti
Kvaksyte, o šiemet irgi skiepijai Austėją? T.y. ar reikalinga pakartotinė vakcina?

Kitą savaitę keliausim pas gydytoją medicininės pažymos, tai visko ir išsiklausinėsiu apie vakciną. Šiaip rimtom ligom Šarūnas nesirgo, bet visos tos slogos ir jautri gerklė doh.gif O ir virusų mažylei visai nereikia...
Kaip ir Tikinga su Dovydu - vasara per daug nesaugojau, lakstė basas, upėj maudės, baseine mirko, uogas valgė - jau ir nebežinau kaip dar tą imunitetą stiprinti.
Imunomoss'o žiemą sugėrėm 2 buteliukus, šiemet prieš darželį irgi pradėjom. Kvaksyte, kiek jūs jo suvartojat? Ar šalia dar duodi kokius vitaminus?

Tikra tiesa, kad mūsų liepinukai jau dideli ir savarankiški. Absoliučiai viską galima daryti kartu, tik būtina viską paaiškinti. Kartais net pati stebiuosi, kiek daug žino ir išmąsto toks žmogutis... Taigi pasilikti su dviem vaikais ne taip baisu, labiau nerimauju dėl dėmesio stokos vyresniam.

Aš jaučiuosi neblogai, nebeilgai ir beliko pilvotai vaikščioti, tas laikas prabėgo ypatingai greitai... Iš vienos pusės kaip ir gerai, kad leliukas dar pilve, vistiek daugiau laisvės, bet jau ir sunku - tūpti, stoti, apsiversti, nors svorio priaugau kur kas mažiau, nei su pirmu nėštumu. O Šarūnas labai myli pilvuką, prieina pabučiuoja, pakutena koją sesei biggrin.gif jau išrinko vardą, sakė bus Šarūnė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(May* @ 2012 09 21, 08:10)
O Šarūnas labai myli pilvuką, prieina pabučiuoja, pakutena koją sesei  biggrin.gif  jau išrinko vardą, sakė bus Šarūnė  biggrin.gif

wub.gif
Dovydas irgi buvo išrinkęs vardą broliui - "Dovydas" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(May* @ 2012 09 21, 09:10)
Kvaksyte, o šiemet irgi skiepijai Austėją? T.y. ar reikalinga pakartotinė vakcina?

Kvaksyte, kiek jūs jo suvartojat? Ar šalia dar duodi kokius vitaminus?

nene, ten viena vakcina ir viskas. Daugiau nereikia.
O imuno moss pernai gėrėm taio, sugeriam buteliuką (po desertinį šaukštą į dieną), padarom dviejų savaičių pertrauką ir tada vėl. Tai tris tik sugėrėm, daugiau negirdžiau. Šiemet visai negėrėm nieko ir negirdysiu, nes manau kad per pirmus metus jau kažkiek įgavo imunitetą darželio baciloms. C vitaminą tik duodu kai nepamirštu ir viskas.
Atsakyti
Sveikos visos ir visi smile.gif

Atejau pasilabinti ir pasidalinti musu ispudziais.
Ispudziai pas mus visai neblogi. Pakeitem darza (kadangi persikraustem), bet pusei dienos palikau tik pirma diena, antra - jau liko visa ir jokiu problemu nekilo. Dabar eidamas i darza visada aiskina, kad jisai jau didelis ir tikrai neverks. Nu ir neverkia smile.gif
Siaip broliai sutaria gerai. Didysis brolis siemet buvo pirma karta stovykloj, tai paskutine diena parase sms, kad labiausiai pasiilgo tai BROLIO lotuliukas.gif , o susitiko ir nereikejo nei 5 min. ir jau buvo "CIA MANOOOOOO" doh.gif va taip mes ir kariaujam...

Del to lavinimo g.gif gal as issisoksiu cia labai ir pasirodysiu kitokia (kaip ir mes visos), bet as "nelavinu" kazkaip specialiai savo vaiko. Na, turi jisai savo sriciu "arkliuku", bet nieko papildomai del to nedarau. Mano devizas yra leisti pasidziaugti vaikyste neapkraunant smegenu ypatinga veikla. Dar laukia 12 metu mokyklos ir 4 univero maziausiai... bet cia velgi, kiekviena sprendzia savaip smile.gif
Atsakyti
Labas,

