QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 06, 23:02)
1. O sugalvoti vardai ne visi turi reiksme. 2. Ar bent jau tevai galvodami varda apie reiksme negalvoja. O jei po to ta reiksme kasnors sugalvoja ar priveda.. tai anokia cia reiksme.. Seni, biblijiniai vardai gal ir turi kazkokia reiksme, nezinau kaip ten anksciau buvo ir kaip tuos vardus galvojo ir kaip vadino. Bet kokia gali but reiksme naujuju vardu, kai dauguma ju isgalvotu.. tiesiog graziai skamba ir pan. 3. Uzdejau sunui varda Deinas. Galvojau pati ne pagal kokius zodynus. Nors pasirodo toks vardas jau yra ir ne vienas. Ir reiksmes jo kelios.. viena is ju nuo zodzio diena. Gal kas pirmasis ta varda dejo ir dejo su tokia reiksme, bet as savo vaikui tai dedama apie diena negalvojau
1. Būtent, man atrodo, vardų sugalvotojai turbūt ne tik apie reikšmę negalvoja, todėl jos ir nėra... 2. Protingi tėvai apie daug ką turėtų pagalvoti - ir apie reikšmę, ir apie skambesį (tarkim, biblijinis Morkus Lietuvoje nelabai tinkamas...), ir apie vardo dažnumą. Turbūt, didžioji dauguma pirmiausia renkasi pagal skambesį, bet po to, jei vardo reikšmė nėra akivaizdžiai suprantama, derėtų ją pasitikrinti. 3. Taip ir atsitinka, kai dedami išgalvoti vardai. Aš visgi įtarčiau, kad Jūsų vaiko vardas nuo slaviško Dejan, reiškiančio "veikti" (plg. Dejan Bodiroga). Matyt, kažkur išgirdot, tik nepagalvojot, kaip šį vardą reikėtų rašyti.
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 02 07, 00:18)
1. O kokiu tikslu man apie reiksme galvot dedant varda? 2. Va kai sugalvosiu varda ir issirinksiu koks man grazus, mano vaikui, tada ir paziuresiu ar yra kokia nors reiksme. Bet jei jos nebus tai zudytis neisiu.
1. Kad nebūtų nemalonaus nustebimo tą reikšmę sužinojus vėliau (tarkim, pavadinti iš prigimties invalidumą turinčią mergaitę Klaudija būtų tikras pasityčiojimas)
2. ... ir su tokiu vardu teks gyventi Jūsų vaikui, ne Jums.