Laba
del serganciu vaiku darzeliuose, tai manau tikrai ne aukletojos kaltos ir su tom baudom nesamone kazkokia
Bet va pvz mano mergaite 2sav sirgo ir dar 2sav po ligos koseja, bet pazyma nutraukta buvo kai baigesi visi ligos pozymiai. Del kosulio gyd (konsultavomes su dviem) sako, kad normalu po viruso dar 3-5sav tokio kosejimo. Plius dar sako, kad darzeliuose labai silta, isveda vaikucius i lauka, lauke vesu, vel gryzta i labai siltas grupes..o vaikai labai jautrus temperaturu pokyciams. Tai klausantis to pakosejimo is sono, kitiems tevams gali atrodyti, kad atvedziau serganti vaika..ir ka man daryt, kas gali leist sau prabanga laikyt vaika menesi dar po ligos namuose, kai gyd pazyma uzdaryta. Vat ir gaunasi, kad situacija situacijai nelygi.
Ir siandien jau nevedziau jos, nuveziau pas gyd pasiklausyt, sakau na maza ka, tegu dar paziuri. Isvada - vaikas sveikas, naturaliai valosi plauciukai.
I darzeli vest galiu. bet nevesiu tas kelias dienas, tiek jau to...bet todel, kad grupeje yra ne vienas su begancia nosimi
ir kosejantis, bet neatsikosejantis (o tai jau tikrai liga).
Is tikro tai cia uzburtas ratas - tevai privalo eit i darbus, uzdirba per mazai, kad turetu aukle ligos metu (gerai jei seneliai cia pat), biuleteniai apmokami juokingai, kai net vaistams nelabai uztenka, todel vaikai apgydomi ir vedami i darzelius.
Mano panelė niekada neatsikosėja (išskyrus kai sirgo plaučių uždegimu), o kosėjame jau antrą mėnesį, turim astmą, ir kosėsime tol kol užšals, taip, kad pagal vaiko kosulį irgi ne visada gali atspėti