QUOTE(Ašaka @ 2013 02 06, 00:25)
O tokių būna? Žinoma, išskyrus tuos, kuriuos SUGALVOJA, pasak Andriaus Užkalnio, "Supermamos šmaikštašiknės"
Gal galima bent vieną pavyzdį?
Gal galima bent vieną pavyzdį?
Na mano vaiku vardai sugalvoti Nors gal sunaus nevisai nes tokiu yra keletas.. bet rinkom tikrai ne pagal vardynus
Na bet reiksmes kitu tai ne etiketes. Na pvz jei vardo reiksme DIENA, tai na reiksme yra bet neklijuojama jokia etikete, mano supratimu. O jau kai reiksme koks valdovas, karzygys ar dar kokiu tik nebuna, tai jau man kaip etikete.. gal tas vaikas bus ramutelis ir jokie jam karzygiai ir valdovai ne i tema
Ir apskritai tu vardu reiksmes kiekvienam puslapy skirtingos, mazdaug pasirink kokia nori.. o tarkim kai as mokiausi mokykloje, apskritai retesniu vardu reiksmiu nebudavo jokiu. O dabar tos reiksmes jau sugalvotos tiems vardams.. tai kokia prasme..?
Pvz toks vardas kaip Deina. Kiek jo reiksmiu? Vienur raso kad reiksme nuo zodzio Diena, na is zemaiciu.. Kitur raso kad reisksme: Iš lietuvių deina (įtikimas, įsimeilijimas). Dar kitur, kad Deina yra Medeinos trumpinys.. dar kazkur skaityti teko kad ir deive yra kazkokia Deina, graiku mitologijoje? Tai kuri reiksme ir kilme tikra? Pasirink kokia nori pasivadina? Kam is vis tos reiksmes vardu tada..?
As asmeniskai tikrai nerinkau ir nerinkciau vardo pagal reiksme.. Aisku isrinkus pasitikrinciau tikriausiai ka reiskia, ar ne kokia nesamone, kad paaugus neuzjuoktu vaikai mokykloj (kokia fekalija kad neuzvadinti)