QUOTE(Dduusskkee @ 2012 08 01, 10:55)
Sveikos mamytes,
gal kurios nors vaikutis lanko "Žibureli"?
butu labai isomu apie ji suzinoti, nes mano mazyle nuo rugsejo ten prades eiti.
Mano dukra nelanko sio darzelio ir gyvename mes kitame mieste, tiosiog nusprendziau parsyti i si forma, kad ispeti kitas mamas.. Aisku, siuo atveju reiktu kelti visuotini skandala, bet deja, galiu tik parasyti ka zinau apie Zibureli.
Viena mergina man pasakojo, kad dirbo siame darzelyje. Karta ji eidama pro mazyliu grupe pamate kaip sena aukletoja mokino naujaja aukletoja kaip uzmigdyti verkianti mazyli. Senoji uzdejo pagalve vaikui ant veidelio ir padusino, kad trumpam negautu deguonies!!! Tada atseit vaikai geriau miega, iskart ramu.. Pasirodo, kad taip pas mus Lietuvoje darzeliuose migdomi patys maziausi. As pati negaliu patiketi, mane siaubas apima kai pagalvoji, kad taip elgiamasi su mazyliais kurie negali saves apginti. Mano dukra taip pat nelabai megsta miegoti, tad tokios kalbos sukele nerima, kad gal daugelyje darzeliu taip vyksta??
Smegenims trumpam negavus deguponies labai sparčiai pradeda žūti neuronai.
Smegenyse lieka pažeisti tam tikri plotai, jie tampa nefunkcionalūs, juose veikia tik dalis neuronų.Tačiau gretimos smegenų sritys gali perimti pažeistos srities funkcijas. Šis procesas priklauso nuo ląstelių dirginimo intensyvumo.
Mielos mamos, jei Jusu vaikai lanke si darzeli, ir dabar Jusu vaikai turi neurologiniu problemu, manau, kad turetumete labiau pasidometi siuo darzeliu, gal net su teisesaugos pagalba...