Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto lopšeliai - darželiai

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 14:36)
Pvz mano dicke visa laika perkaitus, niekad jai nesalta. Nu dabar reiks stebet kasdiena abieju rankas ar nesals  biggrin.gif
Reikalaut valgyt manes nepraso, nes zino kad jokiu uzkandziu negaus, tik vakariene  biggrin.gif (kai eina i darzeli). Nes maniskiai kaip sakiau valgo kaip uz tevyne, tai tik duok,. sueis belenkas  doh.gif  O vakarienei ka padarau tai ir valgo, todel nepastebiu tikrai ar miltiniu nori ar kitokio maisto smile.gif Del suirzimo, kasdien oziai pas mus, ypac po darzelio dickei smile.gif

Maniškė irgi sukaitus, nemėgsta karščio, bet va atkreipiau dėmesį į tas šaltas rankas, kai pradėjo lankyt darželį.
O mityba pas mus daug maž yra sveika, net ir užkandžiai yra vaisiai, daržovės, tad labai lengva pastebėti kitokius poreikius. O apetitu nesiskundžiam taip pat, tik duok thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 14:43)
Verta ir dar kaip. Juk aukletojai, mokytojai irgi suauge, eina sergantys ir uzkrecia vaikus. Gydytojai sergantys sedi kabinetuose ir uzkrecia vaikus. Ta pati pardaveja platina virusa, vaikai ir parduotuvese lankosi. Galu gale jei kitas suauges nuo taves neuzsikres, virusa gali parnesti namo, savo vaikams. Taip kad, reikia pradeti nuo saves.

tikrai neverta, nera ko lyginti, nebent vaika isivaizduojate 15 metu
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 13:39)
....manau neverta lyginti vaiko nesusiformavusio imuniteto su suaugusiojo.

Nesutinku.
Ciaudancio ir kostincio suaugusiojo bacilos lgiai tokiu pat budu uzkrecia ir vaikus. Virusai netik plinta oru, bet ir nuseda ant rubu, ivairiu daiktu ir pan....pan....
Tad, mieli suaugusieji, susirgus ir iseinat is namu ne tik i darbus bet ir duonos pagalvokime apie aplinkinius. Vaikai lygiai taip pat lankosi parduotuvese, vazineja visuomeniniu transportu, lankosi su tevais ivairiose istaigose ir kitose vieso susiburimo vietose. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2012 10 16, 14:52)
Nesutinku.
Ciaudancio ir kostincio suaugusiojo bacilos lgiai tokiu pat budu uzkrecia ir vaikus. Virusai netik plinta oru, bet ir nuseda ant rubu, ivairiu daiktu ir pan....pan....
Tad, mieli suaugusieji, susirgus ir iseinat is namu ne tik i darbus bet ir duonos pagalvokime apie aplinkinius. Vaikai lygiai taip pat lankosi parduotuvese, vazineja visuomeniniu transportu, lankosi su tevais ivairiose istaigose ir kitose vieso susiburimo vietose.  4u.gif

Reikia kaip Japonijoje, jei sergi ir eini į viešumą užsidedi medicininę kaukę ant burnos ph34r.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 13:21)
nu atleiskit, net tikrai nematau as ant savo vaiku kad tuoj sirgs, jeigu nera jokiu pozymiu  schmoll.gif  O ir pagal ka man tai pamatyti jei ne paslaptis??? Apetitu maniskiai nesiskundzia niekad, netgi su auksta temperatura valgo.. kokie dar gali but artejancios ligos pozymiai??

baltai jums pavydziu 4u.gif sekmes 4u.gif p.s.neskaitykit tarp eiluciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir kodel 15 metu vaikas ne vaikas? Visi vaikai skirtingi, kaip ir ju imunitetai, vieni ir darzelinukai mazai serga ir turi stiprius imunitetus, o kiti ir paaugliai serga ir serga.. Tie patys suauge, kodel jus sloguodama galit eit i darba ir uzkrest pvz suaugusi kuriam taikomas koks nors chemoterapijos kursas??? Ar zinote koks jo imunitetas silpnas? O kaip visokios ligos,kuriu metu zmones netgii visa gyvenima vartoja antibiotikus, isivaizduojate koks silpnas ju imunitetas ir ka jam reiskia kiekviena sloga? O kad ir didesni vaikai gal ka tik po antibiotiku kurso, prasirge kuom nors.. O kaip pensininkai, ju imunitetas taip pat silpnesnis..
Nereikia aukstinti cia vien darzelinuku kad tik jie serga. Serga visi. Tai ir pradekim nuo saves. Nevaiksciokit sloguojantys, kosintys ir neuzkreskit kitu, nesgi jums aplinkiniai visi labai svarbu bigsmile.gif Kaip visiems turi rupeti jusu vaikai darzelyje smile.gif (netaikau niekam asmeniskai biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 16 spalio 2012 - 14:07
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 13:58)
Reikia kaip Japonijoje, ...

QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 14:01)
...Tie patys suauge, kodel jus sloguodama galit eit i darba ir uzkrest pvz suaugusi kuriam taikomas koks nors chemoterapijos kursas??? Ar zinote koks jo imunitetas silpnas? O kaip visokios ligos,kuriu metu zmones netgii visa gyvenima vartoja antibiotikus, isivaizduojate koks silpnas ju imunitetas ir ka jam reiskia kiekviena sloga? ....

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

pradekim kiekvienas nuo saves 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 10 16, 15:01)
Ir kodel 15 metu vaikas ne vaikas? Visi vaikai skirtingi, kaip ir ju imunitetai, vieni ir darzelinukai mazai serga ir turi stiprius imunitetus, o kiti ir paaugliai serga ir serga.. Tie patys suauge, kodel jus sloguodama galit eit i darba ir uzkrest pvz suaugusi kuriam taikomas koks nors chemoterapijos kursas??? Ar zinote koks jo imunitetas silpnas? O kaip visokios ligos,kuriu metu zmones netgii visa gyvenima vartoja antibiotikus, isivaizduojate koks silpnas ju imunitetas ir ka jam reiskia kiekviena sloga? O kad ir didesni vaikai gal ka tik po antibiotiku kurso, prasirge kuom nors..  O kaip pensininkai, ju imunitetas taip pat silpnesnis..
Nereikia aukstinti cia vien darzelinuku kad tik jie serga. Serga visi. Tai ir pradekim nuo saves. Nevaiksciokit sloguojantys, kosintys ir neuzkreskit kitu, nesgi jums aplinkiniai visi labai svarbu  bigsmile.gif  Kaip visiems turi rupeti jusu vaikai darzelyje smile.gif (netaikau niekam asmeniskai  biggrin.gif  )

manau daugeliui cia esanciu aisku, kad reikia save saugoti, kaip ir vaikus ir uzsikretus kitu neuzkretineti, daugiau atsakomybes sau skirti tuo klausimu
Atsakyti
Mano dičkis pvz žiauriai sirgo pirmus metus darželyje, paskui išoperavom ir gerklę ir nosį, ir baigėsi ligos smile.gif
Mano mažoji visai nesirgo smile.gif Jos imunitetas kitoks.
Pvz aš buvau siaubingai peršalus, dvi savaites ir slogavau ir kosėjau ir čiaudėjau.... Namie nei vienas neužsikrėtė nuo manęs smile.gif
Jie kaip buvo visi sveiki taip ir liko smile.gif
Tai vat ir nežinau kas ir kada ir nuo ko priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Linele* @ 2012 10 16, 13:31)
Bent mano abiems vaikams kaiop ir rašiau būna šaltos galūnės, su įprasta apraga jiems jau būna per šalta (ant savęs irgi tą pastebėjau, kad dar prieš ligą pradeda šalti ne tik rankos bet ir kojos, žodžiu organizmas jau kovoja su virusų visais resursais smile.gif ), po to kaip ir rašiau padidėjęs miltinių patiekalų poreikis, tarkim pradeda ištisai reikalaut blynų, duonos su sviestu, kokių duoniukų ir pan (ant savęs tą patį pasebėjau, kad prie ligos nesveikas maistas traukia, nes nuo tokio maisto organizme atsiranda gleivės, o gleivėse veisiasi virusai), na ir piktesni vaikai būna prieš ligą (aš taip pat būnu jautresnė ir irzlesnė prieš ligą).

mano panom beveik visada saltos galunes mirksiukas.gif .ir mazoji pastovei praso miltiniu patiekalu,kad duociau tai tikriausiai per diena valgytu visus 3k.ir nepasakyciau,kad serga.aplamai pirma k isgirdau tokius dalykus.
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2012 10 16, 18:36)
mano panom beveik visada saltos galunes  mirksiukas.gif .ir mazoji pastovei praso miltiniu patiekalu,kad duociau tai tikriausiai per diena valgytu visus 3k.ir nepasakyciau,kad serga.aplamai pirma k isgirdau tokius dalykus.

Aš rašiau apie savo vaikus ir po stebėjimų, tam tikrų literatūrų padariau išvadas. O žmonės individualūs, kas tinka vienam, nebūtinai tinka kitam wink.gif Jūs savo vaiką pažįstate geriau nei bet kuris kitas wink.gif
Atsakyti
Jei as atvedu vaika ir pamatau esanti grupeje sloguojanti,kostinti,net gulinti ant suoliuko po adijaliuku(pas mus buvo toks atvejis nesenai)-tai kazi ar turiu teise nepalikt ta diena tokiame kolektyve ir nemoket uz ta diena? g.gif O kodel tureciau aplikt ir moket??
Atsakyti