Kaip smagu paskaityt kaip kas gyvena... wub.gif

Pradėjo ir Liepa darželį lankyt, ana savaitė buvo pirma. Turbūt daugelis žino, kad UK nuo 3 metų leidžia po 3 val nemokamas per dieną. Kai kuriuose darželiuose galima pasiimti likusį laiką (pilnai dienai) už mokestį. Neklausinėjau, ar yra ilgesnio laiko galimybė, bet kadangi artimiausiu metu kraustomės, tai nejudinu reikalo, žiūrėsim naujoje vietoje kaip bus. Tris dienas Liepa ėjo su entuziazmu didžiausiu, tik pirmą dieną pasiimant lūpą patampė, kai mane pamatė. Ketvirtą dieną pasakė, kad nenori eiti į darželį, vedė tėtis, tai apsikabino kaklą, prašė nepalikti, pasakė, kad nori namučio unsure.gif tai gerai, kad ne aš ten buvau...Šią savaitę eina be entuziazmo, bet neverkia, atvedus nulekia iškart į grupę, vadinasi viskas gerai. Šiandien grįžtant pasakojo, kaip piešė mamytę, žaidė kieme, o paskui kažkoks berniukas išpylė pienuką (ten jiems duoda pieno stiklinę ir vaisių). Kai atėjau pasiimti, tai mačiau, kad vienas naujas berniukas labai verkė, matyt ir paliktas verkė, nes Liepa namuose kažką pati sau žaidė ir pasakė: "no crying" blink.gif

Dabar dėl ligų jau pradėsiu bijoti, bet viliuosi, kad nebus jų daug...šiaip pirmą dieną darželyje buvau su Liepa pasilikusi, tai į lauką ten yra keli išėjimai iš dviejų grupių (grupės sujungtos, vaikai po jas laksto laisvai), tai po valandos nuo atvedimo į darželį vaikus leidžia į lauką, turi patys apsirengti striukę, gali bet kada grįžti į grupę, durys praviros, grupėje skersvėjis galima sakyt g.gif paskui po dar valandos žaidimų duoda jiems po stilinę pieno - susodina vaikučius ratu ant kilimo ir duoda gerti pienuką...durys praviros doh.gif blink.gif nežinau kaip čia viskas bus g.gif girdėjau, kad jautresnius vaikučius tokia sistema pakerta.
Gal reiktų apie kokį imunitetą stiprinantį preparatą pagalvoti, nes Liepa jokių vitaminų nėr gyvenime gėrus...

Apie buvimą su dviem vaikais namuose tai tik galiu pasakyt, kad man stogą rovė iškart po gimdymo, kol nenusistovėjusi tvarka namie ir didesnis vaikas reikalauja nuolatinio dėmesio, o mažesnis - papo, o mamai siaučia hormonai biggrin.gif . Paskui kažkaip viskas stoja į vietas. Dar šią vasarą man buvo ne kas, kai vyras pilną dieną dirba, o aš namie su dviem vaikais ir šuniu ir nesveiku kiekiu nuotraukų, kurias reikia suretušuoti klientams...Tada pusę nakties prie darbų ir foto, diena skirta vaikams ir namams (indai, skalbiniai, maisto darymas, lauke su vaikais kelios valandos ir t.t.).. atokvėpio jokio praktiškai, net savaitgalį - nes tuomet man pagrindinis darbas būdavo - vestuvių, krikštynų fotografavimas ir t.t. Darbo dienomis likdavo retušas...net nenoriu prisiminti... na bet kaip ten sakoma: kas mūsų nenužudo, padaro stipresnius biggrin.gif
Atsakyti
labas,
niu va ir Austėja mano apsirgo rimtai sad.gif Vienos pusės plaučių uždegimas. Tai gavom antibijotikus 10 dienų, gal net ir 14 reikės ir gydomės namie. Dabar baisu man labai kad ir Gabija nesusirgtų, nes gydytoja sakė kad tikimybė yra didelė... o nusaugoti neįmanoma, nes gi tie patys žaislai, visą dieną duodasi kartu.
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 10 09, 11:16)
labas,
niu va ir Austėja mano apsirgo  rimtai sad.gif Vienos pusės plaučių uždegimas. Tai gavom antibijotikus 10 dienų, gal net ir 14 reikės ir gydomės namie. Dabar baisu man labai kad ir Gabija nesusirgtų, nes gydytoja sakė kad tikimybė yra didelė... o nusaugoti neįmanoma, nes gi tie patys žaislai, visą dieną duodasi kartu.

Labas 4u.gif
Sveikatėlės Austėjai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano vyrukai irgi sirguliuoja, abu su slogom,truputį pakosti. Tikiuosi,kad tai nepereis į rimtesnes ligas rolleyes.gif
Kaip kiti gyvena liepinukai?

