Įkraunama...
Įkraunama...

2009 m. liepinukai. Jau 157 tema!

QUOTE(DOLLILYTE @ 2012 09 07, 15:13)
Nu dabar vėl sugluminai mane..Bet aš Vilniuj sakiau,kad mes tų priekinių netvarkėm,nes sakė,kad neįmanoma ir neverta. Tai man Vilniuj prof.sakė "Ir reikia, ir įmanoma.." Tai dabar nežinau... g.gif Galvoju,gal ne taip suprato...Gal galvojo,kad aš apie tuos 4tus.. g.gif Bet atrodo aiškiai sakiau,kad apie priekinius... unsure.gif

mhm...pasiskambinsiu aš į tą Žalgirį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tikinga @ 2012 09 07, 16:36)
mhm...pasiskambinsiu aš į tą Žalgirį 4u.gif

Būtų geriausia jei pavyktų su ta profesore pakalbėt...Bet gal ten jie visi už tvarkymą.
Kai ką sužinosi,pasidalink info čia 4u.gif
Atsakyti
Dovile, uch nesmagu tokie potyriai vaikučiui sad.gif O jūs Kaune Neodentoj nebuvot? Ten sakė labai faina, viskas vaikams pritaikyta, gydytojos be galo malonios. Aš su Austėja sakiau čia eisiu apsižiūrėti. Ir sedaciją jie naudoja.
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 09 07, 18:41)
Dovile, uch nesmagu tokie potyriai vaikučiui sad.gif O jūs Kaune Neodentoj nebuvot? Ten sakė labai faina, viskas vaikams pritaikyta, gydytojos be galo malonios. Aš su Austėja sakiau čia eisiu apsižiūrėti. Ir sedaciją jie naudoja.

Tikrai potyriai ne patys geriausi verysad.gif
Dabar svarbu kažkaip vaikui parodyt,kad ne visada skauda...po kelių mėn.reiks eit šiaip pasitikrint..paskui vėl ir vėl...
KMUK irgi buvo jaunos,ta kuri pirmą kartą apžiūrėjo faina,o ta kuri gydė nelabai...
Atsakyti
Labos,

Dollilytem labau užjaučiu, kad tokios nemalonios procedūros jums su Jokūbėliu teko patirti. Bet toji sedacija irgi ne saldainis, jeit ik ėmanoma nuo jos išsisukti, geirau apsieiti be. Mano draugė Vilniuej tvarkė sūnui dantis, labai gyrė gydytoją, nes jiems irgi reikėjo į Žalgirį, su sedacija. Ji paieškojo kito varianto ir rado smile.gif. Jei aktualu- galiu paklausiti ir parašyti kontaktą. Tiesa, taisė ne priekinius unsure.gif.

Mes gyvenmae neblogai, merginos abi auga, draugauja! Uma dabar yra 13kg ir 95cm, linksma, greita ir labai norinti draugauti. Mėgsta žaisti su lėlytėm, dėliones dėlioti, skaityti knygas, statyti lego. ir Makvyną labai mėgsta biggrin.gif (čia, suprask, darželio mados). Labai juokingai mažoji stengiasi neatsilikti, lapnoja paskui Umą, bando supti lėlę, padavinėja daiktus ir visiap kitaip asistuoja. Savaime suprantama, kartais merginš interesai išsiskirai ir minutei kitai įsirvyrauja prastesnė žaidimo nata biggrin.gif. Laimei, neilgam ir ne nuožmiai.
Uma paliko nedrąsi- labai prastokai jaučiais miške- visai ne į mus smile.gif. Dabar dar pradėjo siaubingai bijoti oro balionų- o anksčiau juos taip mėgo! Jai nepatinka tas skleidžiamas ugnies degimo garsas schmoll.gif. Kai einam pasivaikščioti link Vingio parko, visad susirūpinusi klausia "o tie balionai neatskirs???"
Vaikiški visokie virusai vis užsuka pas mus į svečius, bet, +-, nieko rimto.
Aš darbuojuosi jau po truputį. Kol kas namie, bet neužilgo eisiu pusdieniui ir iš namų. C'est la vie. Niekas nestovi vietoje, taip sakant.

