Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs, negirdėti vardai

QUOTE(ronikea @ 2013 01 15, 15:51)
Limina, Aretas, Astijus, Dangė, Eira... Pastaruoju metu daug vardų keistų negirdėtų tenka išgirsti

Pazistu labai saunu berniuka tokiu vardu smile.gif

O siandien vardadieni svencia Raivedys
Atsakyti
QUOTE(Plunksnuota @ 2013 01 18, 12:50)
Pazistu Mingaile,neiprastas vardas, bet jau buves pasirodo pries 35metus biggrin.gif

Tik prasom neisizeisti,kas megsta retus neiprastus vardus cool.gif
turiu drauge dirbancia darzelyje,kuriame grupe yra is asocialiu remtinu girtuokliaujanciu seimu, tai praktiskai visi 20-25 vaikai yra neiprastais vardais.  g.gif vis pamastome kodel taip.... blink.gif vieni is ju Klaudijus,  Tescencijus, Faustina, Armandai net du.
Papildyta:
Man uzstriges Mėnule . Buvau radusi parasa ligos istorijoje.

Cia teisybe smile.gif Mano puskes seima sunkiai besivercianti, 3 vaikai, bet vardai tai ohoho biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2013 01 19, 13:49)

O siandien vardadieni svencia Raivedys

doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Plunksnuota @ 2013 01 18, 11:50)
Tik prasom neisizeisti,kas megsta retus neiprastus vardus cool.gif
turiu drauge dirbancia darzelyje,kuriame grupe yra is asocialiu remtinu girtuokliaujanciu seimu, tai praktiskai visi 20-25 vaikai yra neiprastais vardais. 

Tikra tiesa. Dirbu įstaigoje, kurioje labai daug vaikų iš socialinės rizikos šeimų. Kokių tik vardų nėra doh.gif Daugumos jų net nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2013 01 18, 12:22)
Todėl, kad žemesnio socialinio sluoksnio atstovai mėgsta rinkti kuo mandresnius vardus, taip lyg bandydami kompensuoti gyvenimą tame sluoksnyje.
Beje, taip yra tikrai ne vien Lietuvoje.

ta jūsų teorija Holivudo aktoriams netinka, o pasižiūrėkite, kokie jų vaikų vardai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2013 01 20, 16:33)
ta jūsų teorija Holivudo aktoriams netinka, o pasižiūrėkite, kokie jų vaikų vardai doh.gif

Ten jau kaip sakoma: is didelio rasto isejo is krasto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moske_poske @ 2013 01 20, 17:35)
Ten jau kaip sakoma: is didelio rasto isejo is krasto biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Prisimiau, kad pažįstamų mergytės vardas yra Imeda.
Pasidarė įdomu sužinoti vardo reikšmę. Lietuvoje labai jau retas vardas. (berods tik 2006 metais yra įregistruota ). Pagooglinau ne tik Lietuvos platybėse ir ir radau tik gruziną vyrą tokiu vardu unsure.gif
Atsakyti
Mano sūnėno dukters vardas Guostė.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2013 01 21, 08:40)
Mano sūnėno dukters vardas Guostė.

o taip pavadino -nes gražu,ar yra kokia istorija? pažįstu Guostę,jai dabar 25 berods,bet ji Guostė dėl to,kad kaip ir tapo paguoda tėvams,mirus vyresnei sesei. Toji Guostė gimė praėjus gal 3 metams po sesers mirties,tai tėvai taip ir pavadino...
Atsakyti
Su tais pretenzingais vardais taip ir būna: genialumas ir durnumas šalia rate, o didumą rato – įprastos vidutinybės smile.gif.
Asocialų vaikai dažniau pavadinami serialų herojų vardais ar jų perdariniais, išsilavinusių , bet meniškų ir išradingų tėvų vaikams suteikiami orginalūs sukurti pagal darybos taisykles ar mitologinę - istorinę patirti vardai. Ir tiee, ir tie - reti, dažnai keisti...
Guostė yra ir vandenvardis. Ežeras Guostus ir upeliūkštis Guostė. Prienų -Trakų r. Dažni tokios darybos lietuviški naujavardžiai smile.gif. Pažįstu 3 Guostes.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2013 01 21, 10:36)
o taip pavadino -nes gražu,ar yra kokia istorija? pažįstu Guostę,jai dabar 25 berods,bet ji Guostė dėl to,kad kaip ir tapo paguoda tėvams,mirus vyresnei sesei. Toji Guostė gimė praėjus gal 3 metams po sesers mirties,tai tėvai taip ir pavadino...

ne, neturi jokios istorijos. Čia tiesiog iš mandrumo. Kad mama kad vaiko sakė- jog iš pilkumos vardų išsiskirtų biggrin.gif .
Tai ir yra vienas Joris, o kita Guostė. Man nei tas nei anas visai nepatinka. Aš apskritai esu prieš kada vaikai yra vadinami ne dėl vardo vaikui davimo, ne dėl užvadinimo. O iš kažkokio pigaus, senais laikais sakytume miesčioniškumo- o aš va kaip galiu.
Šiaip tai labai jais nusivyliau- tuo tokiu požiūriu.
Atsakyti