Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs, negirdėti vardai

Guostė yra ir augalas, tai kažin ar mandriau, nei Rūta, Mėta, Liepa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 01 21, 12:28)
ne, neturi jokios istorijos. Čia tiesiog iš mandrumo. Kad mama kad vaiko sakė- jog iš pilkumos vardų išsiskirtų biggrin.gif .
Tai ir yra vienas Joris, o kita Guostė.  Man nei tas nei anas visai nepatinka. Aš apskritai esu prieš kada vaikai yra vadinami ne dėl vardo vaikui davimo, ne dėl užvadinimo. O iš kažkokio pigaus, senais laikais sakytume miesčioniškumo- o aš va kaip galiu.
Šiaip tai labai jais nusivyliau- tuo tokiu požiūriu.

nu kai dėl mandrumo tai tada...man tai šitas vardas gražus,bet kažkoks liūdnas... kaip ir Gėla (berods maža šiaulietė turi šitą vardelį),skaičiau reikšmę-tipo gėlė tarmiškai,bet man gėla daugiau su skausmu asocijuojasi
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2013 01 18, 11:22)
Todėl, kad žemesnio socialinio sluoksnio atstovai mėgsta rinkti kuo mandresnius vardus, taip lyg bandydami kompensuoti gyvenimą tame sluoksnyje.
Beje, taip yra tikrai ne vien Lietuvoje.

Jums visikai pritariu 4u.gif
Atsakyti
Tradicinėse, neglobalizuotose kultūrose vardai būdavo suteikiami/keičiami (kaikur) paauglystėje ir brandžiame amžiuje siekiant suteikti žmogui įvairias savybes. Ne dėl grožio ar išskirtinumo. Man nepriimtini nieko nesakantys, bereikšmiai vardai. Menkai priimtini ir kai kurie krikščioniški, reiškiantys žmogaus kilmę iš konkretaus miesto (pvz.: populiarusis Lukas - lukanietis -lot.). Kokie tie Lukai lukaniečiai? Ką suteikdami tokį vardą turėjo galvoje tėvai...gražiai skamba? Filmo/knygos herojus? Kaimyno gražus ir mano gražus?
Suprantu tėvus norinčius sūnaus valdovo ir vadinančius Dominyku, ar amžino mažylio trokštančius ir vadinančius Pauliumi, na dar pamaldaus norinčių - Pijumi. Ką galvoja tėvai vadindami įvairiausiomis Jokūbo versijomis - "laikantis kulną" hebrajiškai. Kuo toks "niekuo neišsiskiriantis" (supr. protingų neasocialų tėvų suteiktas) vardas skiriasi nuo Klaudijaus (šlubis lot.)? Taip galima vardinti be galo. Tame kontekste Guostė - visai suprantamas, net neperįdomus vardas, suteikiantis paguodos viltį, netgi vienas iš dažnesnių paskutiniais dešimtmečiais. Kažkam, išsiskirt benorinčiam, tikrai nepavyko smile.gif.

alfija, ar vardas nėra tam, kad išsiskirtum? Kuk net įprastiems dažniems vardams prilimpa įvairūs prievardžiai dėl išskirtinumo trūkumo.

Manau, kad retas, ar dažnas vardas - jokio esminio skirtumo. Svarbu prasmingai lydintis žmogų per gyvenimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 21 sausio 2013 - 15:15
QUOTE(Sunute @ 2013 01 21, 16:06)
"laikantis kulną"

laikantis kulną tapo sekančiu Dievą.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 01 21, 09:40)
Mano sūnėno dukters vardas Guostė.

Labai gražus vardas. Retas, gražiai skambantis wub.gif
Atsakyti
Draugės dukrytės vardas - Vėja.

Kol neįpratom, buvo keista, bet dabar labai grazus vardas smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Jurgitapetr @ 2013 01 21, 20:37)
Draugės dukrytės vardas - Vėja.

Kol neįpratom, buvo keista, bet dabar labai grazus vardas smile.gif))

Pažįstu Vėtrą.
Papildyta:
QUOTE(Neverk @ mama,2013 01 21, 17:59)
laikantis kulną tapo sekančiu Dievą.

Pagal vardų reikšmes ten įdomi kompanija buvo smile.gif
Atsakyti
Aleksandrija.. jau senutė,bet man patiko wub.gif retas
Atsakyti
PAžįstu Vėjūnę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurbelyte @ 2013 01 22, 18:51)
PAžįstu Vėjūnę smile.gif