Visiems didelis glėbys linkėjimų!
Atsakyti
Sveikos,

Jungiamės ir mes prie darželinukų. Jei praėjusios savaitės pradžioje buvau tvirtai nusiteikusi, tai tas nusiteikimas vis blėsta blėsta...teks iš kažkur vėl pasikrauti jėgų, nes kitaip viską pajaus vaikas ir tuo pasinaudos lotuliukas.gif Iš pradžių ėjom į darželį be ašarų, smagu, linksma, yra ką veikti, tada vaikas nukrito nuo dviejų laiptų ir prasidėjo nenoras eiti į darželį. Tokio klykimo, draskymosi, mušimosi, kandžiojimo nesu patyrusi doh.gif O čia dar tik norit vaiką aprengti ėjimui į darželį. Įsodinimas į mašiną ne ką lengvesnis. Juk mėlynes mamą puošia ar ne? blink.gif Darželyje ryte verkia daug. Niekas nenuramina, jokie o žiūrėk, o einam, o paskaitom, o duosiu ir t.t. Iš pradžių pati raminau, o penktadienį prisiskaičiusi visokios ale protingos literatūros, atsisveikinimą nusprendžiau padaryti greitą. Vaikas auklėtojai į rankas, pasakymas, kad pasiimsiu, kai jis pavalgys pietus ir myliu, bučkis, atia. Kad verkia nesuku galvos, jei tikėsim literatūra, tai verkimas nuima stresą. Bet šeštadienį naktį pakilo temperatūra. Vaikas degė ir visą naktį nemiegojom. Gerai, kad tėtė buvo grįžęs, nes pati fiziškai būčiau nebeištempusi tokių išbandymų. O kaip tik prieš užmigdamas Povilas paprašė: mama, būk draugas, nepalik manęs vieno darželyje. Su šiuo sakiniu lūpose užmigo, o naktį pradėjo degti. Va ir manipuliacijos. Šiandien jis sėdi namie, neleidau į darželį, stebiu. Laukiu kol sutvirtės, o tada vėl bandysim lankyti...Viską mesčiau tą pačią minutę, jei atėjusi pasiimti vaiko, rasčiau jį nelaimingą. Bet iš pažiūros, visada būna laimingas ir pasipasakoja didžiuodamasis, ką nuveikė. Apie vaiko lavinimą nėra net kalbos. Skaičiau, kad iki pusės metų vaiko lavinimas pratinant prie darželio gali būti sustojęs. Kol nebus pilnai patenkinti fiziologiniai poreikiai pagal Maslou piramidę. Kol nesijaus saugus aplinkoje, tol galima bus pamiršti apie bet kokį kitokį tobulėjimą. Va čia manyje vyksta kova. Vaikas jau rašo, skaito (būdamas 3 metų), o čia paimsiu ir įkišiu į tokią terpę, kur jis negalės tobulėti. Keblu.
linkėjimai liepinukams 4u.gif Džiugu, kad tema atgijusi 4u.gif Mes su Jumis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridita @ 2012 09 10, 09:54)
Vaikas jau rašo, skaito (būdamas 3 metų), o čia paimsiu ir įkišiu į tokią terpę, kur jis negalės tobulėti. Keblu.

Tavo vaikas genijus thumbup.gif Tai tau gal ne į darželį o į mokykla jį jau reik leist?
Atsakyti
ingridita, tavo Povilas nerealus berniukas, tikras saunuolis, protinguolis. labai man jo gaila, kad jam taip sunku darziukyje 4u.gif bet kad ir kaip bebutu, jam teks ismokti ne tik daugybos lentele, bet ir igauti socialiniu igudziu.
adeliukei darziuky sekasi puikiai, bet net ir man sirdele suspaudzia beziurint i tuos reksniukus ryte blush2.gif
o mes penktadieni isskrendam i lietuva, laukiam nesulaukiam visu mociuciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eglyyte @ 2012 09 10, 10:37)
Tavo vaikas genijus  thumbup.gif  Tai tau gal ne į darželį o į mokykla jį jau reik leist?

QUOTE(baronkyte @ 2012 09 10, 20:53)
ingridita, tavo Povilas nerealus berniukas,

Būna ir gudresnių tų vaikučių lotuliukas.gif O kad be galo jautrus vaikas, tai jau dabar matosi. Maniškis vakar pabuvo darželyje, šiandien jau vėl su temperatūra. Pasikonsultavau su auklėtoja, palikau šiandien namie. Tai gerai, kad dar yra galimybė taip žaisti. Nusprendėm, kad bus sunki ir ilga adaptacija su daug daug kantrybės unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridita @ 2012 09 12, 08:47)
Būna ir gudresnių tų vaikučių lotuliukas.gif  O kad be galo jautrus vaikas, tai jau dabar matosi. Maniškis vakar pabuvo darželyje, šiandien jau vėl su temperatūra. Pasikonsultavau su auklėtoja, palikau šiandien namie. Tai gerai, kad dar yra galimybė taip žaisti. Nusprendėm, kad bus sunki ir ilga adaptacija su daug daug kantrybės unsure.gif

Gerai,kad turi galimybę taip papratinti, gal per kurį laiką kažkaip pripras...O Povilas nesako kodėl nenori eit į darželį: nepatinka vaikai? auklėtoja?žaislai ar dar kas...? Gal reiktų bandyt pasikalbėti su vaiku...
Kai taip stresuoja, tai tikrai reikia kažkaip labai išmintingai pasielgt, gal net su kokiu psichologu vaiku pasitarti,kaip tokią stuaciją sušvelnint... unsure.gif

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

Nuo rugsėjo 3 ir Dominykas pradėjo lankyti darželį. Pirmą savaitę ėjo labai noriai, o nuo pirmadienio rytais prasidėjo ašaros ir prašymai nepalikti jo vieno daržely "man bus liūdna be tavęs, nenoriu ten būti vienas". Aš atsisveikinu greitai - pakeičiu batukus, bučkis į kaktytę ir atia.
Tarp visų prašymų "nepalik" dar įterpia "tu tik greitai grįžk, padirbk truputį ir vsio".
vakarais visada pasiimu linksmą, po truputį susipažįsta su vaikais. pasakoja ką žaidė su kokia mergaite/berniuku. net klausia ar dar eisim į darželį, Į atsakymą "taip" sulaukiu "Gerai. man patinak darželis". Bet kitą rytą vėl iš pradžių...

Ingridita, gal Povilui iš pradžiųužtektų mokyklėlių, jei yra galimybė? kur jis galėtų pabūti su vaikais, bet tas neužtruktų ilgai ir jam būtų ramiau žinant, kad tu už durų jo lauki.
Iš kitos pusės, kiek pernai užtruko Saksona?...

Atsakyti
Mums nebuvo tokiu žiaurių verkimų vedant,bet paliekant labai verkdavo,ir veliausiai turbut Emilija priprato likt,paskutinė pasiliko miegot,beveik 3sav tekdavo 13val pasiimt ja nes verkdavo labai,bet priprato po menesio smile.gif
Atsakyti