QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 08 04, 23:04)
... tai naudokite bituką, arba kitą kuris draugauja su putplasciu.
Aš irgi kažkur perskaičiau, kad EPS`ą galima klijuoti bituku, tai sakau super, ir hidroizoliacija ir klijai vienu metu. Nuėjau į parduotuvę, pažiūrėjau kaip bitumas atrodo ir jau kaip ir apsisprendžiau jį pirkti, kai taip netyčia išgirdau perspėjimą, kad bituminės hidroizoliacijos nedraugauja su EPS.
Kad išsisaiškinti šį niuansą, susiradau bituko gamintojų kontaktus, skambinau jiems ir uždaviau konkretų klausimą - ar bitukas nekenkia putplasčiui? Man sugebųjo atsakyti, kad jo žmonės naudoja bituką putplasčio klijavimui. Į tai aš atsakiau, kad ir pats esu tokių kalbų girdėjęs, bet ar Jūs turite kokių nors tyrimų, eksperimentų, bandymų ar šiaip i cheminę sudėtį gilinęsi ir tuo rementis galite teigti, kad bitukas nekenkia putplasčiui. Tuomet bituko gamintojai atsakė, kad negali patvirtinti, kad bitukas nekenkia EPS`ui. Šis pokalbis lėmė, kad į bituką aš daugiau nežiūrėjau. Pamatus nutepiau cementine hidroizoliacija apklijavau putplasčiu nuarmavau ir uždėjau membraną.
Dabar mąstau, kad jei statyčiau antrą namą, hidroizoliacijos iš vis netepčiau, dėčiau tik geomembraną.
Membrana yra geras dalykas, nesvarbu, koks jos aukštis, kad ir 40 cm.
Ar teko matyti, kaip žolės, taip taip, ne medžio šaknys, bet žolės praauga kiaurai putplastį? Aš tai mačiau ir net keliose vietose, kur atrodo ir žolių šaknų neturėtų būti. Su kuo Jūs saugote pamatų putplastį nuo žolės? Aš dabar uždėjau geomembraną ir dėl žolės ardomojo poveikio esu ramus.
Bet geomembranos apsauga nuo augmenijos yra tik papildoma funkcija, pagrindinė priežastis yra prie pamatų pakliuvusios drėgmųs greitas nudrenavimas žemyn. Kadangi membranos apačioje nėra kaip nors hermetizuojama nuo drėgmės patekimo, tai jos vadinti hidroizoliacine medžiaga negalima, bet būtent ta savybė, kad bet kokia drėgmė greitai nudrenuojama žemyn, sakyčiau vertingesnė už bet kokias hidroizoliacines medžiagas, kurios ilgainiui vis tiek kur nors praranda sandarumą. Čia kaip ventiliuojamas stogas ar fasadas. vienas iš geriausių šiuo metu, bent jau man, žinomų sprendimų.