O man grazu reti vardai ir as tik uz juos. Aisku nebelenkokius.. mano pacios vienas retesniu (dabar jau daug kas deti pradejo) tuo metu buvo, vaikysteje. Niekad nera kile jokiu problemu ar gedos del savo vardo. Savo vardu reikia didziuotis ir dziaugtis kad neuzdejo kokia kristina ar monika, kuriu klasej bent po tris buvo..
Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2013 01 21, 16:06)
Man nepriimtini nieko nesakantys, bereikšmiai vardai. Menkai priimtini ir kai kurie krikščioniški, reiškiantys žmogaus kilmę iš konkretaus miesto (pvz.: populiarusis Lukas - lukanietis -lot.). Kokie tie Lukai lukaniečiai? Ką suteikdami tokį vardą turėjo galvoje tėvai...gražiai skamba? Filmo/knygos herojus? Kaimyno gražus ir mano gražus?
Suprantu tėvus norinčius sūnaus valdovo ir vadinančius Dominyku, ar amžino mažylio trokštančius ir vadinančius Pauliumi, na dar pamaldaus norinčių - Pijumi. Ką galvoja tėvai vadindami įvairiausiomis Jokūbo versijomis - "laikantis kulną" hebrajiškai. Kuo toks "niekuo neišsiskiriantis" (supr. protingų neasocialų tėvų suteiktas) vardas skiriasi nuo Klaudijaus (šlubis lot.)? Taip galima vardinti be galo. Tame kontekste Guostė - visai suprantamas, net neperįdomus vardas, suteikiantis paguodos viltį, netgi vienas iš dažnesnių paskutiniais dešimtmečiais. Kažkam, išsiskirt benorinčiam, tikrai nepavyko

.
Manau, kad retas, ar dažnas vardas - jokio esminio skirtumo. Svarbu prasmingai lydintis žmogų per gyvenimą.
O man visiskai atvirksciai nei jums. Man nepriimtini vardai su reiksme. Vienas dalykas, tai misija neimanoma man butu isrinkt vaikui varda jeigu dar reiktu galvot apie jo reiksme.. ir apskritai nezinai koks tas vaikas bus, koks charakteris, tai man atrodo ir nereikia uzdet kazkokios etiketes vaikui. Man priimtini vardai be reiksmes

Kitas dalykas, kai ateini i klase ir ten dar kokios dvi Kristinos, Monikos, Edvinai (mano laikais), ar siais laikais Gabija, Greta, Lukas, Matas ir t.t... tai kokia cia ta isskirtine vardo reiksme jei vos ne kas antras su tokiu vardu vaiksto. Gal visi valdovais ar "laikanciais kulna" bus..?