Ingridita,kaip sekasi Povilui daržely?
Atsakyti
Ech mes ir sergam verysad.gif taip pat gavom 10 dienu antibijotiku kursa,plaučiuose jau girdisi kažkas,labai kosti,bet išrašė inhaliacijas tai padeda labai,gerklė raudona,ausis paraudus,alerginė sloga,geriam vaistu kruva visa dieną,dar temperatura kartais vis pakyla - nukrenta. Sveikatos kitiems smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mes jau dvi savaitės, kaip namuose blink.gif Buvo angina, net buvo prasidėjęs ausies uždegimas. Lauku sustabdžiau. Daktarė jau norėjo skirti antibiotikus, bet kadangi tai Povilo pirmoji liga, tai leido pakovoti pačiam organizmui. Tai ši savaitė yra skirta jėgų atgavimui ir visiškam pagijimui. Kol kas vis dar neaukšta temperatūra šokinėja ir deja, bet vis dar kosėja naktimis unsure.gif Neįsivaizduoju ką daryti dėl to naktinio kosėjimo. Gal yra patarimų? blush2.gif Ir jau stogą rauna, kaip vaikas nori į lauką unsure.gif O aš bijau, kad neatkristų blink.gif

Aš nežinau, kad lėmė ar amžius (vis gi trys metai vadinama - mažoji paauglystė), ar pradėjimas lankyti darželį, o gal dar ir liga prisidėjo, bet nuolat balansuojam tarp: myliu-nemyliu, keikiu-bučiuoju blink.gif Vaikas žiauriai sudirgęs. Daktarė patarė jau maudyt raminamosiose arbatose. Ir atsargiai pasiūlė atidėti darželį dar metams, jei įmanoma blink.gif Kyla įtarimų, kad liga gali būti ir psichologinio pobūdžio.
Bet čia jau man atrodo per didelis iššūkis dar metus auklėti, lavinti pačiai savo vaiką. Čia tooooks darbas, kad esu pasiryžusi vėl bandyti vesti vaiką į darželį. Ir vėl prasidės adaptacija iš naujo blink.gif Nes jis jau pareiškė, kad jis jau geriau sirgs ilgai ilgai, visą laiką, kad tik į darželį nereiktų eiti. Povilo kiemo draugė ir palankė truputį darželį ir metė tą reikalą ax.gif Retai Povilas prisileidžia prie savęs vaikus, o va su ta mergaite sutaria. Matyt jie kažkokios giminingos sielos, nemėgstančios darželių lotuliukas.gif

Sveikatos visiems ligoniukams 4u.gif O mamoms stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Jetus,kiek sergančių vaikučių unsure.gif verysad.gif Sveikatėlės visiems 4u.gif

Ingridita,o jei neleistum Povilo į darželį,bet lankytumėt kokius užsiėmimus/pamokėles kur nors? Po truputį ir vaikas kažko naujo mokytųsi. Matytų,kad mama jo nepaliekair gal po truputį su vaikais bendraut pradėtų. Tada gal lengviau ir į darželį pereit būtų g.gif
Čia man dabar tokia mintis atėjo, bet gal jūs kažką panašaus bandėt...
Atsakyti
Labas smile.gif

QUOTE(ingridita @ 2012 10 09, 20:15)
Bet čia jau man atrodo per didelis iššūkis dar metus auklėti, lavinti pačiai savo vaiką. Čia tooooks darbas, kad esu pasiryžusi vėl bandyti vesti vaiką į darželį.

As labai atsiprasau uz klausima, aisku, ir ginkDie, nenoriu iziebti jokios bereikalingos diskusijos, bet rimtai nesupratau sito tavo posakio...
Man toks vaizdas susidaro, kad tu is to vaiko nori isspausti visas sultis, kiek ten ju yra. O kodel neleidus tam vaikui vaiku tiesiog pabuti? g.gif Juk tas lavejimas ateina per gamtos pazinima, zaislo pajautima (turiu omeny per zaidimus) ir pan., juk tas lavejimas nera vien tik skaiciai ir knygos... ateis ir tas etapas, bet kam is vaiko "atimti" vaikyste...
As turiu labai konrektu pavyzdi, savo pusbroli, protingas buvo/yra nerealiai, bet... su zmonem bendraujant elementaraus sakinio nesudeda... gerai, kol mama ejo ir viska uz ji "tvarke", o kai "nebetvarke", pacios numanot kas pradejo darytis - depresijos ir pan.

Tikrai nesu priesiskai nusiteikusi, tiesiog issakiau ka manau, jog kartais perspaudi ta Poviliuka.
No offense taip sakant mirksiukas.gif
Atsakyti